Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μαξίμου: Μπορεί να υπάρξει συμφωνία έως το τέλος του μήνα
  • [02] Προεδρείο ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: Αγωνιζόμαστε όλοι για την απαλλαγή της χώρας από τα μνημόνια
  • [03] Τη Δευτέρα η γνωμοδότηση της Επιτροπής Θεσμών για την τοποθέτηση νέου προέδρου στην ΕΡΤ
  • [04] Ένα νέο απολιθωμένο δάσος στη Μυτιλήνη
  • [05] Ντι Πρέσε: Με τη «σπέκουλα του Grexit» κάποιοι κερδίζουν τεράστια ποσά
  • [06] Φρ. Ολάντ: Έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα μέσα στις επόμενες εβδομάδες
  • [07] Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 17 ανθρώπους στην Παλμύρα
  • [08] Μπ. Ομπάμα: Δεν πιστεύω ότι χάνουμε τη μάχη με το Ισλαμικό Κράτος

  • [01] Μαξίμου: Μπορεί να υπάρξει συμφωνία έως το τέλος του μήνα

    Την εκτίμηση ότι βάσει της προόδου που έχει γίνει έως τώρα στις διαπραγματεύσεις, θεωρείται ώριμο ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία έως το τέλος του μήνα, έκαναν κυβερνητικές πηγές, λίγες ώρες πριν από την αποψινή συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τη Γερμανίδα Καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

    Διευκρίνιζαν ότι στην αποψινή συνάντηση, η οποία θα είναι τριμερής, η κυβέρνηση δεν περιμένει να υπάρξει, να επικυρωθεί μια συμφωνία, καθώς είναι μια άτυπη συνάντηση που δεν υποκαθιστά ούτε τη Σύνοδο ούτε το Eurogroup, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

    Η κυβέρνηση, ανέφεραν, περιμένει να υπάρξει ένα χρονοδιάγραμμα ώστε έως το τέλος του μήνα να έχει επέλθει συμφωνία και να έχει γίνει το Eurogroup που θα την επικυρώσει.

    [02] Προεδρείο ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: Αγωνιζόμαστε όλοι για την απαλλαγή της χώρας από τα μνημόνια

    «Το τελευταίο διάστημα, μερίδα των ΜΜΕ επικεντρώνει σε διάφορες δήθεν αποκαλυπτικές ειδήσεις, που επιχειρούν να προβάλουν ένα κλίμα αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβέρνησης, του προεδρείου της Κ.Ο. και της Προέδρου της Βουλής, γύρω από ζητήματα της επικαιρότητας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

    Στην ανακοίνωσή του, το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει κατηγορηματικά προς πάσα κατεύθυνση, "ότι με βάση τους διακριτούς ρόλους του κάθε επιπέδου, αγωνιζόμαστε όλοι σταθερά για την απαλλαγή της χώρας και του λαού μας από τις καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων».

    [03] Τη Δευτέρα η γνωμοδότηση της Επιτροπής Θεσμών για την τοποθέτηση νέου προέδρου στην ΕΡΤ

    Τη Δευτέρα, 25 Μαΐου, για τη 1 μ.μ. καθορίστηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας με θέμα τη διατύπωση γνώμης για την τοποθέτηση του προέδρου, του διευθύνοντος συμβούλου και τριών μελών του Δ.Σ της ΕΡΤ.

    Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς εισηγείται για την θέση του προέδρου της ΕΡΤ τον Διονύση Τσακνή και για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου τον Λάμπη Ταγματάρχη.

    [04] Ένα νέο απολιθωμένο δάσος στη Μυτιλήνη

    Ένα νέο απολιθωμένο δάσος έφεραν στο φως, οι ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν με αφορμή την κατασκευή του νέου οδικού άξονα Καλλονής - Σιγρίου στη Μυτιλήνη.

    Ιστάμενοι και κατακείμενοι απολιθωμένοι κορμοί σε πρωτόγνωρους αριθμούς, θραύσματα και αποσπασμένα τμήματα απολιθωμένων κορμών κωνοφόρων και αγγειόσπερμων δέντρων, (δαφνίδες, βαλανιδιές, φοίνικες, κυπαρισσίδες και πευκίδες), ηφαιστειακοί ορίζοντες ιδιαίτερα πλούσιοι σε απολιθωμένα φύλλα και με μεγάλη ποικιλία ειδών, (φύλλα δάφνης, κανέλλας, καρυδιάς, φοινικόδενδρων) περιμένουν τον επισκέπτη από το ερχόμενο Σάββατο στο Σίγρι της Λέσβου, στη νέα μεγάλη έκθεση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, ενώ σύντομα θα γίνουν επισκέψιμες και οι θέσεις των υπαίθριων απολιθωμάτων.

    Τα ευρήματα είναι ιδιαίτερης επιστημονικής αξίας και επιβεβαιώνουν την ύπαρξη επάλληλων εκτεταμένων υποτροπικών δασών στην περιοχή, που σκεπάστηκαν και απολιθώθηκαν από διαδοχικές βίαιες ηφαιστειακές εκρήξεις.

    [05] Ντι Πρέσε: Με τη «σπέκουλα του Grexit» κάποιοι κερδίζουν τεράστια ποσά

    «Μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, εάν υπάρξει, θα κοστίσει σε πάρα πολλούς ανθρώπους πάρα πολλά χρήματα, σε μερικούς όμως έχει ήδη αποφέρει πολλά κέρδη» γράφει εισαγωγικά σε σημερινό άρθρο της, με τίτλο: "Πως κανείς κερδίζει ένα σωρό χρήματα με το Grexit", η αυστριακή συντηρητική εφημερίδα "Ντι Πρέσε".

    Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρει τη σχετικά μικρή καναδική εταιρεία παραγωγής χαρτιού "Fortress Paper", η οποία, με αρκετά μικρό καθημερινό τζίρο, είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Τορόντο, όπου τις προηγούμενες ημέρες η αξία της μετοχής της -εδώ και πολύ καιρό λειτουργούσας με παθητικό - εταιρείας, άρχισε να εκτινάσσεται στα ύψη, χωρίς αρχικά κάποιον εμφανή λόγο.

    Όπως προστίθεται στο άρθρο, μέσα σε λίγες ημέρες το κέρδος της μετοχής ανήλθε στο 90% και αυτό σίγουρα δεν οφειλόταν στη δημοσιοποίηση εκείνες τις ημέρες του ισολογισμού του πρώτου τετραμήνου, που εμφάνιζε τις αναμενόμενες απώλειες, αλλά ο λόγος βρισκόταν στη διάδοση φημών, την περασμένη εβδομάδα, μέσα από οικονομικά "μπλογκ" που επηρεάζουν.

    Οι φήμες έλεγαν ότι η Ελλάδα ετοιμάζει ήδη ενεργά το Grexit και έχει παραγγείλει, στην εταιρεία "Fortress Paper" - η οποία είναι μία από τις λίγες στον κόσμο που παράγουν χαρτί εκτύπωσης χαρτονομισμάτων - τεράστιες ποσότητες χαρτιού για το αποκαλούμενο "Geuro" (το ελληνικό ευρώ), μια "εμπιστευτική πληροφορία" με τεράστιο κέρδος για τη μετοχή.

    [06] Φρ. Ολάντ: Έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα μέσα στις επόμενες εβδομάδες

    Ένα έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα μέσα στις επόμενες εβδομάδες, εκτιμά πως θα πραγματοποιηθεί ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ. Προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στη Ρίγα της Λετονίας και ερωτηθείς σχετικά με τη συνάντηση που θα έχει στο περιθώριο της συνεδρίασης με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τη Γερμανίδα Καγκελάριο, 'Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε τα εξής: «Δεν είναι εδώ, στη Ρίγα, το μέρος για να διαπραγματευτούμε για το ελληνικό ζήτημα. Είναι αλήθεια, όμως, ότι μας επιτρέπει να προετοιμάσουμε τις επόμενες συναντήσεις και συγκεκριμένα μία συνεδρίαση του Eurogroup στα τέλη αυτού του μήνα ή στις αρχές Ιουνίου».

    Συνεχίζοντας, ο Φ. Ολάντ ανέφερε πως με τον Α. Τσίπρα θα έχουν μια «φιλική συζήτηση» κατά την οποία θα αναζητηθούν λύσεις που θα χτίζουν σχέσεις εμπιστοσύνης και θα επιτρέπουν επίσης την αποδέσμευση των κεφαλαίων που προβλέπονται για την Ελλάδα. Ωστόσο, τόνισε πως δεν είναι η Γαλλία και η Γερμανία αυτές που θα πάρουν τις αποφάσεις εκ μέρους όλης της Ευρώπης, καθώς μια τέτοια προσέγγιση θα ήταν λάθος. «Δεν είναι αυτή η δική μου προσέγγιση ούτε της 'Ανγκελα Μέρκελ», είπε χαρακτηριστικά. «Εργαζόμαστε για να διευκολύνουμε τα πράγματα και παράλληλα να περάσουμε μηνύματα χρήσιμα τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη» κατέληξε ο Γάλλος Πρόεδρος.

    Για το ελληνικό ζήτημα ερωτήθηκε και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά την είσοδό του στο κτίριο που διεξάγεται η συνεδρίαση, ωστόσο αρκέστηκε στο να δηλώσει πως «η Ελλάδα δεν είναι στην ατζέντα».

    [07] Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 17 ανθρώπους στην Παλμύρα

    Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σκότωσαν τουλάχιστον 17 ανθρώπους, ανάμεσά τους και μέλη των συριακών δυνάμεων ασφαλείας και φιλοκυβερνητικοί πολίτες, στην πόλη της Παλμύρας που κατέλαβαν αυτή την εβδομάδα, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Το Παρατηρητήριο ανέφερε πως μερικά από τα θύματα αποκεφαλίστηκαν, καθώς και ότι το ΙΚ σκότωσε συνολικά 49 ανθρώπους σε περιοχές κοντά στην Παλμύρα κατά την προώθηση του προς την αρχαία πόλη.

    Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Έρνεστ δήλωσε σήμερα ότι η κατάληψη της Παλμύρας από το ΙΚ αποτελεί μια "οπισθοδρόμηση" για τις δυνάμεις της συμμαχίας που ηγείται η ΗΠΑ, ενώ τόνισε πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα διαφωνεί με την πρόταση των Ρεπουμπλικανών για αποστολή αμερικανικών χερσαίων δυνάμεων για να πολεμήσουν το ΙΚ.

    [08] Μπ. Ομπάμα: Δεν πιστεύω ότι χάνουμε τη μάχη με το Ισλαμικό Κράτος

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε πως η πτώση της ιρακινής πόλης Ραμάντι στους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ήταν μια «τακτική οπισθοδρόμηση», αλλά σήμερα σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε δήλωσε πως «δεν πιστεύω ότι χάνουμε» την μάχη ενάντια στην οργάνωση.

    «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στις σουνιτικές περιοχές, θα πρέπει να εντείνουμε όχι απλά την εκπαίδευση, αλλά και την αφοσίωση και θα πρέπει να κάνουμε τις σουνιτικές φυλές περισσότερο δραστήριες, από όσο ήταν τώρα», δήλωσε ο Ομπάμα στη συνέντευξη του στο περιοδικό The Atlantic.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 21 May 2015 - 18:30:24 UTC