Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εξέλιξη η συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με την Α. Μέρκελ και τον Φρ. Ολάντ
  • [02] Αντ. Σαμαράς: Η συμφωνία πρέπει να τελειώνει
  • [03] «Οι ελληνικές τράπεζες είναι ιδιαίτερα υγιείς»
  • [04] Ντε Γκίντος: Συμφωνία για την Ελλάδα εντός των επομένων ημέρων

  • [01] Σε εξέλιξη η συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με την Α. Μέρκελ και τον Φρ. Ολάντ

    Ξεκίνησε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

    Στη συνάντηση συμμετέχουν εκ μέρους της ελληνικής πλευράς ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.

    Η κ. Μέρκελ και ο κ. Ολάντ έφτασαν διαδοχικά, με μερικά λεπτά διαφορά, στο ξενοδοχείο όπου λαμβάνει χώρα η συνάντηση. Πρόκειται για το ξενοδοχείο στο οποίο διαμένουν οι ηγέτες που προσήλθαν στη Ρίγα της Λετονίας προκειμένου να συμμετάσχουν στη Σύνοδο Κορυφής.

    [02] Αντ. Σαμαράς: Η συμφωνία πρέπει να τελειώνει

    Ο Αντώνης Σαμαράς από τη Ρίγα της Λετονίας, όπου συμμετείχε στη σύνοδο του ΕΛΚ, δήλωσε ότι η συμφωνία πρέπει να τελειώνει για να διασφαλίσει τη χρηματοδότηση της Ελλάδας και πρέπει να είναι μια συμφωνία που θα διασώζει την ανάκαμψη που έχουμε ήδη πετύχει και που δεν θα οδηγεί σε ύφεση.

    "Μια συμφωνία, δηλαδή, που διασώζει τις μεταρρυθμίσεις και συνεχίζει τις αποκρατικοποιήσεις", τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας ότι "δεν είναι δυνατόν να ξαναχτίσουμε το μεγάλο κράτος που χρεοκόπησε και να το χρηματοδοτούμε με νέους φόρους που γονατίζουν την οικονομία".

    Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι χρειάζεται άμεσα μια νέα αναπτυξιακή συμφωνία με την Ευρώπη και αλλαγή πολιτικής "για να βγούμε από τα αδιέξοδα της κυβέρνησης και να ξεφύγουμε από τα ψέματα τα καθημερινά της κυβερνητικής προπαγάνδας".

    Επίσης, είπε ότι στο ΕΛΚ έγινε συζήτηση για την Ανατολική συνεργασία και διαπίστωσαν τη θέληση και την αγωνία διαφόρων χωρών - Αρμενία, Γεωργία, Μολδαβία - να συνδεθούν κι΄ εκείνες με την Ευρώπη, να αποκτήσουν δηλαδή όλα εκείνα τα αγαθά της σταθερότητας, της ανάπτυξης, της ευημερίας που στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια τα θεωρούμε δεδομένα.

    [03] «Οι ελληνικές τράπεζες είναι ιδιαίτερα υγιείς»

    Ένας από τους σημαντικότερους διαχειριστές επενδυτικών κεφαλαίων στον κόσμο, ο Μάρκος Μόμπιους, της Franclin Templeton, εκτιμά ότι οι ελληνικές τράπεζες και οι μετοχές κινεζικών εταιριών εισηγμένων στο χρηματιστήριο του Χογκ Κογκ είναι στην παρούσα φάση ίσως οι πλέον ελπιδοφόρες τοποθετήσεις, σε αναδυόμενες αγορές.

    Όπως αναφέρει η εφημερίδα Les Echos, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στις Βρυξέλλες ο διεθνούς φήμης κερδοσκόπος χαρακτήρισε τις ελληνικές τράπεζες ιδιαίτερα υγιείς, ενώ ανέφερε πως δεν πιστεύει ότι είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ.

    [04] Ντε Γκίντος: Συμφωνία για την Ελλάδα εντός των επομένων ημέρων

    Ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Λουίς ντε Γκίντος δήλωσε σήμερα "πεπεισμένος" ότι η Ελλάδα θα καταλήξει σε μια συμφωνία με τους πιστωτές της "εντός των επομένων ημερών" προκειμένου να αποφύγει μια στάση πληρωμών.

    "Το κεντρικό σενάριο είναι εκείνο σύμφωνα με το οποίο θα καταλήξουμε σε συμφωνία" μεταξύ της Ελλάδας, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, είπε ο Ισπανός υπουργός μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Σανταντέρ.

    Ο Λουίς ντε Γκίντος, που είναι ένας από τους υποψήφιους διαδόχους του Γερούν Ντάισελμπλουμ για την προεδρία του Γιούρογκρουπ, είπε οτι είναι "πεπεισμένος" ότι θα επιτευχθεί συμφωνία "μέσα στις επόμενες ημέρες", χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 21 May 2015 - 20:30:23 UTC