Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαψεύδει η ΤτΕ τα περί στοχευμένων διαρροών κατά της κυβέρνησης
  • [02] Ντάισελμπλουμ και Σόιμπλε «βλέπουν» συμφωνία, αλλά όχι τη Δευτέρα
  • [03] Ο διεθνής συνασπισμός εναντίον του Ισλαμικού Κράτους εξαπέλυσε 28 αεροπορικές επιδρομές σε Ιράκ και Συρία
  • [04] Το «Hate Radio» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

  • [01] Διαψεύδει η ΤτΕ τα περί στοχευμένων διαρροών κατά της κυβέρνησης

    Διαψεύδει η Τράπεζα της Ελλάδος σημερινό δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο φέρεται από το γραφείο του διοικητή της ΤτΕ ή από το τμήμα επικοινωνίας της Τραπέζης να έχει σταλεί μήνυμα στο οποίο γίνεται αποτίμηση του έργου της Κυβέρνησης των πρώτων εκατό ημερών.

    Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της ΤτΕ αναφέρεται ότι "αναφορικά με το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, ουδέποτε απεστάλη από το γραφείο του διοικητή Γιάννη Στουρνάρα, ή απο το τμημα επικοινωνίας της Τράπεζας μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με το περιεχόμενο που αναφέρεται στο εν λόγω δημοσίευμα".

    Νωρίτερα, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι αποτελεί πλήγμα στην ανεξαρτησία της ΤτΕ το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της σημερινής «Εφημερίδας των Συντακτών» σχετικά με στοχευμένες διαρροές της Τράπεζα της Ελλάδος εναντίον της Κυβέρνησης, αν ευσταθεί. Οι ίδιες πηγές είχαν καλέσει την ΤτΕ να διαψεύσει τις πληροφορίες.

    [02] Ντάισελμπλουμ και Σόιμπλε «βλέπουν» συμφωνία, αλλά όχι τη Δευτέρα

    «Θα βρεθεί λύση για την Ελλάδα» δηλώνει ο πρόεδρος του Eurogroup Γ. Ντάισεμπλουμ σε σημερινή συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα, στην οποία επανέρχεται, ουσιαστικά, στα κύρια σημεία που έθιξε κατά τις χθεσινές του δηλώσεις, μετά την συνάντηση με τον Ιταλό υπουργό οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν.

    «Από χρηματοοικονομικής άποψης είμαστε πιο ισχυροί από ότι πριν τρία χρόνια, όταν ξέσπασε η κρίση της Αθήνας και υπάρχει παντού περισσότερη εμπιστοσύνη σε ότι αφορά την ανάκαμψη. Πολιτικά, όμως, πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε ενωμένοι στην επίλυση των προβλημάτων. Η νομισματική ένωση είναι ισχυρή αλλά πρέπει να αντικρούσει την αδυναμία της πολιτικής ένωσης», δηλώνει ο Ντάισεμπλουμ.

    Ο επικεφαλής του Eurogroup προσθέτει ότι «τα μέλη του είναι αποφασισμένα να διατηρήσουν την Ελλάδα στην ζώνη του κοινού νομίσματος και να την βοηθήσουν να επιστρέψει στην οδό της ανάπτυξης και της βιωσιμότητας».

    Σε σχέση με την δυνατότητα επίτευξης συμφωνίας προσθέτει: «επιτελέσαμε πρόοδο, αλλά δεν είμαστε πάρα πολύ κοντά στην συμφωνία. Σίγουρα δεν θα επιτευχθεί στην συμφωνία του Eurogroup της Δευτέρας. Θα χρειασθεί ακόμη χρόνος, αλλά δεν ξέρω πόσος. Δεν υπάρχει dead line για την συμφωνία με την Αθήνα».

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βολφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην αυριανή Frankfurter Allgemeine, υπογραμμίζει ότι η Γερμανία θα κάνει τα πάντα για να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών προειδοποιεί ωστόσο για τον κίνδυνο ξαφνικής χρεοκοπίας της Ελλάδας, ενώ αρνήθηκε να απαντήσει για το αν το Βερολίνο προετοιμάζεται για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αναφέροντας ότι «η εμπειρία αλλού στον κόσμο έχει δείξει ότι μια χώρα μπορεί να γλιστρήσει ξαφνικά στην αδυναμία πληρωμής».

    [03] Ο διεθνής συνασπισμός εναντίον του Ισλαμικού Κράτους εξαπέλυσε 28 αεροπορικές επιδρομές σε Ιράκ και Συρία

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους έχουν εξαπολύσει από χθες 15 αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και 13 στο Ιράκ, ανέφερε σε μία ανακοίνωση ο συνασπισμός ο οποίος ηγείται των επιχειρήσεων.

    Στη Συρία, 13 αεροπορικές επιδρομές κοντά στην αλ-Χασάκα έπληξαν 10 τακτικές μονάδες του Ισλαμικού Κράτους, κατέστρεψαν εννέα θέσεις μάχης, δέκα οχήματα, δύο βαριά πολυβόλα και ένα θωρακισμένο όχημα, ανέφερε σε σημερινή ανακοίνωσή του ο συνασπισμός. Οι άλλες δύο αεροπορικές επιδρομές σημειώθηκαν κοντά στο Χαλέπι και στο Κομπάνι.

    Στο Ιράκ, δυνάμεις υπό την ηγεσία του συνασπισμού εξαπέλυσαν τέσσερις επιδρομές κοντά στην Μπαΐτζι, τέσσερις κοντά στη Φαλούτζα και άλλες κοντά στην Ταλ Άφαρ, τη Σίντζαρ, τη Μοσούλη και την αλ-Άσαντ, προστίθεται στην ανακοίνωση.

    [04] Το «Hate Radio» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

    Ρουάντα, 1994. Μια ραδιοφωνική εκπομπή υποδαυλίζει την πιο άγρια γενοκτονία μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Η κοινωνία γοητεύεται από την ιδέα του αφανισμού μιας μειονότητας, στο όνομα της ειρήνης και της ελευθερίας. Είκοσι χρόνια αργότερα, ένας κορυφαίος δημιουργός του θεάτρου αρχίζει να ερευνά την αληθινή ιστορία και παρουσιάζει μια παράσταση-ντοκουμέντο που επιχειρεί να ερμηνεύσει το αδιανόητο. Με πρώτες ύλες τις αναμνήσεις και τις μαρτυρίες, ο πρωτοπόρος συγγραφέας και σκηνοθέτης, Μίλο Ράου, ξαναζωντανεύει την πονεμένη στιγμή της αφρικανικής ιστορίας, στην πολυβραβευμένη του παράσταση «Hate Radio» που θα παρουσιαστεί στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών από τις 13 έως τις 15 Μαΐου .

    Στο «Hate Radio», ο Ελβετός σκηνοθέτης εξετάζει το ρόλο του ραδιοφωνικού σταθμού RTLM της Ρουάντα στη γενοκτονία των Τούτσι και στον αφανισμό των μετριοπαθών Χούτου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 9 May 2015 - 16:30:24 UTC