Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θετικό σήμα από το Eurogroup αναμένει η ελληνική κυβέρνηση
  • [02] Αντ. Σαμαράς: Η χώρα οδηγείται σε νέο μνημόνιο και φοροεισπρακτική επιδρομή
  • [03] Ν. Χουντής: Η συμφωνία πρέπει να σέβεται τις επιλογές του ελληνικού λαού
  • [04] Συνελήφθη ο Συμ. Σεϊσίδης για καταδικαστική απόφαση που αφορούσε σε παλιά ένοπλη ληστεία
  • [05] Μαξίμου: Η ΤτΕ να διαψεύσει τα περί στοχευμένων διαρροών κατά της κυβέρνησης
  • [06] Ισπανία: Τουλάχιστον 3 νεκροί από τη συντριβή πολεμικού αεροσκάφους
  • [07] Στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη στο αεροδρόμιο της Σεβίλλης

  • [01] Θετικό σήμα από το Eurogroup αναμένει η ελληνική κυβέρνηση

    Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό και με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, του υπουργού Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη και του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Κατά την σύσκεψη εξετάστηκε η πορεία της διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές και οι θέσεις της κυβέρνησης ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας. Η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένει ένα θετικό σήμα αναγνώρισης της προόδου, προκειμένου να ληφθεί απόφαση για να αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα της ρευστότητας. Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός αναμένεται να εντείνει τις επαφές του με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες σήμερα και αύριο.

    [02] Αντ. Σαμαράς: Η χώρα οδηγείται σε νέο μνημόνιο και φοροεισπρακτική επιδρομή

    Την εκτίμηση ότι η χώρα οδηγείται σε μια φοροεισπρακτική επιδρομή και ένα νέο μνημόνιο που θα έχει ως συνεπακόλουθο τη δημιουργία ύφεσης και νέων ελλειμμάτων, διατύπωσε από το βήμα της δεύτερης προ-συνδιάσκεψης του κόμματος, που διεξάγεται σήμερα στη Ξάνθη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.

    Ο κ. Σαμαράς στην ομιλία του άσκησε δριμύτατη κρητική στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας ότι παρέλαβε την Ελλάδα με τα πλεονάσματα και την οδήγησε σε ελλείμματα, για να συμπληρώσει στη συνέχεια: «Η χώρα οδηγείται σ? ένα νέο μνημόνιο. Ανεξάρτητα από την ονομασία που θα δώσουν στη νέα συμφωνία -και αυτή θα έχει προαπαιτούμενα ώστε να δανειστεί η χώρα χρήματα- θα έχει επιτήρηση και μάλιστα αυστηρή. Θα έχει τρόικα».

    Πολλές φορές, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προς τα μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τους βουλευτές και τα τοπικά στελέχη του κόμματος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εμφανίστηκε με έντονη διάθεση αυτοκριτικής για τα μέτρα που είχε λάβει η προηγούμενη συγκυβέρνηση υπογραμμίζοντας: «Δεν ήταν στην ιδεολογία μας η επιβολή φόρων. Δυστυχώς αναγκαστήκαμε να τους επιβάλλουμε. Το μεγαλύτερο λάθος μας όμως ήταν που δεν καταφέραμε να περάσουμε στο λαό την προσωρινότητα των μέτρων και των φόρων που επιβλήθηκαν, προκειμένου η χώρα να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο. Πληρώσαμε μεγάλο πολιτικό κόστος αλλά καταφέραμε σε αυτά τα 2,5 χρόνια να βγάλουμε τη χώρα από την εντατική. Παραλάβαμε μια χώρα με έλλειμμα στο 9,5% και ύφεση στο 7,5%, αλλά καταφέραμε να τη σηκώσουμε και να σταθεί πάλι στα πόδια της».

    Ο κ. Σαμαράς είπε ότι καθημερινά αποδεικνύεται πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έλεγε και συνεχίζει να λέει ψέματα στον ελληνικό λαό και ότι τα ψέματα αυτά αποκαλύπτονται δίνοντας την εικόνα μιας κυβέρνησης που δεν έχει πρόγραμμα, σχεδιασμό και ολοκληρωμένη πολιτική. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πολιτική. Τους πελάτες του προσπαθεί να ταχτοποιήσει» είπε με νόημα.

    [03] Ν. Χουντής: Η συμφωνία πρέπει να σέβεται τις επιλογές του ελληνικού λαού

    Την επιδίωξη της κυβέρνησης να υπάρξει συμφωνία που θα σέβεται τις επιλογές του ελληνικού λαού και δεν θα αντιστρατεύεται τα βασικά σημεία του προγράμματός της, τις κόκκινες γραμμές της, εξέφρασε μιλώντας στον ραδιοσταθμό Alpha 9.89, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χουντής.

    «Ο στόχος δεν είναι η επίτευξη μιας συμφωνίας για τη συμφωνία που θα μας φέρει πίσω σε ύφεση και μνημόνια» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χουντής και κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στη διεκδίκηση της εφαρμογής του προγράμματος της.

    «Εμείς έχουμε θέσει κόκκινες γραμμές στα εργασιακά, στο ασφαλιστικό, στις ιδιωτικοποιήσεις. Αυτά τα θέματα οι ευρωπαϊκοί θεσμοί δεν μπορούν να τα ζητάνε. Εργασιακά, μισθοί, συντάξεις δεν είναι μέσα στις αρμοδιότητες της ΕΚΤ και της Κομισιόν» σημείωσε ο υπουργός.

    Παράλληλα, ο κ. Χουντής έθεσε ζήτημα νομιμοποίησης των αποφάσεων του Γιουρογκρούπ, χαρακτηρίζοντάς το θεσμικό πρόβλημα, διότι -όπως εξήγησε- οι αποφάσεις λαμβάνονται από ένα όργανο που δεν το ελέγχει κανείς.

    [04] Συνελήφθη ο Συμ. Σεϊσίδης για καταδικαστική απόφαση που αφορούσε σε παλιά ένοπλη ληστεία

    Ο 39χρονος Συμεών Σεϊσίδης, που είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην συμμορία των «ληστών με τα μαύρα», συνελήφθη χτες το βράδυ από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής για καταδικαστική απόφαση 5 ετών κάθειρξης, η οποία είχε εκδοθεί σε βάρος του για ένοπλη ληστεία που είχε διαπράξει πριν από 15 χρόνια.

    Όπως έγινε γνωστό, σύμφωνα με την απόφαση ο Σεϊσίδης είχε διαπράξει ληστεία μαζί με άγνωστο συνεργό του, σε υποκατάστημα τράπεζας στη Νέα Χαλκηδόνα στις 30/6/2000. Γι' αυτήν την υπόθεση συνελήφθη και καταδικάστηκε το 2001 σε φυλάκιση πέντε ετών, αλλά με ανασταλτικό χαρακτήρα, γι' αυτό αφέθηκε ελεύθερος.

    [05] Μαξίμου: Η ΤτΕ να διαψεύσει τα περί στοχευμένων διαρροών κατά της κυβέρνησης

    Το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της σημερινής «Εφημερίδας των Συντακτών» σχετικά με στοχευμένες διαρροές της Τράπεζα της Ελλάδος εναντίον της Κυβέρνησης, αν ευσταθεί, αποτελεί πλήγμα στην ανεξαρτησία της ΤτΕ, αναφέρουν κύκλοι της κυβέρνησης και προσθέτουν ότι θα πρέπει να θεωρείται αυτονόητο ότι η ΤτΕ οφείλει να διαψεύσει τις πληροφορίες.

    Σε αντίθετη περίπτωση, σημειώνεται, θα πρέπει να κινήσει τις διαδικασίες απόδοσης ευθυνών, ούτως ώστε να σταματήσουν κάποιοι στο εσωτερικό της να πλήττουν την Κυβέρνηση σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα υπογραμμίζουν οι κύκλοι της κυβέρνησης.

    [06] Ισπανία: Τουλάχιστον 3 νεκροί από τη συντριβή πολεμικού αεροσκάφους

    Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δύο ακόμη είναι σοβαρά τραυματισμένοι μετά τη συντριβή ενός στρατιωτικού αεροσκάφους A400M περίπου 2 χιλιόμετρα βόρεια του αεροδρομίου της Σεβίλλης, στη νότια Ισπανία, σύμφωνα με την υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

    Η ίδια πηγή διευκρίνισε ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν 7 άνθρωποι, εκ των οποίων οι τρεις είναι νεκροί, οι δύο σοβαρά τραυματίες και έχουν διακομιστεί σε νοσοκομείο, ενώ δύο ακόμη αγνοούνται.

    Εξάλλου, όπως δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, όλοι οι επιβαίνοντες ήταν Ισπανοί και εργαζόμενοι της εταιρείας Airbus.

    Το στρατιωτικό αεροσκάφος A400M, που πραγματοποιούσε δοκιμαστική πτήση, κατευθυνόταν προς την Τουρκία, ανέφερε η κατασκευάστρια εταιρεία του Airbus Defense and Space, θυγατρική της Airbus, σε ανακοίνωσή της.

    [07] Στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη στο αεροδρόμιο της Σεβίλλης

    Ένα στρατιωτικό αεροσκάφος Airbus A400M συνετρίβη σήμερα σε έναν αγρό περίπου 2 χιλιόμετρα βόρεια του αεροδρομίου Σαν Πάμπλο στη Σεβίλης στη νότια Ισπανία, όπως ανακοίνωσε το ισπανικό υπουργείο Άμυνας και οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

    Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι δήλωσε ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν 8 με 10 άνθρωποι, ενώ πρόσθεσε ότι ακυρώνει μια προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Τενερίφη στα Κανάρια Νησιά.

    Εικόνες από τα τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν πυροσβέστες να προσπαθούν να κατασβέσουν την πυρκαγιά στο αεροσκάφος.

    Επρόκειτο για ένα Airbus A400M το οποίο δεν χειριζόταν ο ισπανικός στρατός, διευκρίνισε το υπουργείο Άμυνας. Το αεροσκάφος δεν είχε παραδοθεί ακόμη στον ισπανικό στρατό, αλλά βρισκόταν στο στάδιο της δοκιμής, επεσήμανε η εφημερίδα El Pais.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 9 May 2015 - 14:30:23 UTC