Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εξέλιξη συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Γ. Δραγασάκη
  • [02] Προφυλακιστέα η μητέρα της Άννυ
  • [03] Α. Ξανθός: Άμεσα η αποπληρωμή των εφημεριών σε γιατρούς και νοσηλευτές
  • [04] Γ. Βαρουφάκης: Συμφωνία μέσα στις επόμενες 15 ημέρες
  • [05] Συμφωνία Μόσχας-Άγκυρας για τη διαδρομή του αγωγού φυσικού αερίου
  • [06] Μ. Παπαδημητρίου: Η λέξη κρίση με αηδιάζει γιατί όλο μιλάμε, αλλά δεν κάνουμε τίποτε γι' αυτήν
  • [07] Νέο όπλο για την καταπολέμηση κεφαλαλγίας και ημικρανίας στην Ελλάδα
  • [08] Πρώτοι στη φύλαξη ομφάλιου αίματος σε ιδιωτικές τράπεζες οι Έλληνες
  • [09] Γ. Σφαιρόπουλος: Ένα ματς τελειώνει μόνο στο τελευταίο δευτερόλεπτο

  • [01] Σε εξέλιξη συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Γ. Δραγασάκη

    Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη έχει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας .

    Οι δύο άνδρες συζητούν τις τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές.

    [02] Προφυλακιστέα η μητέρα της Άννυ

    Προφυλακιστέα κρίθηκε η 25χρονη μητέρα της 'Αννυ, μετά από απολογία σχεδόν τεσσάρων ωρών ενώπιον της 10ης Τακτικής Ανακρίτριας.

    Η Δήμητρα Μπορίσοβα που είναι αντιμέτωπη με την κακουργηματικού βαθμού κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, αλλά και το πλημμέλημα της ψευδορκίας, έδωσε την δική της εκδοχή για όσα συνέβησαν με το παιδί της και το φρικτό τέλος του προσθέτοντας στον κύκλο των συνενόχων τον φίλο του συγκατηγορουμένου της.

    Η κατηγορουμένη που ξεκίνησε την απολογία της αργά μετά το μεσημέρι παρέδωσε στην δικαστική λειτουργό υπόμνημα στο οποίο αρνείται ότι γνώριζε το τραγικό τέλος της κόρης της και ότι προσπάθησε να συγκαλύψει οποιαδήποτε φρικιαστική πράξη του συντρόφου της. "Δεν έχω καμία ανάμειξη, αφήστε με να κάνω τα Σαράντα του παιδιού μου" φέρεται να επαναλαμβάνει στο ανακριτικό γραφείο.

    [03] Α. Ξανθός: Άμεσα η αποπληρωμή των εφημεριών σε γιατρούς και νοσηλευτές

    ην άμεση αναμόρφωση των προϋπολογισμών και την όσο το δυνατό συντομότερη αποπληρωμή των γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού, για τις εφημερίες - υπερωρίες του 2015, προωθεί το υπουργείο Υγείας.

    Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ενημερώνει ότι μετά τη νομοθετική Ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο ψηφίσθηκε από τη Βουλή, θα εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με αντικείμενο τη διαδικασία αποπληρωμής των υπερωριών/νυχτερινών/ εξαιρέσιμων, των εργαζόμενων στο ΕΣΥ και το ΕΚΑΒ για το 2015.

    Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής υπουργός, η καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών των νοσοκομειακών γιατρών για το 2015 έχει δρομολογηθεί, ενώ ήδη έχει δοθεί οδηγία προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων να προχωρήσουν άμεσα στην έκδοση ενταλμάτων όσον αφορά τις εφημερίες του πρώτου τριμήνου του 2015.

    «Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεσμεύεται ότι στις 27 Μαΐου θα αρχίσει η καταβολή των οφειλόμενων χρηματικών ποσών στους δικαιούχους. Το θέμα της αποζημίωσης των πρόσθετων εφημεριών (επαναφορά του 9% σε επίπεδο ΥΠΕ) θα ρυθμιστεί με τροπολογία η οποία θα έχει αναδρομική ισχύ» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

    [04] Γ. Βαρουφάκης: Συμφωνία μέσα στις επόμενες 15 ημέρες

    Τη βεβαιότητα ότι γύρω στο επόμενο δεκαπενθήμερο θα υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους, εξέφρασε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη που έδωσε στο βρετανικό δίκτυο BBC.

    Αν και απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιτευχθεί μία συμφωνία κατά τη σύνοδο του Eurogroup της Δευτέρας, ο Γιάνης Βαρουφάκης επέμεινε ότι θα «υπάρξει σίγουρα συμφωνία εντός των επόμενων δύο εβδομάδων» περίπου.

    Ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε ότι παραμένει επικεφαλής διαπραγματευτής της ελληνικής κυβέρνησης και ότι τη Δευτέρα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Eurogroup,απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός Grexit και υπογράμμισε ότι οι σχέσεις του με τους Ευρωπαίους ομολόγους του παραμένουν «εξαιρετικές».

    Διαβάστε επίσης:

    Γ. Βαρουφάκης: Σύγκλιση απόψεων για ένα επιτυχές αποτέλεσμα

    [05] Συμφωνία Μόσχας-Άγκυρας για τη διαδρομή του αγωγού φυσικού αερίου

    Η ρωσική "Gazprom" και Η τουρκική "Botas" συμφώνησαν ήδη για τη διαδρομή, που θα ακολουθήσει ο αγωγός φυσικού αερίου από τη Ρωσία, μέσω της Μαύρης Θάλασσας ως τα ελληνοτουρκικά σύνορα, καθώς και την ημερομηνία μεταφοράς των πρώτων όγκων αερίου, ανακοίνωσαν σήμερα ο επικεφαλής του ρωσικού κολοσσού Αλεξέι Μίλερ και ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ.

    Κατά τη συνάντησή τους στη Μόσχα οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι ο λεγόμενος Turkish Stream θα ακολουθήσει σε μήκος 660 χλμ. τη διαδρομή, που σχεδιαζόταν να έχει ο αγωγός South Stream και σε μήκος 250 χλμ. νέα διαδρομή με κατεύθυνση το ευρωπαϊκό τμήμα της Τουρκίας. Συμφώνησαν επίσης ότι ο αγωγός θα αρχίσει να λειτουργεί το Δεκέμβριο του 2016 με την αποστολή των πρώτων όγκων ρωσικού φυσικού αερίου προς την Τουρκία, όπως επισημαίνει με ανακοίνωσή της η ρωσική "Gazprom".

    [06] Μ. Παπαδημητρίου: Η λέξη κρίση με αηδιάζει γιατί όλο μιλάμε, αλλά δεν κάνουμε τίποτε γι' αυτήν

    Με αφορμή τα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου στην 56η Μπιενάλε της Βενετίας, η Μαρία Παπαδημητρίου παρουσίασε το έργο της «Αγριμικά» σε πλήθος από Έλληνες καλλιτέχνες, συλλέκτες και εκπροσώπους του υπουργείου Πολιτισμού.

    Ανάμεσά τους η διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, Κατερίνα Κοσκινά, η εικαστικός Δανάη Στράτου - σύζυγος του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη - εκπρόσωποι από άλλα εθνικά περίπτερα της Μπιενάλε. Τα σχόλια που μετέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ξένοι δημοσιογράφοι και κριτικοί ήταν εγκωμιαστικά.

    Σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εικαστικός Μαρία Παπαδημητρίου μίλησε για τη σημασία του έργου της, αλλά και τον ρόλο που η Τέχνη καλείται να διαδραματίσει στις σημερινές συνθήκες κρίσης.

    Η λέξη κρίση με αηδιάζει γιατί μιλάμε για την κρίση και δεν κάνουμε τίποτε γι αυτήν. Δεν πρέπει να μιλάμε αλλά να κάνουμε ο καθένας από τον δικό του τομέα, ανέφερε η κ. Παπαδημητρίου.

    [07] Νέο όπλο για την καταπολέμηση κεφαλαλγίας και ημικρανίας στην Ελλάδα

    Οι κεφαλαλγίες είναι το πιο συχνό σύμπτωμα για το οποίο οι άνθρωποι απευθύνονται στον γιατρό. Εκτιμάται ότι στην Ελλάδα η ημικρανία, που είναι και η πιο βασανιστική μορφή κεφαλαλγίας, ταλαιπωρεί το 10% του γενικού πληθυσμού, ενώ το 30% υποφέρουν από πονοκέφαλο τάσεως, όπως τόνισε σήμερα ο νευρολόγος Δ. Μητσικώστας, με αφορμή την παρουσίαση μιας πρωτοποριακής συσκευής η οποία αποτελεί μια διαφορετική προσέγγιση στην αντιμετώπιση τόσο της ημικρανίας όσοι και της απλής κεφαλαλγίας.

    Οι ασθενείς την τοποθετούν γύρω από το μέτωπό τους, σαν στεφάνι, και η συσκευή, που λειτουργεί με μπαταρία, εκπέμπει ρεύμα χαμηλής τάσης, το οποίο διεγείρει κλάδους του τριδύμου νεύρου του προσώπου, το οποίο σχετίζεται με τις ημικρανίες.

    Ο καθηγητής νευρολογίας στο πανεπιστήμιο της Λιέγης, Τ. Schoenen, τόνισε ότι η προφυλακτική φαρμακευτική θεραπεία έχει μερική μόνο ανταπόκριση στις κεφαλαλγίες. Έτσι δημιουργήθηκε «ο πρώτος εξωτερικός νευροδιεγέρτης τους τριδύμου νεύρου που αποδεικνύεται ως η λύση για περισσότερους από τους μίσους ασθενείς που πάσχουν από κεφαλαλγία και ημικρανία».

    [08] Πρώτοι στη φύλαξη ομφάλιου αίματος σε ιδιωτικές τράπεζες οι Έλληνες

    Πρωταθλητές στη φύλαξη ομφάλιου αίματος σε ιδιωτικές τράπεζες είναι οι Έλληνες, ενώ βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις σε δότες αίματος, μυελού και ομφάλιου αίματος. Στην Ελλάδα είναι εγγεγραμμένοι μόνο 22.000 εθελοντές δότες μυελού σε αντίθεση με την Κύπρο, που διαθέτει 110.000 δότες, ενώ την ίδια ώρα, λειτουργούν 20 ιδιωτικές τράπεζες με άγνωστο αριθμό αποθηκευμένων μονάδων ομφάλιου αίματος, που σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι εξαιρετικά απίθανο να χρησιμεύσουν τόσο για αυτόλογη όσο και για αλλογενή χρήση.

    Βασικό επιχείρημα υπέρ της φύλαξης των ομφάλιων κυττάρων σε ιδιωτικές τράπεζες, σύμφωνα με την Ελληνική Αιματολογική Εταιρία , αποτελεί η ευρέως διαφημιζόμενη μελλοντική αυτόλογη χρήση τους στο πλαίσιο θεραπειών της λεγόμενης αναγεννητικής ιατρικής. Έτσι, μεγάλος θόρυβος γίνεται για τη χρήση των ομφάλιων κυττάρων για τη θεραπεία ποικίλων νόσων όπως η άνοια, ο σακχαρώδης διαβήτης, οι καρδιοπάθειες κλπ".

    [09] Γ. Σφαιρόπουλος: Ένα ματς τελειώνει μόνο στο τελευταίο δευτερόλεπτο

    Αντίστροφα μετρά ο Ολυμπιακός για το 9ο φάιναλ φορ Ευρωλίγκας στην ιστορία του και 5ο τα τελευταία επτά χρόνια, κάτι που αποτελεί «μία τεράστια επιτυχία», όπως δήλωσε ο αρχηγός του, Βασίλης Σπανούλης, στη "media day" των «ερυθρόλευκων».

    «Η αμυντική λειτουργία μας θα εξουδετερώσει τα επιθετικά ατού της ΤΣΣΚΑ» εξήγησε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος από την εμπειρία του ως βοηθός στην ΤΣΣΚΑ το 2012 θα μεταφέρει στους παίκτες του: «Ένα ματς τελειώνει μόνο στο τελευταίο δευτερόλεπτο».

    Ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ, Χρήστος Σταυρόπουλος, εκπροσώπησε τη διοίκηση της εταιρείας, εν τη απουσία των αδελφών Αγγελόπουλων, Παναγιώτη και Γιώργου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 7 May 2015 - 18:30:25 UTC