Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Καμμένος: Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε πρόκληση
  • [02] Ευ. Τσακαλώτος: Είμαστε πιο κοντά σε έναν έντιμο συμβιβασμό
  • [03] Επικοινωνία Τσίπρα-Πούτιν: Προχωρά ο σχεδιασμός για τον αγωγό μεταφοράς ρωσικού αερίου
  • [04] Στάση εργασίας την Παρασκευή σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ
  • [05] Για τον 21ο διάπλου Αιγαίου σαλπάρισαν οι γιατροί με τα φουσκωτά
  • [06] Γ. Βαρουφάκης: Σύγκλιση απόψεων για ένα επιτυχές αποτέλεσμα
  • [07] ΙΟΒΕ: Πρέπει να διπλασιαστούν οι επενδύσεις στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια
  • [08] Β. Σόιμπλε: Δεν προσδοκώ εντυπωσιακά αποτελέσματα από το Eurogroup της Δευτέρας
  • [09] ΗΠΑ: Παράνομη κρίθηκε η μαζική συλλογή τηλεφωνικών δεδομένων από την NSA

  • [01] Π. Καμμένος: Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε πρόκληση

    Την πλήρη ικανοποίησή του από τα αποτελέσματα της άσκησης ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος ο οποίος παρακολούθησε τις φάσεις της άσκησης που διεξήχθησαν σε νησιά του κεντρικού και ανατολικού Αιγαίου.

    Η άσκηση περιελάμβανε τη διεξαγωγή επιχειρήσεων Αποτροπής, Εξασφάλισης αεροδρομίων νησιών του Ανατολικού και Κεντρικού Αιγαίου και Εξασφάλισης της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.

    Οι επιχειρήσεις διεξήχθησαν με αεροκίνητες και αεροαποβατικές ενέργειες, ανάπτυξη τμημάτων ειδικών επιχειρήσεων των Κλάδων των ΕΔ, συνέργεια με τοπικές δυνάμεις αμέσου επεμβάσεως και ενεργοποίηση αεροπορικών δυνάμεων.

    "Σήμερα αποδείξαμε, για μία ακόμα φορά, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, ανεξαρτήτως της δημοσιονομικής κρίσης, έχουν υψηλό ηθικό, επαγγελματισμό και προασπίζουν με επιτυχία την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε πρόκληση. Είμαστε έτοιμοι για τον πόλεμο, για να διασφαλίσουμε την ειρήνη, γιατί η ειρήνη διασφαλίζεται μόνο όταν είσαι απόλυτα έτοιμος να αντιμετωπίσεις την οποιαδήποτε πρόκληση", δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

    [02] Ευ. Τσακαλώτος: Είμαστε πιο κοντά σε έναν έντιμο συμβιβασμό

    Η κυβέρνηση έχει δουλέψει σκληρά για το καλό σενάριο, να βρεθεί λύση, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας σε συνέδριο της "Ναυτεμπορικής" για την επιχειρηματικότητα και πρόσθεσε ότι όσοι λένε ότι καθυστερήσαμε και ότι δεν είχαμε ολοκληρωμένες προτάσεις μπορεί να έχουν μία βάση αλήθειας. Είναι λογικό ένα κόμμα που γίνεται πρώτη φορά κυβέρνηση να έχει έλλειψη τεχνοκρατικής βοήθειας και τεχνογνωσίας. Τόνισε όμως ότι τα βασικά προβλήματα ήταν πολιτικά και σημείωσε ότι η κυβέρνηση τάσσεται υπέρ ενός έντιμου συμβιβασμού μεταξύ του παλιού και του καινούργιου, γιατί μία κυβέρνηση με νωπή λαική εντολή δικαιούται να βλέπει με διαφορετικό τρόπο την συνέχεια. "Εμείς έχουμε τηρήσει το γράμμα και το πνεύμα της συμφωνίας, είμαστ σύμφωνοι για τους στόχους αλλά διαφωνούμε για τα μέσα, όμως μπορώ να σας πως ότι είμαστε πιο κοντά σήμερα σε έναν έντιμο συμβιβασμό από όσο θα μπορούσα να σας πω πριν από 20 ή 30 ημέρες" είπε ακόμη ο υπουργός.

    [03] Επικοινωνία Τσίπρα-Πούτιν: Προχωρά ο σχεδιασμός για τον αγωγό μεταφοράς ρωσικού αερίου

    Την ετοιμότητα της ρωσικής πλευράς να χρηματοδοτήσει ελληνικές εταιρείες, που θα συμμετάσχουν στο έργο της κατασκευής του «Ελληνικού αγωγού» φυσικού αερίου, επιβεβαίωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την τηλεφωνική του συνομιλία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

    «Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στα κοινά σχέδια υποδομών, στα ζητήματα ενεργειακής συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου στην Ελλάδα, ως μέρος του νέου έργου μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου, μέσω της Τουρκίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών», αναφέρεται στην ανακοίνωση της υπηρεσίας Τύπου του Κρεμλίνου, όπου υπογραμμίζεται ότι «στο πλαίσιο αυτό επιβεβαιώθηκε η ετοιμότητα της ρωσικής πλευράς να εξετάσει το ζήτημα παροχής χρηματοδότησης σε ελληνικές δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις, που θα ενεργοποιηθούν στο έργο αυτό».

    Στην ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης ότι «εξετάσθηκε το πλέγμα των διμερών σχέσεων, στο πλαίσιο της υλοποίησης των συμφωνιών, που επιτεύχθηκαν κατά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Ρωσία, στις 7-9 Απριλίου 2015», αλλά και ότι συζητήθηκαν οι περαιτέρω διμερείς επαφές σε διάφορα επίπεδα.

    [04] Στάση εργασίας την Παρασκευή σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ

    Στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 7:00 π.μ. θα έχουν αύριο οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς ( μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ).

    Τα σωματεία εργαζομένων στα τρία μέσα σταθερής τροχιάς κατηγορούν τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) ότι «δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο να τακτοποιήσει ημέτερους, δίχως να υπολογίζει το κόστος».

    Παράλληλα, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, η διοίκηση «δεν πράττει αυτά που οφείλει, για να αναδειχθούν τα οργανικά κενά, ώστε να προκύψουν θέσεις εργασίας».

    [05] Για τον 21ο διάπλου Αιγαίου σαλπάρισαν οι γιατροί με τα φουσκωτά

    Για τον 21ο διάπλου Αιγαίου, σαλπάρισαν σήμερα οι φύλακες άγγελοι των ακριτών, οι γιατροί με τα φουσκωτά, που εδώ και 20 χρόνια προσφέρουν απλόχερα τη βοήθεια τους σε κατοίκους νησιών που το έχουν ανάγκη.

    Ο λόγος για την«ομάδα Αιγαίου»(αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία) η οποία από σήμερα έως και τις 18 του μήνα με 13 φουσκωτά σκάφη, το εξειδικευμένο πλωτό ασθενοφόρο σκάφος Μηνάς Ε και 102 εθελοντές, (εκ των οποίων 35 ιατροί 22 ειδικοτήτων), θα επισκεφθεί έντεκα νησιά και θα κάνει στους κατοίκους τους εξετάσεις όλων των βασικών ειδικοτήτων. Επίσης θα δωρίσει εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό υλικό στα σχολεία.

    Όπως δηλώνει σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της ομάδας και καρδιολόγος Γιώργος Πλακογιαννάκης «θα γίνουν και εγκαίνια έργων που έχουν εγερθεί με την συνδρομή της Ομάδας από χορηγίες που έχουμε συγκεντρώσει».

    [06] Γ. Βαρουφάκης: Σύγκλιση απόψεων για ένα επιτυχές αποτέλεσμα

    Την άποψη ότι υπάρχει όλο και μεγαλύτερη σύγκλιση μεταξύ των ελληνικών αρχών και των εκπροσώπων των θεσμών, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης κατά τη διάρκεια συζήτησης πάνελ σε επιχειρηματικό συνέδριο στις Βρυξέλλες, στο οποίο συμμετείχε και ο επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί.

    Σε ερώτηση σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων o Έλληνας υπουργός είπε: «Πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα υπάρχει σύγκλιση απόψεων για ένα επιτυχές αποτέλεσμα εν ευθέτω χρόνω».

    Από την πλευρά του, ο Π. Μοσκοβισί είπε πως, στο πλαίσιο του Brussels Group αναζητείται μια «ουσιαστική πρόοδος». «Ελπίζω και περιμένω να υπάρχει πρόοδος την οποία θα αποτιμήσει το Eurogroup της Δευτέρας, στον δρόμο προς μια περαιτέρω συμφωνία», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως υπάρχει διάθεση «να κινηθούμε στην ίδια κατεύθυνση και να δουλέψουμε για το καλό της Ελλάδας και της Ευρωζώνης».

    Ο Γάλλος επίτροπος υπογράμμισε πως οι δύο πλευρές βρίσκονται πολύ πιο κοντά, καθώς μιλάνε πλέον «την ίδια γλώσσα».

    Εξάλλου, ο Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο WDR και στην εκπομπή europa forum, που μεταδόθηκε ζωντανά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, δήλωσε ότι ένα αναπτυξιακό σχέδιο, η διαχείριση του δημόσιου χρέους και η καταπολέμηση της φτώχειας, είναι τα τρία πράγματα που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η Ελλάδα.

    Διαβάστε επίσης:

    Γ. Βαρουφάκης: Η συμφωνία είναι ζήτημα ημερών, ή μερικών εβδομάδων

    [07] ΙΟΒΕ: Πρέπει να διπλασιαστούν οι επενδύσεις στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια

    Υπάρχει άμεση ανάγκη διπλασιασμού των επενδύσεων στην Ελλάδα κατά περίπου 11 με 12 δισ. ευρώ, ετησίως, τα επόμενα χρόνια, επισήμανε ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ Νίκος Βέττας, μιλώντας στο επιχειρηματικό συνέδριο της Ναυτεμπορικής.

    Οι επενδύσεις στην Ελλάδα σήμερα ανέρχονται στο 11%-12% ενός πολύ χαμηλού ΑΕΠ, λόγω κρίσης, είπε ο κ. Βέττας, όταν, πριν την κρίση, έφταναν το 24% ενός ΑΕΠ που ήταν κατά 25% υψηλότερο, τόνισε, επισημαίνοντας την ανάγκη να αυξηθούν, ώστε να συμβάλλουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας και εσόδων.

    [08] Β. Σόιμπλε: Δεν προσδοκώ εντυπωσιακά αποτελέσματα από το Eurogroup της Δευτέρας

    Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα ότι δεν έχει μεγάλες προσδοκίες για την επίτευξη μιας συμφωνίας με την Αθήνα στις διαπραγματεύσεις που θα διεξαχθούν στη σύνοδο του Eurogroup την Δευτέρα, την ίδια ημέρα που θα συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη.

    «Δεν θα πρέπει να περιμένει κανείς κάποιου είδους εντυπωσιακά αποτελέσματα, αυτό δεν είναι πιθανό», είπε ο Σόιμπλε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο.

    Ο Γερμανός υπουργός πρόσθεσε ότι θα συναντηθεί με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη πριν από την έναρξη των εργασιών του Eurogroup.

    Ο Σόιμπλε σημείωσε ότι θα ήταν θαυμάσιο αν η Ελλάδα λάμβανε βοήθεια από τη Ρωσία, όμως πρόσθεσε ότι δεν πιστεύει ότι θα ήταν τόση όση χρειάζεται η χώρα.

    [09] ΗΠΑ: Παράνομη κρίθηκε η μαζική συλλογή τηλεφωνικών δεδομένων από την NSA

    Η μαζική συλλογή τηλεφωνικών δεδομένων από την αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) είναι παράνομη, απεφάνθη σήμερα αμερικανικό Εφετείο, υπογραμμίζοντας ότι υπερβαίνει το πλαίσιο που έχει καθορίσει το Κογκρέσο.

    Οι νόμοι στους οποίους στηρίχθηκε η NSA για να συλλέξει αυτά τα τηλεφωνικά δεδομένα«ουδέποτε είχαν ερμηνευθεί με τρόπο ώστε να επιτρέπουν κάτι που να πλησιάζει έστω την έκταση της γενικευμένης παρακολούθησης που εξετάζεται εδώ», αναφέρει το δικαστήριο της Νέας Υόρκης σε έγγραφό του έκτασης 97 σελίδων.

    Η προσφυγή είχε κατατεθεί από την ισχυρή ένωση υπεράσπισης των ελευθεριών ACLU (Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών) κατά της NSA, της υπηρεσίας πληροφοριών που είχε επιφορτιστεί με την παρακολούθηση των επικοινωνιών, και του FBI, της ομοσπονδιακής αστυνομίας, μετά τις αποκαλύψεις που έκανε τον Ιούνιο του 2013 ο πρώην σύμβουλος της NSA Έντουαρντ Σνόουντεν.

    Τα εκατομμύρια των τηλεφωνικών«μεταδεδομένων»που είχε συλλέξει η NSA περιλαμβάνουν τηλεφωνικούς αριθμούς, την διάρκεια τηλεφωνικών συνομιλιών ή τον τόπο στον οποίο έγιναν, όχι όμως το περιεχόμενό τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 7 May 2015 - 16:30:26 UTC