Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η επίτευξη συμφωνίας εξετάστηκε στην επικοινωνία Τσίπρα- Μέρκελ
  • [02] «Να μην αγνοηθούν οι ανάγκες των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους»
  • [03] Αυξάνεται η εισροή μεταναστών από την Τουρκία
  • [04] Λύση στο στεγαστικό πρόβλημα των Ρομά αναζητεί η κυβέρνηση
  • [05] Θετικές εξελίξεις αναμένει από το Eurogroup της 11ης Μαΐου, ο Γ. Βαρουφάκης
  • [06] Σόιμπλε «Η γερμανική κυβέρνηση δεν επιθυμεί Grexit»
  • [07] Το λιμενικό της Τουρκίας διέσωσε 636 μετανάστες

  • [01] Η επίτευξη συμφωνίας εξετάστηκε στην επικοινωνία Τσίπρα- Μέρκελ

    Τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ είχε χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές συζητήθηκαν η πορεία των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες ενώ αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τα ζητήματα της συμφωνίας της Ελλάδας με τους θεσμούς.

    Εν τω μεταξύεντός της ημέρας θα γίνει η συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, στη Φρανκφούρτη, με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι. Στη συνάντηση θα παρευρεθεί και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Στόχος σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, «να υπάρξει ενημέρωση για την πορεία των συζητήσεων και για τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για ταχεία, βιώσιμη και αμοιβαία επωφελή συμφωνία»

    Η κινητικότητα της κυβέρνησης συνεχίζεται με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκης συναντήθηκε στο Παρίσι με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν ενώ έχει προγραμματισμένη επαφή στις Βρυξέλλες όπου θα συναντηθεί με τον επίτροπο οικονομικών υποθέσεων Πιερ Μοσχοβισί.

    Για το ελληνικό θέμα παραχώρησε συνέντευξη στο CNBC ο επικεφαλής του Eurogroup Working Group Τόμας Βίζερ,

    Σύμφωνα με τον κ. Βίζερ η Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι πιστωτές της δεν θα καταλήξουν σε ολοκληρωμένη συμφωνία έως την επόμενη εβδομάδα όπως αναμενόταν, αλλά εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει συμφωνία πριν ενσκήψει μια πραγματική κρίση ή μια χρεοκοπία.«Θα έχουμε συμφωνία» δήλωσε ο Βίζερ σύμφωνα με την ιστοσελίδα του CNBC.

    Αναφορικά με το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ο επικεφαλής του Eurogroup Working Group δήλωσε ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε «πραγματική καταστροφή» πριν από τρία χρόνια και ενώ σήμερα η Ευρώπη είναι καλά θωρακισμένη, μια τέτοια έκβαση θα ήταν και πάλι αρνητική.

    [02] «Να μην αγνοηθούν οι ανάγκες των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους»

    Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, ζητά με επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «να μην αγνοηθούν οι ανάγκες των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους».

    Η Συνομοσπονδία θέτει βασικά ζητήματα που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία, τονίζοντας ότι τα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν έχουν αυξήσει δραματικά την ανεργία και τη φτώχεια των ατόμων με αναπηρία και έχουν υπονομεύσει την πρόοδο εφαρμογής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους.

    [03] Αυξάνεται η εισροή μεταναστών από την Τουρκία

    Οξύνεται το πρόβλημα με τους μετανάστες που εισέρχονται στη χώρα από τη γειτονική Τουρκία. Η φωτογραφία δείχνει εξαθλιωμένους πρόσφυγες από το Αφγανιστάν. Μόλις έχουν αποβιβαστεί στο λιμάνι της Μυτιλήνης από σκάφος του Λιμενικού, που τους εντόπισε μέσα στη φουσκωτή βάρκα με την οποία προσπάθησαν να φτάσουν παράνομα σε ακτή της Λέσβου, προερχόμενοι από τις Τουρκικές ακτές.

    Οι πρόσφυγες ταξίδευαν από τις ακτές της Τουρκίας σε μία κακής ποιότητας φουσκωτή βάρκα, αφού πλήρωσαν στο κύκλωμα των Τούρκων δουλεμπόρων 1000 δολάρια ο καθένας. Σύμφωνα με στοιχεία της ελληνικής ακτοφυλακής, το 2015 στις ελληνικές ακτές έχουν φτάσει περισσότεροι από 10000 πρόσφυγες, αριθμός υπέρ πολλαπλάσιος σε σχέση με το 2014.

    [04] Λύση στο στεγαστικό πρόβλημα των Ρομά αναζητεί η κυβέρνηση

    Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκο Βούτση, η κυβέρνηση σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους άμεσα ενδιαφερόμενους, προτίθεται να θέσει σε λειτουργία σχέδιο μετεγκατάστασης των Ρομά σε χώρους με καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

    Ο Νίκος Βούτσης τόνισε ότι το σχέδιο αυτό επιχειρεί την αναζήτηση μιας κοινά αποδεκτής και συναινετικής λύσης από όλους τους εμπλεκόμενους ώστε να διασφαλίζεται η αξιοπρεπής διαβίωση των Ρομά στα όρια του αστικού ιστού, η πρόσβαση σε υπηρεσίες και αγαθά και η ομαλή κοινωνική τους ένταξη.

    Ο κ. Βούτσης προέβη σε αυτές τις δηλώσεις με αφορμή την επίσκεψη του ειδικού εισηγητή του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ Μουτούμα Ρουτίρε.

    [05] Θετικές εξελίξεις αναμένει από το Eurogroup της 11ης Μαΐου, ο Γ. Βαρουφάκης

    Την καταγραφή της προόδου που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και των εκπροσώπων των θεσμών, αναμένει από το Eurogroup της 11ης Μαΐου ο υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.Αυτό δήλωσε στους δημοσιογράφους, λίγο μετά τη μιάμισης ώρας συνάντηση που είχε με τον Επίτροπο Οικονομίας, Πιέρ Μοσκοβισί, στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες

    Ο Γιάνης Βαρουφάκης μετέβη στις Βρυξέλλες από το Παρίσι όπου νωρίτερα είχε συνάντηση με το Γάλλο υπουργό οικονομικών Μισέλ Σαπέν ο οποίος δήλωσε «ότι δεν υπάρχει άλλη λύση από αυτή μιας συμφωνίας». «Πιστεύω ότι έχουμε μια καλή δυναμική στις συζητήσεις και έχουμε την ικανότητα -όχι εντελώς άμεσα- έχουμε όμως τη δυνατότητα για έναν καλό συμβιβασμό» είπε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών .

    [06] Σόιμπλε «Η γερμανική κυβέρνηση δεν επιθυμεί Grexit»

    Γιατη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους,ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών παρέπεμψε στους Θεσμούς και αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση, δήλωσε ότι η ατμόσφαιρα είναι τώρα καλύτερη.

    Σχετικά με τις πληροφορίες που θέλουν το ΔΝΤ να ζητεί νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι ο διευθυντής του ΔΝΤ για την Ευρώπη, Πολ Τόμσεν, είχε μεν προειδοποιήσει, απευθυνόμενος στους υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ στην Ρίγα, ότι η δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας επιδεινώνεται, αλλά δεν είχε κάνει λόγο για την ανάγκη «κουρέματος».

    Για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ο Σόιμπλε παρέπεμψε στους εταίρους και υπενθύμισε ότι, σύμφωνα με το πρόγραμμα, το χρέος θα καταστεί βιώσιμο το 2022. Διευκρίνισε ωστόσο ότι οποιαδήποτε αλλαγή σε σχέση με την βιωσιμότητά του, θα συνιστούσε σημαντική αλλαγή του προγράμματος και, ως εκ τούτου, θα χρειαζόταν την έγκριση του Γερμανικού κοινοβουλίου.

    Για το ενδεχόμενο νέου προγράμματος για την Ελλάδα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απάντησε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο και προσέθεσε ότι κανείς δεν σπρώχνει την Ελλάδα προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό που συζητούμε, είναι το τρέχον πρόγραμμα και η ολοκλήρωσή του, τόνισε.

    Αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του Γερμανού προέδρου Γιοάχιμ Γκάουκ για την ελληνική διεκδίκηση πολεμικών επανορθώσεων, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έκανε λόγο για «παρεξήγηση» και σημείωσε ότι ο κ. Γκάουκ δεν μίλησε για αποζημιώσεις, αλλά για το ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι οι οποίοι υποφέρουν πολύ από αυτά που έγιναν στο όνομα της Γερμανίας κατά το παρελθόν.

    [07] Το λιμενικό της Τουρκίας διέσωσε 636 μετανάστες

    Το Λιμενικό της Τουρκίας διέσωσε περισσότερους από 600 ανθρώπους που προσπάθησαν να διαπλεύσουν το Αιγαίο τις τελευταίες 5 ημέρες, περιλαμβανομένων γυναικών και παιδιών που είχαν διαφύγει με φουσκωτές λέμβους από τη Συρία όπου μαίνεται ο εμφύλιος πόλεμος, γνωστοποίησε σήμερα το γραφείο του διοικητή της επαρχίας της Σμύρνης.

    Περισσότεροι από 400 εκ των 636 διασωθέντων προέρχονται από τη Συρία, ενώ άλλοι έχουν φύγει από το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Μιανμάρ και κάποιες αφρικανικές χώρες, επισήμανε το γραφείο του κυβερνήτη σε ανακοίνωση που εξέδωσε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 5 May 2015 - 14:30:24 UTC