Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η ενδιάμεση συμφωνία στο επίκεντρο της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου
  • [02] «Γέλα καρδιά μου, γέλα»
  • [03] Αίτημα για επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων, στα συλλαλητήρια της Πρωτομαγιάς
  • [04] Η αυστηρή λιτότητα δεν ειναι λύση για την Ελλάδα, γράφει η Suddeutsche Zeitung
  • [05] Προκαταρκτική συμφωνία έως την Κυριακή αποφάσισε το EuroWorking Group, σύμφωνα με το Bloomberg
  • [06] Έρχεται τον Ιούνιο το ηλεκτρονικό εισιτήριο στα μουσεία

  • [01] Η ενδιάμεση συμφωνία στο επίκεντρο της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου

    Συνολικά, θα συζητηθεί η τακτική της κυβέρνησης για το αμέσως επόμενο διάστημα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο αναμένεται να ενημερώσει τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου για το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις και τις προοπτικές που υπάρχουν. Επίσης, αναμένεται να τονιστεί η ανάγκη να επισπευστούν οι διαπραγματεύσεις με στόχο να υπάρξει άμεσα συμφωνία, κάτι που σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες επιθυμούν και οι πιστωτές.

    Η συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να συμπεριλάβει και το θέμα του δημοψηφίσματος, καθώς τόσο ο πρωθυπουργός όσο και πολλά μέλη του οργάνου έχουν δηλώσει ότι αν η προτεινόμενη συμφωνία ξεφεύγει από τους όρους της λαϊκής εντολής της 25ης Ιανουαρίου, θα πρέπει η κυβέρνηση να προσφύγει στον λαό.

    [02] «Γέλα καρδιά μου, γέλα»

    Η πρώτη Κυριακή του Μάιου παγκοσμίως είναι αφιερωμένη στο γέλιο και στην Ελλάδα της κρίσης, ο νους έχει ανάγκη να ανατρέξει στο στίχο του ποιητή Γιάννη Ρίτσου: «Γέλα καρδιά μου, γέλα / Βρες χρόνο να γελάς / Αυτό είναι η μουσική της ψυχής».

    Προς επίρρωσιν του στίχου του μεγάλου μας ποιητή, το ΑΠΕ-ΜΠΕ ερεύνησε τα σημεία που μπορεί κανείς να τιμήσει την ημέρα και να γελάσει με την ψυχή του, τεχνηέντως αλλά και αυθόρμητα.Είτε με τη «γελωτοθεραπεία» στην Ελληνική Κλινική Γέλιου, είτε με τη Γιόγκα Γέλιου που κερδίζει έδαφος και στην Ελλάδα.

    «Το ραντεβού μας είναι στη μία το μεσημέρι στου Φιλοπάππου στο Θησείο και το σημείο συνάντησης είναι στο ύψος του ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου Λουμπαρδιάρη. Η συμμετοχή είναι ανοιχτή ελεύθερη και δωρεάν» εξηγεί ο Αλέξανδρος Λουπασάκης,ιατρός βελονισμού και ολιστικής θεραπείας αλλά και ιδρυτής της Ελληνικής Κλινικής Γέλιου.

    Όσον αφορά τη Γιόγκα Γέλιου είναι μία καινούρια πρωτοποριακή τεχνική, προσανατολισμένη στη σωματική άσκηση. Συνδυάζει ασκήσεις γέλιου, αναπνευστικές τεχνικές ασκήσεις stretching, ρυθμικά χειροκροτήματα και τραγούδι.

    «Για να φέρουμε τα επιστημονικά αποδεδειγμένα οφέλη του γέλιου στο σώμα και το πνεύμα μας, χρειάζεται να γελάμε με ελάχιστη διάρκεια δέκα με δεκαπέντε λεπτά», μας λέει η ιδρύτρια του κινήματος των Κλαμπ Γέλιου στην Ελλάδα είναι η Βασιλική Σκρέκου.

    [03] Αίτημα για επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων, στα συλλαλητήρια της Πρωτομαγιάς

    Με κεντρικό αίτημα την επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος της Αθήνας, η απεργιακή συγκέντρωση για τη φετινή Πρωτομαγιά της ΓΣΕΕ της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου.

    Μια ώρα νωρίτερα, στις 10 το πρωί, ξεκινά στο Σύνταγμα η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα.

    Οι προσυγκεντρώσεις συνδικάτων και φορέων του ΠΑΜΕ θα γίνουν, στις 9 το πρωί στην Πλατεία Κάνιγγος, στην Ομόνοια, στο Μετρό«Ευαγγελισμός»στους Στύλους του Ολυμπίου Διός και στο Ταχυδρομείο Συντάγματος.

    Νωρίτερα, στις 8.30 το πρωί, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, θα καταθέσει στεφάνια στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής και στο Πολυτεχνείο. Συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ για την Πρωτομαγιά, θα πραγματοποιηθούν την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη, στο 'Άγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά, στην πλατεία Καραϊσκάκη.

    [04] Η αυστηρή λιτότητα δεν ειναι λύση για την Ελλάδα, γράφει η Suddeutsche Zeitung

    Αν η οικονομική ανάπτυξη βρισκόταν σε συνάρτηση με το μέγεθος των περικοπών δαπανών και την αύξηση της φορολογίας, τότε η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι πρωταθλήτρια της ανάπτυξης, εκτιμά η Suddeutsche Zeitung σε άρθρο της, εξηγώντας γιατί η λιτότητα και μόνο δεν είναι λύση στα οικονομικά προβλήματα της χώρας.

    Σύμφωνα με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, η Ελλάδα έχει κάνει περισσότερες μεταρρυθμίσεις από την Ιρλανδία, την Ισπανία και την Πορτογαλία.

    Όπως αναφέρει η εφημερίδα, τα τελευταία πέντε χρόνια οι Έλληνες έχουν δει τους μισθούς τους να μειώνονται κατά 20% κατά μέσο όρο, την αγοραστική τους δύναμη να μειώνεται κατά ένα τέταρτο, ενώ παράλληλα οι κρατικές δαπάνες περιορίστηκαν κατά ένα τρίτο.

    Μετά τις μειώσεις στους μισθούς, η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας βελτιώθηκε κατά 25%, περισσότερο από αυτή της Ιρλανδίας. Όμως όλα αυτά δεν βοήθησαν και πολύ τη χώρα και πλέον εγείρεται το ερώτημα αν τα πολύ αυστηρά προγράμματα λιτότητας ωφελούν πραγματικά.

    Όπως εξηγεί η εφημερίδα κάθε περικοπή δαπανών και αύξηση φόρων σημαίνει ότι κάποιος χάνει χρήματα, τα οποία πλέον δεν θα μπορεί να ξοδέψει. Με αυτό τον τρόπο χάνει έσοδα και το υπουργείο Οικονομικών και δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος.

    [05] Προκαταρκτική συμφωνία έως την Κυριακή αποφάσισε το EuroWorking Group, σύμφωνα με το Bloomberg

    Την εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρωζώνης, με στόχο την επίτευξη μίας προκαταρκτικής συμφωνίας έως την Κυριακή, αποφάσισε το EuroWorking Group, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.Ο σκοπός είναι να υπογραφεί η συμφωνία αυτή από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης στη συνεδρίαση της 11ης Μαΐου, σύμφωνα με αξιωματούχους τους οποίους επικαλείται το Bloomberg.

    Ένας καθοριστικός παράγοντας στην πιθανή αυτή εξέλιξη, σημειώνει το δημοσίευμα, μπορεί να είναι η απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να παρέμβει και να έχει μεγάλο ρόλο στις διαπραγματεύσεις.Μία συμφωνία, όμως προσθέτει το δημοσίευμα, θα μπορούσε παρά ταύτα να σκοντάψει σε ενδοκυβερνητικές διαφωνίες.

    Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι συζητήσεις του «Brussels Group» στις Βρυξέλλες για τις μεταρρυθμίσεις που θα προωθήσει η ελληνική κυβέρνηση με σκοπό την επίτευξη μιας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας, μετά το «θετικό και ευχάριστο» κλίμα για την Ελλάδα στο οποίο διεξήχθη η χθεσινή συνεδρίασηπου αφορούσε τη νέα διαδικασία των διαπραγματεύσεων και πώς αυτή θα γίνει πιο αποτελεσματική και παραγωγική,.

    [06] Έρχεται τον Ιούνιο το ηλεκτρονικό εισιτήριο στα μουσεία

    Από τον Ιούνιο και από τον χώρο της Ακρόπολης, θα εφαρμοστεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο το οποίο μέχρι τέλος του έτους θα πρέπει να έχει επεκταθεί σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.

    Αυτό ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μαρίας Κανελλοπούλου.

    Επίσης ο κ. Ξυδάκης έκανε γνωστό ότι η χρηματοδότηση της Αμφίπολης συνεχίζεται «όχι γι αυτήν καθ? αυτήν την ανασκαφή, αλλά για άλλες σημαντικές εργασίες».

    Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, η χρηματοδότηση θα αφορά την ανθρωπολογική ανάλυση των υλικών, τη συντήρηση των ευρημάτων και την αναστήλωση του μνημείου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 30 April 2015 - 10:30:27 UTC