Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σημαντικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, σε δύο νέες δημοσκοπήσεις
  • [02] Σε φθίνουσα πορεία το φαινόμενο της παιδικής εργασίας στην Ελλάδα
  • [03] Δέσμευση καταθέσεων διευθύνοντα συμβούλου τεχνικής εταιρείας
  • [04] Νεπάλ: 15χρονος ανασύρθηκε ζωντανός, 5 ημέρες μετά τον σεισμό
  • [05] Στο Παρίσι αεροσκάφος με 206 επιζήσαντες του σεισμού στο Νεπάλ
  • [06] Η ηλιοφάνεια «διώχνει» τον καρκίνο του παγκρέατος

  • [01] Σημαντικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, σε δύο νέες δημοσκοπήσεις

    Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 14,8 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha. Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «αν γίνονταν σήμερα εκλογές τι θα ψηφίζατε», ΣΥΡΙΖΑ απάντησε το 35,6% των ερωτηθέντων και ΝΔ το 20,8% (τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 40,2% και 21% σε δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας την 18η Μάρτιου 2015).

    Ακολουθούν «Το Ποτάμι» με 5,8% (4,3%), η Χρυσή Αυγή με 5,3% (4,8%), το ΚΚΕ με 5,1% (4,9%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,2% (4,5%), το ΠΑΣΟΚ με 2,8% (2,5%), η Ένωση Κεντρώων με 1,5% (1,8%) και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 1,4% (1,8%) και 'Αλλο Κόμμα με 3,8% (3,3%) των ερωτηθέντων. Αδιευκρίνιστη παραμένει η πρόθεση ψήφου του 13,7% του δείγματος.

    Εξάλλου, υπέρ της συμφωνίας με τους εταίρους, κατά της διενέργειας δημοψηφίσματος και υπέρ της παραμονής στη ζώνη του ευρώ τάσσεται η πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση της GPO που μεταδόθηκε από την τηλεόραση του MEGA, ενώ στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 36,5%.

    Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 36,5%, η ΝΔ 22%, η Χρυσή Αυγή 5,5%, το Ποτάμι 6,5%, το ΚΚΕ 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5%, το ΠΑΣΟΚ 4% και η Ένωση Κεντρώων 1,8%.

    [02] Σε φθίνουσα πορεία το φαινόμενο της παιδικής εργασίας στην Ελλάδα

    Συνολικά στον πλανήτη, περίπου 171 εκατομμύρια παιδιά εργάζονται σε ορυχεία, λατομεία και άλλους επικίνδυνους χώρους δουλειάς ή με επικίνδυνα υλικά, όπως χημικά, εντομοκτόνα ή βαρύ μηχανικό εξοπλισμό. «Μιλάμε κυρίως για Ασία, Αφρική και Λατινική Αμερική,ενώ στην Ευρώπη τα πράγματα είναι υπό έλεγχο, γιατί και η σχολική διαρροή είναι οριακή και οι έλεγχοι εργασίας είναι αρκετά αυστηροί ώστε να μην έχουμε τέτοια παραδείγματα στη μεγάλη βιομηχανία ή στο εμπόριο τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πρόεδρος του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Μυρσίνη Ζορμπά.

    Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της UNICEF, όπως παρουσιάστηκαν στην έκθεση «Η Κατάσταση των Παιδιών στην Ελλάδα 2014 - Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στα παιδιά», που δόθηκε στη δημοσιότητα τον Απρίλιο του 2014,η παιδική εργασία διαχρονικά παρουσιάζει φθίνουσα πορεία. Ειδικότερα,τα στοιχεία δείχνουν ότι το 2013 το ποσοστό των εργαζομένων παιδιών (15-18 ετών) στον αντίστοιχο συνολικό πληθυσμό των παιδιών στην Ελλάδα ήταν πολύ μικρό (1,4% ή 6.430 παιδιά), ενώ το ποσοστό των οικονομικά μη ενεργών παιδιών είναι η πλειοψηφία (95,6%) του αντίστοιχου συνολικού πληθυσμού. Τα περισσότερα οικονομικά ενεργά παιδιά βρίσκονται στην Αττική (23,7%), στη Θεσσαλία (13,6%),στην Κεντρική Μακεδονία (12,9%) και στη Στερεά Ελλάδα (9,2%).

    [03] Δέσμευση καταθέσεων διευθύνοντα συμβούλου τεχνικής εταιρείας

    Στη δέσμευση τραπεζικών καταθέσεων και περιουσιακών στοιχείων διευθύνοντα συμβούλου τεχνικής εταιρείας προχώρησε το Κέντρο Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου ύστερα από τη διαπίστωση αδήλωτων εισοδημάτων ύψους 40 εκατ. ευρώ. Διαπιστώθηκε, ότι ο συγκεκριμένος φορολογούμενος είχε καταθέσει στον τραπεζικό του λογαριασμό 7 εκατ. ευρώ το 2004 και επιπλέον 33 εκατ. ευρώ το 2005 τα οποία δεν δικαιολογούνταν από τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, που είχε υποβάλει στην εφορία.

    Από τον έλεγχο προέκυψε, ότι τα ποσά αυτά προέρχονταν από τα ταμεία της τεχνικής εταιρείας και δεν είχαν δηλωθεί. Το Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου προχώρησε στη δέσμευση καταθέσεων και περιουσιακών στοιχείων του φορολογούμενου ύψους 20 εκατ. ευρώ με βάση τους διαφυγόντες φόρους και τα πρόστιμα που προκύπτουν από την υπόθεση αυτή.

    Ο επιχειρηματίας εντοπίστηκε με σύστημα ανάλυσης κινδύνου, που εφαρμόζεται στα στοιχεία 65 CD που έχουν περιέλθει στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και αφορούν την κίνηση τραπεζικών λογαριασμών εκατοντάδων χιλιάδων μεγαλοκαταθετών για την περίοδο 2002-2012.

    [04] Νεπάλ: 15χρονος ανασύρθηκε ζωντανός, 5 ημέρες μετά τον σεισμό

    Οι διασώστες ανέσυραν σήμερα ζωντανό μέσα από τα ερείπια ενός κτιρίου στο Κατμαντού έναν 15χρονο, πέντε ημέρες μετά τον σεισμό που έπληξε το Νεπάλ, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 5.500 ανθρώπους, ανακοίνωσε η αστυνομία.

    Το αγόρι εντόπισε ομάδα διασωστών από το Νεπάλ σε συνεργασία με διασώστες από την αμερικανική ανθρωπιστική οργάνωση USAID, που δήλωσαν ότι ήταν θαμμένος στα ερείπια ενός ξενώνα. Ο επικεφαλής της αμερικανικής ΜΚΟ Άντριου Ολβέρα δήλωσε ότι το αγόρι δεν ήταν θαμμένο πολύ βαθιά, αλλά ότι κατέρρευσαν και οι επτά όροφοι του κτιρίου με αποτέλεσμα ο 15χρονος να είχε "εγκλωβιστεί ανάμεσά τους".

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας Καμάλ Σιχ Μπαμ, ο έφηβος ονομάζεται Πέμπα Λάμα. Σύμφωνα με τα νεπαλέζικα μέσα ενημέρωσης, το αγόρι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

    [05] Στο Παρίσι αεροσκάφος με 206 επιζήσαντες του σεισμού στο Νεπάλ

    Μία ειδική πτήση με 206 επιζήσαντες του σεισμού,οι περισσότεροι Γάλλοι, που σημειώθηκε το Σάββατο στο Νεπάλ, ο οποίος έχει μέχρι στιγμής στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 5.500 ανθρώπους, προσγειώθηκε σήμερα στο αεροδρόμιο Ρουασί της γαλλικής πρωτεύουσας, ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών. Το Airbus A350 προσγειώθηκε λίγο πριν από τις 06:45 ώρα Ελλάδος μεταφέροντας 206 επιβάτες, μεταξύ των οποίων 12 παιδιά και 26 τραυματίες. Σχεδόν όλοι είναι Γάλλοι με εξαίρεση περίπου 15 υπηκόους Ελβετίας, Γερμανίας, Ιταλίας, Πορτογαλίας και Τουρκίας.

    Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς βρισκόταν στο αεροδρόμιο για να υποδεχθεί τους επιζήσαντες του σεισμού.

    Παράλληλα, ένα δεύτερο αεροσκάφος από τη Γαλλία, μεταφέροντας 20 τόνους ιατροφαρμακευτικού υλικού και περίπου 100 εργαζόμενους στις υπηρεσίες έκτακτης βοήθειας, έφθασε σήμερα το πρωί στο Κατμαντού, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Η πρώτη πτήση από τη Γαλλία με ανθρωπιστική βοήθεια, 25 τόνους ιατροφαρμακευτικού υλικού και 55 εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και σε ανθρωπιστικές οργανώσεις-, προσγειώθηκε χθες Τετάρτη στην πρωτεύουσα του Κατμαντού.

    [06] Η ηλιοφάνεια «διώχνει» τον καρκίνο του παγκρέατος

    Οι χώρες και οι περιοχές που έχουν τη μικρότερη ηλιοφάνεια μέσα στο έτος, είναι αυτές που εμφανίζουν τα περισσότερα περιστατικά καρκίνου του παγκρέατος. Αντίθετα, όπου υπάρχει μεγάλη ηλιοφάνεια, εκεί η νόσος εμφανίζει μικρότερη εξάπλωση, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιδημιολογική επιστημονική έρευνα.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Σέντρικ Γκάρλαντ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Σαν Ντιέγκο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας «Journal of Steroid Biochemistry and Molecular Biology», ανέφεραν ότι το πρόβλημα πιθανότατα -αν και δεν έχει αποδειχθεί ακόμη- έγκειται κυρίως στην έλλειψη της βιταμίνης D στον οργανισμό των ανθρώπων που ζουν σε συννεφιασμένα και βροχερά μέρη.

    Είναι η πρώτη μελέτη που συνδέει άμεσα την έλλειψη βιταμίνης D με τον καρκίνο του παγκρέατος. Όπου υπάρχει απουσία του Ήλιου στο μεγαλύτερο μέρος του έτους, εμποδίζεται η επαρκής παραγωγή βιταμίνης D, αντίθετα με τις ηλιόλουστες περιοχές. Στις περιοχές χωρίς ήλιο, ο κίνδυνος εκδήλωσης καρκίνου του παγκρέατος είναι μεγαλύτερος από τον μέσο όρο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 30 April 2015 - 8:30:25 UTC