Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Δεν υποχωρεί από τις "κόκκινες γραμμές" η κυβέρνηση»
  • [02] Ν. Βούτσης: Η ΕΕ κινείται «εκτός των δικών της κανόνων» όσον αφορά την Ελλάδα
  • [03] Ο οίκος Moody's υποβάθμισε το κρατικό αξιόχρεο της Ελλάδας
  • [04] Σε «θετικό και ευχάριστο» κλίμα η συνεδρίαση του «Brussels Group»
  • [05] Δεκάδες συλλήψεις στις διαδηλώσεις εναντίον της αστυνομικής βίας στη Νέα Υόρκη

  • [01] «Δεν υποχωρεί από τις "κόκκινες γραμμές" η κυβέρνηση»

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα θα συνεδριάσει στη Βουλή το υπουργικό συμβούλιο στο οποίο θα παρουσιαστεί ένα προσχέδιο του πολυνομοσχεδίου με βάση τη «λίστα Βαρουφάκη».

    «Δεν υποχωρούμε από τις "κόκκινες γραμμές" που έθεσε ο πρωθυπουργός. Η λαϊκή εντολή μάς δεσμεύει σε κάποια ζητήματα που θεωρούνται κομβικά», δήλωσε υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση επιθυμεί «μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία, το ταχύτερο δυνατόν- ενδεχομένως και με ένα έκτακτο Eurogroup πριν τις 11 Μαΐου- την οποία συνδέουμε με μια λύση στο ζήτημα της ρευστότητας».

    [02] Ν. Βούτσης: Η ΕΕ κινείται «εκτός των δικών της κανόνων» όσον αφορά την Ελλάδα

    Η ΕΕ εδώ και μήνες κινείται εκτός των δικών της κανόνων σε ό,τι αφορά την συμπεριφορά της απέναντι στην Ελλάδα, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στην τηλεοπτική εκπομπή On Line.

    Σημείωσε ότι το «πακέτο Ντράγκι» το οποίο «καλώς υπάρχει, προκειμένου να πάρει μπρος και η ευρωπαϊκή οικονομία», μοιράζεται σε χώρες που δανείζονται με μηδενικό σχεδόν επιτόκιο και εξαιρείται η Ελλάδα.

    Υπενθύμισε ότι η χώρα δικαιούται επιστροφή χρημάτων και ανέφερε χαρακτηριστικά «μας χρωστούν και δεν μας δίνουν για να πάθει ασφυξία η χώρα».

    Ο κ. Βούτσης είπε ότι η κυβέρνηση απολαμβάνει της στήριξης της μεγάλης πλειοψηφίας του κόσμου με πολιτική προέλευση από όλα τα κόμματα ανεξαρτήτως ψήφου στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, «και κρατήστε το αυτό», όπως ανέφερε. «Δεν υποχωρούμε στις γραμμές που έχουν σχέση με την επιβίωση του λαού, θα υποχωρήσουν» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.

    [03] Ο οίκος Moody's υποβάθμισε το κρατικό αξιόχρεο της Ελλάδας

    Ο οίκος αξιολόγησης Moody's ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι υποβάθμισε το κρατικό αξιόχρεο της Ελλάδας σε Caa2 από Caa1, επικαλούμενος την αβεβαιότητα για το εάν η χώρα θα επιτύχει συμφωνία με τους επίσημους πιστωτές της έγκαιρα ώστε να μπορέσει να προχωρήσει στην αποπληρωμή των επικείμενων δόσεων βάσει της δανειακής σύμβασής της.

    Ο οίκος Moody's συνόδευσε την ενέργεια αυτή με την απόδοση «αρνητικής» προοπτικής στο ελληνικό κρατικό αξιόχρεο, λόγω της εκτίμησής ότι η ισορροπία των οικονομικών, χρηματοπιστωτικών και πολιτικών κινδύνων στην Ελλάδα τείνει προς το να ασκεί «πτωτικές» πιέσεις σε αυτό.

    [04] Σε «θετικό και ευχάριστο» κλίμα η συνεδρίαση του «Brussels Group»

    Συνεχίζονται οι συζητήσεις του «Brussels Group» στις Βρυξέλλες για τις μεταρρυθμίσεις που θα προωθήσει η ελληνική κυβέρνηση με σκοπό την επίτευξη μιας αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας, μετά το «θετικό και ευχάριστο» κλίμα για την Ελλάδα στο οποίο διεξήχθη η χθεσινή συνεδρίαση που αφορούσε τη νέα διαδικασία των διαπραγματεύσεων και πώς αυτή θα γίνει πιο αποτελεσματική και παραγωγική.

    [05] Δεκάδες συλλήψεις στις διαδηλώσεις εναντίον της αστυνομικής βίας στη Νέα Υόρκη

    Περισσότεροι από 60 άνθρωποι συνελήφθησαν στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν στη Νέα Υόρκη για τον θάνατο ενός 25χρονου Αφροαμερικανού νωρίτερα μέσα στον μήνα ενώ τελούσε υπό κράτηση σε αστυνομικό τμήμα της Βαλτιμόρης, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος Νέας Υόρκης.

    Οι διαδηλωτές διασκορπίστηκαν ανά ομάδες στο Μανχάταν και σε μερικές περιοχές προκάλεσαν κυκλοφοριακά προβλήματα.

    Αστυνομικοί που επέβαιναν σε σκούτερ χρησιμοποίησαν γκλομπ για να κρατήσουν τους διαδηλωτές στα πεζοδρόμια και συνελάμβαναν όσους διαδήλωναν ανάμεσα στα αυτοκίνητα.

    Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν χθες Τετάρτη πορείες διαμαρτυρίας εναντίον της αστυνομικής βίας σε αρκετές αμερικανικές πόλεις, ενώ μία μεγάλη διαδήλωση στη Βαλτιμόρη έληξε ειρηνικά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 30 April 2015 - 4:30:23 UTC