Read the Latest International Press Articles on the Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τσίπρας: «Η ελληνική δημοκρατία δεν εκβιάζεται»
  • [02] Διεκόπη για τις 7 Μαΐου η δίκη της Χρυσής Αυγής
  • [03] Τρεις νεκροί από την προσάραξη σκάφους με μετανάστες στη Ρόδο
  • [04] Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει πλέον άλλοθι, λέει η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι
  • [05] Ένας νεκρός από επίθεση σε λύκειο της Βαρκελόνης

  • [01] Τσίπρας: «Η ελληνική δημοκρατία δεν εκβιάζεται»

    Το μήνυμα ότι «η ελληνική δημοκρατία δεν εκβιάζεται» έστειλε ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας στις δηλώσεις που έκανε μετά την συνάντησή του με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γ. Πανούση.Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «αυτό ισχύει προς όλες τις κατευθύνσεις και προς το εξωτερικό και προς το εσωτερικό».

    Συνεχίζοντας ξεκαθάρισε ότι «όσοι νομίζουν ότι μπορούν να εκβιάζουν την δημοκρατία και να διαρρηγνύουν την κοινωνική ενότητα είναι γελασμένοι» και υπογράμμισε ότι η νέα κυβέρνηση «στηρίζει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών όσο και την ανάγκη το κράτος να λειτουργεί αποτελεσματικά και να είναι κράτος δικαίου».

    Όπως είπε πρωθυπουργός «η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να συνδράμει το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας» και διαβεβαίωσε ότι η ηγεσία εργάζεται για να δώσει λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των αστυνομικών και για την εξεύρεση πόρων ώστε να αντιμετωπιστούν οι αδικίες και στο μισθολογικό επίπεδο σταδιακά.

    «Ο τρόπος που αντιλαμβάνεται τον ρόλο της η Αστυνομία αντανακλά το επίπεδο της Δημοκρατίας μίας χώρας» είπε ακόμη ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «το ζητούμενο είναι μία Αστυνομία που θα είναι αξιόμαχη, θα λειτουργεί αποτελεσματικά και θα τηρεί κατά γράμμα το Σύνταγμα και τους νόμους».

    Θέλουμε πρόσθεσε μία αστυνομία που παράλληλα με την αποτελεσματικότητα θα είναι φιλική προς τους πολίτες και με σεβασμό στα ατομικά δικαιώματα. Απευθυνόμενος προς τους αξιωματικούς της αστυνομίας είπε ότι «το γόητρο της αστυνομίας και ο μεγάλος σεβασμός της κοινωνίας δεν κερδίζονται με υπερβάλλοντα ζήλο και κατάχρηση εξουσίας αλλά με εκπαίδευση και σεβασμό στου νόμους και συνείδηση ότι πάνω από όλα ασκείται ένα λειτούργημα». O αστυνομικός ασκεί ένα επικίνδυνο λειτούργημα και η ανταπόκριση στο καθήκον είναι σκληρή είπε ακόμη ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι το στοίχημα είναι η διασφάλιση της τάξης παράλληλα με τον σεβασμό του Συντάγματος.

    [02] Διεκόπη για τις 7 Μαΐου η δίκη της Χρυσής Αυγής

    Για τις 7 Μαΐου, διέκοψε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων την εκδίκαση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής. Λίγο νωρίτερα, αναγνώστηκε ο κατάλογος των μαρτύρων, που υπερβαίνουν τους 100, μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου, ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος, ο πρόεδρος της Ενωσης Φωτορεπόρτερ Μάριος Λώλος και οι γονείς του Πακιστανού εργάτη Σ. Λουκμάν, που δολοφονήθηκε στα Πετράλωνα, παρόντες όλοι στο δικαστήριο.

    Με την ανακοίνωση της διακοπής της δίκης, τέθηκε από την Πολιτική Αγωγή θέμα για τη διεξαγωγή στον συγκεκριμένο χώρο. Στο δικαστήριο μίλησε και δήμαρχος Κορυδαλλού, ο οποίος απευθυνόμενος στην πρόεδρο, είπε: «Στις 7 Μαΐου, θα είναι πάλι κλειστά τα σχολεία κ. Πρόεδρε. Θα έχουμε ξανά τραυματίες όπως είχαμε και σήμερα. Υπάρχουν δίπλα σας 11 σχολικές μονάδες».

    [03] Τρεις νεκροί από την προσάραξη σκάφους με μετανάστες στη Ρόδο

    Τρεις νεκροί (ένας άνδρας, μία γυναίκα και ένα παιδί) ανασύρθηκαν από τη θαλάσσια περιοχή Ζέφυρος της Ρόδου, όπου το πρωί προσάραξε ιστιοφόρο σκάφος με παράτυπους μετανάστες, o αριθμός των οποίων ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση.

    Σύμφωνα με το Λιμενικό, πολλοί μετανάστες έπεσαν στη θάλλασα για να βγουν στη στεριά και από αυτούς έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής 83 άτομα, εκ των οποίων 57 έχουν μεταφερθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση του νησιού και 23 στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

    [04] Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει πλέον άλλοθι, λέει η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι

    Πιθανή είναι η σύγκληση μιας επείγουσας Συνόδου Κορυφής της ΕΕ εντός της εβδομάδας μετά την πρωτοφανή τραγωδία στη Μεσόγειο με τους εκατοντάδες νεκρούς μετανάστες.

    Αυτό ανέφερε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι προσθέτοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει πλέον άλλοθι και οφείλει να λάβει άμεσα μέτρα για να προλάβει νέες τραγωδίες.

    Ένα μεγάλο μέρος των προσφύγων ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα των κρατών μελών, πολύ απρόθυμων να υποδεχθούν περισσότερα άτομα.

    Όμως την ίδια ώρα η Ιταλία, η οποία έχει διασώσει περισσότερους από 11.000 ανθρώπους σε διάστημα μιας εβδομάδας, η Ελλάδα και η Ισπανία, φέρουν σχεδόν το σύνολο της μεταναστευτικής ροής προς την Ευρώπη.

    «Πρέπει να οικοδομήσουμε μία λογική ευρωπαϊκής ευθύνης... γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει εύκολη λύση, δεν υπάρχει μαγική λύση» δήλωσε η Φεντερίκα Μογκερίνι.

    [05] Ένας νεκρός από επίθεση σε λύκειο της Βαρκελόνης

    Ένας εκπαιδευτικός νεκρός και άλλοι τέσσερις άνθρωποι ελαφρά τραυματίες από επίθεση που σημειώθηκε σε λύκειο της Βαρκελόνης.

    Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία στην πρωτεύουσα της Καταλονίας, ως ύποπτος της επίθεσης συνελήφθη ένας άντρας.Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι ο δράστης πραγματοποίησε την επίθεση με βαλλίστρα, αν και αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως.

    Η αστυνομία δεν επιβεβαίωσε επίσης την πληροφορία που μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης, ότι ο δράστης της επίθεσης είναι μαθητής του συγκεκριμένου λυκείου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 20 April 2015 - 10:30:23 UTC