Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Κοτζιά - Κέρι, απόψε στην Ουάσινγκτον
  • [02] Προσάραξη στη Ρόδο δουλεμπορικού με 200 μετανάστες
  • [03] Κύπρος: Επαφές Έρογλου και Ακιντσί ενόψει του β΄ γύρου των εκλογών στα κατεχόμενα
  • [04] Η Ευρώπη καλείται να αναλάβει δράση για το μεταναστευτικό

  • [01] Συνάντηση Κοτζιά - Κέρι, απόψε στην Ουάσινγκτον

    Με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζον Κέρι, θα συναντηθεί σήμερα, στις 13:45 (20:45 ώρα Ελλάδας) στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος αμέσως μετά θα ενημερώσει τους Έλληνες ανταποκριτές. Το απόγευμα, ο κ. Κοτζιάς θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους των αμερικανο-εβραϊκών οργανώσεων AIPAC και B'nai B'rith, στην ελληνική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον.

    [02] Προσάραξη στη Ρόδο δουλεμπορικού με 200 μετανάστες

    Πλοίο, στο οποίο επιβαίνουν περίπου 200 παράτυποι μετανάστες, προσάραξε σήμερα το πρωί στην κεντρική παραλία Ζέφυρος της πόλης της Ρόδου. Οι περισσότεροι μετανάστες έπεσαν στη θάλασσα και κατάφεραν να βγουν στην ακτή με τη βοήθεια κατοίκων του νησιού. Αυτήν την ώρα, στην περιοχή βρίσκονται άνδρες του λιμεναρχείου και της αστυνομίας καθώς και ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

    Το πλοίο προσάραξε πάνω σε βράχια και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις υπέστη σοβαρές ζημιές. Επίσης, εκφράζονται φόβοι ότι πιθανόν να υπάρχουν και θύματα μεταξύ των μεταναστών.

    [03] Κύπρος: Επαφές Έρογλου και Ακιντσί ενόψει του β΄ γύρου των εκλογών στα κατεχόμενα

    Οι δύο μονομάχοι του δεύτερου γύρου των εκλογών στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, που θα γίνουν την ερχόμενη Κυριακή, Ντερβίς Έρογλου και Μουσταφά Ακιντσί, αρχίζουν σήμερα επαφές για να εξασφαλίσουν υποστήριξη από τους άλλους υποψηφίους και ιδιαίτερα από την Σιμπέλ Σιμπέρ, τον Κουντρέτ Ορερσάϊ και το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα (ΡΤΚ).

    Με βάση την τελική καταμέτρηση, στη χθεσινή ψηφοφορία, ο Ντερβίς Ερογλου συγκέντρωσε ποσοστό 28,18%, έναντι 26,92% του Μουσταφά Ακιντζί. Η Σιμπέλ Σιμπέρ πήρε 22,54%, ενώ ο Κουντρέτ Οζερσάι 21,23%.

    [04] Η Ευρώπη καλείται να αναλάβει δράση για το μεταναστευτικό

    To ναυάγιο του αλιευτικού που ήταν γεμάτο πρόσφυγες στ΄ανοιχτά της Λιβύης αυτό το Σαββατοκύριακο είναι πιθανόν η «χειρότερη τραγωδία» αυτού του είδους στη Μεσόγειο με τουλάχιστον 700 αγνοούμενους, αφού εκφράζονται φόβοι ότι δεκάδες ακόμη άνθρωποι ήταν κλεισμένοι και στα αμπάρια, και εντείνει την πίεση ακόμη περισσότερο στην Ευρώπη για τη σύγκληση έκτακτης συνόδου κορυφής.

    Από σήμερα, οι Eυρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών που συνεδριάζουν στο Λουξεμβούργο αναμένεται να συζητήσουν για τη μετανάστευση και τη Λιβύη, χώρα καταγωγής των περισσοτέρων προσφύγων που αρχίζουν αυτόν τον επικίνδυνο διάπλου της Μεσογείου.

    Χθες βράδυ ο επίσημος απολογισμός του ναυαγίου, το οποίο σημειώθηκε τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή στα χωρικά ύδατα της Λιβύης, ήταν 24 νεκροί και 28 διασωθέντες, ανακοίνωσε η ιταλική ακτοφυλακή που συντονίζει τις επιχειρήσεις διάσωσης. Ωστόσο ο απολογισμός μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος καθώς περνούν οι ώρες. Η ιταλική ακτοφυλακή δεν επιβεβαίωσε κανέναν από τους αριθμούς αυτούς αλλά διευκρίνισε ότι το αλιευτικό μήκους 20 μέτρων «μπορούσε να μεταφέρει εκατοντάδες ανθρώπους».

    Η ΕE που καλείται να λάβει πρωτοβουλίες εδώ και ημέρες και σε κάθε νέο δράμα στη Μεσόγειο, συγκάλεσε σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών για να λάβει μέτρα, ενώ προτίθεται να συγκαλέσει έκτακτη σύνοδο κορυφής.

    Διαβάστε επίσης: Προσάραξη στη Ρόδο δουλεμπορικού με 200 μετανάστες


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 20 April 2015 - 8:30:23 UTC