Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε επόμενη συνεδρίαση της Βουλής θα συζητηθεί η πρόταση εξεταστικής επιτροπής από τη ΝΔ
  • [02] Το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
  • [03] Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στην Κάρπαθο
  • [04] Δ. Μάρδας: Στα 278,7 δισ. ευρώ το χρέος της Γερμανίας για τις κατοχικές αποζημιώσεις
  • [05] «Ζωντανός» στη μάχη για τα πλέι οφ έμεινε ο Ατρόμητος

  • [01] Σε επόμενη συνεδρίαση της Βουλής θα συζητηθεί η πρόταση εξεταστικής επιτροπής από τη ΝΔ

    Η πρόταση της ΝΔ για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής διανεμήθηκε πριν λίγο στην Ολομέλεια και η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι είναι διατεθειμένη - αν συναινεί ομοφώνως το Σώμα- να συζητηθεί απόψε μαζί με την πρόταση εξεταστικής από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ.

    Προκειμένου μια πρόταση εξεταστικής να συζητηθεί στην Ολομέλεια θα πρέπει να διανεμηθεί στους βουλευτές και να εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη, τουλάχιστον δύο ημέρες νωρίτερα, όπως ορίζει ο Κανονισμός και σύμφωνα με όσα επισήμανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Παρόλα αυτά η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε θετικά διακείμενη να δοθεί η δυνατότητα να συζητηθεί απόψε κιόλας η πρόταση της ΝΔ μαζί με την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, υπό την προϋπόθεση ότι ομόφωνα το Σώμα θα εγκρίνει κάτι τέτοιο. Ωστόσο ο ίδιος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι το κόμμα του επιθυμεί η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να γίνει σε άλλη συνεδρίαση, διότι οι δύο προτάσεις έχουν διαφορετική φιλοσοφία.

    [02] Το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

    Οι ομάδες προσανατολισμού και το μάθημα - μπαλαντέρ που θα επιτρέπει στους υποψηφίους μιας ομάδας να επιχειρήσουν την εισαγωγή τους σε σχολή άλλης ομάδας είναι τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του μεταβατικού συστήματος για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

    Οι ομάδες προσανατολισμού, που στην ουσία αντικαθιστούν τις κατευθύνσεις, είναι τρεις και συγκεκριμένα, η ομάδα Ανθρωπιστικών Σπουδών, η Ομάδα Θετικών Σπουδών και η Ομάδα Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής.

    Σκοπός του μεταβατικού συστήματος, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, είναι να αντιμετωπιστούν ελλείψεις, κενά και στρεβλώσεις που δημιουργήθηκαν τόσο από το σύστημα του Νέου Λυκείου όσο και του ισχύοντος εξεταστικού εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

    Υπήρχαν πάρα πολλοί αντικειμενικοί περιορισμοί που δεν επέτρεπαν την επιδίωξη ενός σχεδιασμού εκ του μηδενός. Όμως δίνει σαφώς περισσότερες ευκαιρίες στους υποψήφιους της επόμενης σχολικής χρονιάς από εκείνες που έδινε το σύστημα του Νέου Λυκείου, χωρίς να αιφνιδιάζει τους μαθητές και τις μαθήτριες και να ανατρέπει τον προγραμματισμό τους» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

    [03] Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στην Κάρπαθο

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 19:43 απόψε Νοτιανατολικά της Καρπάθου και έγινε αισθητή και στην Ανατολική Κρήτη.

    Η δόνηση σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και του Εργαστηρίου Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης προερχόταν από απόσταση 449 χιλιομέτρων Νοτιανατολικά της Αθήνας και το επίκεντρο του εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 33 χιλιόμετρα Νοτιοανατολικά της Καρπάθου ενώ το εστιακό βάθος φθάνει στα 10 χιλιόμετρα.

    [04] Δ. Μάρδας: Στα 278,7 δισ. ευρώ το χρέος της Γερμανίας για τις κατοχικές αποζημιώσεις

    Συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε σήμερα στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής, η συζήτηση για το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, με αφορμή την συγκρότηση της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Δημοσίου Χρέους ("Επιτροπή Αλήθειας").

    Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, ανέφερε στο πλαίσιο της συζήτησης, πως σύμφωνα με τους επίσημους υπολογισμούς, το χρέος της Γερμανίας το οποίο συνδέεται με τις κατοχικές αποζημιώσεις ανέρχεται στα 278,7 δισεκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 10,3 δισεκατομμύρια είναι το λεγόμενο «αναγκαστικό δάνειο» - και όλα τα υπόλοιπα ποσά έχουν σχέση με αποζημιώσεις που αφορούν ιδιώτες ή υποδομές. "Στη Συνδιάσκεψη των Παρισίων του 1946 το ποσό αυτό είχε οριστεί στα 341,2 δισεκατομμύρια δολάρια εκείνη την εποχή", ανέφερε ο κος Μάρδας.

    [05] «Ζωντανός» στη μάχη για τα πλέι οφ έμεινε ο Ατρόμητος

    «Ζωντανός» για τα πλέι οφ της Ευρώπης έμεινε ο Ατρόμητος. Η ομάδα του Περιστερίου νίκησε με 2-1 την Κέρκυρα στο Περιστέρι, στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η «αυλαία» της 30ής αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Και τα δύο γκολ των γηπεδούχων πέτυχε ο Ναπολεόνι (12΄,51΄), ενώ για τους «Φαίακες» μείωσε ο Κόντος στο 66΄.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 6 April 2015 - 18:30:24 UTC