Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξεκίνησε στην επιτροπή η συζήτηση του νομοσχεδίου για κατάργηση φυλακών Γ' τύπου
  • [02] Σε εξέλιξη η συζήτηση για την εξεταστική για τα μνημόνια
  • [03] Συμφωνία για ασφάλεια και πολιτική προστασία
  • [04] Εγκρίθηκε ο διορισμός του Μ. Παναγιωτάκη στη θέση του προέδρου της ΔΕΗ
  • [05] Κύκλοι ΥΠΟΙΚ: Η Κρ. Λαγκάρντ δεν ζήτησε συγκεκριμένα μέτρα

  • [01] Ξεκίνησε στην επιτροπή η συζήτηση του νομοσχεδίου για κατάργηση φυλακών Γ' τύπου

    Άρχισε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, για την κατάργηση των φυλακών κράτησης Γ' τύπου, η οποία θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τετάρτη το πρωί με τους αρμόδιους φορείς και θα ολοκληρωθεί επί της αρχής το ίδιο βράδυ.

    Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, με τον εισηγητή των δεύτερων να ζητά βελτιώσεις. Καταψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή επιφυλάχθηκε, ενώ το Ποταμι δήλωσε «παρών».

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, υπεραμύνθηκε των ευεργετικών ρυθμίσεων για αποφυλάκιση καταδικασμένων με βαριές ποινές, τονίζοντας ότι στόχος είναι η αποσυμφόρηση των φυλακών, καθώς «υπάρχει ένας εξωπραγματικός αριθμός στη χώρα μας ισοβιτών».

    Παράλληλα, τόνισε ότι θα υπάρχουν συγκεκριμένοι όροι και προϋποθέσεις, ότι προβλέπεται ο κατ' οίκον περιορισμός, ενώ όσοι αποφυλακισμένοι παραβιάσουν τους κανόνες θα ξαναγυρνάνε στις φυλακές. Πάντως, ο κ. Παρασκευόπουλος εμφανίστηκε θετικός στην πρόταση να φοράνε «βραχιολάκι» όσοι θα απολύονται από τη φυλακή, σημειώνοντας ότι ο μόνος φόβος του είναι ότι θα υπάρξει καθυστέρηση στην εφαρμογή του μέτρου.

    [02] Σε εξέλιξη η συζήτηση για την εξεταστική για τα μνημόνια

    Για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει τις συνθήκες υπαγωγής της χώρας στα μνημόνια και το καθεστώς επιτήρησης αποφασίζει σήμερα η Ολομέλεια της Βουλής.

    Βάσει της ημερήσιας διάταξης που έχει εκδοθεί, θα υπάρξει συζήτηση και λήψη απόφασης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 144 του Κανονισμού της Βουλής, επί της προτάσεως που κατέθεσαν ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Κ.Ο. του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλέξης Τσίπρας και 148 βουλευτές του κόμματός του και ο πρόεδρος της Κ.Ο. των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και 12 βουλευτές του κόμματός του, για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, «για την υπαγωγή της Ελλάδας στο καθεστώς των μνημονίων και της επιτήρησης και για κάθε άλλο ζήτημα που σχετίζεται με την εφαρμογή και την υλοποίηση των Μνημονίων.

    Σύμφωνα με όσα ορίζουν τα άρθρα του Κανονισμού της Βουλής που αναφέρονται στη συγκρότηση και λειτουργία των εξεταστικών επιτροπών, η απόφαση λαμβάνεται με την απόλυτη πλειoψηφία των παρόντων, η oπoία δεν μπoρεί να είναι κατώτερη από τα δύo πέμπτα (2/5) τoυ όλoυ αριθμoύ των βoυλευτών.

    [03] Συμφωνία για ασφάλεια και πολιτική προστασία

    Προγραμματική συμφωνία, για την εγκληματικότητα, την ασφάλεια και την Πολιτική Προστασία, στο λεκανοπέδιο της Αττικής, υπέγραψαν σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης και η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου.

    Το κείμενο της συμφωνίας προβλέπει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση κοινών δράσεων, που αφορούν κυρίως στην πρόληψη, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, καθώς και στην αποτελεσματική διαχείριση μίας σειράς θεμάτων, που σχετίζονται με την ασφάλεια, τις φυσικές καταστροφές και την πολιτική προστασία γενικότερα.

    Όπως τόνισε η κ. Δούρου, πρόκειται για την πρώτη συμφωνία που εγκαινιάζεται μεταξύ Περιφέρειας και Υπουργείου (ανάλογες συμφωνίες έχουν υπογραφεί στο παρελθόν μεταξύ δήμων και Αστυνομίας), κα ότι πρόκειται για κάτι που δεν πρόκειται να μείνει στα χαρτιά, άλλα θα εφαρμοστεί και στην πράξη. Ήδη έχουν γίνει οι πρώτες ενέργειες, από 25 Φεβρουαρίου, όταν είχε την πρώτη συνάντηση με τον κ. Πανούση.

    Ο κ. Πανούσης, από την πλευρά του, είπε ότι η συμφωνία για συνεργασία με την περιφέρεια, εντάσσεται στο πλαίσιο μιας «συμμετοχικής αντεγκληματικής πολιτικής», για την πρόληψη κοινωνικών προβλημάτων, όπως ο ενδοσχολικός εκφοβισμός, η ενδοοικογενειακή βία, η οδική ασφάλεια, ο κίνδυνος στο διαδίκτυο, αλλά και η διαχείριση θεμάτων κοινωνικού αποκλεισμού (άνεργοι, μετανάστες και Ρομά -κυρίως σε Μέγαρα, Ασπρόπυργο, Λιόσια). Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθούν κοινές δράσεις, για υποβαθμισμένες περιοχές, όπως είναι οι παραπάνω και το Πεδίο του Άρεως.

    [04] Εγκρίθηκε ο διορισμός του Μ. Παναγιωτάκη στη θέση του προέδρου της ΔΕΗ

    Υπέρ της ενίσχυσης του λιγνίτη στο ενεργειακό μείγμα της Ελλάδας, αλλά και ενίσχυσης με προσωπικό και ανάπτυξης της εταιρείας "ΔΕΗ-Ανανεώσιμες", εμφανίστηκε ενώπιον της Επιτροπής ΔΕΚΟ της Βουλής, ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης.

    Ο κ. Παναγιωτάκης τάχθηκε, επίσης, κατά της μερικής ή ολικής ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, ενώ μετά από σχετική ερώτηση, παρότι πρώην συνδικαλιστής της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, κράτησε αποστάσεις από τη συλλογική σύμβαση εργασίας που συνυπέγραψε η προηγούμενη διοίκηση με το Σωματείο.

    [05] Κύκλοι ΥΠΟΙΚ: Η Κρ. Λαγκάρντ δεν ζήτησε συγκεκριμένα μέτρα

    Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών διαψεύδουν ότι η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ζήτησε τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων από τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη κατά τη συνάντηση τους στην Ουάσινγκτον απαντώντας σε δημοσιεύματα του ξένου Τύπου σχετικά με απαιτήσεις του Ταμείου για περικοπές των πρόωρων συντάξεων και αύξηση του ΦΠΑ. Παράλληλα οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι η συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών δεν έγινε με πρωτοβουλία της Κριστίν Λαγκάρντ.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 6 April 2015 - 16:30:23 UTC