Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Από σήμερα οι αιτήσεις στον ΟΑΕΔ για 32.433 θέσεις εργασίας
  • [02] Επίθεση με γκαζάκια σε εταιρεία ηλεκτρονικών υπολογιστών στο Μαρούσι
  • [03] «Η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της»
  • [04] Οι τζιχαντιστές δημοσίευσαν βίντεο με καταστροφές αρχαιοτήτων στο Ιράκ
  • [05] «Ο Έλληνας ποιητής Κάλβος έχει τις ρίζες του στον Ιταλό Κάλβο»

  • [01] Από σήμερα οι αιτήσεις στον ΟΑΕΔ για 32.433 θέσεις εργασίας

    Από σήμερα, στις 10 το πρωί, ξεκινά η υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερομένων να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ σε δήμους της χώρας. Με το νέο πρόγραμμα, του οποίου η πρώτη δημόσια πρόσκληση εκδόθηκε σήμερα, 32.433 άνεργοι θα προσληφθούν σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, για χρονικό διάστημα 5 μηνών.

    Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου, στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) με χρήση του πεδίου «καταχώρηση ηλεκτρονικών αιτήσεων».

    Σύμφωνα με το περιεχόμενο της πρώτης Δημόσιας Πρόσκλησης, δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων, διαδικτυακά, στα προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ που ανήκουν σε, τουλάχιστον, μια από τις παρακάτω κατηγορίες:

    - Εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών, ομοίως, είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.

    - Εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.

    - Εγγεγραμμένοι ως μακροχρόνια άνεργοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.

    - Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα τους όπως αυτά αναλύονται στο Παράρτημα II της Δημόσιας Πρόσκλησης

    - Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.

    Υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών δικαιολογητικών στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης του ΟΑΕΔ έως την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, έχουν μόνο οι άνεργοι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών.

    Οι πληροφορίες για τα λοιπά κριτήρια επιλογής και κατάταξης των ωφελουμένων αντλούνται αυτεπάγγελτα από το ΟΠΣ του ΟΑΕΔ, την ΓΓΠΣ και την ΗΔΙΚΑ ΑΕ.

    Οι ωφελούμενοι επιλέγονται και κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με μοριοδότηση, η οποία βασίζεται σε πέντε αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης:

    - Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες,

    - Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες,

    - Το ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό,

    - Την ηλικία, και

    - Τον αριθμό των ανήλικων τέκνων.

    Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων λήγει τη Δευτέρα 27-4-2015 στις 12 μ.μ.

    [02] Επίθεση με γκαζάκια σε εταιρεία ηλεκτρονικών υπολογιστών στο Μαρούσι

    Επίθεση με γκαζάκια πραγματοποίησαν άγνωστοι κατά τη διάρκεια της νύχτας στα γραφεία της Microsoft στο Μαρούσι. Συγκεκριμένα, οι δράστες τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό που αποτελούνταν από δύο γκαζάκια, στην είσοδο των γραφείων της εταιρείας επί της Κηφισίας 221. Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην είσοδο.

    [03] «Η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της»

    «Είχαμε μία εποικοδομητική, εξαιρετικά παραγωγική συζήτηση για τις ελληνικές προτάσεις μεταρρυθμίσεων» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μετά τη συνάντησή του με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία διήρκησε δυόμισι ώρες, στα γραφεία του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον, σήμερα το πρωί.

    H κυβέρνησή μας είναι μεταρρυθμιστική. Είμαστε αποφασισμένοι να μεταρρυθμίσουμε την Ελλάδα εκ βαθέων. Αυτή είναι η υπόσχεσή μας στον ελληνικό λαό» είπε και επεσήμανε: «Το να έχουμε λοιπόν την ευκαιρία να συζητήσουμε το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας, εδώ στο ΔΝΤ με τη γενική διευθύντρια, είναι ένα εξαίρετο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Συζητήσαμε, επίσης, τρόπους βελτίωσης της αποτελεσματικότητας των διαπραγματεύσεων που γίνονται τόσο στην Ομάδα των Βρυξελλών και σε τεχνικό επίπεδο στην Ελλάδα».

    Στη συνέχεια, σημείωσε ότι «η Ελλάδα είναι ιδρυτικό μέλος των θεσμών του Bretton Woods, του ΔΝΤ και το να διατηρούμε και να βελτιώνουμε τα κανάλια επικοινωνίας, όπως κάνουμε, είναι πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα καθώς το ΔΝΤ είναι εταίρος στην προσπάθεια της Ελλάδας να εξέλθει της κρίσης των τελευταίων πέντε ετών. Η Ελλάδα σκοπεύει να καλύψει όλες τις υποχρεώσεις της προς όλους τους πιστωτές της στο διηνεκές».

    Στην ερώτηση αν «θα αλλάξει ο τρόπος διαπραγμάτευσης», ο υπουργός Οικονομικών, απάντησε: «Νομίζω, η διαδικασία που έχουμε ξεκινήσει στην Ομάδα των Βρυξελλών και τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα θα είναι πιο αποτελεσματική, θα αποκτήσει θεματικές ενότητες, με στόχο την ολοκλήρωση συμφωνιών πολύ πιο γρήγορα, που θα έχουν καλύτερη ποιότητα».

    Σε άλλη ερώτηση αν έθεσε «ζήτημα μη αποπληρωμής της δόσης», ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι «η ελληνική κυβέρνηση πάντοτε εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της απέναντι σε όλους τους δανειστές κι αυτό σκοπεύει να κάνει εις το διηνεκές. Το κλίμα ήταν εξαιρετικό».

    Τέλος, υποβλήθηκε στον κ. Βαρουφάκη το ερώτημα: «Ζητήσατε να γίνει επιθεώρηση;»

    Η απάντηση του υπουργού Οικονομικών ήταν: «Κοιτάξτε, εδώ πρόκειται για μια παρανόηση. Τα κλιμάκια απλά αποχώρησαν από την Αθήνα, γατί πήγαν διακοπές του Πάσχα. Από τη Δευτέρα επιστρέφουν για να συνεχίσουν κανονικά. Δεν πρέπει να πιστεύετε αυτά που λένε οι δημοσιογράφοι».

    Η Κριστίν Λαγκάρντ, από την πλευρά της, με γραπτή δήλωσή της, υπογραμμίζει ότι «η αποτελεσματική συνεργασία είναι προς το συμφέρον όλων», τονίζοντας ότι «ο υπουργός Βαρουφάκης και εγώ ανταλλάξαμε απόψεις για τις τρέχουσες εξελίξεις και συμφωνήσαμε ότι η αποτελεσματική συνεργασία είναι προς το συμφέρον όλων.

    Σημειώσαμε ότι η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας και καλωσόρισα τη διαβεβαίωση του υπουργού ότι η πληρωμή προς το Ταμείο θα γίνει προσεχώς στις 9 Απριλίου. Εξέφρασα την εκτίμησή μου για τη δέσμευση του υπουργού για τη βελτίωση της δυνατότητας των τεχνικών κλιμακίων να συνεργαστούν με τις Αρχές για τη διεξαγωγή της δέουσας επιμέλειας (due diligence) στην Αθήνα και για την ενίσχυση των συζητήσεων σχετικά με την πολιτική με τις ομάδες στις Βρυξέλλες, και οι δυο ομάδες θα συνεχίσουν και πάλι τις εργασίες τους την Δευτέρα. Επανέλαβα ότι το Ταμείο παραμένει δεσμευμένο για να συνεργαστεί με τις Αρχές για να βοηθήσει την Ελλάδα να επιστρέψει σε μια βιώσιμη πορεία ανάπτυξης και απασχόλησης».

    Σήμερα ο κ. Βαρουφάκης θα γίνει δεκτός από την ηγεσία του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, ενώ θα έχει συνάντηση με τη σύμβουλο σε θέματα εθνικής ασφάλειας του Προέδρου Ομπάμα, Καρολάιν Άτκινσον.

    [04] Οι τζιχαντιστές δημοσίευσαν βίντεο με καταστροφές αρχαιοτήτων στο Ιράκ

    Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανάρτησε στο Διαδίκτυο βίντεο που δείχνει τζιχαντιστές να καταστρέφουν με όπλα και κασμάδες αρχαιότητες στην ιρακινή πόλη Χάτρα, την καταστροφή της οποίας είχε καταγγείλει πριν από ένα μήνα η Unesco. Η Χάτρα, αρχαία πόλη ηλικίας 2000 χρόνων που περιλαμβάνεται στον κατάλογο των τόπων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, βρίσκεται 100 χλμ. νότια της Μοσούλης, στο βόρειο Ιράκ.

    «Το Ισλαμικό Κράτος μας έστειλε να καταστρέψουμε αυτά τα είδωλα γιατί αυτά λατρεύονται αντί του Θεού", εξηγεί ο ένας από τους δύο τζιχαντιστές μιλώντας στο βίντεο διάρκειας επτά λεπτών, το οποίο δεν έχει ημερομηνία. "Οργανώσεις των αποστατών δήλωσαν ότι η καταστροφή τέτοιων αρχαιοτήτων είναι έγκλημα πολέμου, συνεπώς τις καταστρέφουμε» προσθέτει.

    Στις εικόνες, διακρίνονται αντάρτες να ξεριζώνουν γλυπτά από τοίχους, να τα στοχεύουν με το τουφέκι και να καταστρέφουν ένα άγαλμα χτυπώντας το με αξίνα.

    [05] «Ο Έλληνας ποιητής Κάλβος έχει τις ρίζες του στον Ιταλό Κάλβο»

    Σύγχρονος του Σολωμού, ο Ανδρέας Κάλβος γεννήθηκε το 1792 στη Ζάκυνθο. Το 1802 ο πατέρας του εγκαταστάθηκε στο Λιβόρνο της Ιταλίας. Μεγαλώνοντας, ταξίδεψε στην Πίζα και τη Φλωρεντία ενώ γνωρίστηκε και έγινε φίλος με τον Ούγκο Φόσκολο, τον πιο γνωστό ποιητή της Ιταλίας εκείνη την εποχή. Ο Κάλβος μπήκε στο κίνημα των Καρμπονάρων και συνελήφθη το 1821. Το 1824 εκδίδει τη «Λύρα», μια συλλογή δέκα ωδών. Οι ωδές του σχεδόν αμέσως μεταφράζονται και στα γαλλικά και γνωρίζουν ιδιαίτερα επαινετική αποδοχή. Στις αρχές του 1825 ο Κάλβος πηγαίνει στο Παρίσι, όπου έναν χρόνο αργότερα δημοσιεύει ακόμα δέκα ωδές, με οικονομική ενίσχυση των φιλελλήνων, τα «Λυρικά». Μεταξύ 1826 και 1827 διδάσκει στην Ιόνιο Ακαδημία. Το 1852 παντρεύεται με τη Charlotte Wadams, στο παρθεναγωγείο της οποίας στο Λάουθ θα διδάξει μέχρι το τέλος της ζωής του, το 1869.

    «Ο Έλληνας ποιητής Κάλβος έχει τα εννοιολογικά, τα ιδεολογικά και τα αισθητικά του θεμέλια στον ιταλό Κάλβο: από την επαφή με τον κόσμο των Καρμπονάρων μέχρι την ποιητική του γλώσσα», λέει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ιστορικός Δημήτρης Αρβανιτάκης με αφορμή τη δίτομη αλληλογραφία του Κάλβου, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις του Μουσείου Μπενάκη ως πρώτο μέρος των Απάντων του των οποίων η ολοκλήρωση θα ακολουθήσει προσεχώς. Ο Δ. Αρβανιτάκης έχει επιμεληθεί, μεταφράσει και σχολιάσει εξαντλητικά την αλληλογραφία ενώ έχει δημοσιεύσει δύο ακόμα μελέτες για τον Κάλβο, που τιτλοφορούνται «Απολογία της αυτοκτονίας» και «Στον δρόμο για τις πατρίδες». Η πρώτη εξετάζει ένα νεανικό κείμενο του Κάλβου ενώ η δεύτερη έχει ως θέμα της τη ζωή των ιταλών εξορίστων του Λονδίνου. «Ο Κάλβος ήταν ασυνεπής αλληλογράφος ενώ πλάι σε αυτό θα πρέπει να συνυπολογίσουμε το γεγονός πως πολλές επιστολές του έχουν χαθεί. Έχουν, αντίθετα, διασωθεί πολλές από τις επιστολές των αλληλογράφων του και μέσα από αυτές μαθαίνουμε πολλά όχι μόνο για το κλίμα και τη νοοτροπία της εποχής του, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώθηκε τόσο στο ιταλικό όσο και στο βρετανικό του περιβάλλον», προσθέτει ο Δ. Αρβανιτάκης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 6 April 2015 - 6:30:26 UTC