Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Καθόλα άριστες οι σχέσεις μας με τον Ι. Πανούση» σημειώνει ο Ν. Βούτσης, με αφορμή άρθρο του Ι. Πανούση
  • [02] Παραμένει πλημμυρισμένος ο κάμπος των Σερρών
  • [03] «Βουτιά» ΙΧ στο λιμάνι του Ηρακλείου - Σώος ο οδηγός του
  • [04] Εμφύτευμα στον εγκέφαλο τυφλών πειραματόζωων, τους επιτρέπει να ξαναβρίσκουν τον δρόμο τους
  • [05] Η συχνή έκθεση στη χλωρίνη στο σπίτι ή στο σχολείο κάνει τα παιδιά πιο ευάλωτα σε λοιμώξεις

  • [01] «Καθόλα άριστες οι σχέσεις μας με τον Ι. Πανούση» σημειώνει ο Ν. Βούτσης, με αφορμή άρθρο του Ι. Πανούση

    «Καθόλα άριστες» χαρακτήρισε τις σχέσεις του με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, υπεύθυνο για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης, με αφορμή άρθρο του πρώτου στην εφημερίδα «Τα Νέα», υπό τον τίτλο «Νοείται Αριστερά του Τίποτα;». Ειδικότερα, ο κ. Βούτσης σημείωσε: «Η σχέση και η συνεργασία μου τόσο με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, όσο και με την ηγεσία της ΕΛΑΣ, υπήρξαν και παραμένουν καθόλα άριστες». Σε ερώτηση, δε, για το άρθρο του κ. Πανούση, ο υπουργός δεν θέλησε να σχολιάσει.

    Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, μιλώντας στην πρωινή εκπρομπή του ΣΚΑΙ, είχε τονίζει: «Ο κ. Πανούσης απ' ό,τι γνωρίζουμε όλοι, είναι υπουργός και μάλιστα αρμόδιος να εφαρμόσει μία πολιτική για την ασφάλεια των πολιτών. Αν νομίζει ότι υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα, τα οποία ο ίδιος διαπιστώνει και περιγράφει, ο ρόλος του είναι να εφαρμόσει μία πολιτική προστασίας των πολιτών. Δεν νομίζω ότι κανείς υπάρχει ως υπουργός με το να αρθρογραφεί και να στηλιτεύει ή να καταδικάζει φαινόμενα. Ο κ. υπουργός δεν είναι σχολιαστής. Να ξέρουμε τους ρόλους».

    Ο κ. Φίλης πρόσθεσε: «Τα όσα περιγράφει ο κ. Πανούσης δεν νομίζω ότι αφορούν την κυβερνώσα παράταξη. Δεν είμαστε Αριστερά του τίποτα, ούτε λέει ότι αφορούν την κυβερνώσα παράταξη. Μιλάει με γενικό τρόπο. Δεν θέλω να κάνει ιδεολογικό διάλογο τώρα. Επαναλαμβάνω είναι υπουργός και οφείλει να εφαρμόζει τις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης».

    [02] Παραμένει πλημμυρισμένος ο κάμπος των Σερρών

    Κάτω από το όριο των 36 μέτρων βρίσκεται πλέον η στάθμη του νερού της λίμνης Κερκίνης (στα 35,7 μέτρα) και παρουσιάζει καθοδική τάση. «Όπως φαίνεται η πτώση της στάθμης του νερού στη λίμνη θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες. Εμείς θα φροντίσουμε ώστε το άνοιγμα των θυροφραγμάτων να παραμείνει σταθερό για να αποκτήσει η λίμνη επιπλέον χωρητικότητα νερού για το ενδεχόμενο νέας κακοκαιρίας αλλά και για τα νερά που θα προκύψουν από το λιώσιμο των χιονιών στη Βουλγαρία και στη συνέχεια θα αρχίσουμε να μειώνουμε το άνοιγμα των θυροφραγμάτων» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης, Γιάννης Μωυσιάδης.

    Την ίδια ώρα, στην ήδη πλημμυρισμένη νοτιoανατολική πεδιάδα του νομού συνεχίζεται η επέκταση των υδάτων του Στρυμόνα. «Υπολογίζουμε ότι όταν αρχίσουμε να μειώνουμε τη ροή των υδάτων από τα θυροφράγματα, τότε θα γίνει απόσυρση των νερών στον κάμπο. Προς το παρόν το νερό ακόμη απλώνεται» τόνισε ο κ. Μωυσιάδης.

    Τοπογράφοι της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών ξεκίνησαν από το πρωί την καταγραφή των πλημμυρισμένων εκτάσεων. Τα ακριβή στοιχεία αναμένεται να γίνουν γνωστά τη Δευτέρα. «Το ευχάριστο είναι πως καταφέραμε να αποφύγουμε την πλημμύρα σε οικισμούς. Δεν σημειώθηκαν ζημιές σε σπίτια και εγκαταστάσεις ενώ, πλέον, δεν κινδυνεύουν και κτηνοτροφικές μονάδες» σχολίασε ο ίδιος.

    [03] «Βουτιά» ΙΧ στο λιμάνι του Ηρακλείου - Σώος ο οδηγός του

    «Βουτιά» στα νερά του λιμανιού του Ηρακλείου, έκανε ένας 42χρονος οδηγός με το αυτοκίνητό του, τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, κάτω από άγνωστες συνθήκες. Το περιστατικό έγινε άμεσα αντιληπτό και άνδρες του λιμενικού σώματος έσπευσαν στο σημείο και τον ανέσυραν σώο. Ο 42χρονος μεταφέρθηκε στη συνέχεια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

    Είναι το δεύτερο συμβάν μέσα σε λίγες ημέρες καθώς και στις 23 Μαρτίου είχε πέσει στο λιμάνι ένα ταξί και ο οδηγός του είχε επίσης ανασυρθεί σώος.

    [04] Εμφύτευμα στον εγκέφαλο τυφλών πειραματόζωων, τους επιτρέπει να ξαναβρίσκουν τον δρόμο τους

    Ιάπωνες επιστήμονες για πρώτη φορά μετέτρεψαν τον εγκέφαλο τυφλών πειραματόζωων σε «ζωντανή» πυξίδα, χάρη σε ένα γεωμαγνητικό εμφύτευμα, και με αυτό τον τρόπο επέτρεψαν στους αρουραίους να προσανατολίζονται στον χώρο τους σαν να βλέπουν γύρω τους.

    Η νευροπροσθετική συσκευή (γεωμαγνητικός ηλεκτρονικός αισθητήρας) θα μπορούσε στο μέλλον να αξιοποιηθεί και από τυφλούς ανθρώπους, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να βρίσκουν το δρόμο τους. Σε πρώτη φάση, τέτοιοι αισθητήρες θα μπορούσαν να τοποθετηθούν στα ειδικά μπαστούνια των τυφλών.

    Σε κάθε περίπτωση, το επίτευγμα αποκαλύπτει την εκπληκτική πλαστικότητα και τις κρυμμένες δυνατότητες του εγκεφάλου των θηλαστικών, ο οποίος μπορεί να αναπληρώσει το κενό μιας χαμένης αίσθησης (εν προκειμένω της όρασης), με άλλες αισθητηριακές πληροφορίες (γεωμαγνητικές). Γι' αυτό, ορισμένοι επιστήμονες δεν αποκλείουν ότι κάποια στιγμή οι άνθρωποι θα μπορέσουν να διευρύνουν κυριολεκτικά τους ορίζοντές τους, αποκτώντας -με τη βοήθεια της τεχνολογίας- νέες αισθήσεις, όπως γεωμαγνητικές, υπέρυθρης όρασης, υπερηχητικής ακοής κ.α.

    [05] Η συχνή έκθεση στη χλωρίνη στο σπίτι ή στο σχολείο κάνει τα παιδιά πιο ευάλωτα σε λοιμώξεις

    Η χλωρίνη μπορεί να σκοτώνει τα μικρόβια και να καθαρίζει τους λεκέδες, αλλά έχει και παρενέργειες στην υγεία των παιδιών. Η παθητική έκθεση των παιδιών στη χλωρίνη, όταν χρησιμοποιείται στο σπίτι τους ή στο σχολείο τους ως καθαριστικό, αυξάνει την πιθανότητα κάποιας λοίμωξης στον οργανισμό τους, σύμφωνα με μια νέα ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα. Αν και οι επιπτώσεις είναι μέτριες, δεν παύουν να αποτελούν πηγή ανησυχίας για τη δημόσια υγεία, σύμφωνα με τους επιστήμονες, λόγω της ευρείας χρήσης της χλωρίνης ως καθαριστικού.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Λίντια Κάζας του Τμήματος Δημόσιας Υγείας του Καθολικού Πανεπιστημίου της Λουβέν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό επαγγελματικής και περιβαλλοντικής ιατρικής «Occupational and Environmental Medicine», μελέτησαν τις πιθανές επιπτώσεις της χλωρίνης σε πάνω από 9.000 παιδιά ηλικίας έξι έως 12 ετών, σε διάφορες χώρες (Βέλγιο, Ολλανδία, Φινλανδία, Ισπανία).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 3 April 2015 - 8:30:23 UTC