Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Οι αναφορές του Ι. Πανούση δεν αφορούν ούτε την κυβερνητική πολιτική, ούτε στελέχη της κυβέρνησης»
  • [02] Θέματα οικονομίας και ασφάλειας, στην ατζέντα του άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ
  • [03] Ν. Κοτζιάς: Η Ευρώπη ας το καταλάβει. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παρένθεση
  • [04] N. Παρασκευόπουλος: Η δίκη για τη ΧΑ θα ξεκινήσει στον Κορυδαλλό, αλλά είναι ανοικτό αν θα συνεχιστεί εκεί
  • [05] Στο αυτόφωρο με την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, οδηγήθηκε η 22χρονη
  • [06] Δεν αυξάνεται ο ΦΠΑ στον τουρισμό ή σε αγαθά πρώτης ανάγκης
  • [07] Το δεύτερο μαύρο κουτί επιβεβαιώνει την εκδοχή της εσκεμμένης ενέργειας του συγκυβερνήτη
  • [08] Καλά στην υγεία του το ορφανό αρκουδάκι που περιέλθαψε ο Αρκτούρος

  • [01] «Οι αναφορές του Ι. Πανούση δεν αφορούν ούτε την κυβερνητική πολιτική, ούτε στελέχη της κυβέρνησης»

    «Οι αναφορές του αναπληρωτή υπουργού κ. Γ. Πανούση στο άρθρο του προφανώς και δεν αφορούν ούτε την πολιτική της κυβέρνησης, ούτε κυβερνητικά στελέχη, ούτε τις πολιτικές δυνάμεις που τη στηρίζουν», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας το άρθρο του κ. Πανούση στην εφημερίδα τα «ΝΕΑ». Η κυβέρνηση παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην προάσπιση του κράτους δικαίου, των δικαιωμάτων και της έννομης τάξης, επισημαίνουν ο ίδιες πηγές.

    Ο κ. Πανούσης στο άρθρο του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Αριστερά και μάλιστα Κυβερνώσα Αριστερά, σημαίνει ισοελευθερία, δικαίωματα, κοινωνική πολιτική, δημόσιο έλεγχο, δικαιοσύνη. Όποιος θεωρεί ότι στο σύγχρονο διεθνές και ευρωπαϊκό πεδίο Αριστερή Διακυβέρνηση σημαίνει ανοχύρωτη χώρα και πόλη (δίχως προσωπική, κοινωνική, εθνική ασφάλεια, δίχως στρατό και δίχως αστυνόμευση, ίσως και χωρίς δικαστές ή φυλακές) όποιος πιστεύει ότι τα διδάγματα της Ιστορίας μας είναι περιττά (αφού όλοι οι λαοί είναι «αδελφωμένοι» - sic) και ότι η Παιδεία μας επιτρέπει κάθε ανομική δράση (sic) τότε όχι μόνο δεν έχει σχέση με την Αριστερά αλλά ούτε και με τη Δημοκρατία. Αυτήν την Αριστερά του Τίποτα δεν τη χρειάζονται ο τόπος και ο λαός. Η ώρα της Αριστεράς στην Ελλάδα δεν είναι η ώρα των ανέξοδων ιδεολογημάτων και των ανούσιων τσιτάτων αλλά η ώρα της εμπέδωσης θεσμών πολιτικής νομιμοποίησης και κοινωνικής συναίνεσης».

    [02] Θέματα οικονομίας και ασφάλειας, στην ατζέντα του άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ

    Συνεδριάζει σήμερα το άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ, υπό τον Αντώνη Σαμαρά, με βασικά θέματα στην ατζέντα τα ζητήματα της οικονομίας αλλά και της ασφάλειας.

    Στη ΝΔ επισημαίνουν πως πλεόν τα ψέματα της κυβέρνησης στο εσωτερικό και η διγλωσσία της στο εξωτερικό, ξεσκεπάζονται με τα νέα μέτρα που επέστειλε στους εταίρους ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και στέκονται ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η κυβέρνηση φαίνεται να αναγνωρίζει πως οι οικονομικές προοπτικές επιδεινώνονται και η οικονομική ανάπτυξη «ψαλιδίζεται».

    Το οικονομικό επιτελείο της ΝΔ τονίζει πως ο δημοσιονομικός στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα το 2015 παραμένει στο 3% του ΑΕΠ, αντίθετα με τα όσα έλεγαν τα στελέχη της κυβέρνησης το περασμένο διάστημα. Μάλιστα, στέκονται ιδιαίτερα στο γεγονός ότι εμφανίζονται ταμειακά διαθέσιμα της τάξης των 2,7 δισ. ευρώ, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τα όσα είπε περί «άδειων ταμείων» ο Αλεξης Τσίπρας στη Βουλή.

    Στη ΝΔ κατηγορούν μάλιστα την κυβέρνηση πως ετοιμάζεται να πάρει υφεσιακά και αμφιλεγόμενα μέτρα που θα οδηγήσουν σε συρρίκνωση του εισοδήματος των νοικοκυριών και θεωρούν βέβαιη μια σκληρή φοροεπιδρομή.

    Οσον αφορά τα θέματα της ασφάλειας, στη ΝΔ δηλώνουν πως το αίσθημα της ανασφάλειας που βιώνουν πλέον οι πολίτες θα αρχίσει να επιδεινώνεται και επισημαίνουν πως ήδη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αρχίσει να διατυπώνονται εντάσεις και συγκρούσεις όπως φάνηκε και από το άρθρο του αρμόδιου υπουργού κ. Πανούση σήμερα στα Νέα.

    [03] Ν. Κοτζιάς: Η Ευρώπη ας το καταλάβει. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παρένθεση

    Στην επικείμενη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Ρωσία, τις επαφές της ελληνικής κυβέρνησης με Πεκίνο και Μόσχα, τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, αλλά και τις ελληνογερμανικές σχέσεις, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σε μια συνέντευξη «εφ΄όλης της ύλης» στην ειδησεογραφική πύλη Huffington Post Italia.

    «Όταν στην πολιτική χρησιμοποιούνται κάποια μέσα, ο σκοπός είναι να φέρουμε την άλλη πλευρά στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Δεν θεωρούμε ότι μπορούν να χρησιμοποιούνται οι κυρώσεις, προκειμένου να εξοντώσεις την άλλη πλευρά, διότι δημιουργείς μόνον αστάθεια και μπορεί και να οδηγηθείς και σε χάος. Θυμίζω δε, ότι επί πάρα πολλά χρόνια όλη η Δύση κουνούσε το δάχτυλο μπροστά στην Ελλάδα, επειδή είχαμε κάνει το εμπάργκο στη FYROM. Ο πρωθυπουργός πάει στη Ρωσία, θέλοντας να ενισχύσει τη συνεργασία μας με μια σημαντική χώρα για την εξωτερική μας πολιτική, αλλά και για το εμπόριό μας. Πάει σε μια χώρα με την οποία έχουμε μεγάλο έλλειμμα, αφού οι εισαγωγές μας από τη Ρωσία είναι οκτώ φορές μεγαλύτερες από τις εξαγωγές μας. 'Αρα θα πρέπει να βρούμε τρόπους να ενισχύσουμε τις οικονομικές και εμπορικές μας σχέσεις, ώστε να μειωθεί το έλλειμμα αυτό» τόνισε αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα και στο θέμα την κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.

    Σχετικά με τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και το «πόσο δύσκολη είναι», ο Νίκος Κοτζιάς σημείωσε: «Δεν νομίζω ότι η κατάσταση πρέπει να είναι δύσκολη, νομίζω ότι κάποιοι θέλουν να μας κάνουν δύσκολη την κατάσταση. Θεωρώ ότι κάποιοι έχουν και πολιτικές σκοπιμότητες στην αντιμετώπιση της Ελλάδος. Νομίζω ότι η Ευρώπη είναι ένας μεγάλος, ιστορικός θεσμός που ένα από τα χαρακτηριστικά του είναι η στήριξη στους κανόνες δικαίου και η αναζήτηση συμβιβασμών. Δεν μπορώ να φαντασθώ ότι θα υπάρξει κάποιος ο οποίος θα παραβιάσει κανόνες δικαίου, που είναι θετικοί ως προς την Ελλάδα ή θα αποφύγει έναν καλό και δημιουργικό συμβιβασμό, τον οποίο και επιδιώκουμε».

    Ο υπουργός Εξωτερικών κατέστησε σαφές, παράλληλα, ότι υπάρχουν δυο ξεχωριστά πράγματα, τα οποία είναι το χρέος, και η πολιτική, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα λέει ότι θα πληρώσει τις δόσεις της, αλλά και ότι πρέπει να αλλάξει η πολιτική για να αναπτυχθεί η χώρα και η οικονομία της. «Κάποιοι, μόλις ακούνε ότι θα αλλάξουμε την πολιτική, ψευδώς λένε ότι δεν θέλουμε να πληρώνουμε και ότι είμαστε τεμπέληδες» υπογράμμισε ο κ. Κοτζιάς.

    [04] N. Παρασκευόπουλος: Η δίκη για τη ΧΑ θα ξεκινήσει στον Κορυδαλλό, αλλά είναι ανοικτό αν θα συνεχιστεί εκεί

    «Ο κ. Πανούσης αναφέρεται σε δικά του ζητήματα και όχι σε αυτά που αφορούν τις δικές μου αρμοδιότητες» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος στον ΑΝΤ1, αναφερόμενος στο άρθρο του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Αν και τόνισε ότι δεν το έχει διαβάσει ολόκληρο συμπλήρωσε πως «ό,τι γράφει είναι πολιτική του άποψη».

    Σχετικά με την εισβολή αντιεξουσιαστών στο προαύλιο της Βουλής, ανέφερε ότι «δεν έχει γνώμη, γιατί δεν είδε τα περιστατικά».

    Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τις φυλακές σημείωσε ότι «περιλαμβάνει μια σειρά ρυθμίσεων που συνδέονται με την αποσυμφόρηση των φυλακών».

    Ερωτηθείς για τη δίκη της Χρυσής Αυγής και τον χώρο διεξαγωγής της, είπε ότι θα ξεκινήσει στον Κορυδαλλό, όμως δεν ξέρει αν θα συνεχιστεί εκεί. «Δεν μπορώ να σας πω αν θα συνεχιστεί εκεί, στην περίπτωση που υποβληθεί αίτημα αλλαγής χώρου» ανέφερε, εξηγώντας ότι δεν έχει ξαναγίνει τόσο μεγάλη δίκη. «Ανοιχτό είναι να συνεχιστεί και να μην συνεχιστεί εκεί» είπε.

    [05] Στο αυτόφωρο με την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, οδηγήθηκε η 22χρονη

    Στο αυτόφωρο με την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, οδηγήθηκε η 22χρονη που τραυμάτισε χθες το απόγευμα με μαχαίρι τρεις συμμαθήτριές της, στην τεχνική σχολή του ΟΑΕΔ στου Ρέντη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 22χρονη είναι από φτωχή οικογένεια και μένει σε σπίτι χωρίς ρεύμα, ενώ στη διάρκεια της χθεσινής της κατάθεσης στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά, ήταν συνεχώς τρομαγμένη και ξέσπαγε σε λυγμούς. Υποστήριξε ότι οι συμμαθήτριές της την πείραζαν διαρκώς, ενώ ήταν δέκτης άσχημων συμπεριφορών όταν επέστρεφε στο σπίτι της.

    Πηγές από την Ασφάλεια ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι οι συνθήκες αυτές τις οποίες βίωνε η 22χρονη, φαίνεται να έχουν διαταράξει τον ψυχικό της κόσμο, ενώ η ίδια είχε εμπλακεί και πέρυσι σε ανάλογο επεισόδιο στο συγκεκριμένο σχολείο. Μάλιστα για τον λόγο αυτόν βρισκόταν σε επιτήρηση από τους καθηγητές της, ενώ είχε κληθεί και κοινωνικός λειτουργός προκειμένου να προσφέρει υποστηρικτικές υπηρεσίες στην 22χρονη.

    Οι τρεις κοπέλες που τραυματίστηκαν στα χέρια- οι δύο αλβανικής καταγωγής ηλικίας 20 και 21 ετών και μία Ελληνίδα 20 ετών- στις καταθέσεις τους αρνήθηκαν ότι είχαν κάποιο πρόβλημα με τη συμμαθήτριά τους και χαρακτήρισαν ανεξήγητη τη στάση της, προσθέτοντας ότι δέχθηκαν την επίθεση απρόκλητα.

    [06] Δεν αυξάνεται ο ΦΠΑ στον τουρισμό ή σε αγαθά πρώτης ανάγκης

    Με τις υπογραφές του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και της αναπληρώτριας υπουργού Νάντιας Βαλαβάνη διαβιβάστηκε στη Βουλή έγγραφο-απάντηση σε ερώτηση που είχε υποβληθεί για το ενδεχόμενο αναπροσαρμογής των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.

    «Η κυβέρνηση δεν προτίθεται να αυξήσει τον συντελεστή του ΦΠΑ σε οικονομικές δραστηριότητες όπως ο τουρισμός ή σε αγαθά πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κλπ)» ενημερώνουν οι δύο υπουργοί και υπογραμμίζουν ότι «βασικός στόχος της οικονομικής πολιτικής είναι μια ουσιαστική μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος στην κατεύθυνση της απόδοσης φορολογικής δικαιοσύνης σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές για δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών». Θυμίζουν δε στο σημείο αυτό ότι ήδη, σύμφωνα με τις πρώτες δεσμεύσεις της κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις ενόψει του Eurogroup της 9ης Μαρτίου, ήταν ότι η αύξηση των φορολογικών εσόδων θα επιτευχθεί με πρακτικά μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής στον ΦΠΑ.

    Το έγγραφο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών διαβιβάστηκε στη Βουλή έπειτα από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης.

    [07] Το δεύτερο μαύρο κουτί επιβεβαιώνει την εκδοχή της εσκεμμένης ενέργειας του συγκυβερνήτη

    Η ανάλυση των στοιχείων του δεύτερου μαύρου κουτιού του A320 της Germanwings το οποίο συνετρίβη στις γαλλικές Αλπεις επιβεβαιώνει την εσκεμμένη ενέργεια του συγκυβερνήτη, που βρέθηκε μόνος στο κόκπιτ, για να οδηγήσει το αεροσκάφος στη συντριβή, σύμφωνα με τους ερευνητές.

    «Μία πρώτη ανάγνωση» του μαύρου κουτιού που βρέθηκε χθες «δείχνει ότι ο ευρισκόμενος στο κόκπιτ πιλότος χρησιμοποίησε τον αυτόματο πιλότο για να θέσει σε καθοδική πορεία το αεροσκάφος προς ένα ύψος 100 ποδών. Πολλές φορές κατά τη διάρκεια της καθόδου, ο πιλότος τροποποίησε τις ρυθμίσεις του αυτόματου πιλότου για να αυξήσει την ταχύτητα καθόδου του αεροσκάφους» αναφέρεται σε ανακοίνωση της γαλλικής Υπηρεσίας Ερευνών και Αναλύσεων (BEA) στην οποία παραδόθηκε το δεύτερο μαύρο κουτί.

    [08] Καλά στην υγεία του το ορφανό αρκουδάκι που περιέλθαψε ο Αρκτούρος

    Ζωηρό, παιχνιδιάρικο και με πολύ όρεξη για... γάλα είναι το ορφανό αρκουδάκι που βρέθηκε στο Βροντερό Φλώρινας πριν από λίγες ημέρες και το περιέθαλψε ο Αρκτούρος.

    Το αρκουδάκι παρόλο που έχασε τη μητέρα του μόλις λίγες εβδομάδες μετά τη γέννησή του, σε ηλικία δηλαδή που είναι αδύνατον να επιβιώσει μόνο του,έχει επανακτήσει τις δυνάμεις του και αδειάζει αχόρταγα όλο το...μπιμπερό του.

    Τον μικρό Πάτρικ όπως ονομάστηκε (επειδή βρέθηκε στις 17 Μαρτίου, ημέρα που σε πολλές χώρες γιορτάζουν την ημέρα του Αγίου Πατρίκιου) έχουν «υιοθετήσει» οι δύο φροντιστές του Αρκτούρου, η Μελίνα Αυγερινού και ο Κώστας Στεφανίδης οι οποίοι θα αναλάβουν το μεγάλωμά του μέχρι την απελευθέρωσή του, κάτι που προγραμματίζεται για τις αρχές του 2016.

    Η περίθαλψη του Πάτρικ θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες υπό την επίβλεψη της επιστημονικής ομάδας του Αρκτούρου και της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., στα πρότυπα των δύο προηγούμενων αντίστοιχων επιχειρήσεων που έχουν γίνει στην Ελλάδα, της Ζωής και του Μικρού Τζον με το Νικήτα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 3 April 2015 - 10:30:30 UTC