Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατατίθεται η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα Μνημόνια
  • [02] Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την ενίσχυση του συστήματος Υγείας, θα ανακοινώσει την ερχόμενη Πέμπτη ο πρωθυπουργός
  • [03] Έρευνα της εξεταστικής επιτροπής από τον Οκτώβριο του 2009 για την υπαγωγή στα Μνημόνια, προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [04] Με τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Εργατικών Συνδικάτων Γερμανίας, συναντήθηκε ο Αλ. Τσίπρας
  • [05] Συνεδριάζει το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση εξεταστικής για τα Μνημόνια
  • [06] Τ. Γιαννίτσης: Την κρίση «την πλήρωσαν» κυρίως οι μισθωτοί και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες
  • [07] Π. Λαφαζάνης: Η Ελλάδα θέλει να ασκήσει ανεξάρτητη εθνική ενεργειακή πολιτική
  • [08] Μεγάλο μπλακ-άουτ στη μισή Τουρκία
  • [09] Ένοπλοι κρατούν όμηρο εισαγγελέα στην Κωνσταντινούπολη
  • [10] «Adagio-Μουσικές για τις μέρες του Πάσχα» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

  • [01] Κατατίθεται η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα Μνημόνια

    Την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την υπαγωγή στο καθεστώς των Μνημονίων και της επιτήρησης, ανακοίνωσε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χρήστος Μαντάς αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης του προεδρείου της ΚΟ που έγινε παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

    «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει σήμερα πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής η οποία θα διερευνήσει την υπαγωγή της Ελλάδας στο καθεστώς των Μνημονίων και της επιτήρησης καθώς και κάθε άλλο ζήτημα που σχετίζεται με την εφαρμογή των Μνημονίων. Υλοποιούμε συνεπώς τη δέσμευσή μας και την κοινή κοινωνική απαίτηση, χωρίς καμία διάθεση ρεβανσισμού και ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής, προκειμένου να αναζητηθούν οι αιτίες και οι ευθύνες μιας πρωτοφανούς κρίσης που ισοπέδωσε τη συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας» ανέφερε ο κ. Μαντάς.

    Η πρόταση αναμένεται να κατατεθεί μέχρι το βράδυ και να έχει τις υπογραφές σύσσωμης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

    [02] Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την ενίσχυση του συστήματος Υγείας, θα ανακοινώσει την ερχόμενη Πέμπτη ο πρωθυπουργός

    Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, οι διορισμοί των πέντε νέων διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) της χώρας. Τις προτάσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για τις υποψηφιότητες στήριξαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛΛ και ΠΑΣΟΚ, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα, ΝΔ, «Ποτάμι», Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ, δήλωσαν «παρών».

    Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός έκανε λόγο για ένα νέο πολιτικό σχέδιο της κυβέρνησης με διαφορετικές πολιτικές προτεραιότητες που στόχο θα έχει, όπως είπε, όχι να ακολουθήσει μια μίζερη πολιτική αλλά να προχωρήσει σε τομές για ένα δημόσιο προσβάσιμο σύστημα υγείας για όλους τους πολίτες. «Θα δώσουμε μια ύστατη προσπάθεια να κρατηθούν όρθια τα νοσοκομεία μας, τα κέντρα υγείας και οι δομές της πρωτοβάθμιας φροντίδας και της περίθαλψης των ασθενών» επισήμανε ο κ. Ξανθός.

    Παράλληλα, ανέφερε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει την ερχόμενη Πέμπτη, ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης που θα αφορά μεταξύ άλλων, την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των νησιωτικών και παραμεθόριων περιοχών καθώς και των δομών της πρωτοβάθμιας φροντίδας.

    «Εκτός από αυτό το σχέδιο θα χρειαστεί αναπροσαρμογή του προϋπολογισμού, η οποία θα εξαρτηθεί από τα περιθώρια της δημοσιονομικής σταθερότητας» πρόσθεσε ο κ. Ξανθός.

    [03] Έρευνα της εξεταστικής επιτροπής από τον Οκτώβριο του 2009 για την υπαγωγή στα Μνημόνια, προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ

    Τέσσερις κρίσιμες περιόδους θα καταλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα της εξεταστικής επιτροπής που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπαγωγή στο καθεστώς των Μνημονίων. Η πρώτη περίοδος Οκτώβριος 2009- Μάιος 2010, δηλαδή έρευνα για την υπαγωγή στο Μνημόνιο (1η δανειακή σύμβαση). Η δεύτερη περίοδος Μάιος 2010- Νοέμβριος 2011, δηλαδή τη 2η δανειακή σύμβαση. Η τρίτη περίοδος Νοέμβριος 2011- Μάιος 2012, δηλαδή το PSI. Η τέταρτη περίοδος Μάιος 2012 και εντεύθεν.

    Η πρόταση που αναμένεται να έχει τις υπογραφές σύσσωμης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, θα είναι in rem, δηλαδή δεν θα γίνεται ονομαστική αναφορά στους έχοντες πολιτική ευθύνη τις συγκεκριμένες χρονικές περιόδους, ωστόσο από την πρόταση θα «φωτογραφίζονται».

    Επίσης η πρόταση θα αφορά στην αναζήτηση πολιτικών ευθυνών.

    [04] Με τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Εργατικών Συνδικάτων Γερμανίας, συναντήθηκε ο Αλ. Τσίπρας

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Εργατικών Συνδικάτων της Γερμανίας (DGB) Ράινερ Χόφμαν. Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.

    Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Χόφμαν ανέδειξε την ανεργία, ιδίως των νέων, ως μείζον πανευρωπαϊκό ζήτημα, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα εκπόνησης μιας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής, που να περιλαμβάνει προτάσεις για την ανάπτυξη και συγκεκριμένα προγράμματα αντιμετώπισης της ανεργίας.

    Εν συνεχεία, ο κ. Χόφμαν είπε ότι τα ελληνικά και τα γερμανικά συνδικάτα συνεργάζονται επί πολλά χρόνια και είναι «πολύ δεμένοι εταίροι στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών συνδικάτων», προσθέτοντας ότι «έχουμε εκφραστεί υπέρ επενδυτικών πολιτικών, ενώ εδώ και χρόνια έχουμε εκφραστεί εναντίον της αυστηρής πολιτικής λιτότητας και περιμένουμε ότι θα ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα έτσι ώστε να ενδυναμωθεί η κοινωνική συνοχή μέσα στην Ευρώπη». «Ιδίως για τα γερμανικά συνδικάτα υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, έτσι ώστε όχι μόνο να ενδυναμωθεί η κοινωνική συνοχή, αλλά και η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, στην ΕΕ. Οτιδήποτε διαφορετικό θα είχε καταστροφικά αποτελέσματα για όλη την Ευρώπη», υπογράμμισε ο κ. Χόφμαν.

    «Ο ρόλος των κοινωνικών εταίρων και των εταίρων στις συλλογικές διαπραγματεύσεις στην Ελλάδα, πρέπει να ενδυναμωθεί και να υποστηριχθεί- στην Γερμανία, σε παρόμοιο πλαίσιο, διαπιστώσαμε πως όταν υπάρχει ενεργή εργοδοσία σε αυτές τις διαπραγματεύσεις, η ανεργία μπορεί να αντιμετωπιστεί, διότι είναι παράδοξο στην Ευρώπη, όταν έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί το θέμα της ανεργίας, στην Ελλάδα όμως έχει επιβληθεί ένα πρόγραμμα λιτότητας που ουσιαστικά διέλυσε αυτές τις σχέσεις, αυτό το πλαίσιο», ανάφερε ο κ. Χόφμαν, προσθέτοντας ότι «γι' αυτό τον λόγο θεωρούμε ότι τα συνδικάτα, όλοι οι εταίροι, η εργοδοσία, οι επιχειρήσεις πρέπει να καθίσουν σε ένα τραπέζι και από κοινού να βρουν μια εποικοδομητική λύση».

    [05] Συνεδριάζει το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση εξεταστικής για τα Μνημόνια

    Το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ συζητά αυτή την ώρα την κατάθεση πρότασης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα αφορά την υπαγωγή της χώρας στο καθεστώς του Μνημονίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση

    Μετά το τέλος της συνεδρίασης του Προεδρείου θα γίνει σχετική δήλωση του γραμματέα της ΚΟ Χρήσου Μαντά, στη Βουλή.

    [06] Τ. Γιαννίτσης: Την κρίση «την πλήρωσαν» κυρίως οι μισθωτοί και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες

    Η πρόσφατη έρευνα των Τάσου Γιαννίτση (ομότιμου καθηγητή του Παν/μίου Αθηνών) και Σταύρου Ζωγραφάκη (αν. καθηγητή του Γεωπονικού Παν/μίου)- με φορέα το γερμανικό ινστιτούτο Bokler - η πρώτη που ανέδειξε το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα της Ελλάδας και τη μεγάλη μείωση των χαμηλών εισοδημάτων στα χρόνια της κρίσης και έχει δημοσιευτεί στα μεγάλα ευρωπαϊκά ΜΜΕ, στάθηκε η αφορμή για μια συνέντευξη του κ. Γιαννίτση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Συνοψίζοντας την 143 σελίδων ερευνητική εργασία, σημειώνει ότι η φορολογία που επιβλήθηκε έπληξε περισσότερο τα χαμηλά στρώματα μέσω, κυρίως, της κατάργησης του αφορολόγητου και του φόρου ακίνητης περιουσίας. Ότι ο ιδιωτικός τομέας δοκιμάστηκε περισσότερο από τον δημόσιο, επειδή εκτός από περικοπές υπέστη και την ανεργία και την απορρύθμιση. Και ότι την κρίση "την πλήρωσαν" κυρίως οι μισθωτοί και οι μικρομεσαίοι που ασχολούνταν με εμπορικές επιχειρήσεις. Μεταξύ των πρώτων μέτρων που προτείνει, είναι η αντιμετώπιση των νέων μορφών φτώχειας που περιλαμβάνει νοικοκυριά με νέους ανέργους, καθώς και η στήριξη επιχειρηματικών μονάδων από νέους. Τέλος, υπενθυμίζει ότι παρά τις δυσκολίες η Ελλάδα έχει επωφεληθεί σαφώς από τη συμμετοχή της στην ΕΕ.

    [07] Π. Λαφαζάνης: Η Ελλάδα θέλει να ασκήσει ανεξάρτητη εθνική ενεργειακή πολιτική

    Υπέρ της διέλευσης ρωσικού φυσικού αερίου μέσω Ελλάδας για την τροφοδοσία της Ευρώπης, με επέκταση του αγωγού Turkish Stream που σχεδιάζεται να φθάσει στα ελληνοτουρκικά σύνορα τάχθηκε σήμερα ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της διήμερης επίσκεψής του στη Μόσχα.

    Ο υπουργός διευκρίνισε ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί σε συλλογικό, κυβερνητικό επίπεδο και από τον πρωθυπουργό κ. Α. Τσίπρα, ο οποίος επισκέπτεται τη Μόσχα στις 8 Απριλίου, ανέφερε ωστόσο ότι σε περίπτωση που αποφασισθεί να προχωρήσει το σχέδιο τα οφέλη για τη χώρα θα είναι "εξαιρετικά έως πολύ εξαιρετικά".

    Ο κ. Λαφαζάνης αρνήθηκε να σχολιάσει την πρόταση του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας κ. Π. Καμμένου για συνεκμετάλλευση των ενεργειακών αποθεμάτων του Αιγαίου με τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι ρωσικές εταιρίες θα συμμετάσχουν στις έρευνες στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης ενώ απαντώντας σε ερώτηση για την προοπτική ερευνών για υδρογονάνθρακες στο Αιγαίο δήλωσε: «Θα πρέπει να οριοθετηθούν οι θαλάσσιες ζώνες με βάση το διεθνές δίκαιο. Αυτή η οριοθέτηση είναι πάγια επιλογή και θέση της κυβέρνησης και θα ωφελήσει τόσο την Ελλάδα όσο και την Τουρκία. Βεβαίως, σε περιοχές που δεν είναι δυνατόν να θεωρηθεί ότι η Τουρκία έχει καμία νόμιμη δυνατότητα διεκδίκησης, υπάρχει ανά πάσα στιγμή δυνατότητα, εντός των 6 μιλίων κάθε χώρα να κάνει έρευνα για υδρογονάνθρακες. Μιλάμε για τις περιοχές που χρειάζονται οριοθέτηση, δεν είναι όλο το Αιγαίο, είναι οι περιοχές όπου συνορεύουν οι θαλάσσιες δυνατότητες της ηπειρωτικής Τουρκίας με τα ελληνικά νησιά. Εκεί χρειάζεται οριοθέτηση την οποία επιδιώκουμε με βάση το δίκαιο της θάλασσας. Και τόνισα την ανάγκη να υποβοηθηθεί από την ΕΕ η οριοθέτηση των ζωνών στο Αιγαίο».

    Απαντώντας δε σε ερωτήσεις για πιθανές αντιδράσεις από την πλευρά της ΕΕ ή των ΗΠΑ αναφορικά με την διέλευση του ρωσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω Ελλάδας ο υπουργός, αφού επεσήμανε ότι η επέκταση του αγωγού θα γίνει στη βάση της εθνικής και της Κοινοτικής νομοθεσίας, τόνισε «Η Ελλάδα δεν έχει συμπλέγματα, δεν είναι δορυφόρος κανενός και δεν είναι υποτελής ενεργειακά σε καμία μεγάλη δύναμη ή σε καμία συμμαχία χωρών. Η Ελλάδα θέλει να ασκήσει ανεξάρτητη εθνική ενεργειακή πολιτική που να υπηρετεί το εθνικό συμφέρον. Είναι αδιανόητο και απαράδεκτο ενδεχόμενες συμφωνίες κρατών-μελών της ΕΕ με τρίτες χώρες να τίθενται υπό τον προέλεγχο της ΕΕ. Αυτό καταργεί κάθε εθνική ευελιξία και αναγορεύει την ΕΕ σε ανεξέλεγκτο υπεραφεντικό στις ενεργειακές πολιτικές των κρατών. Δεν θα απεμπολήσουμε το δικαίωμα να ασκούμε εθνικές πολιτικές εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου, δεν θέλουμε να παραδοθεί η Ευρώπη στα χέρια των νέων 7 ενεργειακών εταιριών, θέλουμε να αναπτύξουμε μια ενεργειακή πολιτική η οποία θα μειώνει τις ενεργειακές τιμές και το κόστος ενεργειακής τροφοδοσίας σε πρώτες ύλες».

    Αναφερόμενος στις συζητήσεις που είχε στη Μόσχα με τον Ρώσο ομόλογό του κ. Νόβακ και τον επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλλερ ο κ.Λαφαζάνης είπε ότι τέθηκε ζήτημα μείωσης της τιμής προμήθειας του φυσικού αερίου και της ρήτρας take or pay (βάσει της οποίας η ελληνική πλευρά υποχρεώνεται να πληρώνει για συγκεκριμένες ποσότητες φυσικού αερίου ανεξάρτητα από το αν τις έχει καταναλώσει), θέματα που θα συζητηθούν περαιτέρω με τη ρωσική πλευρά. Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι η ρωσική πλευρά δεσμεύθηκε για συμμετοχή ρωσικών εταιριών στο διαγωνισμό για έρευνες υδρογονανθράκων σε 20 θαλάσσια οικόπεδα στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης ενώ τάχθηκε κατά του εμπάργκο της ΕΕ προς τη Ρωσία και ζήτησε την εξαίρεση της Ελλάδας από το ρωσικό εμπάργκο για τα αγροτικά προϊόντα, ζήτημα για το οποίο, όπως είπε, ευελπιστεί να υπάρξουν θετικές εξελίξεις κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη ρωσική πρωτεύουσα.

    [08] Μεγάλο μπλακ-άουτ στη μισή Τουρκία

    Μια μεγάλη διακοπή της ηλεκτροδότησης έπληξε σήμερα πόλεις στις μισές από τις 81 επαρχίες της Τουρκίας, περιλαμβανομένων της πρωτεύουσας Άγκυρας και της μεγαλύτερης πόλης της χώρας, της Κωνσταντινούπολης, όπου η κυκλοφορία διακόπηκε σε τμήματα των δικτύων του μετρό και του τραμ και εμπορικά κέντρα βυθίσθηκαν στο σκοτάδι.

    Ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε πως ερευνώνται όλες οι πιθανές αιτίες για το μπλακ-άουτ και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο δολιοφθοράς, αν και διευκρίνισε πως η πιθανότερη αιτία είναι προβλήματα με τις γραμμές μετάδοσης.

    Άνθρωποι με μπιτόνια έκαναν ουρά έξω από πρατήρια βενζίνης για να αγοράσουν καύσιμα για γεννήτριες καθώς η διακοπή συνεχιζόταν για περισσότερο από τέσσερις ώρες. Μποτιλιαρίσματα σημειώθηκαν σε διασταυρώσεις καθώς έσβησαν τα φώτα κυκλοφορίας.

    "Ο κύριος στόχος μας αυτή τη στιγμή είναι να αποκαταστήσουμε το δίκτυο. Δεν είναι κάτι που βλέπουμε συχνά", δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ στη διάρκεια ταξιδιού του στην Μπρατισλάβα, όπως μετέδωσε η τουρκική τηλεόραση.

    [09] Ένοπλοι κρατούν όμηρο εισαγγελέα στην Κωνσταντινούπολη

    Ένοπλοι κρατούν όμηρο σε δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης τον εισαγγελέα που έχει αναλάβει την έρευνα για τον θάνατο ενός νεαρού αγοριού μετά τον τραυματισμό του από την αστυνομία στη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων του 2013, όπως μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Πυροβολισμοί ακούστηκαν από την αίθουσα του δικαστηρίου του Τσαγλαγιάν, όπου κρατείται ο όμηρος.

    Ο τουρκικός Τύπος αποδίδει την ευθύνη για την ομηρία στην μαρξιστική οργάνωση Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C), η οποία έχει διεξάγει πολλές επιθέσεις στην Τουρκία από τη δεκαετία του 1990.

    Μια φωτογραφία άγνωστης προέλευσης που αναρτήθηκε στον ιστότοπο Twitter δείχνει τον εισαγγελέα Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ καθισμένο σε μια πολυθρόνα με ένα πιστόλι στον κρόταφό του, το οποίο κρατά ένας άνδρας που δεν διακρίνεται. Ένας άλλος άνδρας, το πρόσωπο του οποίου επίσης δεν φαίνεται, επιδεικνύει στον φακό την ταυτότητα του εισαγγελέα.

    Μεγάλες δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί γύρω από το δικαστήριο, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.

    [10] «Adagio-Μουσικές για τις μέρες του Πάσχα» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

    Με ένα κατανυκτικό μουσικό ταξίδι στον Μεσαίωνα υπό τον τίτλο «Planctus: Θρήνοι της Παναγίας» ανοίγει το Σάββατο του Λαζάρου, 4 Απριλίου, ο κύκλος «Adagio-Μουσικές για τις μέρες του Πάσχα» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται έως τη Μεγάλη Τετάρτη, 8 Απριλίου, οπότε και θα κορυφωθούν με το «Stabat Mater» του Χάιντν.

    Θα μεσολαβήσουν η συναυλία εκκλησιαστικού οργάνου και κρουστών με την πολυβραβευμένη οργανίστα Ουρανία Γκάσιου, την Κυριακή των Βαΐων, 5 Απριλίου, οι «Παναγιές του κόσμου» με τη Σαβίνα Γιαννάτου και τους Primavera en Salonico τη Μεγάλη Δευτέρα, 6 Απριλίου και το «Ρέκβιεμ» του Μότσαρτ με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τον Βασίλη Χριστόπουλο τη Μεγάλη Τρίτη, 7 Απριλίου.

    «Οι εκδηλώσεις ξεκινούν από την κατάνυξη και το δέος και καταλήγουν στην περισυλλογή, την έμπνευση και την ανάταση» σημειώνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου, Γιώργος Κουρουπός, τονίζοντας πως στόχος του Οργανισμού είναι ο κύκλος με τις «Μουσικές για τις μέρες του Πάσχα» να γίνει μία νέα συνήθεια στο κοινό, αντίστοιχη με αυτή των Χριστουγέννων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 31 March 2015 - 14:30:31 UTC