Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Πρ. Παυλόπουλου - Ν. Αναστασιάδη, στην Κύπρο
  • [02] Έλληνας που διασώθηκε από τη συντριβή αεροπλάνου που προσέκρουσε σε βουνό της Γαλλίας, πριν από 23 χρόνια, αφηγείται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως επέζησε
  • [03] Υπό κατάληψη το κτίριο της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ, από αντιεξουσιαστές
  • [04] Έσπασε ανάχωμα στις Σέρρες
  • [05] WSJ: Περαιτέρω εξειδίκευση των ελληνικών προτάσεων ζητούν οι πιστωτές
  • [06] Να τελειώσει το τοξικό παιχνίδι του «μουτζούρη» ζητά ο Γ. Βαρουφάκης
  • [07] Ένοχος σε μία ακόμη υπόθεση διαφθοράς ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ, Όλμερτ

  • [01] Συνάντηση Πρ. Παυλόπουλου - Ν. Αναστασιάδη, στην Κύπρο

    «Αισθάνομαι όπως στο σπίτι μου, γι αυτό όπως βλέπετε παραβίασα λίγο και την εθιμοτυπία» δήλωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, προς τους δημοσιογράφους, εισερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο. Τον υποδέχθηκε ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ενώ στρατιωτικό άγημα απέδιδε τιμές.

    Ο κ. Παυλόπουλος κατέθεσε δάφνινο στεφάνι στον ανδριάντα του πρώτου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ'.

    Ο Κύπριος Πρόεδρος στο γραφείο του και πριν αρχίσουν οι κατ' ιδίαν συνομιλίες, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο Πρ. Παυλόπουλο επισήμανε ότι είναι γνωστό το ενδιαφέρον του για την Κύπρο και του ευχήθηκε καλή επιτυχία. «Προσβλέπουμε» είπε «σε στενότατη συνεργασία. Θα εισπράξετε την αγάπη του κυπριακού λαού ο οποίος έχει ανάγκη τη διαχρονική στήριξη της Ελλάδας».

    Ο κ. Παυλόπουλος, απαντώντας, ανέφερε ότι οι δεσμοί ανάμεσα σε Κύπρο και Ελλάδα είναι άριστοι και επισήμανε ότι οι δεσμοί αυτοί ενισχύονται και από τις δυσκολίες που παρουσιάζονται τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.Τόνισε ότι Ελλάδα- Κύπρος- Ελληνισμός, αγωνίζονται για να ξαναβρεί η Ευρώπη τις αρχές και τις αξίες που πηγάζουν από τον ελληνικό Πολιτισμό. Τέλος, ανέφερε ότι οι κοινοί κανόνες της Ευρωζώνης πρέπει να είναι σεβαστοί, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να γίνονται σεβαστές οι αρχές και αξίες της Ευρώπης.

    [02] Έλληνας που διασώθηκε από τη συντριβή αεροπλάνου που προσέκρουσε σε βουνό της Γαλλίας, πριν από 23 χρόνια, αφηγείται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως επέζησε

    «Ξαφνικά αισθάνθηκα ένα πρώτο ισχυρό τράνταγμα, ακολούθησαν μια σειρά τρανταγμάτων, εκκωφαντικών ήχων, σπινθήρων. Αυτό για κάποια δευτερόλεπτα. Μετά, νεκρική σιγή. Καθόμουν στην τελευταία σειρά, στη θέση 32Β. Το αεροπλάνο είχε προσκρούσει σε βουνό».Ο Νίκος Σκουριάς, ο Έλληνας που διασώθηκε από τη συντριβή το Air-Bus A320-111 της Air-Inter, θυγατρικής εταιρείας της Air France, που εκτελούσε τη μοιραία πτήση 148 Λυών-Στρασβούργο, στις 20 Ιανουαρίου του 1992, ξεδιπλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τη συγκλονιστικήεμπειρία, που έμελλε να κουβαλά για πάντα στη ζωή του. Τότε, ήταν 26 ετών και προετοίμαζε το διδακτορικό του, ενώ εργαζόταν στο πανεπιστήμιο Aix-Μarseille III ως ερευνητής στα οικονομικά και επίσης παρέδιδε μαθήματα οικονομικών.

    Η συντριβή πριν την προσγείωση

    Κατά την πορεία καθόδου του αεροσκάφους προς το αεροδρόμιο του Στρασβούργου, πέντε λεπτά πριν από την προσγείωση, όπως αναφέρει ο κ. Σκουριάς,«για κάποιους αδιευκρίνιστους μέχρι τώρα λόγους»,το αεροπλάνο προσέκρουσε στο βουνό Βοsges, κοντά στον λόφο Saint-Odile, σε ύψος 800 μέτρων. Ο απολογισμός της συντριβής του αεροπλάνου είναι 87 νεκροί και 9 επιζώντες, ανάμεσα τους και ο Έλληνας επιβάτης Νίκος Σκουριάς, ο οποίος αφηγείται πως επέζησε.

    [03] Υπό κατάληψη το κτίριο της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ, από αντιεξουσιαστές

    Υπό κατάληψη βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα το κτίριο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ομάδα αντιεξουσιαστών εισέβαλε στον προαύλιο χώρο του κτιρίου και ανάρτησε πανό, με αιτήματα που αφορούν την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' του λεγόμενου «τρομονόμου» και την απελευθέρωση κρατουμένων για τρομοκρατία.

    [04] Έσπασε ανάχωμα στις Σέρρες

    Το «πληγωμένο» ανάχωμα στον οικισμό Αχινού του Δήμου Βισαλτίας, στις Σέρρες, δεν άντεξε τη μεγάλη πίεση του νερού που δέχθηκε και έσπασε, πλημμυρίζοντας τα χωράφια και βυθίζοντας σε απόγνωση τους αγρότες της περιοχής. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Αχινού Αν. Κεμανιτζόγλου, «η επιδείνωση της κατάστασης είναι ραγδαία» καθώς «παρά τα αναχώματα που έχουν κατασκευαστεί από άνδρες του στρατού και της δημοτικής αρχής, οι κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο, ενώ ήδη έχουν απομακρυνθεί τα ζώα από μία κτηνοτροφική μονάδα».

    Την ίδια ώρα, προβληματισμό προκαλεί στις αρμόδιες Αρχές του δήμου Εμμανουήλ Παππά, όπου έχουν ήδη πλημμυρίσει 20.000 στρέμματα, το σπασμένο ανάχωμα στο Πεθελινό, με τον δήμαρχο Δημήτρη Νότα να εκτιμά πως «αργά το μεσημέρι αναμένεται να αυξηθεί ο όγκος νερού που πλησιάζει στην περιοχή».

    [05] WSJ: Περαιτέρω εξειδίκευση των ελληνικών προτάσεων ζητούν οι πιστωτές

    Το EuroWorking Group θα συνεδριάσει την Τετάρτη προκειμένου να συζητήσει για τις ελληνικές προτάσεις μεταρρυθμίσεων, σύμφωνα με αξιωματούχους της Ευρωζώνης οι οποίοι θεωρούν πάντως ελάχιστα πιθανό να συνεδριάσει το Eurogroup πριν από τα μέσα Απριλίου για να εγκρίνει νέα χρηματοδότηση για την Ελλάδα, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal. Οι αξιωματούχοι θεωρούν, όπως σημειώνει η εφημερίδα, ότι οι ελληνικές προτάσεις για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας δεν είναι τόσο λεπτομερείς, ώστε να ικανοποιήσουν τους διεθνείς πιστωτές της χώρας, καθιστώντας πιθανότερο ότι η Αθήνα θα χρειασθεί να περιμένει αρκετές ακόμη εβδομάδες για να λάβει την πρόσθετη χρηματοδότηση που έχει ανάγκη. Η εργασία σε τεχνικό επίπεδο, πρέπει να συνεχισθεί αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα, δήλωσαν οι αξιωματούχοι, οι οποίοι πρόσθεσαν ότι ενώ οι συζητήσεις που έγιναν το Σαββατοκύριακο ήταν σε φιλικό κλίμα, η δυσπιστία σε πολιτικό επίπεδο συνεχίζει να σιγοβράζει μεταξύ της Ελλάδας και των άλλων χωρών της Ευρωζώνης.

    Δημοσίευμα του πρακτορείου Ρόιτερς αναφέρεται σε δηλώσεις αξιωματούχων ότι οι ελληνικές προτάσεις ήταν περισσότερο μία συλλογή ιδεών και ότι θα χρειασθούν αρκετές ημέρες ακόμη για να αναπτυχθούν σε κάτι επαρκώς περιεκτικό και πειστικό, ώστε να υποβληθεί για έγκριση στο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών (Eurogroup).

    'Αλλο δημοσίευμα της Wall Street Journal σημειώνει ότι Γερμανοί αξιωματούχοι είναι αισιόδοξοι ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μπορεί να επιτύχει μία συμφωνία με τους θεσμούς που θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές, ακόμη και αν υπάρχουν σήμερα σημαντικές διαφορές. Οι αξιωματούχοι αυτοί σημειώνουν ότι υπάρχουν πάντοτε περισσότεροι τους ενός δρόμοι για την επίτευξη του ίδιου στόχου. Αυτό, όμως, που δεν είναι διαπραγματεύσιμο, προσθέτει η εφημερίδα, είναι ότι οι προτάσεις της Αθήνας πρέπει να αποτιμηθούν πλήρως από τους θεσμούς, να συμφωνηθεί ένα πρόγραμμα και να εφαρμοσθούν ορισμένες μεταρρυθμίσεις, για να γίνει δυνατή η εκταμίευση κάποιας χρηματοδότησης.

    [06] Να τελειώσει το τοξικό παιχνίδι του «μουτζούρη» ζητά ο Γ. Βαρουφάκης

    «Το παιχνίδι του μουτζούρη πρέπει να τελειώσει» είναι ο τίτλος άρθρου του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στη γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt», στο οποίο υπενθυμίζει ότι η Ελλάδα έχει δεσμευθεί να πληρώσει τα χρέη της και εκτιμά ότι από αυτό το «τοξικό» παιχνίδι επωφελούνται μόνο οι εχθροί της Ευρώπης.

    «Πρέπει να σταματήσει» τονίζει, καθώς μόνο τότε θα μπορούσε η Ελλάδα - με τη στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων της, οι οποίοι έχουν συμφέρον από την οικονομική της ανάκαμψη - να επικεντρώσει την προσοχή της στην εφαρμογή αποτελεσματικών μεταρρυθμίσεων και πολιτικών στρατηγικών που ενισχύουν την ανάπτυξη.

    «Αυτό είναι απαραίτητο, προκειμένου η Ελλάδα τελικά να είναι σε θέση να αποπληρώσει τα χρέη της και να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τους πολίτες της» αναφέρει ο κ.Βαρουφάκης και προσθέτει ότι, ειδικά Έλληνες και Γερμανοί «έχουν ξεπέσει σε ένα σημείο ηθικής επιδειξιομανίας, αλληλοκατηγοριών και ανοιχτής εχθρότητας».

    [07] Ένοχος σε μία ακόμη υπόθεση διαφθοράς ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ, Όλμερτ

    Ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Όλμερτ, ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί σε εξαετή κάθειρξη για δωροληψία, κρίθηκε σήμερα ένοχος σε μία άλλη υπόθεση διαφθοράς. Η απόφαση του Περιφερειακού Δικαστηρίου της Ιερουσαλήμ ανέτρεψε προηγούμενη αθωωτική δικαστική απόφαση του 2012. Το δικαστήριο έκρινε ότι ο Όλμερτ δέχτηκε «φακελάκια» από τον αμερικανό επιχειρηματία Μόρις Ταλάνσκι, ο οποίος επιδίωκε να προωθήσει τα επιχειρηματικά του συμφέροντα στο Ισραήλ. Ο Όλμερτ καταδικάστηκε για απάτη και απιστία με βάση τη νέα κατάθεση ενός πρώην συμβούλου στο πλαίσιο συμβιβασμού.

    Τον περασμένο Μάιο, ο Όλμερτ καταδικάστηκε για δωροληψία και συγκεκριμένα για μίζες 160.000 δολαρίων στην υπόθεση «Holyland» την περίοδο που εκτελούσε χρέη δημάρχου της Ιερουσαλήμ και στη συνέχεια υπουργού Εμπορίου και Βιομηχανίας, από το 1993 έως και το 2006. Ο Όλμερτ κατηγορείται ότι χρηματίστηκε από την κατασκευαστική εταιρεία «Holyland» προκειμένου να διευκολύνει την ανέγερση κτιριακών συγκροτημάτων πολυτελείας στην Ιερουσαλήμ.

    Έχει ασκήσει έφεση κατά της απόφασης στο Ανώτατο Δικαστήριο, κάτι που σύμφωνα με τους συνηγόρους του θα πράξει και αυτή τη φορά, ενώ δηλώνει αθώος και για τις δύο υποθέσεις. Ο 69χρονος Όλμερτ ηγήθηκε της χώρας από το 2006 ως το 2009.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 30 March 2015 - 8:30:24 UTC