Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ακυρώνονται οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό, λόγω ΕΤΜΕΑΡ
  • [02] Ντ. Μπακογιάννη: Είναι η ώρα να υπάρξει μια εθνική ομάδα που θα συμφωνήσει τις μεταρρυθμίσεις
  • [03] Στην επίθεση στο Μουσείο του Μπαρντό υπήρξε και τρίτος δράστης, ο οποίος διεφεύγει
  • [04] To SPD περιμένει ο Αλ. Τσίπρας να παρουσιάσει λίστα μεταρρυθμίσεων, δηλώνει ο επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος
  • [05] «Η γερμανική υπερδύναμη», ο τίτλος δημοσιεύματος του Spiegel για την Γερμανία και την ευρωπαϊκή κρίση

  • [01] Ακυρώνονται οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό, λόγω ΕΤΜΕΑΡ

    Ακυρώνονται οι αυξήσεις του Ειδικού Τέλους Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ) που είχε αποφασίσει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας από 1-1-2015, με τροπολογία - προσθήκη που έχει συντάξει το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας η οποία πρόκειται να συμπεριληφθεί στο πρώτο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή. Παράλληλα , σύμφωνα με το υπουργείο θα προχωρήσει επανεκτίμηση των εσόδων του λογαριασμού χρηματοδότησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας κλπ. που τροφοδοτείται από το εν λόγω τέλος.

    Η τροπολογία προβλέπει συγκεκριμένα ότι: «Για το έτος 2015 οι μοναδιαίες χρεώσεις του Ειδικού Τέλους για τη μείωση εκπομπών αερίων ρύπων παραμένουν αμετάβλητες στο ύψος που έχουν καθοριστεί για το έτος 2014».

    Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, «Η ρύθμιση κρίνεται αναγκαία προκειμένου να παρασχεθεί η δυνατότητα επανεκτίμησης και επαναπροσδιορισμού των εσόδων του Ειδικού Λογαριασμού του άρθρου 40 του ν. 2773/1999 για την εξυπηρέτηση των σκοπών που επιδιώκει, χωρίς την εν τω μεταξύ επιβάρυνση των καταναλωτών από τυχόν αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ».

    [02] Ντ. Μπακογιάννη: Είναι η ώρα να υπάρξει μια εθνική ομάδα που θα συμφωνήσει τις μεταρρυθμίσεις

    "Είναι η ώρα να υπάρξει μια εθνική ομάδα που θα συμφωνήσει τις μεταρρυθμίσεις και θα τις διαπραγματευτεί με επιτυχία ενόψει του τρίτου προγράμματος δανειοδότησης", τονίζει η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξη στη Realnews.

    Η πρώην υπουργός καλεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να συζητήσει "επί της ουσίας" και "να επιδιώξει να αποκλιμακώσει την ένταση μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας" στην αυριανή συνάντησή του με την Άγγελα Μέρκελ.

    "Δεν ωφελεί κανέναν το κλίμα αυτό. Το μεγάλο πρόβλημα που έχει ξανά η Ελλάδα, μετά τις εκλογές, είναι ότι έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη των εταίρων απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση και τη χώρα. Αυτό πρέπει να το ανατρέψει οικοδομώντας σχέσεις ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης, με ρεαλισμό και καθαρές κουβέντες", τονίζει.

    [03] Στην επίθεση στο Μουσείο του Μπαρντό υπήρξε και τρίτος δράστης, ο οποίος διεφεύγει

    Ο Πρόεδρος της Τυνησίας Μπέτζι Κάιντ Εσέμπσι δήλωσε σήμερα ότι υπάρχει και ένας τρίτος ένοπλος, ο οποίος εμπλέκεται στην επίθεση στο Μουσείο του Μπαρντό στην Τύνιδα και ο οποίος διαφεύγει.

    "Μετά βεβαιότητας ήταν τρεις γιατί αναγνωρίστηκαν και καταγράφηκαν από τις κάμερες ασφαλείας", δήλωσε ο Εσέμπσι στη συνέντευξή του σε δημοσιογράφους του ραδιοφωνικού σταθμού Europe 1, του τηλεοπτικού δικτύου iTELE και της εφημερίδας Le Monde.

    "Ήταν δύο οι οποίοι εκτελέστηκαν και κάποιος που διαφεύγει. Αλλά σε κάθε περίπτωση, δεν θα φτάσει μακριά", πρόσθεσε ο πρόεδρος της Τυνησίας.

    [04] To SPD περιμένει ο Αλ. Τσίπρας να παρουσιάσει λίστα μεταρρυθμίσεων, δηλώνει ο επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος

    «Το SPD χάνει την υπομονή του με τον Τσίπρα», είναι ο τίτλος συνέντευξης του επικεφαλής της Κ.Ο. των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Τόμας Όπερμαν στην ηλεκτρονική σελίδα του περιοδικού «Der Spiegel», στην οποία επισημαίνει ότι αναμένει από τον Πρωθυπουργό να παρουσιάσει συγκεκριμένη λίστα μεταρρυθμίσεων κατά την αυριανή συνάντησή του με την Άγγελα Μέρκελ και λέει «ναι» σε ένα τρίτο πακέτο βοήθειας - υπό όρους. Προειδοποιεί, δε, ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα ήταν "καταστροφή" για την Ευρώπη.

    «Περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα θα μπορούσε να δοθεί μόνο εάν η Ελλάδα είναι απολύτως πρόθυμη να λύσει τα δικά της προβλήματα. Ο Δημόσιος Τομέας πρέπει να εκσυγχρονιστεί. Πρέπει να δημιουργηθεί μια αποτελεσματική φορολογική διοίκηση. Χρειάζονται άμεσα μέτρα κατά της διαφθοράς», τονίζει ο κ. Όπερμαν.

    Ο επικεφαλής των βουλευτών του SPD στην Μπούντεσταγκ περιμένει ακόμη από τον κ. Τσίπρα να παρουσιάσει κατάλογο με μεταρρυθμίσεις κατά την αυριανή συνάντηση που θα έχει με την Καγκελάριο στο Βερολίνο. «Ο κ. Τσίπρας ανέλαβε να υποβάλει μια πλήρη λίστα συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων. Περιμένω να παρουσιάσει αυτή την λίστα στις συνομιλίες με την Καγκελάριο Μέρκελ την Δευτέρα. Θέλω επιτέλους να ξέρω εάν η Ελλάδα είναι έτοιμη για πραγματικές μεταρρυθμίσεις ή όχι», τονίζει.

    [05] «Η γερμανική υπερδύναμη», ο τίτλος δημοσιεύματος του Spiegel για την Γερμανία και την ευρωπαϊκή κρίση

    Το νέο τεύχος του έγκριτου εβδομαδιαίου περιοδικού Der Spiegel αφιερώνει μεγάλο μέρος της ύλης του στις τάσεις ηγεμονισμού που επιρρίπτονται στη Γερμανία εντός της σημερινής Ευρώπης, εξετάζοντας την πρόσληψη της Γερμανίας στα υπόλοιπα κράτη της ηπείρου, σημειώνει η Deutsche Welle στην επισκόπηση του γερμανικού Τύπου, αναφορικά με το τελευταίο τεύχος του Spiegel.

    Όπως επισημαίνεται, στο εξώφυλλο του περιοδικού η Άγγελα Μέρκελ έχει «επικολληθεί» σε μία φωτογραφία αξιωματικών των ναζί με φόντο τον Παρθενώνα στην περίοδο της γερμανικής κατοχής. Επάνω δεσπόζει ο τίτλος «Η γερμανική υπερδύναμη», αντιπροσωπευτικός του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνονται αρκετοί Ευρωπαίοι το ρόλο της σύγχρονης Γερμανίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 22 March 2015 - 12:30:23 UTC