Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πηγαίνω στη Μέρκελ χωρίς πίεση, δηλώνει ο Αλ.Τσίπρας
  • [02] Σφοδρά πυρά πυροβολικού κοντά στο Ντονέτσκ
  • [03] «Το νερό είναι κοινό αγαθό, πηγή ζωής για όλους μας»

  • [01] Πηγαίνω στη Μέρκελ χωρίς πίεση, δηλώνει ο Αλ.Τσίπρας

    Την αναβάθμιση των διμερών σχέσεων με την Γερμανία και τη συζήτηση των σημαντικών θεμάτων που απασχολούν την Ευρώπη προκρίνει, με δήλωσή του στην "Καθημερινή", ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ως κεντρικά ζητήματα της αυριανής κρίσιμης συνάντησης που θα έχει στο Βερολίνο, με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγγελα Μέρκελ.

    Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, πρόκειται για «μια συνάντηση που δεν θα "πιέζεται" από τις διαπραγματεύσεις».

    Παράλληλα, όπως επισημαίνει η εφημερίδα, με τη δήλωσή του, ο πρωθυπουργός σηματοδοτεί τη στροφή της κυβέρνησής στην παραγωγή έργου ενώ σε ένα μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες σημειώνει πως «διαπραγματευόμαστε, αλλά ταυτόχρονα κυβερνάμε».

    Η δήλωση του κ. Τσίπρα στην εφημερίδα Καθημερινή: «Δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς, αλλά για δουλειά - σκληρή δουλειά. Διαπραγματευόμαστε, αλλά ταυτόχρονα κυβερνάμε. Συζητάμε, αλλά ταυτόχρονα νομοθετούμε. Έχουμε ξεκινήσει ήδη τις μεταρρυθμίσεις, προσπαθώντας όχι μόνο να επαναφέρουμε τη χώρα στην κανονικότητα, αλλά να κερδίσουμε και τα χαμένα χρόνια. Έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να προωθήσουμε αλλαγές που οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν τόλμησαν, είτε γιατί είχαν δεσμεύσεις με ισχυρά συμφέροντα, είτε γιατί δεν είχαν τη λαϊκή στήριξη. Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τη χώρα και αυτό εξαρτάται μόνο από εμάς ? από την κυβέρνηση. Τη Δευτέρα θα βρίσκομαι στο Βερολίνο προκειμένου να συναντηθώ με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ. Μια συνάντηση που δεν θα «πιέζεται» από τις διαπραγματεύσεις. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς θα μπορέσουμε, και οι δύο πλευρές να συζητήσουμε για τα σημαντικά θέματα που ταλανίζουν την Ευρώπη, αλλά και για την αναβάθμιση των διμερών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες».

    Διαβάστε επίσης:Αλ. Τσίπρας: Τα υφεσιακά μέτρα τελείωσαν

    [02] Σφοδρά πυρά πυροβολικού κοντά στο Ντονέτσκ

    Σφοδρά πυρά πυροβολικού γύρω από το προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, ακούγονταν σήμερα το πρωί, παρά την εκεχειρία που έχει τεθεί σε ισχύ από τα μέσα Φεβρουαρίου, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Η ανταλλαγή πυρών βαρέος πυροβολικού άρχισε το πρωί στην περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, το οποίο τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών από τον Ιανουάριο έπειτα από μήνες σφοδρών μαχών μεταξύ των αυτονομιστών και του ουκρανικού στρατού.

    [03] «Το νερό είναι κοινό αγαθό, πηγή ζωής για όλους μας»

    Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό, ο υπουργός αναπληρωτής Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννης Τσιρώνης, επισημαίνει σε γραπτή δήλωσή του: «Το νερό είναι κοινό αγαθό, πηγή ζωής για όλους μας. Μπορούμε και οφείλουμε να το προστατεύσουμε και να το διαχειριστούμε αειφορικά».

    Όπως προσθέτει: «Για την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση των πολιτών γύρω από θέματα και προβλήματα που συνδέονται με το νερό, τα Ηνωμένα Έθνη όρισαν την 22α Μαρτίου σαν "Διεθνή Ημέρα του Νερού".

    Ημέρα γιορτής και προβληματισμού με διάφορες εκδηλώσεις γύρω από το νερό ως πηγή της ζωής και βασικό μοχλό της ανάπτυξης, η 22α Μαρτίου είναι αφιερωμένη κάθε χρόνο σε μία διαφορετική θεματολογία όπως για παράδειγμα το νερό και η υγεία, το περιβάλλον, οι πλημμύρες και τα διασυνοριακά ύδατα. Το 2015, το θέμα για την Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό είναι «Νερό και Βιώσιμη Ανάπτυξη» .

    Η βιώσιμη ανάπτυξη είναι ένας στόχος μιας οικονομικής ανάπτυξης με σεβασμό προς το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής και τα οικοσυστήματα. Τα αναπτυξιακά μοντέλα λειτουργούν συνήθως αδιάφορα προς τη φύση και τους μηχανισμούς της, και επομένως το στοίχημα της πραγματικά βιώσιμης ανάπτυξης σε συνδυασμό με την ορθολογική εκμετάλλευση των υδατικών πόρων είναι πιο επίκαιρο από ποτέ», αναφέρει ο κ. Τσιρώνης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 22 March 2015 - 10:30:28 UTC