Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μαξίμου: Μια θετική πολιτική κατεύθυνση επιθυμεί από την επταμερή συνάντηση η ελληνική πλευρά
  • [02] Προς εκτόνωση η κατάσταση στο ΑΠΘ
  • [03] Οδηγίες προφύλαξης από τη μερική έκλειψη ηλίου
  • [04] Την ενοχή του Γ. Παπακωνταντίνου υποστήριξε και πάλι η εισαγγελέας
  • [05] «Κανονικά θα πληρώσει η Ελλάδα και την επόμενη δόση στο ΔΝΤ»
  • [06] Νίκη του Ολυμπιακού επί του Αστέρα Τρίπολης

  • [01] Μαξίμου: Μια θετική πολιτική κατεύθυνση επιθυμεί από την επταμερή συνάντηση η ελληνική πλευρά

    Μια θετική πολιτική κατεύθυνση επιθυμεί η ελληνική πλευρά από την επταμερή συνάντηση, η οποία διεξάγεται στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

    Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη συνάντηση, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επιβεβαιώσει τη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να τηρηθεί η συμφωνία της Ευρωομάδας της 20ής Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επιβεβαιώσει τη βούληση της κυβέρνησης να προωθήσει το μεταρρυθμιστικό πακέτο που στάλθηκε με την επιστολή του υπουργού οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη στο Eurogroup και να αποφασιστούν οι μεταρρυθμίσεις που πρέπει να υλοποιηθούν τον επόμενο μήνα, δηλαδή ως τις 20 Απριλίου.

    Ωστόσο, κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι η ελληνική πλευρά θα ζητήσει την αποσαφήνιση ορισμένων ζητημάτων της απόφασης της Ευρωομάδας, τα οποία θεωρούνται «ομιχλώδη». Οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι το ζητούμενο για την ελληνική κυβέρνηση είναι να ξεκαθαριστεί ότι δεν πρόκειται για ολοκλήρωση της πέμπτης αξιολόγησης του προγράμματος. Όπως σχολίαζαν, "δεν μπορούν να μας ζητάνε αυτό που δεν μπόρεσε να κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση".

    Εξάλλου, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι στην επταμερή συνάντηση, ο Αλέξης Τσίπρας θα επισημάνει την ανάγκη να βρεθεί άμεση λύση στο χρηματοδοτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα και που σχετίζεται με την ΕΚΤ. Παράλληλα, θα ζητήσει να εξεταστούν οι υπάρχουσες δυνατότητες για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της ταμειακής ρευστότητας του ελληνικού δημοσίου. Οι ίδιες πηγές υπενθύμιζαν, συγκεκριμένα, ότι η ελληνική πλευρά προτείνει την αύξηση του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων, την εκταμίευση των 1,9 δισεκ. ευρώ από τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών σε ελληνικά ομόλογα (SMPs) και την άρση της απόφασης της ΕΚΤ να μη δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως εχέγγυα.

    Τέλος, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, σε σύντομη συνομιλία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο της Συνόδου, του είπε ότι «σήμερα πρέπει να υπάρξει λύση».

    Διαβάστε επίσης:

    Αλ. Τσίπρας: Η ΕΕ χρειάζεται γενναίες πολιτικές πρωτοβουλίες

    [02] Προς εκτόνωση η κατάσταση στο ΑΠΘ

    Προσπάθεια να εκκενωθεί το κτίριο Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και να αποχωρήσουν με ασφάλεια οι εργαζόμενοι και τα μέλη της Συγκλήτου, που είναι εγκλωβισμένοι μέσα σε αυτό, βρίσκεται σε εξέλιξη, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα, όταν φοιτητές επιχείρησαν να παραβιάσουν την πόρτα που οδηγούσε στην αίθουσα, όπου συνεδρίαζε η Σύγκλητος του Ιδρύματος, στον 7ο όροφο του κτιρίου.

    Η Αναπληρώτρια Πρύτανη Ανθρώπινων Πόρων, καθηγήτρια του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας, Παρασκευή Αργυροπούλου - Πατάκα, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι έπειτα από σχετικές διαπραγματεύσεις οι φοιτητές έχουν κατέβει στο ισόγειο του κτιρίου, όμως οι εργαζόμενοι και τα μέλη της Συγκλήτου στον 7ο όροφο παραμένουν εγκλωβισμένοι, καθώς οι φοιτητές, στην προσπάθειά τους να παραβιάσουν την πόρτα, προκάλεσαν σοβαρή ζημιά στην κλειδαριά, που μπλόκαρε, γι' αυτό και κλήθηκε κλειδαράς να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

    Σύμφωνα με την κ. Πατάκα, υπήρξε και δεύτερος φύλακας που τραυματίστηκε, ενώ από τη στιγμή που υπήρξαν οιτραυματισμοί, αλλά και μία απόπειρα να παραβιαστεί η πόρτα του 7ου με φωτιά, ενημερώθηκε και η αστυνομία, που όμως δεν έχει παρέμβει.

    [03] Οδηγίες προφύλαξης από τη μερική έκλειψη ηλίου

    Σοβαρούς κινδύνους εγκυμονεί η παρατήρηση με γυμνούς οφθαλμούς του φαινομένου της έκλειψης ηλίου, που θα γίνει αύριο, 20 Μαρτίου, αναφέρει το υπουργείο Υγείας και συστήνει την αποφυγή έκθεσης των παιδιών στην παρατήρηση του φαινομένου.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 θα γίνει μερική έκλειψη ηλίου, η οποία θα είναι ορατή και στη χώρα μας. Το φαινόμενο θα διαρκέσει από τις 10:39 π.μ. έως και τις 12:49 μ.μ., με το μέγιστο της έκλειψης να λαμβάνει χώρα στις 11:43 π.μ.

    Οι αρμόδιοι επιστημονικοί οργανισμοί επισημαίνουν, παράλληλα, ότι είναι επικίνδυνη η παρατήρηση του φαινομένου μέσω φωτογραφικών μηχανών ή από κάμερες κινητών τηλεφώνων. Γενικότερα, το φαινόμενο μπορεί να παρατηρηθεί μόνο με τη χρήση εγκεκριμένων και πιστοποιημένων φίλτρων, καθώς τόσο τα γυαλιά ηλίου και οι κάμερες όσο και άλλα αυτοσχέδια γυαλιά δεν προσφέρουν καμία προφύλαξη.

    [04] Την ενοχή του Γ. Παπακωνταντίνου υποστήριξε και πάλι η εισαγγελέας

    Ορισμένους από τους ισχυρισμούς των τριών δικηγόρων του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνταντίνου, αντέκρουσε η εισαγγελέας της έδρας Ξένη Δημητρίου, σε μια δευτερολογία της μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης. Ανέφερε δε ότι το ύψος της ζημιάς που προκλήθηκε από τους τρεις λογαριασμούς των συγγενικών προσώπων του πρώην υπουργού πρέπει να προσδιοριστεί από το Ειδικό Δικαστήριο, και αυτό (το ύψος της ζημιάς) θα καθορίσει εάν οι κατηγορίες σε βάρος του κ. Παπακωνσταντίνου θα είναι σε βαθμό κακουργήματος ή πλημμελήματος.

    Η ζημιά πρέπει να είναι βέβαιη και οριστική, προσέθεσε η εισαγγελική λειτουργός και τόνισε ότι το δικαστήριο υποχρεούται κατ? εκτίμηση να προσδιορίσει το ύψος της ζημιάς, δηλαδή τα χρήματα που χάνει το ελληνικό Δημόσιο.

    Ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, Τάκης Βασιλακόπουλος, δευτερολογώντας, τόνισε ότι δεν μπορεί να επιβληθεί ποινή κάθειρξης με μόνη την προσωρινή βεβαίωση της ΔΟΥ για το ύψος της ζημιάς που προκλήθηκε στο Δημόσιο, ενώ επανέλαβε τις αιχμές κατά του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ . «Φταίει ο κατηγορούμενος που ο κ. Διώτης έσπασε το αρχικό στικάκι που του είχε δώσει;» αναρωτήθηκε συνήγορος υπεράσπισης προσθέτοντας πως «όλο ανακολουθίες είναι ο κ. Διώτης», και έκλεισε τονίζοντας και πάλι πως «κάποιος του την έστησε».

    Το δικαστήριο διέκοψε για την ερχόμενη Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015, για να εκδώσει την απόφασή του.

    [05] «Κανονικά θα πληρώσει η Ελλάδα και την επόμενη δόση στο ΔΝΤ»

    Η κυβέρνηση της Ελλάδας διαθέτει επαρκή ρευστότητα ώστε να αποπληρώσει μια ακόμη δόση, ύψους 350 εκατ. ευρώ, του δανείου που έχει λάβει από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην καθορισμένη προθεσμία, αύριο Παρασκευή, δήλωσε Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος στις Βρυξέλλες.

    «Θα πληρώσουμε. Έχουμε τα χρήματα για να πληρώσουμε το ΔΝΤ την Παρασκευή» ανέφερε ο αξιωματούχος μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

    [06] Νίκη του Ολυμπιακού επί του Αστέρα Τρίπολης

    Ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-0 του Αστέρα Τρίπολης στο «Γ.Καραϊσκάκης» στην εξ' αναβολής αναμέτρηση για την 26η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Τα γκολ για τους «ερυθρόλευκους» σημείωσαν οι Ντομίνγκες (13΄) και Φορτούνης (83΄).
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 19 March 2015 - 18:30:29 UTC