Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Παυλόπουλος: Οι Ένοπλες Δυνάμεις υπερασπίζονται και τα ευρωπαϊκά σύνορα που αναλογούν στην Ελλάδα
  • [02] «Προτεραιότητα οι δεσμεύσεις της 20ης Φεβρουαρίου»
  • [03] ΤτΕ: Στα 503 εκατ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουάριου
  • [04] Κρ. Λαγκάρντ: Η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις
  • [05] Ρ. Χρηστίδου: Η μουσική και η αγάπη μου σε αυτήν έχει ξεπεράσει την ίδια μου τη ζωή
  • [06] Ενθαρρυντικές οι νέες δοκιμές πειραματικών φαρμάκων που μειώνουν τη χοληστερίνη

  • [01] Π. Παυλόπουλος: Οι Ένοπλες Δυνάμεις υπερασπίζονται και τα ευρωπαϊκά σύνορα που αναλογούν στην Ελλάδα

    Οι Ένοπλες Δυνάμεις, ως εγγυητές της εθνικής κυριαρχίας, της εθνικής ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας, υπερασπίζονται και τα ευρωπαϊκά σύνορα που αναλογούν στην Ελλάδα, και αυτό δεν πρέπει να λησμονείται, επισήμανε -μεταξύ άλλων- ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στον χαιρετισμό του προς την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, και διεμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση ότι η Ελλάδα είναι χώρα ειρήνης και δικαιοσύνης και οι αξίες αυτές καθορίζουν την πορεία της.

    Ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε, επίσης, ότι οι θυσίες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων σε σχέση με τις απολαβές τους, δεν έχουν μειώσει το ηθικό τους και τόνισε ότι η Πολιτεία έχει χρέος να διασφαλίσει τα μέσα για την αποστολή τους, αλλά και το κύρος που τους αναλογεί. Διαβεβαίωσε δε ότι ο ίδιος τίθεται στη διάθεση των Ενόπλων Δυνάμεων και θα κάνει τα πάντα, στο μερίδιο που του αναλογεί, για να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους, καθώς και ότι η Πολιτεία δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τις οικογένειες των πεσόντων εν καιρών πολέμου και εν καιρώ ειρήνης.

    Υποδεχόμενος τον κ. Παυλόπουλο, ο υπουργός Εθνικής 'Άμυνας Πάνος Καμμένος -αφού αναφέρθηκε στην ιδιότητα τού Προέδρου της Δημοκρατίας ως συμβόλου ενότητας, παραστάτη των πολιτειακών θεσμών πέραν πολιτικών και ιδεολογικών σκοπιμοτήτων- διαβεβαίωσε ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένοι να ενισχύσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις και την αποτελεσματική λειτουργία τους.

    Αναφερόμενος στο ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον, ο κ. Καμμένος είπε ότι τα εθνικά θέματα είναι ανοικτά και επισήμανε την ανάγκη τεταμμένης προσοχής και ετοιμότητας στον μέγιστο βαθμό, επαναλαμβάνοντας ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις εγγυώνται την ασφάλεια των πολιτών.

    [02] «Προτεραιότητα οι δεσμεύσεις της 20ης Φεβρουαρίου»

    Πρωταρχική σημασία έχει η θετική έκβαση των εν εξελίξει τεχνικών διαβουλεύσεων ανάμεσα στις ελληνικές Αρχές και τους θεσμούς, σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, σήμερα από τις Βρυξέλλες.

    Σε ερώτηση, κατά την τακτική ενημέρωση της Επιτροπής προς τον Τύπο, αν είναι πιθανό να αναζητηθεί λύση για το θέμα της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής, που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στο τέλος της εβδομάδας, ο Μ. Σχοινάς απάντησε ότι «η κατάσταση είναι σοβαρή και προτεραιότητα αυτήν την εβδομάδα είναι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου».

    Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής τόνισε ότι οι τεχνικές συζητήσεις συνεχίζονται, συμπεριλαμβανομένων και των συζητήσεων στην Αθήνα, σημειώνοντας ότι το χρονοδιάγραμμα είναι γνωστό.

    Σημείωσε, επίσης, ότι εκτίμηση της Επιτροπής είναι πως τώρα είναι η ώρα της δουλειάς και όχι των ανακοινώσεων και υπενθύμισε τη δήλωση του προέδρου της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ότι «τώρα είναι ώρα ενότητας και όχι διχασμού».

    «Πριν περάσουμε σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου πρέπει να επιτρέψουμε στους εμπειρογνώμονες να συζητήσουν σε τεχνικό επίπεδο. Αυτές οι τεχνικές συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. Τώρα είναι η ώρα των εμπειρογνωμόνων» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.

    [03] ΤτΕ: Στα 503 εκατ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουάριου

    Στα 503 εκατ. ευρώ, περιορίστηκε το πρωτογενές πλεόνασμα του Κρατικού Προϋπολογισμού σε ταμειακή βάση στο δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2015, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 1,68 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Ο κρατικός προϋπολογισμός εμφάνισε εφέτος έλλειμμα 928 εκατ. ευρώ έναντι πλεονάσματος 105 εκατ. ευρώ πέρυσι. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, σε επίπεδο κεντρικής διοίκησης ο Προϋπολογισμός εμφανίζει εφέτος έλλειμμα 684 εκατ. ευρώ έναντι πλεονάσματος 139 εκατ. ευρώ πέρυσι. Στο πρώτο δίμηνο του έτους, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 6,735 δισ. ευρώ, από 7,950 δισ. ευρώ πέρυσι. Σε αυτά δεν περιλαμβάνονται 55 εκατ. ευρώ από τη μεταφορά των αποδόσεων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου από την Τράπεζα της Ελλάδος. Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, διαμορφώθηκαν σε 7,677 δισ. ευρώ, από 8,630 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2014.

    [04] Κρ. Λαγκάρντ: Η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις

    Η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, δήλωσε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, απηχώντας και άλλους διεθνείς δανειστές της χώρας, την οποία πιέζουν για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων έναντι ρευστότητας, μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερς.

    Η κ.Λαγκάρντ, η οποία πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Ινδία, επεσήμανε ότι αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες για τους φορολογουμένους, αλλά πρόσθεσε ότι η χώρα πρέπει να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα.

    «Γνωρίζω πόσο δύσκολο ήταν για τον ελληνικό πληθυσμό και ειδικά για τους ανθρώπους που πληρώνουν τους φόρους τους, ειδικά για τους ανθρώπους που είναι διαφανείς» σημείωσε και πρόσθεσε: «Εξίσου, όμως, αισθάνομαι το ίδιο ισχυρά ότι η οικονομία πρέπει να μεταλλαχθεί, ότι πρέπει να υπάρξουν δομικές μεταρρυθμίσεις, ότι το ασφαλιστικό σύστημα πρέπει να σταθεροποιηθεί και να χρηματοδοτηθεί άρτια, καθώς δεν μπορείς να δανείζεσαι επ'άπειρον στο μέλλον...».

    Σύμφωνα με την κ.Λαγκάρντ δεν υπάρχει εναλλακτική οδός στις δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις. «Τελικά μειώνει το δημοσιονομικό έλλειμμα που δεν έχει μειωθεί....πρέπει να το αντιμετωπίσεις» είπε και συμπλήρωσε: «Αλλά το αντιμετωπίζεις κατά τρόπο τέτοιο που γίνεται βιώσιμο μεσο-μακροπρόθεσμα και η χώρα μπορεί να σταθεί στα πόδια της, να δανειστεί στις διεθνείς αγορές».

    [05] Ρ. Χρηστίδου: Η μουσική και η αγάπη μου σε αυτήν έχει ξεπεράσει την ίδια μου τη ζωή

    Η αναγνωρισιμότητά της μετά τη συμμετοχή της σε τηλεοπτικό μουσικό παιχνίδι, υπήρξε το εφαλτήριο για να αναδείξει το ταλέντο της και την ατσάλινη προσωπικότητά της. Η Ραλλία Χρηστίδου συνδυάζει την τριπλή ιδιότητα της μουσικού-τραγουδοποιού-ερμηνεύτριας, η οποία αυτή τη φορά, ξεδιπλώνει μια διαφορετική πτυχή της αγάπης της για τη μουσική, υπηρετώντας το λαϊκό τραγούδι στο πλευρό του Δημήτρη Μπάση, και για ένα ακόμα Σάββατο (21/3) στον Ρυθμό stage.

    Έχοντας συνεργαστεί με σπουδαίους καλλιτέχνες και έχοντας στο ενεργητικό της ήδη έξι δίσκους με πιο πρόσφατο το άλμπουμ της, που κυκλοφόρησε το 2014 και τίτλο «Με όπλο την αγάπη», η Ραλλία Χρηστίδου αποτελεί παράδειγμα συνεχούς επαγρύπνησης στα μουσικά μονοπάτια, με μόνο οδηγό, την αγάπη της για τη μουσική.

    «Η παράσταση, που έχουμε ετοιμάσει, είναι πολύ όμορφη, με γνωστά τραγούδια δικά μας, αλλά και άλλων καλλιτεχνών. Έχουμε πάρα πολύ καλή διάθεση με τον Δημήτρη και στόχος μας είναι να περάσει καλά αυτός που θα έρθει να μας δει» αναφέρει σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ραλλία Χρηστίδου.

    [06] Ενθαρρυντικές οι νέες δοκιμές πειραματικών φαρμάκων που μειώνουν τη χοληστερίνη

    Μίανέακατηγορίαπειραματικώνφαρμάκωνεμφανίζουνπολύμεγαλύτερη αποτελεσματικότηταστηνμείωσητηςχοληστερίνηςσεσχέσημετιςευρέως συνταγογραφούμενεςσήμεραστατίνες,ενώφαίνεταιναμειώνουνεξίσουσημαντικάτον κίνδυνογιαέμφραγμακαιεγκεφαλικό.

    Ανκαιταφάρμακαείναιακόμηυπόδοκιμή,τα αποτελέσματαείναιπολύενθαρρυντικά,όπωςανακοίνωσανοιεπιστήμονες.

    Ταδύοφάρμακαείναιμονοκλωνικάαντισώματακαιανήκουνστηνκατηγορίατων «αναστολέωνPCSK9»,πουεμποδίζουντηδράσηστοήπαρτηςενλόγωπρωτεΐνης,ηοποία «φρενάρει»τηναποβολήτηςχοληστερόληςαπότονοργανισμό(οιστατίνεςμπλοκάρουνεξαρχήςτηνπαραγωγήτηςχοληστερόληςστοήπαρ).

    Ταπειραματικάφάρμακακατάφεραννα μειώσουντην«κακή»χοληστερόλη(LDL)περίπουκατά60%.

    Μάλιστα,σεαρκετές περιπτώσεις,ημεγάληαυτήμείωσηεπιτεύχθηκεακόμηκαισεασθενείςπουήδηέπαιρναν στατίνες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 16 March 2015 - 12:30:25 UTC