Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με τον γγ του ΑΚΕΛ συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας
  • [02] Συγκροτείται η Επιτροπή για τον Λογιστικό Έλεγχο του Χρέους
  • [03] Το «εφιαλτικό» Πυθαγόρειο Θεώρημα γίνεται διασκεδαστικό και εύκολα κατανοητό, μέσω των σελίδων ενός κόμικ
  • [04] Στρατιωτικά γυμνάσια της Ρωσίας στην Αρκτική

  • [01] Με τον γγ του ΑΚΕΛ συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας

    Οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς, η κατάσταση της οικονομίας σε Ελλάδα και Κύπρο, αλλά και το Κυπριακό, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Το ΑΚΕΛ στηρίζει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, δήλωσε ο κ. Κυπριανού. Εκτίμησε ότι η έκβαση των διαπραγματεύσεων θα επηρεάσει και άλλες χώρες της ευρωζώνης και πρόσθεσε ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν στο παρελθόν -και τις οποίες χαρακτήρισε καταστροφικές για την κυπριακή οικονομία- δεν ελήφθησαν μόνο με οικονομικά, αλλά και με πολιτικά, κριτήρια, ενώ για τη στάση τής τότε κυπριακής κυβέρνησης πρόσθεσε ότι βάρυναν και οι τότε διαπραγματεύσεις της προηγούμενης ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα.

    Χαρακτήρισε ως «ανέκδοτο» το ότι η Κύπρος βγαίνει από μνημόνιο και πρόσθεσε ότι η σημερινή κυπριακή κυβέρνηση κρατά απέναντι στην Ελλάδα στάση Τζέκιλ και Χάιντ, με τις διαφορετικές τοποθετήσεις του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και του υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη.

    [02] Συγκροτείται η Επιτροπή για τον Λογιστικό Έλεγχο του Χρέους

    Αύριο (Τρίτη), παρουσιάζεται στον Τύπο η πρωτοβουλία συγκρότησης της Επιτροπής για τον Λογιστικό Έλεγχο του Χρέους και την προαγωγή της διεθνούς συνεργασίας της Βουλής με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τα κοινοβούλια άλλων χωρών και άλλους διεθνείς οργανισμούς σε θέματα χρέους.

    Η συγκρότηση της Επιτροπής θα παρουσιαστεί σε συνέντευξη Τύπου, στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα 150 του κοινοβουλίου, στην οποία θα μιλήσουν η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα και ο Eric Toussaint ειδικός επιστήμονας για θέματα επονείδιστου και παράνομου χρέους.

    Όπως έχει δηλώσει η πρόεδρος της Βουλής, στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι η Επιτροπή για τον Λογιστικό Έλεγχο του χρέους να αποτελέσει πολύ ισχυρό διαπραγματευτικό εργαλείο της κοινωνίας, του λαού και συνολικά, των ευρωπαϊκών λαών και κοινωνιών.

    Η συγκρότηση της Επιτροπής προχωρά με το δεδομένο της έκδοσης ψηφίσματος το 2014 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, το οποίο επισημαίνει ότι δεν είναι δυνατόν με εργαλείο το χρέος να υπάρχει περιστολή δικαιωμάτων. Προχωρά εξάλλου και με δεδομένες τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη για την εγγύηση των κοινωνικών δικαιωμάτων που δεν μπορεί να καταστρατηγούνται για την εξυπηρέτηση του χρέους.

    Αντικείμενο της Επιτροπής θα είναι και το κατά πόσο δαπάνες που έγιναν για εξυπηρέτηση συμβάσεων διαφθοράς αποτελούν γενεσιουργό λόγο δημιουργίας παράνομου χρέους.

    [03] Το «εφιαλτικό» Πυθαγόρειο Θεώρημα γίνεται διασκεδαστικό και εύκολα κατανοητό, μέσω των σελίδων ενός κόμικ

    «Το τετράγωνο της υποτείνουσας ενός ορθογώνιου τριγώνου ισούται με το άθροισμα των τετραγώνων των δύο κάθετων πλευρών». Πόσες «τραυματικές» ιστορίες έχουν γραφεί στα σχολικά θρανία, γύρω από το Πυθαγόρειο Θεώρημα και άλλα γεωμετρικά αξιώματα; Και πόσοι παλιοί μαθητές θυμούνται «εφιαλτικά» το -κατεξοχήν παρεξηγημένο- μάθημα της Γεωμετρίας; Θα μπορούσαν, όμως, οι γεωμετρικές έννοιες να ζωντανέψουν και να γίνουν πιο φιλικές στα παιδιά, ακόμη και σε εκείνα των πρώτων τάξεων του Δημοτικού;

    Το Πυθαγόρειο θεώρημαμπορεί να γίνει, όχι απλώς κατανοητό, αλλά και διασκεδαστικό, μέσα σε μόλις δύο σελίδες κόμικς!

    «Οι εκπαιδευτικοί αναζητούν καινούριους τρόπους και εναλλακτικές μεθόδους, προκειμένου να περάσουν τα διδακτικά θέματα στα παιδιά πιο εύκολα, πιο εντυπωσιακά, πιο ευχάριστα και πιο αποτελεσματικά» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Τάσος Αποστολίδης, εκπαιδευτικός και συγγραφέας, γνωστός ευρύτερα ως σεναριογράφος κόμικς, από τις διασκευές των κωμωδιών του Αριστοφάνη. «Τα κόμικς είναι ένα εύχρηστο εργαλείο για τον εκπαιδευτικό, που έχει ενημερωθεί πώς να το αξιοποιήσει» προσθέτει ο κ. Αποστολίδης,

    Σε σεμινάρια, που διοργανώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα (τα προσεχή στις 18/3/2015 στον Πολυχώρο Οξυγόνο Θεσσαλονίκης- Ολύμπου 81 και στις 26/3/2015 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας), ο κ.Αποστολίδης καθοδηγεί τους εκπαιδευτικούς βήμα προς βήμα, πώς να αξιοποιήσουν το εργαλείο των κόμικς στην τάξη τους. «Χρειάζεται μόνο φαντασία και κέφι, η μέθοδος είναι απλή με λίγα βήματα, άλλωστε η τέχνη δε μπορεί να διδαχθεί, η τεχνική όμως μπορεί» σημειώνει.

    [04] Στρατιωτικά γυμνάσια της Ρωσίας στην Αρκτική

    Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έθεσε σε επιφυλακή τον Βόρειο Στόλο και τις μονάδες αλεξιπτωτιστών στο πλαίσιο στρατιωτικών γυμνασίων στην Αρκτική, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο τον υπουργό Άμυνας. Στις στρατιωτικές ασκήσεις θα συμμετάσχουν περίπου 40.000 στρατιώτες, 41 πολεμικά πλοία και 15 υποβρύχια, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Όπως μετέδωσε το πρακτορείο, νέες απειλές για την ασφάλεια της Ρωσίας έχουν αναγκάσει τη χώρα να ενισχύσει τις στρατιωτικές της δυνατότητες.

    «Νέες προκλήσεις και απειλές για την στρατιωτική ασφάλεια απαιτούν οι ένοπλες δυνάμεις να ενισχύσουν περαιτέρω τις στρατιωτικές τους δυνατότητες. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στους στρατηγικούς σχηματισμούς στο Βορρά», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, ο οποίος επιβλέπει τον δαπανηρό εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων. Ο ρωσικός στρατός επιχειρεί να ενισχύσει τις δυνατότητες του στην πλούσια σε κοιτάσματα περιοχή της Αρκτικής, όπου συνορεύει με την Νορβηγία--χώρα μέλος του ΝΑΤΟ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 16 March 2015 - 10:30:47 UTC