Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Φλαμπουράρης: Πρέπει όλοι, πολιτικοί και μη, να φέρουν τα λεφτά τους στην Ελλάδα
  • [02] Γ. Σακελλαρίδης: Παρελθόν η τρόικα με τον τρόπο που τη γνωρίσαμε
  • [03] Π. Μοσκοβισί: Ισορροπημένες αποφάσεις στο Εurogroup
  • [04] Ο Μιχάλης Σαράντης είναι ο φετινός νικητής του θεατρικού βραβείου «Δημήτρης Χορν»
  • [05] Κατέθεσε ο Δ. Μελισσανίδης για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο»

  • [01] Αλ. Φλαμπουράρης: Πρέπει όλοι, πολιτικοί και μη, να φέρουν τα λεφτά τους στην Ελλάδα

    «Πρέπει όλοι οι πολιτικοί και οι μη πολιτικοί να φέρουν τα λεφτά τους στην Ελλάδα, δίνουμε έναν αγώνα ύπαρξης και χρειάζεται και το ένα ευρώ αυτός ο αγώνας» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

    Διευκρίνισε όμως, ότι «άλλο να είσαι σύμβουλος πρωθυπουργού και να τα βγάζεις έξω για να μη σε πιάσουν και άλλο να τα έχεις στο εξωτερικό από το 1912» αφήνοντας αιχμές για τον Γκίκα Χαρδούβελη. Για τις ιδιωτικοποιήσεις είπε ότι «δεν ξεπουλάμε τα ασημικά... Βελτιώνουμε ό,τι μπορούμε σε συμβάσεις που έχουν προχωρήσει». Για τα περιφερειακά αεροδρόμια υποστήριξε, πάντως, ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και ότι «δεν μπορούν να δοθούν πακέτο 14 αεροδρόμια σε μια εταιρεία που βασικός μέτοχος είναι κρατική εταιρεία της Γερμανίας».

    Για τη ΔΕΗ είπε: «Όποιος θέλει να κάνει μονάδα, να κάνει δικά του δίκτυα, είναι ελεύθερος δεν μπορούμε να πωλήσουμε τη ΔΕΗ» ξεκαθάρισε ο υπουργός. «Είμαστε σίγουροι ότι θα προέλθει η χρηματοδότηση από τους συμμάχους μας και το θέλουμε, εμείς από κει και πέρα κάνουμε τα κουμάντα μας μην βρεθούμε προ αδιεξόδου (...) δεν θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα» πρόσθεσε, με αφορμή το δημοσίευμα της «Καθημερινής» για επαφές με κινεζικά funds και αγορές εντόκων.

    Για το Eurogroup έκανε λόγο για «ανακωχή» και πρόσθεσε: «Δεν γίνεται πια να παίζουμε με αυτή την ιστορία... Είναι υποχρεωμένοι να δουν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν σε αυτή την πολιτική, νομίζω ότι αρχίζει να γίνεται κατανοητό, σταδιακά, δεν μπορούν να αλλάξουν ξαφνικά» είπε για τους εταίρους. «Μέτρα λιτότητας δεν πρόκειται να υπάρξουν, μόνο φόρος στα υψηλά εισοδήματα που δεν είναι φόρος λιτότητας, ούτε έκτακτος φόρος» ανέφερε ο υπουργός.

    [02] Γ. Σακελλαρίδης: Παρελθόν η τρόικα με τον τρόπο που τη γνωρίσαμε

    Η τρόικα είναι παρελθόν με τον τρόπο που τη γνωρίσαμε, καθώς και η πρακτική να έρχονται στην Αθήνα στελέχη της τρόικας εξουσιοδοτημένα και να μιλούν με τα υπουργεία, δήλωσε στον Αντ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Υπογράμμισε ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα μιλά με τους θεσμούς και οι αποφάσεις θα λαμβάνονται σε πολιτικό επίπεδο, ενώ οι συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων θα γίνονται στις Βρυξέλλες.

    Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι τα νομοσχέδια που θα συζητιούνται με τους θεσμούς είναι αυτά που αφορούν τα δημοσιονομικά. Σχετικά με την αντίδραση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ήταν αναμενόμενη μια τέτοια αντίδραση, ωστόσο η ελληνική κυβέρνηση ανταπεξήλθε με απόλυτη αξιοπρέπεια.

    [03] Π. Μοσκοβισί: Ισορροπημένες αποφάσεις στο Εurogroup

    Για ισορροπημένες αποφάσεις που επιτρέπουν την έναρξη της τεχνικής επεξεργασίας των προτάσεων με τις ελληνικές Αρχές, έκανε λόγο ο επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, αναφερόμενος στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup. Προσερχόμενος στo ΣυμβούλιοEcofin ο κοινοτικός επίτροπος τόνισε την ανάγκη υλοποίησης του καταλόγου που παρουσίασε η Ελλάδα μέσα από νομοθετικές προτάσεις και διοικητικές αποφάσεις. Υποστήριξε ακόμη ότι πρόκειται για δράσεις σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο που θα διεξαχθούν σε Βρυξέλλες και Αθήνα.

    Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι αν ο όρος τρόικα δεν είναι αποδεκτός από την Ελλάδα, «κάτι το οποίο μπορώ να κατανοήσω και η ελληνική κυβέρνηση το έχει καταστήσει σαφές», υπάρχει η αναγνώριση μέσα από την επιστολή του κ. Βαρουφάκη προς τον κ. Ντάισελμπλουμ για στενή συνεργασία με τους θεσμούς.

    [04] Ο Μιχάλης Σαράντης είναι ο φετινός νικητής του θεατρικού βραβείου «Δημήτρης Χορν»

    «Σαν ένα ελαφρύ χτύπημα στην πλάτη, μόνο για να τους δώσουμε ένα μικρό κουράγιο και να νιώσουν ότι δεν είναι μόνοι σε αυτό το δύσκολο δρόμο του θεάτρου» λειτουργεί το θεατρικό βραβείο Δημήτρης Χορν για τους νέους ηθοποιούς, όπως είπε κατά τηνχθεσινοβραδινή απονομή του ο Σταμάτης Φασουλής από τη σκηνή του θεάτρου που φέρει το όνομα του μεγάλου ηθοποιού.

    Φετινός νικητής αναδείχτηκε ο Μιχάλης Σαράντης για τον ρόλο του Νότη Σερδάρη στο έργο του Παντελή Χορν, «Φλαντρώ» (Εθνικό Θέατρο, Κτίριο Τσίλλερ- Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος») και για τον ρόλο του Αγγελιοφόρου στην τραγωδία του Ευριπίδη «Ιππόλυτος» (Επίδαυρος) σε σκηνοθεσίες Λυδίας Κονιόρδου. Πρόκειται για τον δέκατο πέμπτο στη σειρά ηθοποιό στον οποίο απονέμεται η διάκριση, ως αναγνώριση της καλύτερης ανδρικής ερμηνείας της περασμένης θεατρικής περιόδου. Συνυποψήφιοί του ήταν ο Μάνος Καρατζογιάννης, ο Ντένης Μακρής και ο Γιάννης Παπαδόπουλος.

    «Τυχαίνει αυτή η βράβευση να γίνεται σε μία δύσκολη περίοδο της ζωής μου. Αλλά έτσι είναι η ζωή έχει και χαρές και λύπες. Δεν θα πρωτοτυπήσω , θα κάνω όλα τα τετριμμένα που προβλέπονται σε τέτοιες εκδηλώσεις», ανέφερε ανεβαίνοντας στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο του, ο Μιχάλης Σαράντης.

    [05] Κατέθεσε ο Δ. Μελισσανίδης για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο»

    Στον ανακριτή Διαφθοράς, Γιώργο Ανδρεάδη, που χειρίζεται τη δικογραφία με τους 16 κατηγορούμενους παράγοντες του ποδοσφαίρου, κατέθεσε ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης.

    Η υπόθεση, για την οποία, μεταξύ άλλων αδικημάτων, έχει απαγγελθεί κατηγορία για εγκληματική οργάνωση, έφθασε στο ανακριτικό γραφείο έπειτα από μεγάλη πολύμηνη έρευνα που διενήργησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αριστείδης Κορέας, για διαφθορά στο ποδόσφαιρο.

    Η δίωξη, που ασκήθηκε με βάση τα ευρήματα του κ. Κορέα, περιλαμβάνει πλην της κατηγορίας για εγκληματική οργάνωση που βαρύνει επτά από τους 16 κατηγορούμενους, αδικήματα όπως αυτά της απάτης σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος, απόπειρας εκβίασης και δωροδοκίας και δωροληψίας με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος ποδοσφαιρικού αγώνα.

    Στους κατηγορούμενους, τα ονόματα των οποίων δεν είχε δημοσιοποιήσει η Εισαγγελία, περιλαμβάνονται τρία μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας (ΚΕΔ) και δύο προέδρους ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας. Ο κύκλος των καταθέσεων που λαμβάνει ο ανακριτής για την υπόθεση αναμένεται να ολοκληρωθεί με την κατάθεση του Αλέξη Κούγια που είναι προγραμματισμένη για αύριο.

    Αμέσως μετά, ο ανακριτής θα αρχίσει να καλεί σε απολογία τους πρώτους κατηγορούμενους στην υπόθεση.

    Φεύγοντας από το ανακριτικό γραφείο, ο κ. Μελισσανίδης δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 10 March 2015 - 10:30:24 UTC