Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γκ. Χαρδούβελης: Φοβήθηκα για την Ελλάδα το 2012 και έβγαλα τα λεφτά μου έξω
  • [02] Στους 78 οι νεκροί από τη γρίπη
  • [03] Αντίδραση της συνόδου των πρυτάνεων για το γκράφιτι στο Πολυτεχνείο
  • [04] Τις Βρυξέλλες ζήτησε ως έδρα των διαβουλεύσεων Ελλάδας - θεσμών, ο Ζ. Κ. Γιούνκερ
  • [05] Α. Μέρκελ: Πολιτικός μας στόχος, η διατήρηση της Ελλάδας στην ευρωζώνη
  • [06] Αγ. Αντωνάτος: Το έργο του Μίκη Θεοδωράκη είναι τεράστιο στον χώρο της τέχνης και του πολιτισμού

  • [01] Γκ. Χαρδούβελης: Φοβήθηκα για την Ελλάδα το 2012 και έβγαλα τα λεφτά μου έξω

    Δεν υπάρχει τίποτε παράνομο και παράτυπο στις δραστηριότητές του, δηλώνει ο Γκίκας Χαρδούβελης, απαντώντας στις σχετικές καταγγελίες σε βάρος του πως τον Μάιο του 2012- όταν ήταν τότε υπεύθυνος του οικονομικού γραφείου του τέως πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου -έβγαλε στο εξωτερικό σημαντικά χρηματικά ποσά, τα οποία δεν περιέλαβε στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που εκ της θέσεώς του ήταν υποχρεωμένος να υποβάλει. «Τα χρήματα είναι δηλωμένα και φορολογημένα»τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών,στο Star.«Τον Ιούνιο του 2012 φοβήθηκα και εγώ, όπως φοβήθηκε τότε όλη η Ελλάδα. Και εγώ όπως και πολλοί Έλληνες μετέφερα κάποια από τα χρήματα μου, για να μπορώ να συντηρήσω τα παιδιά μου, φοβήθηκα πως μπορεί να καταρρεύσει η χώρα»παραδέχτηκε. Αναφερόμενος ειδικά στις μικρές μεταφορές χρημάτων, ο κ.Χαρδούβελης, αποκάλυψε ότι«τα χρήματα τα έβγαζα σε μικρά ποσά στο εξωτερικό, διότι το έκανα μόνος μου μέσω internet». Ο πρώην υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε ενοχλημένος που ενημερώθηκε για το έγγραφο Νικολούδη από μια εφημερίδα και όχι από την Βουλή. «Δεν είναι σωστό να το μαθαίνω από τον τύπο»είπε ο κ.Χαρδούβελης, τονίζοντας ωστόσο ότι αν ήθελε να κρύψει κάτι, τότε δεν θα μετέφερε μεγάλο ποσό. «Έβγαλα στο εξωτερικό μόνο ένα μικρό κομμάτι από τα χρήματα μου... Έχω μεταφέρει και χρήματα στην Ελλάδα, με αυτά αγόρασα το σπίτι μου- Η ζωή μου είναι καθρέφτης»πρόσθεσε.

    Τις δηλώσεις του κ. Χαρδούβελη, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος τόνισε ότι «ο κ. Χαρδούβελης το μόνο που κατάφερε ήταν να δημιουργήσει περισσότερα ερωτήματα. Πιο συγκεκριμένα: 1.Ενώ ο κ. Χαρδούβελης υποστηρίζει ότι τα ποσά αυτά που μετέφερε στο εξωτερικό ήταν δηλωμένα, αυτό που προκύπτει από το έγγραφο είναι τα ποσά αυτά το 2012 που μεταφέρθηκαν ήταν αδήλωτα στον Πόθεν Έσχες, παρόλο που ήταν σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Παπαδήμου! Αν ο κ. Χαρδούβελης τα δήλωσε το 2014, αυτό σημαίνει ότι δηλώθηκαν με δύο χρόνια καθυστέρηση! 2.Ο ίδιος υποστηρίζει ότι τα έστειλε τμηματικά σε 56 δόσεις στο διάστημα 5/5/2012 με 17/6/2012 επειδή ένιωθε ανασφάλεια αν το ποσό αυτό θα έφτανε στον τελικό τραπεζικό λογαριασμό! Δηλαδή, ένα ανώτατο τραπεζικό στέλεχος για χρόνια δεν εμπιστευόταν τις υπηρεσίες i-banking μιας από τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου! 3.Έπειτα ο κ. Χαρδούβελης, ανέφερε πως έστειλε ποσά σε 56 δόσεις κάτω των 10.000 ευρώ επειδή υπάρχει κάποιο ανώτατο όριο στις μεταφορές ποσών μέσω i-banking και όχι για να αποφύγει τον έλεγχο από την Τράπεζα της Ελλάδος που ελέγχει μεταφορές κεφαλαίων στο εξωτερικό άνω των 10.000 ευρώ. Να ενημερώσουμε τον κ. Χαρδουβελη ότι με έναν απλό έλεγχο στο διαδίκτυο προκύπτει ότι η συγκεκριμένη τράπεζα θέτει ως ανώτατο όριο στις υπηρεσίες i-banking εντός Ε.Ε. το ποσό των 50.000 ευρώ? 4.Τέλος ο κ. Χαρδούβελης υποστηρίζει ότι έστειλε τα χρήματα αυτά στην Βρετανία. Σωστό από μία άποψη, όμως για την ακρίβεια τα έστειλε σε κατάστημα της συγκεκριμένης τράπεζας στη νήσο Jersey, που ανήκει μεν στη βρετανική επικράτεια, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί τον 7ο πιο σημαντικό φορολογικό παράδεισο στον κόσμο, και αγαπημένο προορισμό κεφαλαίων Ελλήνων που θέλουν να αποφύγουν να πληρώσουν φόρους. Μάλιστα το Νοέμβριο του 2012, ο τότε Υπ. Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, με επιστολή του προς τον Βρετανό ομόλογό του, είχε ζητήσει τη λίστα με τους 97 Έλληνες που είχαν καταθέσεις στη νήσο Jersey, ενώ η υπόθεση αυτή είχε απασχολήσει και τους τότε οικονομικούς εισαγγελείς. Πλέον αναζητούμε και τους υπόλοιπους 96 Έλληνες». Και κατέληξε ο κ. Σακελλαρίδης: «Η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να ρίξει λάσπη στον κ. Χαρδούβελη, ούτε και να ενθαρρύνει λογικές ανθρωποφαγίας. Απαντήσεις αναζητούμε στα εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν. Και κυρίως δύο πολιτικές απαντήσεις: Πώς είναι δυνατόν ο Υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του κ. Σαμαρά που επέβαλλε βαρύτατη φορολόγηση και υποτίθεται ότι πολεμούσε τη φοροδιαφυγή να εμπλέκεται σε μία τέτοια υπόθεση; Πώς είναι δυνατόν κάποιος που εμπλέκεται σε μία τέτοια υπόθεση να διαπραγματευτεί με τους πιστωτές υπέρ του ελληνικού λαού;»

    [02] Στους 78 οι νεκροί από τη γρίπη

    Στους 78 ανεβάζουν τα νεότερα στοιχεία τον αριθμό των νεκρών από τις επιπλοκές της γρίπης, καθώς μέσα στο Σαββατοκύριακο άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, διανύουμε ακόμα την περίοδο έξαρσης της εποχικής γρίπης στην Ελλάδα η όποια αναμένεται να υποχωρήσει μετά τα μέσα Μαρτίου. Τα επίσημα στοιχεία αναφέρουν ότι 167 άτομα έχουν νοσηλευθεί συνολικά σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας μέχρι σήμερα, ενώ τώρα νοσηλεύονται 28.

    [03] Αντίδραση της συνόδου των πρυτάνεων για το γκράφιτι στο Πολυτεχνείο

    Τη θλίψη και την οργή τους εκφράζουν, με ανακοίνωσή τους, τα μέλη του προεδρείου της συνόδου πρυτάνεων ΑΕΙ για «τους πρόσφατους βανδαλισμούς στο ιστορικό κτίριο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στο κέντρο της Αθήνας».

    «Οι βανδαλισμοί των πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων τείνουν να γίνουν δυστυχώς μέρος της καθημερινότητάς τους. Η θλιβερή εικόνα του ιστορικού κτιρίου του ΕΜΠ αποτελεί την αποκορύφωση των απαράδεκτων αυτών πράξεων. Οι δράστες βεβήλωσαν ένα ιστορικό κτίριο, μνημείο της νεότερης Ελληνικής Ιστορίας και των δημοκρατικών αγώνων αυτού του τόπου. Δείχνοντας έλλειψη πολιτισμού και σεβασμού στην Ιστορία, πλήττουν με τις πράξεις τους ηθελημένα και συνειδητά το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο. Η μαύρη και αποκρουστική εικόνα του κτιρίου των οδών Πατησίων και Στουρνάρη βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την πραγματική εικόνα του Ελληνικού Δημόσιου Πανεπιστήμιου, το οποίο, παρά τα πενιχρά μέσα που του διαθέτει η Πολιτεία, αναδεικνύει την αριστεία, παρέχει ανταγωνιστική εκπαίδευση στους φοιτητές του και διακρίνεται για την έρευνά του» αναφέρεται στην ανακοίνωση της συνόδου πρυτάνεων.

    Επίσης, οι πρυτάνεις υπενθυμίζουν τις προτάσεις τους για τα θέματα προστασίας των ΑΕΙ.

    [04] Τις Βρυξέλλες ζήτησε ως έδρα των διαβουλεύσεων Ελλάδας - θεσμών, ο Ζ. Κ. Γιούνκερ

    Στις Βρυξέλλες αναμένεται να διεξαχθούν οι τεχνικές διαβουλεύσεις ανάμεσα στις ελληνικές Αρχές και τους θεσμούς, μετά από αίτημα του προέδρου της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς. Συγκεκριμένα, ερωτηθείς, αν η Επιτροπή αναμένει να ξεκινήσουν, εντός της εβδομάδας, τεχνικές διαβουλεύσεις ανάμεσα στις ελληνικές Αρχές και τους θεσμούς, ο Μ. Σχοινάς απάντησε ότι το θέμα αυτό αναμένεται να συζητηθεί, μεταξύ άλλων στο αποψινό Eurogroup. Συνεχίζοντας, ο Μ. Σχοινάς ανέφερε πως ο πρόεδρος της Eπιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ζήτησε οι συζητήσεις μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών και των ελληνικών Αρχών να διεξαχθούν στις Βρυξέλλες. Ωστόσο, ο Μ. Σχοινάς πρόσθεσε ότι κάποιες πτυχές των συζητήσεων θα πρέπει να διεξαχθούν, επί τόπου, στην Αθήνα. Καταλήγοντας, ο Μ. Σχοινάς σχολίασε ότι αυτό που έχει σημασία δεν είναι ο τόπος διεξαγωγής των συνομιλιών, αλλά η ουσία τους. «Οι θεσμοί πρέπει να αξιολογήσουν τις ελληνικές προτάσεις και παράλληλα πρέπει να διεξαχθούν τεχνικές συζητήσεις με τους θεσμούς και με τις ελληνικές Αρχές, σε ορισμένες πτυχές τους, και επί τόπου στην Αθήνα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.

    [05] Α. Μέρκελ: Πολιτικός μας στόχος, η διατήρηση της Ελλάδας στην ευρωζώνη

    Η καγκελάριος της Γερμανίας 'Αγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικά μεγάλο πρόβλημα στην επίτευξη συμφωνίας για την παροχή οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, η οποία θα διατηρήσει τη χώρα στην ευρωζώνη.

    Σε ερώτηση, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τόκιο σχετικά με το αν αποκλείει το ενδεχόμενο ενός "Grexit", όπως έκανε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ σε συνέντευξή του στο σαββατοκύριακο, η Αγγελα Μέρκελ, απάντησε: «Το έχω πει επανειλημένως, και μπορώ να το πω και πάλι εδώ, ότι πολιτικός μας στόχος είναι η διατήρηση της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Εχουμε εργασθεί γι΄αυτό εδώ και πολλά χρόνια».

    «Αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι σε αυτό το νόμισμα υπάρχουν δύο όψεις - από τη μία πλευρά η αλληλεγγύη εκ μέρους των Ευρωπαίων εταίρων και από την άλλη η ετοιμότητα για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και άλλων δεσμεύσεων (στην Ελλάδα). Ως προς αυτό, είναι σαφές ότι έχουμε μπροστά έναν πολύ δύσκολο δρόμο» πρόσθεσε.

    [06] Αγ. Αντωνάτος: Το έργο του Μίκη Θεοδωράκη είναι τεράστιο στον χώρο της τέχνης και του πολιτισμού

    Τη δική του ενορχηστρωτική πινελιά βάζει ο συνθέτης Άγγελος Αντωνάτος, στο νέο του άλμπουμ, διασκευάζοντας έργα του μεγάλου Έλληνα μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη. Από την «Όμορφη Πόλη» και το «Άσμα Ασμάτων» στο «Χάθηκα», τα «Δακρυσμένα Μάτια» και το «Βρέχει στη φτωχογειτονιά», ο Άγγελος Αντωνάτος στο πιάνο, με την ερμηνευτική συμβολή της Αναστασίας Γκολγκάκη -Αντωνάτου, παρουσιάζει ένα μοναδικό ταξίδι στις κορυφαίες δημιουργίες.

    «Για μένα, το έργο του Μίκη Θεοδωράκη είναι τεράστιο στον χώρο της τέχνης και του πολιτισμού, με παγκόσμια επιρροή. Σημαντικό εξίσου είναι το γεγονός, ότι οι μουσικές του πρόβαλαν πλειάδα εξαίρετων ποιημάτων στο ευρύ κοινό» αναφέρει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο Άγγελος Αντωνάτος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 9 March 2015 - 12:30:25 UTC