Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν του νεοεκλεγέντος Προέδρου της Δημοκρατίας
  • [02] Στο αυτόφωρο οδηγήθηκαν οι δύο συγκατηγορούμενες της Αγγ. Σπυροπούλου
  • [03] Κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι δάσκαλοι, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους
  • [04] Ηλεκτρονικά η ανανέωση των βιβλιαρίων υγείας για όλους τους ασφαλισμένους
  • [05] Σύμφωνα με τις προβλέψεις του προϋπολογισμού κινούνται τα οικονομικά του ΙΚΑ
  • [06] Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους η 36χρονη και ο 32χρονος που κατηγορούνται για την υπόθεση Ξηρού
  • [07] Καταιγίδες και ισχυροί νοτιάδες το σκηνικό του καιρού από αύριο
  • [08] Τους νέους γγ του ΥΠΟΙΚ παρουσίασε σήμερα ο Γ. Βαρουφάκης
  • [09] Ημερίδα για το έργο της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων στο Μουσείο της Ακρόπολης

  • [01] Γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν του νεοεκλεγέντος Προέδρου της Δημοκρατίας

    Γεύμα προς τιμήν του νεοεκλεγέντος Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου παραθέτει στις 14:00 ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στο γεύμα έχουν κληθεί να παρακαθήσουν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς και συνεργάτες των δύο Προέδρων.

    [02] Στο αυτόφωρο οδηγήθηκαν οι δύο συγκατηγορούμενες της Αγγ. Σπυροπούλου

    Αναβολή για να δικαστούν από το αυτόφωρο Πειραιά στις 12/03 λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης, πήραν οι δύο γυναίκες, στο σπίτι των οποίων στα Περιστέρια Σαλαμίνας κρυβόταν το τελευταίο διάστημα η 22χρονη Αγγελική Σπυροπούλου που αναζητούσε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για συνεργασία με τον Χριστόδουλο Ξηρό.

    Οι συγκατηγορούμενες της Σπυροπούλου κρίθηκαν χθες προφυλακιστέες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ενώ σήμερα οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία.

    Διαβάστε επίσης: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους η 36χρονη και ο 32χρονος που κατηγορούνται για την υπόθεση Ξηρού

    [03] Κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι δάσκαλοι, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους

    Αρνητική είναι, για τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των δασκάλων, η αποτίμηση της συνάντησης που είχαν χθες με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

    Η ΔΟΕ (Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας) εκτιμά ότι τα αποτελέσματα της συνάντησης «δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες, τις προσδοκίες και το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης» ενώ προαναγγέλλει ότι «τις επόμενες ημέρες θα προσδιορίσει και θα προγραμματίσει τις αγωνιστικές δράσεις με στόχο την τελική ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων» του κλάδου.

    Η ΔΟΕ διαπιστώνει ότι η συνάντηση υπήρξε «πλήρης εκφράσεων καλής θέλησης» που όμως «δεν οδήγησαν στις πολυαναμενόμενες απαντήσεις που θα έδιναν βαθιές ανάσες σε έναν κλάδο που έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ, τόσο από τις μνημονιακές πολιτικές, όσο και από τις αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας όλα τα προηγούμενα χρόνια».

    [04] Ηλεκτρονικά η ανανέωση των βιβλιαρίων υγείας για όλους τους ασφαλισμένους

    Μόνον οι μακροχρόνιοι άνεργοι είναι υποχρεωμένοι να απευθύνονται στα κατά τόπους υποκαταστήματα του ΙΚΑ για να ανανεώσουν το βιβλιάριο υγείας, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ).

    Για όλες τις άλλες κατηγορίες ασφαλισμένων, η πιστοποίηση της λεγόμενης ασφαλιστικής ικανότητας η οποία τους κατοχυρώνει το δικαίωμα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για το 2015 έχει συντελεστεί ηλεκτρονικά μέσω του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος.

    Επίσης, η απογραφή των έμμεσων μελών για κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης μπορεί να διενεργείται μέσω διαδικτύου στη διεύθυνση www.ika.gr χωρίς να απαιτείται η επίσκεψη στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

    Όσοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες για την πρόσβασή τους στο διαδίκτυο, μπορούν να απευθύνονται στα υποκαταστήματα και τα Γραφεία Κοινωνικής Ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

    [05] Σύμφωνα με τις προβλέψεις του προϋπολογισμού κινούνται τα οικονομικά του ΙΚΑ

    Στη βάση των προβλέψεων του προϋπολογισμού για το 2015 κινούνται τα μηνιαία έσοδα του ΙΚΑ από τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Ιδρύματος.

    Σχολιάζοντας δημοσιεύματα του Τύπου για την ακολουθούμενη πρακτική δημιουργίας Repos και τον λεγόμενο εσωτερικό δανεισμό, η Διοίκηση του ΙΚΑ σημειώνει, ότι «σε μηνιαία βάση εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια, το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με σκοπό την απόλυτη διασφάλιση των δυνατοτήτων του για την απρόσκοπτη καταβολή συντάξεων, προβαίνει στη δημιουργία ενός ασφαλούς "μαξιλαριού" στο τέλος κάθε μήνα, με τη δημιουργία Repos και εσωτερικής απελευθέρωσης αποθεματικών από Ταμεία που έχουν ενταχθεί στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, για διάστημα 7 έως 15 ημερών, προκειμένου να αντιμετωπισθούν ενδεχόμενα ή υπαρκτά προβλήματα ταμειακής ροής την ημέρα καταβολής των συντάξεων».

    [06] Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους η 36χρονη και ο 32χρονος που κατηγορούνται για την υπόθεση Ξηρού

    Ελεύθερη με την επιβολή περιοριστικών όρων, αφέθηκε μετά την απολογία της στον εφέτη ανακριτή, η 36χρονη που συνελήφθη το Σάββατο για την υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού και το σχέδιο «Γοργοπόταμος» που οργάνωνε ο τρομοκράτης με ομάδα προσώπων, για την απόδραση των μελών της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού.

    Στην γυναίκα, ανακριτής και εισαγγελέας επέβαλαν τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορουμένη αρνείται την κατηγορία για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση που της αποδίδεται και φέρεται ενώπιον του ανακριτή να υποστήριξε: «Με τη μητέρα των αδελφών Τσάκαλου είμαστε γειτόνισσες. Έχουμε φιλική σχέση και ασχολούμαστε ενεργά με τη ζωοφιλία. Επειδή δουλεύω στη Νίκαια μου έδωσε μια τσάντα και μου είπε ότι θα περάσει μια φίλη της να την πάρει από εμένα. Δέχθηκα να την εξυπηρετήσω χωρίς να γνωρίζω τι περιείχε η τσάντα».

    Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε ύστερα από την απολογία του στον ανακριτή, αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας, και ο 32χρονος που συνελήφθη το Σάββατο και φέρεται ως συνεργάτης του βαρυποινίτη Χριστόδουλου Ξηρού. Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα. Η δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος του 32χρονου αφορά την κατηγορία της συνέργειας σε εγκληματική οργάνωση (187Α, παρ. 2).

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο 32χρονος κατηγορούμενος αρνήθηκε όσα του καταλογίζονται και υποστηρίζει πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.

    [07] Καταιγίδες και ισχυροί νοτιάδες το σκηνικό του καιρού από αύριο

    Σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα από αύριο το πρωί και από τα βορειοδυτικά.

    Αύριο, θα σημειωθούνβροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Τα φαινόμενα που κατάτόπους θα είναι έντονα από το μεσημέρι βαθμιαία θα επεκταθούν στην υπόλοιπη δυτική και βόρεια χώρα και την Παρασκευή θα επηρεάσουν και τις υπόλοιπες περιοχές.

    Παράλληλα, θα πνέουν νότιοι άνεμοι που η έντασή τους θα φθάνει στα πελάγη τα 7 με 9 μποφόρ.

    Το Σάββατο τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική νησιωτική χώρα και από το μεσημέρι σταδιακά θα ασθενήσουν.

    [08] Τους νέους γγ του ΥΠΟΙΚ παρουσίασε σήμερα ο Γ. Βαρουφάκης

    Στην παρουσίαση και τοποθέτηση των νέων γενικών γραμματέων του υπουργείου Οικονομικών, προχώρησε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης. Ειδικότερα: - Γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, αναλαμβάνει ο Νίκος Θεοχαράκης, πανεπιστημιακός, ο οποίος θα έχει και ρόλο στη διαπραγματευτική ομάδα της κυβέρνησης (θα συμμετέχει στο Euro Working Group μαζί με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμώνων, Γιώργο Χουλιαράκη). Όπως δήλωσε ο κ. Θεοχαράκης, η διαπραγμάτευση «είναι ένας δρόμος με αγκάθια» και ότι θα λειτουργήσει στη βάση της νωπής λαϊκής εντολής της νέας κυβέρνησης. - Γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής, αναλαμβάνει ο Νίκος Φράγκος, καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, ο οποίος είπε ότι θα αξιοποιήσει τους υπαλλήλους του υπουργείου για την παραγωγή μοντέλων και υλικών που χρειάζεται η πολιτική ηγεσία, φεύγοντας από το μοντέλο των συμβούλων. - Γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων αναλαμβάνει Μιχάλης Χατζηθεοδώρου, ο οποίος ανέφερε ότι η πληροφορική έχει μπει για τα καλά στον δημόσιο τομέα, αλλά η αξιοποίησή της δεν είναι στον βαθμό που θα έπρεπε. - Γενικός γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας, αναλαμβάνει ο δικηγόρος Δημήτρης Κλούρας, ο οποίος υποστήριξε ότι ο τομέας που αναλαμβάνει είναι μία δύσκολη πρόκληση. Πρόσθεσε δε ότι η δημόσια περιουσία έχει απαξιωθεί και θα προωθήσει την ορθή και συστηματική καταγραφή και ανάπτυξή της.

    Αναφορικά με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι αυτή είναι «ημιανεξάρτητη».

    Επισήμανε, παράλληλα, ότι το υπουργείο σέβεται απολύτως την ημιαυτονομία της και θέλει να ενισχύσει τη λειτουργία της, ώστε τα έσοδα να είναι αντάξια του ΑΕΠ της χώρας. Παράλληλα, δήλωσε υπερήφανος για τους γενικούς γραμματείς που επιλέχθηκαν.

    Σημειώνεται ότι το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε και με αντιπροσωπεία των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου.

    Σύμφωνα με τις καθαρίστριες, δήλωσε κατά τη συνάντηση ότι η διευθέτηση του θέματός τους «είναι ύψιστης συμβολικής και ηθικής σημασίας» και το θέμα της επαναπρόσληψης θα επιλυθεί μέσω νομοσχεδίου του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου.

    [09] Ημερίδα για το έργο της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων στο Μουσείο της Ακρόπολης

    Ημερίδα με τίτλο «Βουτιά στα περασμένα: Η υποβρύχια αρχαιολογική έρευνα, 1976-2014» διοργανώνει η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων, την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης. Είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται συνολικά το έργο της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων από την ίδρυσή της, το 1976, με στόχο την προβολή του, την έκθεση στην κρίση της επιστημονικής κοινότητας των νέων δεδομένων που προέρχονται από την υποβρύχια αρχαιολογική έρευνα και την παρουσίαση της εξέλιξής της στον τομέα της σύγχρονης τεχνολογίας.

    «Ήταν μια σκέψη που κάναμε για να βγει το έργο της Εφορείας προς τα έξω. Έτσι, ζητήσαμε και πήραμε το αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης, αλλά έπρεπε να βρεθούν χρήματα για τη διοργάνωση της ημερίδας. Ευτυχώς, είχα την τύχη να συνεργαστώ με τον Πάνο Λασκαρίδη, πρόεδρο του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη» τον Σεπτέμβριο του 2014 στο πρόγραμμα «Επιστροφή στα Αντικύθηρα» ο οποίος μάς έκανε δωρεά, πήραμε και κάποια χρήματα από το ΥΠΠΟ, κι έτσι μπορέσαμε να την υλοποιήσουμε» δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ η προϊσταμένη της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, Αγγελική Σίμωσι. Τριάντα μία ανακοινώσεις από παλιούς εφόρους εναλίων αρχαιοτήτων, αλλά και από νεότερους αρχαιολόγους που εργάζονται ή συνεργάζονται με την Εφορεία, πλαισιώνουν το πλούσιο πρόγραμμα της ημερίδας, η οποία χωρίζεται σε τέσσερις θεματικές ενότητες: Επισκόπηση της υποβρύχιας αρχαιολογικής έρευνας στον ελλαδικό και ευρύτερο χώρο, λιμάνια- εγκαταστάσεις, θαλάσσιοι δρόμοι και ναυάγια, ενάλιες αρχαιότητες- προοπτικές ανάδειξης και, τέλος, σύγχρονες μέθοδοι στον τομέα της υποβρύχιας αρχαιολογικής έρευνας.

    «Την ημερίδα θα "ανοίξουν" όλοι οι παλιοί έφοροι, όπως ο Γεώργιος Παπαθανασόπουλος, που ήταν πρώτος Έφορος Εναλίων Αρχαιοτήτων, σήμερα 94 ετών. Είναι ένα πρόσωπο που πρέπει να τιμηθεί γιατί αυτός ίδρυσε την Εφορεία και πιστεύω, τόσα χρόνια που είμαι εδώ, δηλαδή από το 1983, ότι ήταν και ο καλύτερος προϊστάμενος από όλους μας, καθώς είχε το χάρισμα να μεταδίδει. Έχουμε κάνει μια εργασία για τον αείμνηστο Δημήτρη Καζιάνη, τον δεύτερο προϊστάμενο της Εφορείας. Επίσης, θα μιλήσουν η Ελπίδα Χατζηδάκη, η Κατερίνα Δελαπόρτα και η Καλλιόπη Πρέκα- Αλεξανδρή, όλες Έφοροι Εναλίων Αρχαιοτήτων» διευκρινίζει η κ. Σίμωσι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 4 March 2015 - 13:30:25 UTC