Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καταθέτει σήμερα στο Ειδικό Δικαστήριο ο Ι. Διώτης
  • [02] Άντληση 1,138 δισ. ευρώ από τον ΟΔΔΗΧ με αυξημένη απόδοση
  • [03] Αρκετοί οι ύποπτοι για την δολοφονία του Νεμτσόφ
  • [04] Ζ. Κ. Γιούνκερ: Οι εκλογές δεν αλλάζουν τις συμφωνίες
  • [05] Θανατώνουν κοάλα στην Αυστραλία, καθώς αυξήθηκε ο πληθυσμός τους και πεινούν

  • [01] Καταθέτει σήμερα στο Ειδικό Δικαστήριο ο Ι. Διώτης

    Ο πρώην προϊστάμενος του ΣΔΟΕ και πρώην εισαγγελικός λειτουργός Ιωάννης Διώτης, θα καταθέσει ως μάρτυρας κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Ειδικού Δικαστηρίου (15:00) όπου δικάζεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γεώργιος Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

    Οκ. Διώτης έχει παραπεμφθεί σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με την κατηγορία της απιστίας στην υπηρεσία για τους χειρισμούς του, ως επικεφαλής του ΣΔΟΕ, στην υπόθεση του περιεχομένου της λίστας Λαγκάρντ.

    Κατά το παραπεμπτικό βούλευμα, ο κ. Διώτης δεν αξιοποίησε τη λίστα Λαγκάρντ, στην οποία περιλαμβάνονταν 2.062 ονόματα Ελλήνων καταθετών στο υποκατάστημα της Τράπεζας HSBC, προκειμένου να αντλήσει στοιχεία και να προχωρήσει σε φορολογικούς ελέγχους.

    Ο επόμενος μάρτυρας της σημερινής συνεδρίαση του Ειδικού Δικαστηρίου είναι ο διάδοχος του κ. Διώτη στο ΣΔΟΕ, Στέλιος Στασινόπουλος.

    [02] Άντληση 1,138 δισ. ευρώ από τον ΟΔΔΗΧ με αυξημένη απόδοση

    Ποσό ύψους 1,138 δισ. ευρώ άντλησε σήμερα το Ελληνικό Δημόσιο, μέσω δημοπρασίας εξάμηνων εντόκων γραμματίων που διενήργησε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.

    Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 2,97% από 2,75% κατά την αντίστοιχη προηγούμενη δημοπρασία στις 4 Φεβρουαρίου 2015, ενώ ο δείκτης κάλυψης παρέμεινε αμετάβλητος στο 1,3.

    Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΔΔΗΧ κατά την δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων, ύψους 875 εκατομμυρίων ευρώ που διενεργήθηκε σήμερα, υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 1.138 εκατ. ευρώ, που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 1,30 φορές.

    [03] Αρκετοί οι ύποπτοι για την δολοφονία του Νεμτσόφ

    Ο επικεφαλής της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) Αλεξάντερ Μπορτνίκοφ δήλωσε σήμερα ότι από την έρευνα σχετικά με την δολοφονία του ηγέτη της αντιπολίτευσης Μπόρις Νεμτσόφ έχουν προκύψει αρκετοί ύποπτοι, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

    [04] Ζ. Κ. Γιούνκερ: Οι εκλογές δεν αλλάζουν τις συμφωνίες

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ εκτιμά σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται σήμερα από την ισπανική εφημερίδα "Ελ Παΐς", πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να εξηγήσει ότι ορισμένες από τις προεκλογικές υποσχέσεις του δεν θα τηρηθούν, καθώς, όπως λέει, οι εκλογές δεν αλλάζουν τις συμφωνίες.

    «Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ένα θεμελιώδες βήμα: αρχίζει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Όμως έχει ένα πρόβλημα, πρέπει να εξηγήσει πως ορισμένες από τις υποσχέσεις με τις οποίες κέρδισε τις εκλογές δεν θα τηρηθούν» δηλώνει ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, προσθέτοντας: «Οι εκλογές δεν αλλάζουν τις συμφωνίες». «Έθεσε τα σωστά ερωτήματα, όμως δεν έδωσε ποτέ απαντήσεις» συνεχίζει ο πρόεδρος της Επιτροπής και επισημαίνει: «Και, όσον αφορά την Ελλάδα και το πρόγραμμά του, υπάρχουν 19 κοινές γνώμες που μετρούν στην ευρωζώνη. Οι εκλογές δεν αλλάζουν τις συμφωνίες: είναι σαφές ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την ελληνική κρίση με άλλο τρόπο. Μπορούμε να επιδείξουμε περισσότερη ευελιξία, αλλά η νίκη του Τσίπρα δεν δίνει το δικαίωμα να αλλάξουν όλα».

    Αναφερόμενος στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στον σύμμαχό του, το ισπανικό Podemos, ο κ. Γιούνκερ, εκτιμά: «Ο τύπος του νέου κόμματος συχνά αναλύει την κατάσταση με ρεαλιστικό τρόπο υπογραμμίζοντας με ακρίβεια τις τεράστιες κοινωνικές προκλήσεις. Όμως αν κερδίσουν τις εκλογές είναι ανίκανοι να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους, να μετατρέψουν τα προγράμματά τους σε πραγματικότητα. Οι προτάσεις αυτών των κομμάτων δεν είναι συμβατές με τους ευρωπαϊκούς κανόνες: θα οδηγούσαν σε μια κατάσταση πλήρους εμπλοκής».

    [05] Θανατώνουν κοάλα στην Αυστραλία, καθώς αυξήθηκε ο πληθυσμός τους και πεινούν

    Οι αυστραλιανές Αρχές θανάτωσαν περίπου 700 κοάλα στη νοτιο-ανατολική Αυστραλία όπου ο πληθυσμός τους είχε αυξηθεί πολύ και τα μαρσιποφόρα πέθαιναν από την πείνα, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος της πολιτείας Βικτόρια.

    Επιχειρήσεις ευθανασίας σε κοάλα έγιναν το 2013 και το 2014 στην περιοχή του ακρωτηρίου 'Οτγουεϊ στη νότια Βικτόρια, εξήγησε η Λίζα Νενίλ. «Η επιχείρηση αυτή ήταν απαραίτητη για να μην υποφέρουν τα κοάλα που δεν έβρισκαν τί να φάνε» είπε η υπουργός.

    Συνολικά 686 κοάλα θανατώθηκαν με ευθανασία. Η υπουργός εξήγησε ότι συνεργάζεται με ειδικούς προκειμένου να βελτιωθεί η διαχείριση των πληθυσμών των κοάλα, χωρίς να αποκλείει ωστόσο μια νέα εκστρατεία θανάτωσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 4 March 2015 - 11:30:57 UTC