Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Δικαιοσύνη οι φάκελοι για ελικόπτερα ΝΗ-90 και υποβρύχια
  • [02] Γ. Σακελλαρίδης: Δεν θα υπάρξει πρόβλημα ρευστότητας
  • [03] Εντοπίσθηκε κύκλωμα παιδόφιλων, οι οποίοι «αλίευαν» τα θύματά τους στο διαδίκτυο
  • [04] Ολοκληρώθηκε η απολογία του Χρήστου Τσάκαλου και ξεκίνησε η απολογία στον ανακριτή της μητέρας του
  • [05] «Η Κομισιόν έχει επικεντρωθεί στην εφαρμογή των όσων έχουν συμφωνηθεί με την Ελλάδα»

  • [01] Στη Δικαιοσύνη οι φάκελοι για ελικόπτερα ΝΗ-90 και υποβρύχια

    Πολύωρη συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με αντικείμενο τόσο τις εξελίξεις γύρω από τα ελληνοτουρκικά μετά την απόσυρση της τουρκικής ΝΟΤΑΜ, όσο και θέματα του υπουργείου Άμυνας που αφορούν «υποθέσεις διαφθοράς».

    Ο κ. Καμμένος σε δήλωσή του ανέφερε ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για «τα θέματα διαφθοράς στις Ένοπλες Δυνάμεις και ιδιαίτερα για αυτά που αφορούν τους εξοπλισμούς» και τόνισε ότι υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για τουλάχιστον δυο υποθέσεις, των ελικοπτέρων ΝΗ-90 και των υποβρυχίων. «Συμφωνήσαμε με τον πρωθυπουργό, οι υποθέσεις αυτές, έστω και σε πρώτη φάση διερεύνησης κι ενώ συνεχίζεται η έρευνα από την Επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων, να πάνε σήμερα στην ελληνική Δικαιοσύνη, προκειμένου να συσχετισθούν με φακέλους που ήδη εξετάζει η Δικαιοσύνη» είπε ο κ. Καμμένος. Πρόσθεσε δε ότι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το υπουργείο Άμυνας συστήθηκε Επιτροπή Ελέγχου Εσωτερικών Υποθέσεων των Ενόπλων Δυνάμεων και οι αξιωματικοί που ανέλαβαν το έργο αυτό ξεκίνησαν τη διενέργεια ελέγχου από τη Γενική Γραμματεία Εξοπλισμών.

    «Για δύο από τις υποθέσεις έχουμε τα πρώτα αποδεικτικά στοιχεία -πολύ σοβαρά αποδεικτικά στοιχεία- από τα οποία προκύπτουν πιθανά κακουργήματα και πάρα πολλά χρήματα, τεράστια ποσά, τα οποία έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός και για τα οποία θα ελεγχθούν οι υπεύθυνοι ποινικά και αστικά» είπε ο υπουργός, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για την υπόθεση των ελικοπτέρων NH-90 «που ξεκινά το 2003 και συνεχίζεται έως σήμερα και την υπόθεση των υποβρυχίων η οποία ξεκινά το 1998».

    Αναφερόμενος στις κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, ο κ. Καμμένος είπε ότι σήμερα τις κρίσεις τις έκανε η ιεραρχία των Ενόπλων Δυνάμεων χωρίς πολιτική παρέμβαση, ενώ σχετικά με την τουρκική ΝΟΤΑΜ ο υπουργός έκανε λόγο για «μια πολύ μεγάλη επιτυχία- και η επιτυχία ήταν του υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά. Είναι ξεκάθαρο, πλέον, ότι η κυβέρνηση αυτή είναι μια κυβέρνηση η οποία ασκεί πολιτική εθνικής κυριαρχίας με σοβαρότητα και ευθύνη».

    Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αύριο στις 3 μετά το μεσημέρι θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

    [02] Γ. Σακελλαρίδης: Δεν θα υπάρξει πρόβλημα ρευστότητας

    «Την κληρονομήσαμε την κατάσταση» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης, αναφερόμενος στο χρηματοδοτικό πρόβλημα, αλλά διαβεβαίωσε πως δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα και θα πληρωθούν όλες οι υποχρεώσεις της χώρας στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

    Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, χαρακτήρισε ανοιχτό ζήτημα την εκταμίευση της δόσης των 7,2 δισ. ευρώ και εξέφρασε την αισιοδοξία του πως θα έχει θετική έκβαση. Σημείωσε πως η κυβέρνηση γνώριζε ότι ο Μάρτης θα είναι ένας δύσκολος μήνας σε σχέση με τις υποχρεώσεις της χώρας, κάτι που γνώριζε και η προηγούμενη κυβέρνηση και παραδέχθηκε ο Γκίκας Χαρδούβελης.

    Ερωτηθείς για το εάν η κυβέρνηση επεξεργάζεται νέα μέτρα, είπε ότι «δεσμεύεται από την απόφαση του Eurogroup που υπέγραψε και συνδιαμόρφωσε, δεν δεσμεύεται για κάτι παραπάνω από αυτό. Κανένας δεν ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει επιτυχώς και να ολοκληρώσει το προηγούμενο πρόγραμμα» σημειώνοντας πως «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σχεδιασμός στην κυβέρνηση για έκτακτη εισφορά». Αναφορικά με τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες δόσεις, είπε ότι θα κατατεθεί σύντομα και όταν θα είναι έτοιμη, η κυβέρνηση θα πάρει και τη γνώμη των δανειστών ώστε όλα να γίνουν σε ένα συμφωνημένο πλαίσιο. «Η διαφορά αυτής της κυβέρνησης με την προηγούμενη είναι ότι εμείς είμαστε σε θέση να νομοθετούμε οι ίδιοι» είπε χαρακτηριστικά.

    Σχετικά με την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τόνισε πως το υπουργείο Οικονομικών και η αναπληρώτρια υπουργός, Νάντια Βαλαβάνη επεξεργάζονται την αντικατάστασή του από τον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

    Εξέφρασε την αμέριστη στήριξη της κυβέρνησης στο πρόσωπο του Γιάννη Βαρουφάκη, λέγοντας πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα με τον υπουργό Οικονομικών και η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει ότι επιτελεί το έργο του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

    [03] Εντοπίσθηκε κύκλωμα παιδόφιλων, οι οποίοι «αλίευαν» τα θύματά τους στο διαδίκτυο

    Συγκλονιστικά στοιχεία για τη δράση των παιδόφιλων στο διαδίκτυο προέκυψαν από πολύμηνη έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την κωδική ονομασία «Chat Scanning» που πραηγματοποιήθηκε με άδειες των δικαστικών Αρχών, βάσει των οποίων αστυνομικοί παρουσιάζονταν στον κυβερνοχώρο ως ανήλικοι.

    Στο πλαίσιο της επιχείρησης εντοπίσθηκαν έξι παιδόφιλοι, εκ των οποίων 40χρονος από το Περιστέρι, που είχε παρασύρει 13χρονο αγόρι με σκοπό να ασελγήσει επάνω του, και συνελήφθη την ώρα που το έβαζε σε ειδικά διαμορφωμένο κλειστό φορτηγάκι, τύπου Van. Επίσης, εντοπίσθηκε 33χρονος από τη Θεσσαλονίκη που -εμφανιζόμενος ως ατζέντης μοντέλων- παρέσυρε ανήλικα κορίτσια να γυρίζουν βίντεο με άσεμνες σκηνές, βίντεο τα οποία δήθεν θα προωθούσε στο εξωτερικό σε πράκτορες με αντίτιμο δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

    Όπως προέκυψε, πριν από τέσσερις μήνες σε βάρος του 40χρονου είχε σχηματισθεί δικογραφία για βιασμό 14χρονης, αλλά εξακολουθούσε να κυκλοφορεί ελεύθερος.

    Το σημαντικότερο είναι, όμως, ότι από την αστυνομική έρευνα εντοπίσθηκε κώδικας επικοινωνίας παιδόφιλων, που κυκλοφορούσε σε εγχειρίδιο στο Ίντερνετ, και παρείχε οδηγίες για το πώς να πλησιάζουν οι παιδόφιλοι τα ανήλικα.

    Για το θέμα έγιναν -πριν από λίγο- αναλυτικές ανακοινώσεις στη ΓΑΔΑ από τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, Κλεάνθη Παπαγιαννόπουλο, και τον διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταξίαρχο Μανόλη Σφακιανάκη.

    [04] Ολοκληρώθηκε η απολογία του Χρήστου Τσάκαλου και ξεκίνησε η απολογία στον ανακριτή της μητέρας του

    Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η τυπική απολογία που έδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, στον Εφέτη Ανακριτή ο Χρήστος Τσάκαλος ο οποίος μετήχθη σήμερα στο Εφετείο, κατηγορούμενος για την υπόθεση Ξηρού και την επιχείρηση "Γοργοπόταμος".

    Ο κατηγορούμενος, όπως και άλλοι έγκλειστοι για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», έχουν ξεκινήσει ήδη απεργία πείνας, ζητώντας να μην προφυλακιστεί η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου, η 26χρονη σύντροφος του Γεράσιμου Τσάκαλου και η 36χρονη φίλη τους.

    Ενώπιον του ανακριτή απολογείται τώρα η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

    Η 60χρονη αρνείται την κατηγορία και παραδέχεται μόνο την υπόθαλψη εγκληματία, αφού δέχτηκε να κρύψει στο σπίτι της την Αγγελική Σπυροπούλου ενόσω καταζητείτο από τις Αρχές.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να λέει πως «έχω δυο παιδιά στη φυλακή. Δεν θα μπορούσα να τους κλείσω την πόρτα και να μην τα βοηθήσω. Δέχομαι μόνο την υπόθαλψη. Δεν έχω σχέση με τρομοκρατικές πράξεις».

    Η 26χρονη σύντροφος του Γεράσιμου Τσάκαλου, αδελφού του Χρήστου, που έχει κληθεί να απολογηθεί σήμερα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση φέρεται να αρνείται την κακουργηματική κατηγορία αλλά και αυτήν της υπόθαλψης εγκληματία που της αποδίδεται από την Εισαγγελία Πειραιά.

    Η νεαρή φέρεται να υποστηρίζει ότι «πήγα στη Σαλαμίνα για να φυλάξω τα σκυλιά επειδή θα έφευγε η μητέρα του Χρήστου. Δεν γνώριζα ότι εκεί κρυβόταν η Αγγελική».

    [05] «Η Κομισιόν έχει επικεντρωθεί στην εφαρμογή των όσων έχουν συμφωνηθεί με την Ελλάδα»

    Δεν έχουν αρχίσει εργασίες επί ενός τρίτου πακέτου βοήθειας για την Ελλάδα και το μόνο στο οποίο επικεντρωνόμαστε είναι η εφαρμογή των όσων έχουν συμφωνηθεί ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση, διαβεβαίωσε η εκπρόσωπος του Πιερ Μοσκοβισί, η οποία υπογράμμισε ότι οιεσδήποτε συζητήσεις για λεπτομέρειες, όρους ή άλλες μεταγενέστερες διευθετήσεις είναι πρόωρες. Απαντώντας σε ερωτήσεις κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, η Ανίκα Μπράιτχαρτ τόνισε πως σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις που προτίθεται να παρουσιάσει την ερχόμενη Δευτέρα στο Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, η Επιτροπή βρίσκεται σε στενή επαφή με τις ελληνικές Αρχές, με συζητήσεις τόσο στην Αθήνα όσο και απευθείας από τις έδρες των οργανισμών, και στο πλαίσιο αυτό η Επιτροπή δηλώνει έτοιμη να στείλει πρόσθετους εμπειρογνώμονες στην Αθήνα εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο. Σε σχέση με το ενδεχόμενο να αποφασιστεί εκταμίευση κάποιας υποδόσης εφόσον υπάρξει πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις τόνισε ότι η όποια απόφαση εναπόκειται στο Eurogroup. Η Α. Μπράιτχαρτ είπε ακόμη ότι σε συνέχεια της απόφασης του Eurogroup «επικεντρωνόμαστε τώρα στην εξειδίκευση του καταλόγου των μεταρρυθμίσεων που υπέβαλαν οι ελληνικές Αρχές, ώστε να υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς έως τα τέλη Απριλίου». Αυτό που προέχει είναι να εφαρμόσει η Ελλάδα άμεσα και με αποφασιστικότητα τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει για μεταρρυθμίσεις, κάτι που θα αποτελέσει κλειδί για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης και για την ενίσχυση της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, σημείωσε η ίδια εκπρόσωπος.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 3 March 2015 - 13:30:21 UTC