Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης και όχι του μνημονίου, ζητά η κυβέρνηση
  • [02] Μεγάλες ζημιές προκάλεσε πυρκαγιά σε πολυκατοικία στο Χαλάνδρι
  • [03] Άλλοι δύο νεκροί το τελευταίο 24ωρο από τη γρίπη
  • [04] Τα κράτη - μέλη θα αξιολογήσουν το ελληνικό αίτημα για εξάμηνη παράταση, δηλώνει η εκπρόσωπος του Γ.Ντάισελμπλουμ
  • [05] Ανοδικά κινείται το Χρηματιστήριο
  • [06] Για «βλακώδη γερμανική αυστηρότητα» απέναντι στην Ελλάδα, κάνει λόγο το Bloomberg
  • [07] Έκτακτο Eurogroup αύριο για το ελληνικό αίτημα
  • [08] Ο Γ. Ντάισελμπλουμ επιβεβαίωσε ότι έλαβε το αίτημα της Ελλάδας
  • [09] Αισιοδοξία για εφαρμογή της συμφωνίας του Μινσκ

  • [01] Εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης και όχι του μνημονίου, ζητά η κυβέρνηση

    Εξάμηνη επέκταση της δανειακής σύμβασης, ζητά η ελληνική κυβέρνηση, με αίτημα που κατέθεσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, ενώ κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι ταυτόχρονα, τίθεται θέμα της αποκατάστασης του κοινωνικού κόστους που προκάλεσε η κρίση.

    Επίσης, η κυβέρνηση αναφέρει ότι πιστή στις δεσμεύσεις της δεν ζήτησε παράταση του μνημονίου, ότι στόχος είναι η συμφωνία - γέφυρα και ότι δεσμεύεται για δημοσιονομική ισορροπία.

    Ειδικότερα κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν τα ακόλουθα:

    1. Η νέα ελληνική κυβέρνηση, δια μέσου του Υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκη, κατέθεσε αίτημα εξάμηνης επέκτασης της δανειακής σύμβασης προκειμένου να υπάρχει ομπρέλα προστασίας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Η κυβέρνηση, πιστή στις δεσμεύσεις της, δεν ζήτησε παράταση του μνημονίου. Καταθέσαμε μια πρόταση η οποία σέβεται την λαϊκή ετυμηγορία, προασπίζεται την αξιοπρέπεια της κοινωνίας και ταυτόχρονα μπορεί να γίνει αποδεκτή από τους εταίρους μας.

    2. Στο αίτημα τίθεται το θέμα της αποκατάστασης του κοινωνικού κόστους που προκάλεσε η κρίση καθώς και της αντιμετώπισης των πολύ σημαντικών κοινωνικών επιπτώσεων της.

    3. Το αίτημα σηματοδοτεί την επιθυμία της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μια εξάμηνη ενδιάμεση συμφωνία («συμφωνία - γέφυρα») κατά την οποία δεσμεύεται για δημοσιονομική ισορροπία. Ταυτόχρονα, όμως, προχωρά άμεσα σε μεταρρυθμίσεις κατά της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, ενώ θα υπάρξουν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης καθώς και για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

    4. Η εξάμηνη παράταση δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να δώσει «ανάσες» στην κοινωνία και τον απαραίτητο χρόνο να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, χωρίς εκβιασμούς και έλλειμμα χρόνου, προκειμένου να υπάρξει ένα νέο συμβόλαιο για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη με την Ευρώπη για την περίοδο 2015 -2019. Στο νέο κοινωνικό συμβόλαιο της κυβέρνησης θα περιλαμβάνεται και συμφωνία για την απομείωση του χρέους, όπως άλλωστε προβλέπει και η απόφαση του Eurogroup του 2012.

    [02] Μεγάλες ζημιές προκάλεσε πυρκαγιά σε πολυκατοικία στο Χαλάνδρι

    Ένα διαμέρισμα καταστράφηκε, άλλα έξι έπαθαν ζημιές, άγνωστος αριθμός κατοικίδιων ζώων κάηκαν ή έπαθαν εγκαύματα και οκτώ άνθρωποι απομακρύνθηκαν με τη βοήθεια της Πυροσβαστικής, από πολυκατοικία στην οποία εκδηλώθηκε πυρκαγιά τα ξημερώματα, στην οδό Παύλου Μελά 29 στο Χαλάνδρι.

    Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στο διαμέρισμα 1ου ορόφου εξαόροφης πολυκατοικίας, στο οποίο διαμένει ένα ζευγάρι. Οι ένοικοι, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, είχαν μαζέψει πολλά παλιά αντικείμενα μέσα στο σπίτι, ενώ είχαν και κατοικίδια, σκυλιά και γάτες.

    Λόγω των πολλών αντικειμένων η φωτιά που ξέσπασε πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.Επιτόπου έσπευσαν 30 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, οι οποίοι απομάκρυναν πρώτα σώους οκτώ από τους ενοίκους της πολυκατοικίας, μεταξύ των οποίων και η γυναίκα που ήταν την ώρα εκείνη στο διαμέρισμα. Τα ζωάκια όμως εγκλωβίστηκαν και κάηκαν ή έπαθαν εγκαύματα.

    Η πυρκαγιά σβήστηκε από τις πυροσβαστικές δυνάμεις, αφού όμως κατέστρεψε ολοσχερώς το διαμέρισμα, ενώ έπαθαν ζημιές, εξωτερικα κυρίως, άλλα πέντε υπερκείμενα διαμερίσματα.

    Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση απο το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

    [03] Άλλοι δύο νεκροί το τελευταίο 24ωρο από τη γρίπη

    Ακόμη δύο άνθρωποι έφυγαν από τη ζωή το τελευταίο 24ωρο, εξαιτίας της εποχικής γρίπης που βρίσκεται στην κορύφωσή της στη χώρα μας.

    Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι νεκροί μέχρι σήμερα, από διάφορες επιπλοκές, ανέρχονται στους 56.

    Η γρίπη στην Ελλάδα που δείχνει να εντείνεται λόγω και του συγχρωτισμού σε κλειστούς χώρους εξαιτίας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, έχει οδηγήσει συνολικά 123 ασθενείς σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ, έως αυτή την ώρα, 25 ασθενείς παραμένουν στις ΜΕΘ.

    [04] Τα κράτη - μέλη θα αξιολογήσουν το ελληνικό αίτημα για εξάμηνη παράταση, δηλώνει η εκπρόσωπος του Γ.Ντάισελμπλουμ

    Η εκπρόσωπος του επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ ερωτηθείσα από το ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με το περιεχόμενο της επιστολής ανέφερε ότι δεν έχει να κανένα επίσημο σχόλιο, πρόσθεσε όμως ότι εναπόκειται τώρα στα κράτη - μέλη να αξιολογήσουν το ελληνικό αίτημα για εξάμηνη παράταση.

    [05] Ανοδικά κινείται το Χρηματιστήριο

    Ανοδικές τάσεις, με αυξημένο τζίρο, επικρατούν στη χρηματιστηριακή αγορά.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 12:35 διαμορφώνεται στις 860,46 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,53%.

    Ενδοσυνεδριακά έχει καταγράψει ανώτερη τιμή στις 865,85 μονάδες, όταν σημείωνε άνοδο έως και 2,16%.

    Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 85,91 εκατ. ευρώ.

    [06] Για «βλακώδη γερμανική αυστηρότητα» απέναντι στην Ελλάδα, κάνει λόγο το Bloomberg

    Η άρνηση της ΕΕ να συμφωνήσει με την Ελλάδα δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντά της και, εάν το αδιέξοδο καταλήξει σε καταστροφή, θα ευθύνονται περισσότερο η Γερμανία και οι υποστηρικτές της, παρά η Ελλάδα, τονίζει το πρακτορείο Bloomberg σε άρθρο γνώμης του με τίτλο: «Η Ευρώπη και η Ελλάδα βρίσκονται σε πόλεμο για το τίποτε».

    Το άρθρο κάνει λόγο για «βλακώδη αυστηρότητα» της Γερμανίας που απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση να αθετήσει απροκάλυπτα όλες τις προεκλογικές υποσχέσεις της και σημειώνει πως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «φαίνεται ότι νομίζει πως οι Έλληνες ψηφοφόροι πρέπει να τιμωρηθούν για την έλλειψη κρίσης τους».

    [07] Έκτακτο Eurogroup αύριο για το ελληνικό αίτημα

    Έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup πρόκειται να πραγματοποιηθεί αύριο (4 το απόγευμα, ώρα Ελλάδας), στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με πηγή του Συμβουλίου Υπουργών.

    Αντικείμενο της Συνόδου θα είναι η εξέταση του ελληνικού αιτήματος για εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης.

    Διαβάστε επίσης: Εστάλη το αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης, Ο Γ. Ντάισελμπλουμ επιβεβαίωσε ότι έλαβε το αίτημα της Ελλάδας, Εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης και όχι του μνημονίου, ζητά η κυβέρνηση

    [08] Ο Γ. Ντάισελμπλουμ επιβεβαίωσε ότι έλαβε το αίτημα της Ελλάδας

    Με μήνυμά του στο twitter ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, επιβεβαίωσε ότι έλαβε αίτημα της Ελλάδας για εξάμηνη παράταση.

    [09] Αισιοδοξία για εφαρμογή της συμφωνίας του Μινσκ

    Οι ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ουκρανίας και της Ρωσίας συμφώνησαν σήμερα σε τηλεφωνική επικοινωνία τους να δώσουν νέα ώθηση στην εφαρμογή της συμφωνίας της 12ης Φεβρουαρίου με την οποία επιδιώκεται η εγκαθίδρυση μιας κατάπαυσης του πυρός στην Ουκρανία, ανακοίνωσε με δήλωσή του το γραφείο του προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

    Στη δήλωση αναφέρεται πως οι τέσσερις καταδίκασαν τις παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες και συμφώνησαν ότι το πακέτο μέτρων που συμφωνήθηκε στο Μινσκ, την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, θα πρέπει να εφαρμοσθεί «αυστηρά και στο σύνολό του».

    «Αντιπρόσωποι του ΟΑΣΕ θα συναντήσουν τα μέρη επί του πεδίου για να εφαρμοσθούν γρήγορα αυτά τα μέτρα» αναφέρεται στη δήλωση και προστίθεται πως οι υπουργοί Εξωτερικών των τεσσάρων δυνάμεων θα συζητήσουν τις λεπτομέρειες του σχεδίου αργότερα σήμερα.

    Εξάλλου ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ έδωσε εντολή στο υπουργείο Ενέργειας και την εταιρεία φυσικού αερίου Gazprom να επεξεργασθούν προτάσεις για την παροχή αερίου στην ανατολική Ουκρανία ως ανθρωπιστική αρωγή, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο TASS.

    Ο Μεντβέντεφ δήλωσε πως η Ρωσία θα πρέπει να παράσχει αέριο στις ελεγχόμενες από τους αντάρτες περιοχές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 19 February 2015 - 11:30:30 UTC