Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Ελπίδα της ΝΔ να προχωρήσει θετικά η διαπραγμάτευση
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Καταθέτουμε προτάσεις και ευελπιστούμε να περάσουμε τον κάβο
  • [03] Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αλ. Τσίπρας
  • [04] Ι. Πανούσης: Η Αμυγδαλέζα θα αδειάσει γιατί είναι θέμα πολιτισμού
  • [05] Π. Μοσκοβισί: Εν αναμονή του ελληνικού αιτήματος η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
  • [06] Μεγάλες μειώσεις στα πρόστιμα για τα ληξιπρόθεσμα
  • [07] Β. Σόιμπλε: Περιμένουμε προτάσεις - Π. Μοσκοβισί: Επιθυμούμε παράταση
  • [08] Διεθνής πρωτιά για Θεσσαλονικιό κινηματογραφιστή γάμου, με το βίντεο «Love in the City of Lights»

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Ελπίδα της ΝΔ να προχωρήσει θετικά η διαπραγμάτευση

    Οι εξελίξεις στην οικονομία και η πορεία των διαπραγματεύσεων, εξετάστηκαν κατά τη συνεδρίαση του άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ, υπό τον Αντώνη Σαμαρά.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς τόνισε «πως επιμονή στο λάθος, είναι το χειρότερο λαθος που μπορεί να κανει η κυβέρνηση» ενώ ήταν κοινή διαπιστωση ότι στενεύουν τα χρονικά περιθώρια. Οπως είπε ο κ. Σαμαράς «ελπίδα της ΝΔ είναι να προχωρήσει θετικά η διαπραγμάτευση και να βρεθεί λύση».

    Σε ότι αφορά τα νομοσχέδια που θα καταθέσει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση, αποφασίστηκε να τοποθετηθούν οι βουλευτές του κόμματος στις αρμόδιες επιτροπές.

    Στη συνεδρίαση εκφράστηκε και η έντονη ανησυχία για τις αρνητικές, οπως τις χαρακτηρίζουν στη ΝΔ, εξελίξεις στο θέμα του αγωγού ΤΑP μετά και τη συνάντηση του Π. Λαφαζάνη με την πλευρά των Αζέρων.

    Στο άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο συμμετείχαν οι κκ. Κ.Καραγκούνης, Αν.Παπαμιμίκος, Ευ.Μεϊμαράκης, Ι.Πλακιωτάκης, Ν.Κακλαμάνης, Κυρ.Μητσοτάκης, Ι.Βρούτσης και Αδ.Γεωργιάδης.

    [02] Αλ. Τσίπρας: Καταθέτουμε προτάσεις και ευελπιστούμε να περάσουμε τον κάβο

    «Είμαστε σε μια κρίσιμη καμπή της διαπραγμάτευσης, κρίσιμη και ευαίσθητη, καταθέτουμε προτάσεις και ευελπιστούμε να περάσουμε αυτό τον κάβο που θα μας δώσει δυνατότητες να προχωρήσουμε» ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, από τον οποίον έγινε δεκτός νωρίτεραστο Προεδρικό Μέγαρο.

    Αυτή την ώρα, ο πρωθυπουργός ενημερώνει τον επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκη για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους ενώ στη συνέχεια θα ενημερώσει και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο.

    Σήμερα στις 19:30 θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, όπου σύμφωνα με το Σύνταγμα, απαιτούνται 180 ψήφοι για την εκλογή του νέου Προέδρου.

    Δηλώσεις Αλ. Τσίπρα στο Προεδρικό

    Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε στον διάλογό του με τον Κ. Παπούλια: «Είμαστε στο μέσον μιας ουσιαστικής και σκληρής διαπραγμάτευσης, δεν έχει γίνει τίποτα που δεν περιμέναμε». «Όλα τα περιμέναμε και τη σκληρή στάση και τις δυσκολίες. Ίσως να μην περιμέναμε αυτή την ανάταση που υπάρχει στη χώρα μας, την ελπίδα και πατριωτική υπερηφάνεια που έχει δημιουργηθεί και μας βοηθάει πάρα πολύ» επισήμανε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι δύο ακόμη παράγοντες, η κινητοποίηση σε όλη την Ευρώπη για το δίκιο της Ελλάδας και η θετική στάση στα ελληνικά αιτήματα μέσα από τις επαφές με ξένους ηγέτες, βοηθούν. «Δεν έχουμε ένα μέτωπο απέναντί μας, απομόνωσης» είπε.

    Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε ότι βλέπει τις δυσκολίες, επισημαίνοντας: «Η Ευρώπη ζει μια ιστορική περίοδο, ιστορικότερη από το 1848, από τη μεγάλη ευρωπαϊκή επανάσταση». Ο κ. Παπούλιας εξέφρασε την ελπίδα να πετύχει η κυβέρνηση στην προσπάθεια που κάνει, γιατί όπως είπε, «είναι πάρα πολύ σημαντική για την Ελλάδα, το περιμένει ο λαός, η ελπίδα και προσμονή του είναι μεγάλη και ελπίζω όλα να πάνε καλά για να δει καλύτερες μέρες».

    [03] Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αλ. Τσίπρας

    Την πύλη του Προεδρικού Μεγάρου πέρασε πριν λίγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συναντάται με τον απερχόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ενόψει της διαδικασίας εκλογής νέου Προέδρου.

    Αναφορικά με την εκλογή, το Σύνταγμα απαιτεί πλειοψηφία τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών, δηλαδή 180 ψήφους για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, που θα διεξαχθεί σήμερα στις 19:30 στην Ολομέλεια.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε για Πρόεδρο τον Προκόπη Παυλόπουλο, πρώην υπουργό και βουλευτή της ΝΔ, τον οποίον θα στηρίξουν και τα κόμματα της ΝΔ και των ΑΝΕΛ. Δεδομένων των ανακοινώσεων των τριών κομμάτων για στήριξη στο πρόσωπο του κ. Προκόπη Παυλόπουλου, αναμένεται να συγκεντρώσει τουλάχιστον 238 ψήφους (δηλαδή 149 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, 76 της ΝΔ και 13 των ΑΝΕΛ).

    Ως πρόταση εξαιρετικά τιμητική αλλά και ως πρόταση που εμπεριέχει ευθύνη, χαρακτήρισε ο Προκόπης Παυλόπουλος την πρόταση υποψηφιότητας, που του έγινε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο προτείνουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ. «Παρών» θα ψηφίσει το ΚΚΕ.

    [04] Ι. Πανούσης: Η Αμυγδαλέζα θα αδειάσει γιατί είναι θέμα πολιτισμού

    «Σταδιακά κι έπειτα από ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη, αφού δώσουν διευθύνσεις διαμονής και θα έχουν και περιοριστικούς όρους» θα αφεθούν ελεύθεροι από τα κέντρα κράτησης οι κρατούμενοι μετανάστες, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργόςΠροστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.

    «Αυτή τη στιγμή συνεδριάζει μια επιτροπή για την κατηγοριοποίηση» σημειώνει ο αναπληρωτής υπουργός και προσθέτει:«Είναι άλλο πράγμα αυτοί που ζητούν άσυλο. Δεν μπορούν να είναι μέσα. Είναι άλλο πράγμα τα παιδιά και οι γέροι. Προσπαθούμε ήδη να βρούμε δομές για να πάνε τα παιδιά, οι υπερήλικοι, οι άρρωστοι. Είναι άλλο πράγμα αν κάποιος έχει πέσει στη χώρα του θύμα βασανιστηρίων, αν υπάρχουν οικογένειες... Πρέπει να δούμε κάθε περίπτωση ξεχωριστά και να ξεκινήσει σιγά σιγά να αδειάζει για συμβολικούς λόγους η Αμυγδαλέζα. Το ίδιο θα κάνουμε και στα άλλα κέντρα. Έχουμε συνολικά 4.500 κρατουμένους σε διάφορα σημεία της χώρας, από την Κόρινθο μέχρι το Παρανέστι, τη Μυτιλήνη και αλλού. Όλα αυτά πρέπει να μετατραπούν σε κέντρα ανοικτής φιλοξενίας» σημειώνει ο κ. Πανούσης.

    Σχετικά με τα χθεσινά γεγονότα στην Αμυγδαλέζα, δηλώνει: «Η εύκολη απάντηση θα ήταν ότι αυτοί είναι εγκληματοειδείς τύποι και βρήκαν την ευκαιρία να βάλουν φωτιά και να προσπαθήσουν να αποδράσουν. Αυτή είναι η εύκολη απάντηση, αλλά εγώ, ως εγκληματολόγος, δεν σκέφτομαι έτσι. Είναι φυσικό κάποιοι άνθρωποι, όταν τους λες ότι κλείνει αυτό το κέντρο και σιγά σιγά θα φύγουν -γιατί σιγά σιγά θα φύγουν και όχι σε μια μέρα για να είμαστε σαφείς- αυτοί να λένε "θα φύγω τώρα". Δεν πέτυχε η απόπειρα απόδρασης, σβήστηκαν οι φωτιές, σήμερα πάνε οι Γιατροί του Κόσμου για να τους εξετάσουν, να δώσουν φάρμακα. Από χθες μεταφέρθηκαν επίσης στις εγκαταστάσεις καινούργιοι θερμοσίφωνες, αερόθερμα,ρουχισμός, τρόφιμα. Δείχνουμε από την πρώτη ημέρα ποιο είναι το πρόγραμμά μας. Αν τώρα θέλει κάποιος να παραβιάσει τον νόμο, είτε τώρα το κάνει είτε μετά, όταν αφεθεί ελεύθερος, θα επιστρέψει. Δεν υπάρχει η έννοια του "βγείτε όλοι, κάντε ό,τι θέλετε"».

    [05] Π. Μοσκοβισί: Εν αναμονή του ελληνικού αιτήματος η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

    Εν αναμονή του ελληνικού αιτήματος τελεί σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του σε βελγικό τηλεοπτικό σταθμό ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί. Ο Γάλλος Επίτροπος υπογράμμισε ότι άλλη επιλογή από την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ δεν υπάρχει, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το υφιστάμενο πρόγραμμα είναι πρόγραμμα βοήθειας προς τη χώρα.

    Αναφερόμενος στις συνεδριάσεις της τελευταίας εβδομάδας, δήλωσε ότι το θετικό είναι πως "τώρα γνωριστήκαμε" με τους υπουργούς της νέας ελληνικής κυβέρνησης, ενώ σημείωσε ότι δυο συνεδριάσεις του Eurogroup για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όπως το ελληνικό "δεν ήταν πολλές".

    Μιλώντας για το πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης το χαρακτήρισε "πρωτόγνωρο" για τα δεδομένα της Ελλάδας και της Ευρώπης, επισημαίνοντας ωστόσο ότι ασφαλώς πρέπει να τεθεί προς συζήτηση. Συνέχισε δε λέγοντας ότι ουδείς απαιτεί από τη νέα κυβέρνηση να πράξει τα ίδια με την προηγούμενη, ούτε να εφαρμόσει υποχρεωτικές πολιτικές. Αν η Ελλάδα ζητήσει αλλαγές για την εφαρμογή κοινωνικών πολιτικών, πολιτικών πάταξης της φοροδιαφυγής και μεγαλύτερης δικαιοσύνης, θα υπάρξει ελαστικότητα από πλευράς ευρωζώνης, διαβεβαίωσε ο Γάλλος Επίτροπος.

    Σε ότι αφορά το τι μέλλει γενέσθαι, ο Επίτροπος σημείωσε ότι είναι αναγκαία η υποβολή αίτησης παράτασης από την Ελλάδα, τόσο για την εκταμίευση των χρημάτων που η χώρα έχει λαμβάνειν από τους δανειστές όσο και για την εκπόνηση μιας νέας συμφωνίας. Αναγνώρισε, επίσης, ότι η Ευρώπη "έκανε λάθη" στην περίπτωση της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας όμως ταυτοχρόνως ότι η Ελλάδα κατά το παρελθόν παρείχε "μακιγιαρισμένα στοιχεία" για τα οικονομικά της και διατηρούσε μια μεγάλη παραοικονομία. Όταν υπάρχει κοινωνική αταξία και διαλυμένη οικονομία οι διαρθρωτικού χαρακτήρα αλλαγές είναι επιβεβλημένες, δήλωσε ο Γάλλος Επίτροπος και κατέληξε επί του θέματος: «Μην πυροβολείτε λοιπόν τον Ευρωπαίο πιανίστα».

    Τέλος, σχολιάζοντας τον Βρετανό υπουργό Οικονομίας, τον οποίο δημοσιεύματα εμφανίζουν να ζήτησε χθες στις Βρυξέλλες, στη συνεδρίαση του EcoFin, να συζητηθεί το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, ο Γάλλος Επίτροπος σημείωσε ότι αν η Βρετανία ήταν στη ζώνη του ευρώ θα μπορούσε ίσως να τοποθετηθεί, ενώ τον κάλεσε "να κάτσει απέξω" σε ότι αφορά τις διαβουλεύσεις της ευρωζώνης με την Ελλάδα.

    [06] Μεγάλες μειώσεις στα πρόστιμα για τα ληξιπρόθεσμα

    Τη δυνατότητα για «κούρεμα» κατά 50% των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο έως 31.12.2013, εφόσον αυτές εξοφληθούν εφάπαξ ή τμηματικά με ελάχιστη δόση τα 200 ευρώ, προβλέπει, μεταξύ άλλων, η νέα ρύθμιση που ανακοινώνει αυτή την ώρα η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

    Από τη διάταξη αυτή, εξαιρούνται οφειλές από ΦΠΑ, ΦΑΠ, παρακρατούμενους φόρους, μισθώματα, έσοδα υπέρ τρίτων και ειδικό φόρο κατανάλωσης.

    Για τα χρέη έως 31.12.2014 προβλέπονται μεγάλες μειώσεις των προσαυξήσεων και 100 δόσεις.

    [07] Β. Σόιμπλε: Περιμένουμε προτάσεις - Π. Μοσκοβισί: Επιθυμούμε παράταση

    «Το ελληνικό πρόγραμμα φτιάχτηκε για να βοηθήσει την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό. Επιθυμούμε την παράτασή του».

    Αυτό αναφέρει στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter o Επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το πρωί στο βελγικό ραδιόφωνο.

    Επιπλέον, σχετικά με την ίδια συνέντευξή του στο βελγικό ραδιόφωνο, o Γάλλος Επίτροπος γράφει στο Twitter: «Έχουμε ανάγκη από την Ελλάδα μέσα στην ευρωζώνη και η Ελλάδα έχει ανάγκη την ευρωζώνη».

    Σε ένα επόμενο Tweet ο Π. Μοσκοβισί αναφέρει: «Οι τελευταίες συνεδριάσεις του Eurogroup ήταν εποικοδομητικές. Τώρα πρέπει να περάσουμε στη δράση».

    Διαβάστε επίσης: Β. Σόιμπλε: Περιμένουμε προτάσεις βιώσιμες και δεσμευτικές

    [08] Διεθνής πρωτιά για Θεσσαλονικιό κινηματογραφιστή γάμου, με το βίντεο «Love in the City of Lights»

    Είναι 33 ετών, κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και πρόσφατα αναδείχθηκε νικητής του διεθνούς διαγωνισμού για το καλύτερο βίντεο γάμου για το 2014.

    Ο Μιχάλης Μπασιάκος, βιντεογράφος, ξεχώρισε ανάμεσα σε περίπου 40 συμμετοχές στον διεθνή διαγωνισμό Photodex/SCU, για το ultimate wedding story,με το βίντεο «Love in the City of Lights» έναν γάμο που έγινε στην «πόλη του φωτός» το Παρίσι.

    Πρωταγωνιστές του βίντεο, ο γαμπρός, ένας Γαλλομαροκινός, αλλά και η νύφη, μία Γαλλοαλγερινή, που τους «κέρδισε» η δουλειά του Θεσσαλονικιού δημιουργού.

    Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Μιχάλης Μπασιάκος αποκάλυψε πως αφορμή για να ασχοληθεί με το μοντάζ γάμου ήταν μια... κοπέλα.

    Τις επόμενες ημέρες, ο Μιχάλης Μπασιάκος, ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον Βόλο, θα πραγματοποιήσει δύο σεμινάρια για την κινηματογράφηση γάμου, σε Αθήνα (21-22/3) και Θεσσαλονίκη (28-29/3).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 18 February 2015 - 11:30:27 UTC