Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Φλαμπουράρης: Μηδενικό έως ανύπαρκτο το ενδεχόμενο ρήξης της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους
  • [02] Στις περιοχές που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα ο Δ. Κουτσούμπας
  • [03] «Θα βοηθήσουμε την Ελλάδα να πάρει πίσω τα λεφτά, που έφυγαν έξω»
  • [04] «Οι Ευρωπαίοι αντιλήφθηκαν ότι η Ελλάδα και οι Έλληνες δεν θα δεχθούν υποτακτικά πιέσεις και νουθεσίες»
  • [05] «Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι και η κυβέρνηση Σαμαρά διαπραγματευόταν και μάλιστα σκληρά»
  • [06] Τριαντάχρονος αλλοδαπός πυροβόλησε Ελληνίδα και αμέσως αυτοπυροβολήθηκε, στην Καλαμάτα
  • [07] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αυτοκτονία 28χρονου Πακιστανού, στην Αμυγδαλέζα
  • [08] Διακόπηκε η ροή πετρελαίου στο λιμάνι Χαρίγκα έπειτα από έκρηξη σε πετρελαιαγωγό στη Λιβύη

  • [01] Αλ. Φλαμπουράρης: Μηδενικό έως ανύπαρκτο το ενδεχόμενο ρήξης της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους

    «Το ενδεχόμενο ρήξης, με τους Ευρωπαίους εταίρους είναι μηδαμινό, αν όχι ανύπαρκτο» δηλώνει ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, προβλέποντας ότι θα υπάρξει συμφωνία το αργότερο έως το τέλος του μήνα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά». Κάνει σαφές ότι «το πρόγραμμα-γέφυρα, ανεξάρτητα από ποσοστά, δεν θα περιέχει μείωση του εισοδήματος (μισθοί, συντάξεις, επιδόματα) και δε θα προχωράει στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας». Επικεντρώνει δε τον στόχο της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της «φοροδιαφυγής και της διαφθοράς με την οικονομική ολιγαρχία».

    Σε ερώτηση για το αν υπάρχει plan b, στην περίπτωση, που δεν επιτευχθεί συμφωνία με τους εταίρους στο Eurogroup της Δευτέρας, ο κ. Φλαμπουράρης απαντά: «Η ερώτηση είναι υποθετική. Αναφέρεται στο χειρότερο δυνατόν ενδεχόμενο: τη ρήξη με τους εταίρους μας. Ωστόσο, επανειλημμένα έχουν δηλώσει ο πρωθυπουργός και άλλοι υπουργοί ότι η κυβέρνησή μας δεν επιδιώκει τη ρήξη με τους εταίρους μας, αλλά μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία. Το πρόγραμμα της ΔΕΘ είναι δημοσιονομικά εξισορροπημένο και γι αυτό κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί. Επιπλέον, πιστεύουμε ότι η Ευρώπη μπορεί να γεφυρώνει τις διαφορές βρίσκοντας λύσεις σύμφωνες προς τις ιδρυτικές αρχές της: τον σεβασμό της Δημοκρατίας και της λαϊκής ετυμηγορίας, και παράλληλα το σεβασμό στους κανόνες της. Το ενδεχόμενο ρήξης, επομένως, είναι μηδαμινό, αν όχι ανύπαρκτο».

    [02] Στις περιοχές που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα ο Δ. Κουτσούμπας

    Από τον Ανθότοπο της Άρτας, χωριό που επλήγη περισσότερο από τη θεομηνία και τα νερά του Άραχθου ποταμού, ξεκίνησε σήμερα το πρωί την περιοδεία του στις πληγείσες -από την κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών- περιοχές του νομού, ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο κ. Κουτσούμπας συνομίλησε με τους κατοίκους του χωριού και διευκρίνισε ότι η περιοδεία του γίνεται στο πλαίσιο της πίεσης, που ασκεί το ΚΚΕ, για την γρήγορη αποκατάσταση των πλημμυροπαθών.

    Δήλωσε μάλιστα πως ήδη έχουν κατατεθεί σχετικές ερωτήσεις τόσο στην ελληνική Βουλή, όσο και στην Ευρωβουλή. Ο γγ του ΚΚΕ άσκησε κριτική στη ΔΕΗ για τη διαχείριση της υπόθεσης του φράγματος, ενώ έκρινε αναγκαία την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων. Στο πρόγραμμα του κ. Κουτσούμπα περιλαμβάνονται, επίσκεψη στο Νεοχώρι, συνάντηση με τον δήμαρχο και φορείς του δήμου Ν. Σκουφά, συνάντηση με τον δήμαρχο Άρτας και τον αντιπεριφερειάρχη και σύσκεψη φορέων και κατοίκων του δήμου και της ευρύτερης περιοχής Ηπείρου στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

    [03] «Θα βοηθήσουμε την Ελλάδα να πάρει πίσω τα λεφτά, που έφυγαν έξω»

    Τα κράτη-μέλη της ΕΕ θα συμμετάσχουν στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ανακτήσει τα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία, που έχουν φύγει από τη χώρα, τονίζει σε αποκλειστική του δήλωση στην εφημερίδα «Παραπολιτικά, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

    «Η Ελλάδα θα έχει την ΕΕ και τις κυβερνήσεις στο πλευρό της, αν στρωθεί στη δουλειά για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της φορολογικής απάτης ως απόλυτη προτεραιότητα» σημειώνει ο κ. Σουλτς, τονίζοντας και τη στήριξη της Ευρώπης προς αυτήν την κατεύθυνση και προσθέτοντας: «Οι πλούσιοι Έλληνες πρέπει να αναλάβουν μεγαλύτερο βάρος όχι μόνο για ηθικούς λόγους, αλλά και επειδή αυτό θα συμβάλει στην αύξηση των φορολογικών εσόδων. Αυτός θα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να μπουν χρήματα στην οικονομία και τις κοινωνικές υπηρεσίες, χωρίς να σταματήσουν οι προσπάθειες δημοσιονομικής εξυγίανσης».

    [04] «Οι Ευρωπαίοι αντιλήφθηκαν ότι η Ελλάδα και οι Έλληνες δεν θα δεχθούν υποτακτικά πιέσεις και νουθεσίες»

    Για «παράλογες και αντικοινωνικές απαιτήσεις της τρόικας», που «δεν μπορούν πλέον να εκτελούνται by the book από τη νέα ελληνική κυβέρνηση» κάνει λόγο ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

    Έχοντας συνοδεύσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά το κρίσιμο διήμερο των επαφών του στις Βρυξέλλες, ο κ. Παππάς αποτιμά τις συζητήσεις σημειώνοντας ότι «οι Ευρωπαίοι αντιλήφθηκαν ότι η Ελλάδα και οι Έλληνες έχουν φωνή και βήμα στις διαπραγματεύσεις και δεν θα δεχθούν υποτακτικά πιέσεις και νουθεσίες».

    Ο κ. Παππάς επαναδιατυπώνει τη βούληση της κυβέρνησης να εφαρμόσει όλα όσα προεκλογικά υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό, πλην όμως, όπως τονίζει, «αυτό που είναι εξαιρετικά σημαντικό επί του παρόντος είναι να πετύχουμε μια θετική έκβαση στη διαπραγμάτευση, ώστε να ανακουφιστεί η ελληνική οικονομία από το νέφος της αβεβαιότητας και της λιτότητας, που προκαλούν τάσεις απο-επένδυσης, οικονομικής στασιμότητας και υψηλής ανεργίας».

    Σχετικά με την πορεία της δημόσιας τηλεόρασης, ο υπουργός σημειώνει πως «η κυβέρνηση τιμά τον αγώνα των εργαζομένων και ταυτόχρονα δεν εκδικείται» και εξηγεί πως «η μετάβαση στον νέο φορέα της ΕΡΤ θα γίνει με ομαλό τρόπο, χωρίς ρεβανσισμούς ή διαδικασίες αποκλεισμού και φιλολογίες για το ποιος φταίει ή δεν φταίει».

    [05] «Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι και η κυβέρνηση Σαμαρά διαπραγματευόταν και μάλιστα σκληρά»

    «Εθνικό μας καθήκον είναι να στηρίξουμε την κυβέρνηση στη διαπραγματευτική της προσπάθεια, όπως και στην υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών, αν τολμήσει να τις κάνει πράξη» δηλώνει ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά», ο οποίος, ωστόσο, προσθέτει: «Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι και η κυβέρνηση Σαμαρά διαπραγματευόταν και μάλιστα σκληρά».

    Για την περίπτωση που η παρούσα κυβέρνηση πετύχει καλύτερο αποτέλεσμα στη διαπραγμάτευση, η κ. Δένδιας σχολιάζει: «Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι σε αυτό ενδεχόμενο, δημιουργείται όντως ζήτημα για τους χειρισμούς που έγιναν, ειδικά τους τελευταίους μήνες πριν από την πτώση της προηγούμενης κυβέρνησης, απ΄όσους είχαν επωμισθεί τη συγκεκριμένη ευθύνη της διαπραγμάτευσης».

    Ο κ. Δένδιας δηλώνει πως «η ΝΔ υπέστη μία μεγάλη στρατηγική ήττα», γεγονός που εν μέρει αποδίδει στην απομάκρυνση του κόμματός του από τον ιδεολογικό του πυρήνα. Εξηγεί: «Απομακρυνθήκαμε άλλοτε εξ΄ανάγκης και άλλοτε όχι, από τις αρχές του κοινωνικού φιλελευθερισμού, που είναι η ιδεολογία μας»?

    [06] Τριαντάχρονος αλλοδαπός πυροβόλησε Ελληνίδα και αμέσως αυτοπυροβολήθηκε, στην Καλαμάτα

    Τριαντάχρονος Αλβανός πυροβόλησε 32χρονη Ελληνίδα και αυτοπυροβολήθηκε με το ίδιο όπλο. Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τα μεσάνυχτα, στο κέντρο της Καλαμάτας, για άγνωστη έως στιγμής αιτία. Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο γενικό νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου ο 30χρονος, τα ξημερώματα υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ η 32χρονη λόγω του σοβαρού τραυματισμού της διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Αττικής, όπου νοσηλεύεται.

    Το όπλο βρέθηκε και κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας. Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο δράστης και αυτόχειρας διέμενε παράνομα στη χώρα. Προανάκριση διενεργεί η Ασφάλεια Καλαμάτας.

    [07] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αυτοκτονία 28χρονου Πακιστανού, στην Αμυγδαλέζα

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων είναι σε εξέλιξη έξω από την Αστυνομική Ακαδημία και το Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών, στην Αμυγδαλέζα, όπου χθες τη νύχτα βρέθηκε απαγχονισμένος 28χρονος αλλοδαπός. Πρόκειται για άνδρα πακιστανικής υπηκοότητος, ο οποίος κρεμάστηκε με πετσέτα, που έκανε βρόγχο, από κουκέτα, μέσα σε κοντέινερ, όπου κρατείτο, την πρώτη μέρα της μεταγωγής του στο Κέντρο Κράτησης. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο θάνατός του αποδίδεται σε αυτοκτονία, δεδομένου ότι από την αυτοψία και την ιατροδικαστική εξέταση δεν διαπιστώθηκαν εξωτερικές κακώσεις, ή άλλα στοιχεία, που να οδηγούν σε διαφορετική εκδοχή. Ωστόσο, αύριο θα πραγματοποιηθεί νεκροτομία και θα γίνει και τοξικολογική εξέταση, προκειμένου να αποκλειστεί και επισήμως οποιαδήποτε πιθανότητα πέρα απο την αυτοκτονία.

    Με αφορμή το τραγικό περιστατικό και δεδομένου ότι δεν είναι η πρώτη αυτοκτονία στο Κέντρο Κράτησης -μόλις πριν από μερικές μέρες διαπιστώθηκε και ο θάνατος, από παθολογικά αίτια, ενός ακόμα νεαρού κρατούμενου- δημιουργήθηκε ένταση και εξέγερση μικρής έκτασης των αλλοδαπών κρατουμένων, στον χώρο γύρω από το κοντέινερ, όπου έδωσε τέλος στη ζωή του ο 28χρονος. Η κατάσταση ηρέμησε λίγο αργότερα.

    Μετά τον θάνατο του αλλοδαπού, υπήρξαν διαβήματα διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, καθώς και πολλαπλές αντιδράσεις για το συγκεκριμένο Κέντρο, διαβήματα που αναμένεται να εξεταστούν από την κυβέρνηση και σύντομα να υπάρξουν σχετικές αποφάσεις.

    [08] Διακόπηκε η ροή πετρελαίου στο λιμάνι Χαρίγκα έπειτα από έκρηξη σε πετρελαιαγωγό στη Λιβύη

    Έκρηξη που σημειώθηκε σε πετρελαιαγωγό οδήγησε σε διακοπή της ροής πετρελαίου από την πετρελαιοπηγή Ελ Σαρίρ της Λιβύης στο λιμάνι Χαρίγκα, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας NOC.

    Ο ίδιος είπε ότι στο λιμάνι βρισκόταν ένα δεξαμενόπλοιο το οποίο εφοδιαζόταν με πετρέλειαο και ότι οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στον πετρελαιαγωγό θα διαρκέσουν τρεις μέρες. Πάντως, δεν είναι ακόμη σαφές, σύμφωνα με την ίδια πηγή, αν η έκρηξη οφείλεται σε ατύχημα ή σε βομβιστική επίθεση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 14 February 2015 - 11:30:22 UTC