Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ το απόγευμα
  • [02] Δύο τραυματίες από τη σύγκρουση λεωφορείου με περιπολικό
  • [03] Γ. Βαρουφάκης: Η Ελλάδα θα αντεπεξέλθει στις πιέσεις
  • [04] Το Βερολίνο ζητάει από την Αθήνα να υποβάλει προτάσεις μέχρι το Eurogroup
  • [05] Σταθεροποιήθηκαν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων
  • [06] Δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων, την ερχόμενη Τετάρτη, εξήγγειλε ο ΟΔΔΗΧ
  • [07] Αυτοκτόνησε ο πρώην οικονομικός διευθυντής της Siemens
  • [08] Τζο Μπάιντεν: Ανυπομονώ να ακούσω τις ελληνικές προτάσεις
  • [09] «Θα βρεθεί λύση για την Ελλάδα» εκτιμά ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ
  • [10] Επιχείρηση στην Κύπρο για πιθανούς συνδέσμους τζιχαντιστών
  • [11] Η Άγγ. Μέρκελ αποθαρρύνει τις ελπίδες για μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στην Ουκρανία
  • [12] Ράσμουσεν: Ο Πούτιν ίσως να επιτεθεί σε χώρα της Βαλτικής για να δοκιμάσει την αλληλεγγύη του ΝΑΤΟ
  • [13] Αλκ. Κωνσταντόπουλος: Πρέπει να είσαι ουσιαστικός και ειλικρινής σε μία δουλειά που απευθύνεται σε παιδιά

  • [01] Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ το απόγευμα

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα δεχθεί το απόγευμα στις 17:00 στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντέιβιντ Πιρς.

    Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί κατόπιν αιτήματος του κ. Πιρς.

    [02] Δύο τραυματίες από τη σύγκρουση λεωφορείου με περιπολικό

    Τουριστικό λεωφορείο χωρίς επιβάτες, προσέκρουσε λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι σε περιπολικό, επί της εθνικής οδού Αθηνών- Λαμίας, στο ρεύμα προς Πειραιά.

    Από τη σύγκρουση που προκλήθηκε υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί που επέβαιναν στο περιπολικό της Τροχαίας Κηφισιάς.

    Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από την Τροχαία.

    [03] Γ. Βαρουφάκης: Η Ελλάδα θα αντεπεξέλθει στις πιέσεις

    «Δεν έχουμε άλλη επιλογή» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ερωτηθείς, λίγο πριν από τη συνάντηση με τους αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, εάν η χώρα «θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις πιέσεις».

    Η συγκεκριμένη συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών, με τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Νταλίπ Σάιν και την επικεφαλής του Γραφείου Ευρώπης και Ευρασίας του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, Λία Μπούζις, ολοκληρώθηκε πριν λίγο.

    Αμέσως μετά, ο κ. Βαρουφάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, μετέβησαν στη Βουλή, προκειμένου να συμμετάσχουν σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

    Εξάλλου, κατά την προσέλευσή του στο υπουργείο, ο κ. Βαρουφάκης, ερωτηθείς εάν δήλωσε ότι συμφωνεί με το 70% του Μνημονίου, απάντησε ότι «δεν είπα τέτοιο πράγμα. Δεν είναι το Μνημόνιο αυτή η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις. Το Μνημόνιο είναι αυτοτροφοδοτούμενη κρίση. Κάποιες από τις μεταρρυθμίσεις που μας προτείνουν είναι καλές. Το Μνημόνιο είναι η συνεχιζόμενη ύφεση και ένα χρέος, το οποίο είναι δυσβάσταχτο και μη βιώσιμο». Σε ερώτηση «πώς θα αρθούν οι πιέσεις;», ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε «μέσα από τον ορθό λόγο που δημιούργησε η Ευρώπη».

    Εν τω μεταξύ, συνάντησημε τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Νταλίπ Σινγκ, που συνοδευόταν από τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα Ντέιβιντ Πιρς είχε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης. Το θέμαπου κυριάρχησε ήταν ηδυνατότητα νέας συμφωνίας της Ελλάδας με τους εταίρους της.

    Στη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο υπουργός παρουσίασε στους Αμερικανούς αξιωματούχους το περίγραμμα του προγράμματος της νέας κυβέρνησης και έγινε γόνιμη ανταλλαγή απόψεων για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας και τις επενδύσεις.

    [04] Το Βερολίνο ζητάει από την Αθήνα να υποβάλει προτάσεις μέχρι το Eurogroup

    Το Βερολίνο ζητάει από την Αθήνα να υποβάλει προτάσεις μέχρι την έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup την Τετάρτη, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

    «Μέχρι τότε, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει μια πρόταση για το πώς πρέπει να συνεχισθούν τα πράγματα» δήλωσε ο εκπρόσωπος Μάρτιν Γέγκερ στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

    Πριν από την έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup την Τετάρτη, μια συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των Είκοσι (G20) θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα και την Τρίτη στην Κωνσταντινούπολη.

    «Η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται φυσικά στην επίσημη ημερήσια διάταξη, αλλά μπορεί κανείς πιθανόν να περιμένει ότι η Ελλάδα θα παίξει έναν ρόλο στις διμερείς συναντήσεις» στο περιθώριο της συνόδου, εκτιμά ο Γέγκερ.

    [05] Σταθεροποιήθηκαν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

    Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων σταθεροποιήθηκαν σήμερα, μετά τη χθεσινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να επιτρέψει στην Τράπεζα της Ελλάδος τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών με ποσό έως 60 δισ. ευρώ, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Ρόιτερς.

    Η απόφαση αυτή της ΕΚΤ εκτόνωσε τις πωλήσεις ελληνικών τίτλων, αν και πολλοί παράγοντες της αγορές παραμένουν ανήσυχοι σχετικά με την ένταση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων πιστωτών της για μία νέα συμφωνία όσον αφορά το χρέος, σημειώνει το δημοσίευμα.

    Η απόδοση των 10ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου παρέμεινε αμετάβλητη στο 9,96%, ενώ είχε αυξηθεί πάνω από το 11% νωρίτερα στην εβδομάδα, ενώ η απόδοση των 3ετών και των 5ετών τίτλων ήταν σταθερή στο 17% και 13%, αντίστοιχα.

    Μετά την απόφαση της ΕΚΤ, το ευρώ ανατιμήθηκε 1,2% χθες έναντι του δολαρίου και διατήρησε και σήμερα τα κέρδη αυτά, με την ισοτιμία του να διαμορφώνεται στα 1,1469 δολάρια.

    [06] Δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων, την ερχόμενη Τετάρτη, εξήγγειλε ο ΟΔΔΗΧ

    Την πρόθεσή του να προχωρήσει στην άντληση 875 εκατ.ευρώ μέσω δημοπρασίας τρίμηνων εντόκων γραμματίων,την Τετάρτη (11 Φεβρουαρίου), ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ). Παράλληλα με τη δημοπρασία, το υπουργείο Οικονομικών παρέχει τη δυνατότητα σε φυσικά πρόσωπα (ιδιώτες) να προμηθευτούν τους εν λόγω τίτλους, οι οποίοι θα αποκτηθούν με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 1. Μέσω δημόσιας εγγραφής σε οποιαδήποτε Τράπεζα ή Χρηματιστηριακή εταιρία, με ανώτατο ποσό ονομαστικής αξίας για κάθε φυσικό πρόσωπο τα 15.000 Ευρώ. Η τιμή διάθεσης θα είναι η τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut-off price). Το συνολικό ποσό των τίτλων που θα διατεθούν μέσω αυτής της διαδικασίας θα ανακοινωθεί μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας εγγραφής. Περίοδος εγγραφών: Από Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015 έως και Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015. 2. Εντός πέντε εργάσιμων ημερών μετά την ημερομηνία διακανονισμού δηλαδή μέχρι και την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015, για απεριόριστα ποσά αλλά στην τιμή που καθορίζουν οι Τράπεζες και οι Χρηματιστηριακές Εταιρίες.

    [07] Αυτοκτόνησε ο πρώην οικονομικός διευθυντής της Siemens

    Αυτοκτόνησε, στο Μόναχο, ο πρώην οικονομικός διευθυντής της Siemens Χανς-Γιοάχιμ Νοϊμπούργκερ, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Manager Magazine», το οποίο επικαλείται πηγές του περιβάλλοντός του.

    Ο 62χρονος Νοϊμπούργκερ θεωρείτο εκ των κορυφαίων Γερμανών μάνατζερ, μέχρι που η υπόθεση χρηματισμού πελατών της Siemens έκλεισε άδοξα την καριέρα του.

    Τον Δεκέμβριο του 2013 δικαστήριο του Μονάχου τον καταδίκασε σε αποζημίωση 15 εκατομμυρίων ευρώ προς την εταιρεία, ποσό το οποίο περιορίστηκε στα 2,5 εκατομμύρια έπειτα από διαπραγματεύσεις. Ακόμη όμως και για αυτό το ποσό, ο Νοϊμπούργκερ υποχρεώθηκε να εκποιήσει μεγάλο μέρος της περιουσίας του, ενώ ουδέποτε αποδέχθηκε την ενοχή του.

    [08] Τζο Μπάιντεν: Ανυπομονώ να ακούσω τις ελληνικές προτάσεις

    «Ελπίζω και αγωνιώ να ακούσω για τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την ελληνική κυβέρνηση και τους Ευρωπαίους εταίρους της για να προχωρήσουν τις μεταρρυθμίσεις και να δρομολογήσουν ένα σχέδιο για τη σταθεροποίηση της ανάκαμψης».

    Στη δήλωση αυτή προέβη ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο πλαίσιο των κοινών δηλώσεων που έγιναν με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ.

    Ο κ. Μπάιντεν βρίσκεται για επαφές στις Βρυξέλλες, όπου συναντήθηκε ήδη με τον κ. Τούσκ, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, αργότερα δε σήμερα θα έχει συνάντηση και με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

    [09] «Θα βρεθεί λύση για την Ελλάδα» εκτιμά ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ

    Δηλώσεις του Ιταλού υπουργού Οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν και του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού Μάσιμο Ντ' Αλέμα με άμεση αναφορά στην οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, φιλοξενεί σήμερα ο ιταλικός Τύπος.

    «Υπάρχει κοινή βούληση να βρεθεί μια λύση για την Ελλάδα, η οποία να είναι διαρκείας και όχι υπό την πίεση της βιασύνης, μια λύση για την Ευρώπη. Όλοι μαζί θα καταφέρουμε να την βρούμε, τόσο άμεσης όσο και μακρόπνοης ισχύος», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν στην εφημερίδα «Λ΄Αβενίρε». Ο Ιταλός υπουργός πρόσθεσε ότι «πρέπει να βρεθεί μια λεπτή όσο και δύσκολη ισορροπία ανάμεσα στην ανάγκη να τύχει εγγύησης η δημοσιονομική ισορροπία και στο χρέος να βελτιωθεί η ζωή των ανθρώπων. Αυτή είναι η μεγάλη προσπάθεια της οικονομικής πολιτικής».

    Σε ό,τι αφορά την πρόσφατη απόφαση της ΕΚΤ, ο κ. Πάντοαν θεωρεί ότι το μήνυμα που έστειλε ο Μάριο Ντράγκι είναι ότι «οι ευρωπαϊκοί θεσμοί είναι έτοιμοι να παίξουν τον ρόλο τους, αλλά με σεβασμό στους κανόνες», σχετικά δε με την τρόικα δηλώνει ότι «έχει ακόμη λόγο ύπαρξης, αλλά πρέπει να επανακαθοριστούν τα προγράμματά της».

    Ο Ιταλός, πρώην πρωθυπουργός, Μάσιμο Ντ΄Αλέμα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ιλ Μεσατζέρο», τονίζει ότι «η Ευρώπη πρέπει να βοηθήσει τον Τσίπρα». «Πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες για να επιτευχθεί συμβιβασμός ανάμεσα στην Ευρώπη και την νέα ελληνική κυβέρνηση. Αν η Ευρώπη κλείσει την πόρτα και δεν εισακούσει τον Αλέξη Τσίπρα, θα έχουμε καταστροφικές συνέπειες», δηλώνει ο Ντ΄Αλέμα. «Η κύρια συνέπεια, θα είναι η διάδοση ακραίων αντιευρωπαϊκών διαθέσεων», προσθέτει ο Ιταλός κεντροαριστερός πολιτικός.

    Ο Ντ' Αλέμα καλεί τους σοσιαλιστές και τους Ευρωπαίους δημοκράτες «να αποδείξουν ότι μπορούν να πετύχουν σημαντικές αλλαγές, διότι, διαφορετικά, θα αποτύχουν» και χαρακτηρίζει ενδιαφέρουσα την πρόταση του οικονομολόγου Τζόζεφ Στίγκλιτς «ο οποίος προτείνει μορατόριουμ επί του ελληνικού χρέους για να πάρει ανάσα η ελληνική κυβέρνηση και να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη».

    «Στην Ελλάδα, ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να οικοδομήσει εκ νέου την Αριστερά, κατανοώντας το αίσθημα ταπείνωσης και αγανάκτησης του ελληνικού λαού, λόγω της τεράστιας κοινωνικής δοκιμασίας που επέβαλαν οι πολιτικές λιτότητας. Θα μπορούσε να έχει ευνοηθεί η χειρότερη δεξιά, από την τραγωδία αυτή, όπως στη Γαλλία. Ευτυχώς που υπάρχει ο Τσίπρας», καταλήγει ο Μάσιμο Ντ΄Αλέμα.

    [10] Επιχείρηση στην Κύπρο για πιθανούς συνδέσμους τζιχαντιστών

    Συντονισμένη επιχείρηση για εντοπισμό προσώπων που πιθανόν να συνδέονται με τη δράση τζιχαντιστών στην Κύπρο διενήργησε σήμερα η Αστυνομία στη Λευκωσία και στη Λεμεσό.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας δήλωσε ότι ανακρίνονται 18 άτομα, και δύο από τους έξι συλληφθέντες στη Λευκωσία θα οδηγηθούν στο δικαστήριο για να ζητηθεί η κράτησή τους, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν πλαστά διαβατήρια και ομοίωμα πιστολιού. Επίσης, κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές και πολλά κινητά τηλέφωνα για εξέταση.

    Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας είπε ότι βασικός στόχος της επιχείρησης ήταν ο εντοπισμός ατόμων που κατέχουν πλαστά διαβατήρια, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι η προσπάθεια στρέφεται προς την κατεύθυνση εντοπισμού τζιχαντιστών. Ειδικότερα, ανέφερε ότι λαμβανομένης υπόψη της διεθνούς κατάστασης όσον αφορά στην τρομοκρατία, διερευνάται ιδιαίτερα το ενδεχόμενο κάποιοι να συνεργάζονται με το κίνημα των τζιχαντιστών ή να έχουν διασυνδέσεις με ένοπλες εξτρεμιστικές ομάδες.

    [11] Η Άγγ. Μέρκελ αποθαρρύνει τις ελπίδες για μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στην Ουκρανία

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε ότι δεν είναι σαφές αν η ίδια και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα επιτύχουν να βρουν μια λύση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στις συνομιλίες που θα έχουν μαζί του αργότερα σήμερα με στόχο τη διευθέτηση της κρίσης στην Ουκρανία, ενώ ο Ολάντ επέμεινε από την πλευρά του πως μια κατάπαυση του πυρός θα ήταν απλώς ένα πρώτο βήμα.

    «Το αν μ' αυτές τις συνομιλίες θα επιτύχουμε μια κατάπαυση του πυρός είναι εντελώς ανοικτό, δεν γνωρίζουμε αν αυτό θα επιτευχθεί σήμερα, αν θα χρειασθούν ίσως περαιτέρω συνομιλίες», δήλωσε η Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου με τον Ιρακινό πρωθυπουργό στο Βερολίνο πριν αναχωρήσει για τη Μόσχα.

    Η Μέρκελ και ο Ολάντ μετέβησαν χθες, Πέμπτη, στη Κίεβο για συνομιλίες με τον Ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο.

    Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε σήμερα από την πλευρά του πως μεταβαίνει στις συνομιλίες με τον Πούτιν με στόχο να επιτευχθεί μια συνολική συμφωνία για τον τερματισμό της βίας στην Ουκρανία.

    [12] Ράσμουσεν: Ο Πούτιν ίσως να επιτεθεί σε χώρα της Βαλτικής για να δοκιμάσει την αλληλεγγύη του ΝΑΤΟ

    Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει φιλοδοξίες και πέρα από την Ουκρανία και ενδεχομένως να επιτεθεί σε κράτος της Βαλτικής ώστε να δοκιμάσει την αλληλεγγύη της Δύσης, δήλωσε σήμερα ο πρώην γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν στη βρετανική εφημερίδα The Daily Telegraph.

    Ο Ράσμουσεν διατύπωσε την εκτίμηση αυτή, την ώρα που ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ αναμένονται στη Μόσχα για να πείσουν τον πρόεδρο Πούτιν να δεχτεί ένα νέο ειρηνευτικό σχέδιο για την ανατολική Ουκρανία.

    [13] Αλκ. Κωνσταντόπουλος: Πρέπει να είσαι ουσιαστικός και ειλικρινής σε μία δουλειά που απευθύνεται σε παιδιά

    Έχει χαρακτηριστεί ως άνθρωπος- ορχήστρα, αφού γνωρίζει πάνω από 20 μουσικά όργανα, ενώ έχει συνεργαστεί με σπουδαίους καλλιτέχνες και έχει συμπράξει σε συμφωνικές ορχήστρες και φιλαρμονικές. Ο λόγος για τον ταλαντούχο και δημιουργικό μουσικό Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο, ο οποίος μίλησε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ για τις μουσικές παιδικές παραστάσεις στον Ιανό που ξεκινούν το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου.

    Έχοντας δίπλωμα στο τρομπόνι, πτυχίο στο βιολί και στα ανώτερα θεωρητικά, με διάκριση στο τμήμα μουσικών σπουδών στο πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, μιλά για τις νέες παραστάσεις του, με τίτλο «Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα με τον 'Ανθρωπο-Ορχήστρα».

    Πρόκειται για μια παιδική διαδραστική παράσταση, που συνδυάζει τη μάθηση με το θέατρο και τη μουσική, η οποία βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Ράνιας Μπουμπουρή (Εκδόσεις Ψυχογιός).

    «Όλα ξεκίνησαν με ένα μήνυμα που μου έστειλε στο facebook η Ράνια αφού άκουσε το τραγούδι «Νηπενθές» από τον πρώτο μου δίσκο. Η ιδέα για την παράσταση ήρθε αργότερα. Δουλεύοντας στο στούντιο όλους αυτούς τους χαρακτήρες-γράμματα με τους συνεργάτες μου αλλά και όλους τους καταξιωμένους φίλους από το χώρο της μουσικής και του θεάτρου που συμμετείχαν με πολλή αγάπη, σιγά σιγά αισθανθήκαμε την ανάγκη να τους δούμε να "ζωνταντεύουν" μπροστά στα μάτια των μικρών μας φίλων» εξηγεί στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο μουσικός για την ιδιαίτερη αυτή συνεργασία.

    Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, η οποία αποτελείται από τα 25 τραγούδια-μελοποιημένα ποιήματα του βιβλίου, ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος με τους συνεργάτες του θα παρουσιάσουν στα παιδιά μια πληθώρα μουσικών οργάνων, όπως: πιάνο, βιολί, μαντολίνο, κιθάρα, τύμπανα, τρομπόνι, κλαρινέτο, φλάουτο, σαξόφωνο, μπουζούκι κ.ά., και τους ήχους που μπορούν να παραχθούν από το καθένα. Επίσης, θα προβάλλονται μέσω προτζέκτορα ειδικά επεξεργασμένα βίντεο και slide show του βιβλίου, σε εικονογράφηση της Χρύσας Σπυρίδωνος, ώστε τα παιδιά να μπορούν να τραγουδήσουν όλα τα γράμματα της αλφαβήτας μαζί με τους καλλιτέχνες.

    Οι παραστάσεις στον Ιανό θα πραγματοποιηθούν τα Σάββατα 07, 14, 21 & 28 Φεβρουαρίου, ενώ σε κάθε συναυλία θα συμμετέχουν και διαφορετικοί καλλιτέχνες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 6 February 2015 - 13:32:26 UTC