Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Καμμένος: Θα ανοίξουν όλοι οι φάκελοι των εξοπλιστικών και των προμηθειών
  • [02] Για τις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης ενημέρωσε ο Αλ. Τσίπρας τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου
  • [03] Απεγκλωβίστηκαν 3 γυναίκες από το χωριό Κλεπά Αιτωλοακαρνανίας
  • [04] Άνοδος 4,64% στο Χρηματιστήριο

  • [01] Π. Καμμένος: Θα ανοίξουν όλοι οι φάκελοι των εξοπλιστικών και των προμηθειών

    Αποφασισμένος να ανοίξει τις υποθέσεις που αφορούν τα εξοπλιστικά προγράμματα και τις προμήθειες, εμφανίζεται με δηλώσεις του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

    Σε δηλώσεις του (στο ρ/σ Αλφα) ο κ. Καμμένος τόνισε ότι «όλες οι υποθέσεις οι οποίες αφορούν εξοπλιστικά θα ανοίξουν. Θα επανεξετάσουμε όλους τους φακέλους, θα επανεξετάσουμε και παλαιότερες προμήθειες».

    Και πρόσθεσε:

    «Θα ανοίξουν όλοι οι φάκελοι, δεν πρόκειται να μείνει κανένας φάκελος κλειστός. Δεν πρόκειται να κρύψουμε τίποτα, θα ανοίξουν όλοι οι φάκελοι, θα υπάρξει απόλυτη διαφάνεια. Δεν μπορεί να αιμορραγεί ο ελληνικός λαός και εδώ κάποιοι να έχουν κάνει πάρτι με τους εξοπλισμούς. Ξεκάθαρα πράγματα. Αν κάποιες προμήθειες πρέπει να πάνε στον εισαγγελέα, θα πάνε».

    Στόχος του κ. Καμμένου είναι να διαχειρίζονται τα εξοπλιστικά προγράμματα τα Γενικά Επιτελεία, γιατί «δεν είναι δυνατόν οι σύμβουλοι του εκάστοτε υπουργού να γίνονται οι διαχειριστές των οπλικών συστημάτων. Εξάλλου οι μισοί είναι στη φυλακή».

    [02] Για τις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης ενημέρωσε ο Αλ. Τσίπρας τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

    Το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας Κύπρου εξήρε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο γιατί «η κυπριακή Εκκλησία στάθηκε στο πλάι των πιο αδύναμων της ελληνικής κοινωνίας, του ελληνικού λαού, που τα τελευταία τέσσερα χρόνια δοκιμάζεται σκληρά από την κρίση και από πολιτικές επιλογές που αδίκως ταλαιπώρησαν την πλειονότητα της μεσαίας τάξης και των χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων στην Ελλάδα».

    Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Χρυσόστομο για τις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης και δήλωσε ότι «οι πεφωτισμένοι πνευματικοί ηγέτες πρέπει να προτάσσουν τα στήθη στο μίσος, διότι οι θρησκείες είναι για να ενώνουν του λαούς και όχι να τους χωρίζουν».

    Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για την επίσκεψή του και είπε ότι εύχεται να πετύχει στο έργο του, γιατί «η επιτυχία του θα είναι επιτυχία του ελληνικού λαού».

    Ο κ. Χρυσόστομος ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση που είχαν αντάλλαξαν απόψεις εφ' όλης της ύλης.

    Νωρίτερα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός επισκέφτηκε τα Φυλακισμένα Μνήματα, όπου τον υποδέχτηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου, καθώς και τιμητικό άγημα της Εθνικής Φρουράς.

    [03] Απεγκλωβίστηκαν 3 γυναίκες από το χωριό Κλεπά Αιτωλοακαρνανίας

    Τρεις γυναίκες μεταφέρθηκαν από το χωριό Κλεπά Αιτωλοακαρνανίας, το οποίο έχει αποκλειστεί λόγω κατολισθήσεων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, στη Ναύπακτο με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού S-70 AEGEAN HAWK.

    Η διάθεση του ελικοπτέρου έγινε μετά από αίτημα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης.

    [04] Άνοδος 4,64% στο Χρηματιστήριο

    Με υψηλά κέρδη έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, μετά τη μεγάλη υποχώρηση της αγοράς κατά 14,10% την περασμένη εβδομάδα.

    Η έντονη ανοδική κίνηση της αγοράς βρήκε στήριγμα στο πιο αισιόδοξο κλίμα που δημιουργείται στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές και οι επενδυτές προεξοφλούν ότι θα υπάρξει πολιτική συμφωνία Ελλάδος- Ε.Ε.

    Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι μετοχές των τραπεζών και κυρίως της Eurobank μετά τις διαβεβαιώσεις κυβερνητικών παραγόντων ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί τους ιδιώτες μετόχους στις τράπεζες και θα στηριχθεί η μετοχική αξία των τραπεζών.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 755,42 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 4,64%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 765,50 μονάδες, όταν σημείωνε άνοδο έως και 6,04%.

    Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 116,35εκατ. ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 2 February 2015 - 17:30:20 UTC