Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τελετή παράδοσης - παραλαβής στο τέως υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης
  • [02] Συνάντηση Μ. Σουλτς με Αντ. Σαμαρά και Ευ. Βενιζέλο, την Πέμπτη
  • [03] Θέμα ηγεσίας στη ΝΔ, θέτει εμμέσως ο Ευ. Αντώναρος
  • [04] ΚΚΕ: Τα ψίχουλα προς την ακραία φτώχεια δεν αποτελούν πραγματική ανακούφιση για τα πλατιά λαϊκά στρώματα
  • [05] Συνάντηση του Ευ. Μεϊμαράκη με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου
  • [06] Κ. Καραγκούνης: Αδυναμία του κ. Τσίπρα να καταλάβει τι πάει να διαχειριστεί
  • [07] Χαλάει ο καιρός από το βράδυ
  • [08] Η ΕΕ πρόκειται να παρατείνει την ισχύ των κυρώσεων που έχει επιβάλει στη Ρωσία
  • [09] Φρένο στις ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ και ΕΛΠΕ, ανήγγειλε ο νέος υπουργός Ενέργειας
  • [10] Η Fitch διοργανώνει αύριο συζήτηση για την Ελλάδα
  • [11] Τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Ανάπτυξης
  • [12] Η Ελλάδα να είναι δίκαιη προς τους ανθρώπους στη Γερμανία και την Ευρώπη, ζήτησε ο Ζ. Γκάμπριελ

  • [01] Τελετή παράδοσης - παραλαβής στο τέως υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

    Μήνυμα για συνεργασία προς όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, προς το συμφέρον του δημόσιου συμφέροντος και του πολίτη, καθώς και την επιστροφή όσων είχαν απολυθεί με μνημονιακούς νόμους, μέσω διαθεσιμότητας, κινητικότητας κλπ, έστειλε ο νέος υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης, κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής στο πρώην υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και παρουσία του νέου υπουργού αναπληρωτή, αρμόδιου για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση Γιώργου Κατρούγκαλου, του απερχόμενου υπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της υφυπουργου Εύης Χριστοφιλοπούλου.

    Η λιτή τελετή παράδοσης- παραλαβής έγινε σε καλό κλίμα, ο κ. Μητσοτάκης υποδέχθηκε με κολακευτικά λόγια τη νέα πολιτική ηγεσία, όπως και η κ. Χριστοφιλοπούλου, ενώ τόσο ο Νίκος Βούτσης όσο και ο Γιώργος Κατρούγκαλος αναφέρθηκαν στον πολιτικό πολιτισμό που επέδειξε η προηγούμενη ηγεσία, κατά την τελετή και επεσήμαναν ότι αυτό είναι απαραίτητο για τη συνέχεια του κράτους και την κρίσιμη εποχή που διανύει η χώρα.

    Ο κ. Βούτσης τόνισε ότι «πήραμε εντολή, οι άνθρωποι που βρέθηκαν άδικα έξω από τις δουλειές τους να επανακάμψουν το συντομότερο δυνατό», αναφέροντας τους σχολικούς φύλακες και τις καθαρίστριες και επισημαίνοντας ότι «για τη χώρα δεν υπάρχει μέλλον με οποιοδήποτε οικονομικό ή διοικητικό πρόγραμμα εάν είμαστε υποχρεωμένοι να εξυπηρετήσουμε αυτό το μη βιώσιμο χρέος της χώρας».

    [02] Συνάντηση Μ. Σουλτς με Αντ. Σαμαρά και Ευ. Βενιζέλο, την Πέμπτη

    Με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, θα συναντηθεί αύριο ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, στις 14:30, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

    Συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα έχει αύριο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, στις 19:00.Στη συνάντηση θα παρευρεθούν και οι ευρωβουλευτές Νίκος Ανδρουλάκης και Εύα Καϊλή.

    [03] Θέμα ηγεσίας στη ΝΔ, θέτει εμμέσως ο Ευ. Αντώναρος

    Θέμα ηγεσίας στη ΝΔ, έθεσε εμμέσως ο Ευάγγελος Αντώναρος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά». «Η ΝΔ έχει μια μεγάλη παράδοση. Οι πρόεδροί της μετά από κάθε ήττα, έθεταν τον εαυτό τους στη διάθεση των οργάνων του κόμματος. Ο Καραμανλής το 2009, θυμάστε ότι δρομολόγησε ο ίδιος με ξεκάθαρη δήλωση το θέμα της διαδοχής του» είπε, σύμφωνα με τα parapolitika.gr. Ο κ. Αντώναρος ήταν επικριτικός και για τη μη παράδοση του Μεγάρου Μαξίμου στον Αλέξη Τσίπρα. «Εχω μάθει από το σπίτι μου να υποδέχομαι κάποιον και να τον ξεπροβοδίζω εγώ έως την πόρτα» δήλωσε.

    [04] ΚΚΕ: Τα ψίχουλα προς την ακραία φτώχεια δεν αποτελούν πραγματική ανακούφιση για τα πλατιά λαϊκά στρώματα

    «Τα ψίχουλα προς την ακραία φτώχεια δεν αποτελούν πραγματική ανακούφιση για τα πλατιά λαϊκά στρώματα που υποφέρουν, ιδιαίτερα μάλιστα που την ίδια στιγμή διακηρύσσεται η συνέχιση του δρόμου των δεσμεύσεων στην ΕΕ, της συμφωνίας με τους εταίρους, των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και των μεταρρυθμίσεων, δηλαδή ανάλογου δρόμου μ' αυτόν που έφερε τον λαό στη χρεοκοπία» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιο του, για την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

    [05] Συνάντηση του Ευ. Μεϊμαράκη με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

    Σε εξέλιξη είναι, από τις 13:30, η άτυπη συνάντηση που έχουν ο απερχόμενος Πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, με την προταθείσα από τον ΣΥΡΙΖΑ για το αξίωμα, Ζωή Κωνσταντόπουλου. Η συνάντηση γίνεται με πρωτοβουλία του Ευ. Μεϊμαράκη, προκείμενου να την ενημερώσει, ενώ αμέσως μετά θα υπάρξει σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες της Βουλής.

    [06] Κ. Καραγκούνης: Αδυναμία του κ. Τσίπρα να καταλάβει τι πάει να διαχειριστεί

    «Οι πρώτες ανακοινώσεις του κ. Τσίπρα φανερώνουν την αδυναμία του να καταλάβει το τι ακριβώς πάει να διαχειριστεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης, σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

    Ο κ. Καραγκούνης ανέφερε πως εκείνοι που είχαν εναντιωθεί σε κάθε μεταρρύθμιση, σήμερα, ως υπεύθυνη κυβέρνηση, μιλούν για αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, αλλά οι ανακοινώσεις από τους αρμόδιους υπουργούς σε κρίσιμους τομείς αποδεικνύουν ότι «αναφέρονται σε ξήλωμα των μεταρρυθμίσεων που έχουν ήδη επιτευχθεί, γυρίζοντας την Ελλάδα στο παρελθόν».

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΝΔ, η διακοπή κάθε ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, στον ΑΔΜΗΕ, στον ΟΛΠ, στα περιφερειακά αεροδρόμια και η επαναφορά των πλεοναζόντων δημοσίων υπαλλήλων και του ασύλου των αιωνίων φοιτητών, θα οδηγήσουν τη χώρα σε σύγκρουση με τους Ευρωπαίους εταίρους, αλλά και με την κοινή λογική, όταν τα έσοδα που έχουν προϋπολογιστεί ακυρώνονται.

    [07] Χαλάει ο καιρός από το βράδυ

    Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις βραδινές ώρες και από τα νοτιοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες σταδιακά κατά τη διάρκεια της νύχτας και αύριο θα επεκταθούν ανατολικά.

    Πιο συγκεκριμένα βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, θα εκδηλωθούν:

    Από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης στο Ιόνιο (τα νότια νησιά), την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και πιθανώς πρόσκαιρα στην κεντρική, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια και αύριο Πέμπτη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

    Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, η κακοκαιρία αναμένεται από το απόγευμα της Παρασκευής να εξασθενήσει.

    [08] Η ΕΕ πρόκειται να παρατείνει την ισχύ των κυρώσεων που έχει επιβάλει στη Ρωσία

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να παρατείνει κατά έξι μήνες την ισχύ των κυρώσεων που επέβαλε στη Ρωσία τον Μάρτιο μετά την προσάρτηση της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας, να επεκτείνει τον κατάλογο των προσώπων στα οποία επιβάλλονται κυρώσεις και να προετοιμάσει νέα μέτρα, σύμφωνα με το προσχέδιο της απόφασης του συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

    Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα συναντηθούν εκτάκτως αύριο Πέμπτη στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν την κρίση στην Ουκρανία, μετά την αναζωπύρωση των εχθροπραξιών και κυρίως τον βομβαρδισμό το Σάββατο της Μαριούπολης από τον οποίο έχασαν τη ζωή τους 30 πολίτες.

    Σύμφωνα με μια ευρωπαϊκή πηγή, θα υπάρξει μια «εκτίμηση» της κατάστασης στην Ουκρανία ως την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής της 12ης Φεβρουαρίου, όμως οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ δεν προσανατολίζονται «σε νέες οικονομικές κυρώσεις».

    «Στόχος» είναι «να τεθούν σε εφαρμογή οι ειρηνευτικές συμφωνίες του Μινσκ», υπογράμμισαν πολλές πηγές.

    [09] Φρένο στις ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ και ΕΛΠΕ, ανήγγειλε ο νέος υπουργός Ενέργειας

    Την κατάργηση των εφαρμοστικών νόμων του μνημονίου και της διαδικασίας περαιτέρω αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ, του ΑΔΜΗΕ και των ΕΛΠΕ, ανήγγειλε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στην τελετή παραλαβής του υπουργείου από τον τέως υπουργό Γιάννη Μανιάτη και την απερχόμενη πολιτική ηγεσία.

    Αναφερόμενος δε, στα θέματα των διεθνών ενεργειακών σχέσεων τόνισε: «δεν προτιθέμεθα να είμαστε δορυφόροι κανενός». Συνέδεσε το συγκεκριμένο θέμα με την αντίδραση της κυβέρνησης χθες στην έκδοση ανακοίνωσης από την ΕΕ κατά της Ρωσίας.

    Ο κ. Λαφαζάνης στάθηκε επίσης ιδιαίτερα στην ανάγκη παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, επισημαίνοντας ότι «η κρίση χρέους δεν είναι στην ουσία κρίση χρέους, το χρέος αξιοποιείται από τις νεοαποικιακές δυνάμεις της ΕΕ, προκειμένου να κατεδαφίσουν τα πάντα στη χώρα, η πραγματική κρίση είναι η παραγωγική διάλυση και υποβάθμιση της χώρας».

    Έδωσε δε ιδιαίτερη έμφαση στην καταπολέμηση της λαθρεμπορίας στην αγορά καυσίμων, καθώς και στην ενεργειακή επάρκεια, ασφάλεια και σε προσιτές τιμές για να δουλέψει ανταγωνιστικά η οικονομία και να ανακουφιστούν τα νοικοκυριά.

    [10] Η Fitch διοργανώνει αύριο συζήτηση για την Ελλάδα

    Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch ανακοίνωσε ότι θα διοργανώσει αύριο το απόγευμα (στις 4 ώρα Ελλάδας) μία συζήτηση μέσω τηλεδιάσκεψης για την Ελλάδα.

    Τα βασικά σημεία της συζήτησης θα περιλαμβάνουν: Τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις - Τις συνέπειες για τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα - Τη θέση του ελληνικού δημοσίου και των ελληνικών τραπεζών όσον αφορά τη ρευστότητα τους επόμενους μήνες - Τον κίνδυνο μετάδοσης για την ευρύτερη περιοχή - Εναύσματα για μελλοντικές αξιολογήσεις.

    Στην τηλεδιάσκεψη θα προεδρεύσει ο γενικός διευθυντής (managing director) και επικεφαλής του οίκου Fitch για τις αξιολογήσεις που αφορούν σε χώρες EMEA (Eυρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής) κ. Εντ Πάρκερ και θα συμμετάσχουν οι συνάδελφοί του Ντάγκλας Ρένγουικ από τη διεύθυνση αξιολόγησης χωρών και Γιόζεπ Κόλομερ από την διεύθυνση αξιολόγησης χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

    [11] Τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Ανάπτυξης

    Νομοθετική ρύθμιση για τη διευθέτηση του λεγόμενου ιδιωτικού χρέους προανήγγειλε ο νέος υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης στο περιθώριο της τελετής παραλαβής παράδοσης του υπουργείου. Κατά τη διάρκεια της τελετής ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε ότι πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η αλλαγή της σχέσης με το μνημόνιο και την τρόικα καθώς όπως τόνισε σε διαφορετική περίπτωση η αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας μπορεί να πνιγεί.

    Ανέφερε τους τρεις τομείς στους οποίους η νέα κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επαναπροσανατολίσει τις πολιτικές προτεραιότητες του υπουργείου που, όπως είπε, μέχρι τώρα ήταν η απορρύθμιση των αγορών, οι αποκρατικοποιήσεις και η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων.

    Στη συνέχεια ο κ. Σταθάκης ανέφερε τους τομείς στους οποίους, όπως είπε, θα υπάρχει συνέχεια με στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας και συγκεκριμένα: - Το νέο ΕΣΠΑ - Η απογραφειοκρατικοποίηση του συστήματος - Στροφή στη νεανική επιχειρηματικότητα με άνοιγμα νέων επιχειρήσεων - Αλλαγή στην επαφή των επιχειρήσεων με τη δημόσια διοίκηση μέσω ΚΕΠ επιχειρήσεων - Ενίσχυση των διαδικασιών των νεοφυών επιχειρήσεων - Ενίσχυση των εξαγωγών σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία - Διεύρυνση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων με προσανατολισμό στα μικρού και μεσαίου μεγέθους έργα.

    Ο πρώην υπουργός Κ. Σκρέκας, αναφέρθηκε στη στροφή της οικονομίας στην ανάπτυξη, στην υψηλή απορροφητικότητα που επιτεύχθηκε στο ΕΣΠΑ και στην ίδρυση του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου.

    [12] Η Ελλάδα να είναι δίκαιη προς τους ανθρώπους στη Γερμανία και την Ευρώπη, ζήτησε ο Ζ. Γκάμπριελ

    Έκκληση προς τη νέα ελληνική κυβέρνηση «να είναι δίκαιη απέναντι στους ανθρώπους της Γερμανίας και της Ευρώπης, οι οποίοι στάθηκαν αλληλέγγυοι τα τελευταία χρόνια» απηύθυνε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, υπουργός Οικονομίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ (SPD) και τόνισε ότι η Γερμανία σέβεται τη δημοκρατική επιλογή των Ελλήνων. «Στόχος μας θα πρέπει να είναι να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, αλλά πρέπει να γίνει σεβαστή η αρχή της Δικαιοσύνης προς τον δικό μας πληθυσμό, προς τους ανθρώπους στη Γερμανία και την Ευρώπη», οι οποίοι έδειξαν αλληλεγγύη στους Έλληνες με τις βοήθειες από το 2010, δήλωσε ο κ. Γκάμπριελ αναφερόμενος σε πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να διαπραγματευτεί το χρέος και να μην ολοκληρώσει όλες τις μεταρρυθμίσεις. Ο κ. Γκάμπριελ επισήμανε ακόμη ότι, εάν η Ελλάδα δεν θέλει να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, δεν γίνεται να πληρώσουν οι εργαζόμενοι αλλού. «Δεν μπορώ να το εξηγήσω αυτό στους Γερμανούς και στις Γερμανίδες, δεν είναι δυνατόν» δήλωσε και διατύπωσε την εκτίμηση ότι η νέα κυβέρνηση έχει την ευκαιρία να δει με νέα ματιά πολλά θέματα, όπως τη μάχη εναντίον της διαφθοράς. «Ευχόμαστε να διεξαγάγουμε έναν δίκαιο διάλογο με τη νέα κυβέρνηση» κατέληξε ο κ. Γκάμπριελ.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 28 January 2015 - 13:30:23 UTC