Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά με Ευ. Μεϊμαράκη
  • [02] Γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου στη Μυτιλήνη φέτος με τα λείψανα του Αγίου και ειδικό γλυκό για την περίσταση
  • [03] Στους 22 οι νεκροί από τη γρίπη
  • [04] Σπάει κάθε ρεκόρ πωλήσεων το νέο iphone 6 της Apple
  • [05] Πέφτει και σήμερα το Χρηματιστήριο
  • [06] Μ. Σουλτς και Γ. Ντάισελμπλουμ αύριο και μεθαύριο στην Αθήνα
  • [07] Ομπάμα και Μέρκελ αυξάνουν τα δάνεια προς την Ουκρανία

  • [01] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά με Ευ. Μεϊμαράκη

    Ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, είχε συνάντηση σήμερα, στα γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη Συγγρού, με τον τέως πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

    Η συνάντηση κράτησε μια ώρα και έγινε στο πλαίσιο των επαφών που έχει ξεκινήσει ο πρόεδρος της ΝΔ με βουλευτές και στελέχη του κόμματος.

    [02] Γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου στη Μυτιλήνη φέτος με τα λείψανα του Αγίου και ειδικό γλυκό για την περίσταση

    Με πανηγυρικό εορτασμό στη Μυτιλήνη θα τιμήσει την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου η Καθολική Αρχιεπισκοπή Αιγαίου, στη δικαιοδοσία της οποίας βρίσκεται ο καθολικός ναός της Μεταστάσεως της Θεοτόκου η γνωστή Φραγκοκκλησιά στην οδό Ερμού. Είναι ο πρώτος εορτασμός για τη μνήμη του δημοφιλούς Αγίου που θα πραγματοποιηθεί μετά την επιστροφή λειψάνων του στη Μυτιλήνη τον περασμένο Αύγουστο.

    Στη Φραγκοκκλησιά λοιπόν όπου φυλάσσονται λείψανα του Αγίου Βαλεντίνου, χoροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Νάξου, Τήνου, Ανδρου, Μυκόνου και Μητροπολίτη παντός Αιγαίου κ. Νικόλαου θα πραγματοποιηθεί πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα. Μετά το τέλος της Ακολουθίας του Εσπερινού θα γίνει η λιτανεία των λειψάνων του Αγίου Βαλεντίνου.

    Την επόμενη μέρα, 14 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

    Από την άλλη μεριά, η δημοτική Αρχή φιλοδοξεί εκείνες τις μέρες, ολόκληρη η πόλη της Μυτιλήνης να κινηθεί στους ρυθμούς της εορταστικής ατμόσφαιρας στη μνήμη του Αγίου των ερωτευμένων. Η μπάντα του δήμου θα συνοδεύσει τη λιτανεία την Παρασκευή το βράδυ και την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με επιλεγμένα ερωτικά τραγούδια στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

    Επίσης, στα πλαίσια του εορτασμού, η δημοτική Αρχή φιλοδοξεί να καθιερώσει το γλυκό του Αγίου Βαλεντίνου.

    [03] Στους 22 οι νεκροί από τη γρίπη

    Μέρα με την ημέρα αυξάνεται ο αριθμός όσων χάνουν τη ζωή τους από τις επιπλοκές της γρίπης.

    Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, 22 άνθρωποι έχουν καταλήξει μέχρι σήμερα.

    Οι ασθενείς που έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ είναι συνολικά 66 από τους οποίους 30 εξακολουθούν να παρακολουθούνται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

    [04] Σπάει κάθε ρεκόρ πωλήσεων το νέο iphone 6 της Apple

    Η αμερικανική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών και λογισμικού Apple ανακοίνωσε ότι κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2014 κατέγραψε κέρδη ύψους 18 δισ. δολαρίων, επίδοση - ρεκόρ σε παγκόσμιο επίπεδο για εταιρεία, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς. Στο τέταρτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, αναλυτές της Γουόλ Στριτ εκτιμούσαν ότι η εταιρεία θα πουλήσει λιγότερα από 70 εκατ. «έξυπνες» συσκευές κινητών τηλεφώνων, τα γνωστά iPhone. Ωστόσο, η Apple τους διέψευσε κατορθώνοντας να πουλήσει 74,5 εκατ. iPhone παγκοσμίως. Όπως έγινε γνωστό, τα έσοδα από τις πωλήσεις στο έφτασαν τα 74,6 δισ. δολάρια έναντι 57,6 δισ. δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα. Μόνο στην αγορά της Κίνας, η Apple κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις προϊόντων της κατά 70%, αναφέρει το Ρόιτερς.

    [05] Πέφτει και σήμερα το Χρηματιστήριο

    Μεγάλες απώλειες καταγράφουν οι τιμές των μετοχών εν μέσω επιδείνωσης του κλίματος και στην αγορά ομολόγων και με τις τραπεζικές μετοχές να δέχονται και σήμερα τα «πυρά» των πωλητών.

    Στην πλατφόρμα Tradeweb, που παρακολουθεί την πορεία της δευτερογενούς αγοράς ομολόγων, η απόδοση του 3ετούς εκτινάχθηκε κατά 183 μονάδες βάσης, αγγίζοντας το 16,03% που είναι το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων.

    Η απόδοση του 10ετούς τίτλου ενισχύθηκε κατά 50 μονάδες βάσης στο 10,30, ενώ το 5έτες βρίσκεται νέο ιστορικό υψηλό αγγίζοντας το 13,11%.

    Στο Χρηματιστήριο, ο Γενικός Δείκτης Τιμών στις 12:00 διαμορφώνεται στις 750,10 μονάδες σημειώνοντας πτώση 4,27%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 743,91 μονάδες όταν σημείωνε πτώση έως και 5,06%.

    Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 45,045 εκατ. ευρώ.

    [06] Μ. Σουλτς και Γ. Ντάισελμπλουμ αύριο και μεθαύριο στην Αθήνα

    Ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, θα είναι ο πρώτος ξένος αξιωματούχος που θα επισκεφθεί την Αθήνα και θα έχει συνάντηση, αύριο, Πέμπτη με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις πηγών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σουλτς δεν έρχεται για ζητήματα που αφορούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά για τη διαπραγμάτευση της νέας ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο κ. Σουλτς θέλει να διαμορφώσει ιδίαν αντίληψη για τις θέσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης και να τις μεταφέρει στο Βερολίνο.

    Εξάλλου, την Παρασκευή στην Αθήνα έρχεται ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Γ. Ντάισελμπλουμ, για μια πρώτη συνάντηση- και όχι για να διαπραγματευθεί- με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Ι. Βαρουφάκη.

    Είναι σημαντικό να σταθεί στα πόδια της η Ελλάδα, διεμήνυσε σε δηλώσεις του στις Βρυξέλλες ο κ. Ντάισελμπλουμ και είπε ότι αν μια χώρα χρειάζεται στήριξη υπάρχουν πάντα όροι και προϋποθέσεις. Σε ό,τι αφορά ειδικά την Ελλάδα υποστήριξε πως εναπόκειται στις ελληνικές Αρχές να τοποθετηθούν για το πως επιθυμούν να προχωρήσουν.

    Ο Γ. Ντάισελμπλουμ είπε ακόμη ότι είναι σημαντικό να υπάρξει ανοικοδόμηση της ελληνικής οικονομίας και τόνισε ότι ενδεχόμενη οπισθοδρόμηση στις μεταρρυθμίσεις θα αποτελέσει βήμα προς τα πίσω.

    [07] Ομπάμα και Μέρκελ αυξάνουν τα δάνεια προς την Ουκρανία

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ εξέφρασαν την ανησυχία τους για το ρόλο της Ρωσίας στην αύξηση της βίας στην ανατολική Ουκρανία, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν αργά χθες, και συμφώνησαν ότι χρειάζονται κεφάλαια για να σταθεροποιηθεί η ουκρανική οικονομία.

    Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως οι δύο ηγέτες ανησυχούν για "την υλική υποστήριξη της Ρωσίας προς τους αυτονομιστές" και για την αποτυχία της εν λόγω χώρας να υποστηρίξει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που υπογράφηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Μινσκ. Στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου προστίθεται πως οι δύο ηγέτες "συμφώνησαν ότι είναι ανάγκη να θεωρηθεί η Ρωσία υπόλογη για τις πράξεις της".

    Η Ουάσινγκτον είναι έτοιμη να αυξήσει τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας σχετικά με την Ουκρανία, αν αυτό είναι απαραίτητο, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού κατά την υπογραφή σήμερα μιας συμφωνίας δανειακών εγγυήσεων ύψους 2 δισεκ. δολαρίων για το Κίεβο. Ο Ομπάμα και η Μέρκελ είπαν ότι χρειάζεται ένα "εύρωστο πακέτο οικονομικής στήριξης" για να υποστηριχθεί η σταθεροποίηση της Ουκρανίας.

    Το Ρόιτερς σημειώνει πως οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ είναι πιθανό κατά τη συνάντηση που θα έχουν αύριο να ζητήσουν από την Επιτροπή να ετοιμάσει νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, αν και η τελική απόφαση θα ληφθεί από τους ηγέτες της ΕΕ που θα συνεδριάσουν στις 12 Φεβρουαρίου.

    Από την άλλη πλευρά, ουπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι η Ουκρανία θα πρέπει να διατηρήσει την ουδετερότητά της για να αποτρέψει περαιτέρω διαιρέσεις στη χώρα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 28 January 2015 - 11:30:29 UTC