Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Ουδέποτε υπήρξε κόμμα στην Ευρώπη, που να διεκδικεί εξουσία και να λέει ότι δεν θα αναγνωρίσει τις υποχρεώσεις της χώρας»
  • [02] Π. Καμμένος: Συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ, με βάση τις κόκκινες γραμμές μας
  • [03] Αντ. Σαμαράς: Σήμερα υπογράφεται η καταβολή αποζημιώσεων σε αγρότες και ροδακινοπαραγωγούς
  • [04] Ι. Βαρουφάκης: Δεν δήλωσα ποτέ ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία, είναι προτιμότερος ο θάνατος
  • [05] Μέτρα ύψους 735 εκατ. ευρώ κατά του τζιχαντισμού στη Γαλλία
  • [06] Το 123456, ο χειρότερος κωδικός πρόσβασης στον κόσμο για το 2014

  • [01] «Ουδέποτε υπήρξε κόμμα στην Ευρώπη, που να διεκδικεί εξουσία και να λέει ότι δεν θα αναγνωρίσει τις υποχρεώσεις της χώρας»

    «Τελειώνει το μνημόνιο και μπορούμε πλέον με το εθνικό σχέδιο και με κορμό της κυβέρνησης τη ΝΔ να ανατάξουμε τη μεσαία τάξη και να δημιουργήσουμε νέα αναγέννηση στη χώρα» σημειώνει ο τ. πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    «Πρέπει να πλησιάσουμε όλους εκείνους που κάποτε ψήφισαν τη ΝΔ, που είναι απογοητευμένοι, στενοχωρημένοι, οργισμένοι ίσως, να αποδεχθούμε αυτή την οργή και την αγανάκτηση για να μη τη βρούμε στην κάλπη. Να τους εξηγήσουμε ότι πράγματι περάσαμε πολύ δύσκολες ώρες, επιβλήθηκε στην Ελλάδα ένα πρόγραμμα που και εμείς δυστυχώς δεν πιστεύαμε ότι θα έπρεπε όλο αυτό να είχε υλοποιηθεί, πρόγραμμα που πλήγωσε τη μεσαία τάξη, είναι όμως ο πιο παραγωγικός ιστός της ΝΔ και αυτή πλήρωσε και τα περισσότερα και τώρα πλέον φτάσαμε στο τέλος. Τώρα αρχίζουμε σιγά σιγά να βγαίνουμε από την κρίση» σημειώνει ο κ. Μειμαράκης.

    Σε ερώτηση αν θεωρεί καταστροφική μια ενδεχόμενη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μεϊμαράκης απαντά: «Δεν μπορώ να σας δώσω τον βαθμό. Γεγονός είναι ότι οι εξελίξεις τρέχουν. Να έχουμε καταλήξει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Να έχουμε κάνει την αξιολόγηση την τελευταία, να έχουμε κλείσει το πρόγραμμα, να έχουμε βγει από το μνημόνιο. Εάν δεν γίνει, θα μπούμε σε περιπέτειες. Ο ΣΥΡΙΖΑ μας λέει ότι δεν θα το κάνει, δεν θα γίνει, δεν συμφωνεί. Και μπορεί να το κάνει χωρίς νέα μέτρα. Διότι θα είναι μια κυβέρνηση με νωπή εντολή. Πιστεύουμε ότι δεν θα χρειαστούν καθόλου μέτρα. Άρα, το να λες ότι δεν θα τηρήσεις τις δεσμεύσεις της χώρας, τις διεθνείς, δημιουργεί το πρόβλημα...

    Ποτέ δεν υπήρχε κόμμα σε ευρωπαϊκές εκλογές που να διεκδικεί εξουσία και να λέει ότι δεν θα αναγνωρίσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, αν ήθελε, μπορούσε αυτό που λέει -τρόμος και φόβος, το καλλιεργούν οι τράπεζες κ.λπ.- να το κλείσει με μια ανακοίνωση. Να πει «ναι, θα προσέλθω στην τελευταία αξιολόγηση, δεν θα δεχθώ κανένα μέτρο και από εκεί και πέρα θα προχωρήσω». Αυτό το κρίσιμο διάστημα, μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, μπορεί να μας βάλει σε πάρα πολύ μεγάλες περιπέτειες».

    [02] Π. Καμμένος: Συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ, με βάση τις κόκκινες γραμμές μας

    Την πεποίθησή του ότι το κόμμα του θα εισέλθει στη Βουλή εξέφρασε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος και παρουσίασε τις παραμέτρους συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές, στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι στο Ζάππειο.

    Ο κ. Καμμένος είπε ότι οι επιπτώσεις των μνημονίων είναι ανθρωπιστικής κρίσης και όχι μόνο οικονομικής και πρόσθεσε ότι πρωταρχικό για τους Ανεξάρτητους Έλληνες είναι η διασφάλιση του μέλλοντος της ελληνικής οικογένειας.

    «Κρατήσαμε σταθερή στάση όλα αυτά τα χρόνια. Είμαστε συνεπείς» είπε ο κ. Καμμένος, εκτιμώντας ότι το εκλογικό αποτέλεσμα έχει κριθεί και είπε ότι η διάφορα του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ «είναι πάνω από επτά μονάδες». Κάλεσε τον κόσμο να αποφασίσει να επιλέξει εάν θέλει μια αυτοδύναμη «και αλαζονική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» ή «μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες με τις κόκκινες γραμμές, σε θέματα όπως το μακεδονικό, το θέμα της Θράκης, τα εθνικά θέματα».

    Τόνισε κατηγορηματικά ότι δεν αποδέχεται τον διαχωρισμό Κράτους- Εκκλησίας, ενώ ξεκαθάρισε ότι θα προωθήσει τη μείωση του συντελεστή φορολογίας για επιχειρήσεις στο 7%, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, ενώ τόνισε με έμφαση ότι θα επιδιώξει «την τιμωρία εκείνων που μας οδήγησαν στο Μνημόνιο, την αποκατάσταση αδικιών που επέφερε το PSI» και υπογράμμισε ότι θα διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες «εκείνων που αποφάσισαν το PSI».

    [03] Αντ. Σαμαράς: Σήμερα υπογράφεται η καταβολή αποζημιώσεων σε αγρότες και ροδακινοπαραγωγούς

    Σήμερα υπογράφεται η καταβολή των εξισωτικών αποζημιώσεων των αγροτών και των αποζημιώσεων στους ροδακινοπαραγωγούς, για τις επιπτώσεις από το εμπάργκο στη Ρωσία, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος προειδοποίησε πως υπάρχει ο κίνδυνος να συμβεί «ατύχημα» για τη χώρα, αν οι πολίτες προτιμήσουν τη ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω της ψήφου στον ΣΥΡΙΖΑ.

    Την παραπάνω ανακοίνωση έκανε ο κ. Σαμαράς, κατά την επίσκεψή του σε σύγχρονη κτηνοτροφική μονάδα, στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, όπου ο ιδιοκτήτης τον ενημέρωσε για τον τρόπο με τον οποίο αξιοποίησε ευρωπαϊκά κονδύλια.

    Ο πρωθυπουργός περιόδευσε στη Β΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, στην οποία είναι και υποψήφιος βουλευτής. Ο πρωθυπουργός αντάλλαξε χειραψίες με περαστικούς και μπήκε σε καφενεία και άλλα καταστήματα, όπου συνομίλησε με ιδιοκτήτες και πελάτες.

    [04] Ι. Βαρουφάκης: Δεν δήλωσα ποτέ ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία, είναι προτιμότερος ο θάνατος

    Την πεποίθηση ότι η διαπραγμάτευση με τους εταίρους «θα πρέπει να κλείσει έως τα τέλη Μαΐου» εκφράζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο οικονομολόγος, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθήνας, Γιάννης Βαρουφάκης.

    «Η διαπραγμάτευση κατ' εμέ δεν έχει κανέναν λόγο να τραβήξει μήνες και μήνες. Υπάρχει ένα ομόλογο στα χέρια της ΕΚΤ, που λήγει τον Ιούνιο. Και τον Ιούλιο είναι δύο τα ομόλογα. Θεωρώ ότι η διαπραγμάτευση θα πρέπει να κλείσει έως τα τέλη Μαΐου» σημειώνει και προσθέτει: «Εμείς δεν έχουμε καμία αντίρρηση, μία νέα συμφωνία με τους εταίρους μας να εμπεριέχει και κάποιες δεσμεύσεις δικές μας για την εκπόνηση αυτής της νέας συμφωνίας. Αυτή όμως η συμφωνία, η οποία έχει συμφωνηθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και την οποία ελέγχει κι υποτίθεται εφαρμόζει πιστά η τρόικα, έχει τελειώσει κι έχει τελειώσει απ' τη ζωή, απ' τα πράγματα, έχει εξοκείλει».

    Ο κ. Βαρουφάκης σημειώνει ακόμη πως δεν είπε ποτέ ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές της Ελλάδας μετά τις εκλογές, είναι προτιμότερος ο θάνατος. «Προφανώς δεν έκανα ποτέ αυτή τη δήλωση» λέει και προσθέτει: «Δυστυχώς, η ποιότητα του διαλόγου όσο πλησιάζει η Κυριακή, είναι τέτοια στην Ελλάδα που είναι καταπληκτικό το τι λέγεται ότι έχω πει. Δεν έχω πει ποτέ κάτι τέτοιο. Αυτό που είπα είναι ότι είναι απαραίτητο να σταματήσει ο θανάσιμος εναγκαλισμός της Ελλάδας απ' το χρέος. Όπως και ο θανάσιμος εναγκαλισμός γενικότερα στην Ευρωζώνη μεταξύ των πτωχευμένων κρατών και των πτωχευμένων τραπεζών και προσέθεσα, όταν ρωτήθηκα για κάτι άλλο -ερωτήθην για το εάν μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν διατεθειμένη να κονταροκτυπηθεί με τη διαπλοκή και τα μεγάλα συμφέροντα- είπα "ναι βεβαίως, πάμε σε μία μάχη, χωρίς να είμαστε σίγουροι για την έκβαση", γιατί είναι πολύ μεγάλος ο αντίπαλος και πολύ ισχυρός, αλλά στην Ελλάδα έχουμε μία παράδοση, κάθε 28η Οκτωβρίου, να το θυμόμαστε αυτό, όταν ένας αγώνας πρέπει να δοθεί δεν κοιτάμε το κόστος».

    [05] Μέτρα ύψους 735 εκατ. ευρώ κατά του τζιχαντισμού στη Γαλλία

    Ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς παρουσίασε σήμερα μια σειρά αντιτρομοκρατικών μέτρων μετά τις τζιχαντιστικές επιθέσεις του Παρισιού, το κόστος των οποίων υπολογίζεται σε 735 εκατ. ευρώ σε τρία χρόνια και υπογράμμισε πως οι υπηρεσίες ασφαλείας πρέπει να επιτηρούν 3.000 ανθρώπους και πως για τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας θα δημιουργηθούν 2.680 επιπλέον θέσεις απασχόλησης.

    «Σήμερα πρέπει να επιτηρούμε σχεδόν 1.300 πρόσωπα, Γάλλους ή ξένους που κατοικούν στη Γαλλία, λόγω της ανάμιξής τους σε τρομοκρατικά δίκτυα στη Συρία και το Ιράκ. Πρόκειται για αύξηση κατά 130% μέσα σ' ένα χρόνο», εξήγησε ο Βαλς σε συνέντευξη Τύπου.

    «Σ' αυτούς προστίθενται 400 ως 500 πρόσωπα που ενέχονται σε παλαιότερα δίκτυα ή που αφορούν άλλες χώρες, καθώς και οι κύριοι πρωταγωνιστές της σφαίρας του γαλλόφωνου κυβερνο-τζιχαντισμού. Συνολικά πρέπει να επιτηρούμε σχεδόν 3.000 πρόσωπα» υπογράμμισε.

    [06] Το 123456, ο χειρότερος κωδικός πρόσβασης στον κόσμο για το 2014

    Μερικοί άνθρωποι επιμένουν να μην έχουν φαντασία ή αδιαφορούν ακόμη και όταν πρόκειται για την ασφάλειά των δεδομένων τους στο διαδίκτυο. Το 123456 υπήρξε και το 2014, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, ο χειρότερος -δηλαδή ο πιο εύκολος να «σπάσει»- κωδικός πρόσβασης (password) στον κόσμο, σύμφωνα με τον καθιερωμένο από το 2011 ετήσιο κατάλογο της αμερικανικής εταιρείας SplashData, που δόθηκε στη δημοσιότητα.

    Δεύτερος στη σειρά κοινοτυπίας είναι ο εξίσου «ευφάνταστος» κωδικός: password. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν κατά σειρά οι εξής κωδικοί: 12345, 12345678, qwerty (τα πρώτα έξι γράμματα ενός πληκτρολογίου), 123456789, 1234, baseball, dragon και football. Για πρώτη φορά στο Top 25 των χειρότερων κωδικών εμφανίστηκαν το 696969 και το batman.

    Η κατάταξη βασίζεται σε διαρροές κωδικών που γίνονται στο διαδίκτυο, έπειτα από επιθέσεις χάκερ. Για το 2014, ελήφθησαν υπόψη 3,4 εκατομμύρια κωδικοί που διέρρευσαν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 21 January 2015 - 13:30:24 UTC