Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ με 4,2 μονάδες, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση
  • [02] Περιοδεία Αντ. Σαμαρά στον νομό Θεσσαλονίκης
  • [03] Κυκλοφοριακό κομφούζιο στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, λόγω καραμπόλας
  • [04] Σταθεροποιείται στα 48 δολάρια το βαρέλι η τιμή του μπρεντ
  • [05] Πέθανε ο ποιητής Γιάννης Κοντός
  • [06] Το ΚΑΣ «φρενάρει» την εξαγωγή, στο Λονδίνο, έργων της συλλογής Ιόλα
  • [07] Είναι γεγονός: Το καθισιό σκοτώνει

  • [01] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ με 4,2 μονάδες, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

    Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ κατά 4,2 ποσοστιαίες μονάδες και επτακομματική Βουλή, αποτυπώνει έρευνα της RASS, που διεξήχθη για τον ιστότοπο iefimerida.gr, στις 19 και 20 Ιανουαρίου 2014, σε δείγμα πανελλαδικό δείγμα 1.003 εκλογέων.

    Σύμφωνα με τις απαντήσεις των ερωτηθέντων, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 31,2%, έναντι 27,0% της ΝΔ.

    Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται Το Ποτάμι με 6,3% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,5%, η ΧΑ με 4,5%, το ΠΑΣΟΚ με 4% και οι ΑΝΕΛ με 3,1%.

    Ποσοστό 2,2% συγκεντρώνει το ΚΙΔΗΣΟ, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος παραμένει σε υψηλά ποσοστα (9,5%).

    [02] Περιοδεία Αντ. Σαμαρά στον νομό Θεσσαλονίκης

    Περιοδεία στον νομό Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Θα επισκεφθεί περιοχές της Β' εκλογικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης και στις 19:00 θα μιλήσει στο Βελλίδειο.

    Νωρίτερα, επισκέφθηκε τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο λέγοντας πως «εμείς προχωρούμε πάντοτε με κριτήριο το έθνος, την πατρίδα, τη θρησκεία και πάντοτε με γνώμονα το συμφέρον του τόπου».

    Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι είναι «πολύ μεγάλη τιμή και ευχαρίστηση» κάθε φορά που συναντά τον μητροπολίτη, διότι, όπως είπε, είναι «ένας φλογερός ιεράρχης, ο οποίος είναι κήρυκας της Ορθοδοξίας μας και κήρυκας των δικαίων του ελληνισμού και της Μακεδονίας μας». «Θα ήθελα, όμως, επιπλέον να σας ευχαριστήσω γιατί είσαστε και ο πρωταγωνιστής στη στήριξη των πιο αδύναμων συνανθρώπων μας, με τις τεράστιες προσπάθειες που έχετε κάνει για τη βοήθεια τους. Για αυτό πραγματικά, εκ μέρους όλων, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.

    [03] Κυκλοφοριακό κομφούζιο στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, λόγω καραμπόλας

    Με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα προς δυτικά, ύστερα από καραμπόλα περίπου 15 οχημάτων, που σημειώθηκε νωρίτερα.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία, το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 11 το πρωί, 100 μέτρα μετά το τούνελ, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

    Στο σημείο βρίσκονται άνδρες της Τροχαίας, που ρυθμίζουν την κυκλοφορία.

    [04] Σταθεροποιείται στα 48 δολάρια το βαρέλι η τιμή του μπρεντ

    Η τιμή του πετρελαίου μπρεντ στις αγορές της Ασίας σταθεροποιείται στα 48 δολάρια το βαρέλι, αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα το πρακτορείο Ρόιτερς.

    Στις 09:08 ώρα Ελλάδας, η τιμή του μπρεντ βρέθηκε στα 48,32 δολάρια το βαρέλι, ενισχυμένη κατά 33 σεντς.

    Την ίδια ώρα, η τιμή του αμερικανικού αργού κέρδιζε 44 σεντς διαμορφούμενη στα 46,91 δολάρια το βαρέλι.

    Ωστόσο, αναλυτές της Morgan Stanley και της BNP Paribas επισημαίνουν στο Ρόιτερς ότι οι τιμές αναμένεται να παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα για τουλάχιστον έξι μήνες.

    [05] Πέθανε ο ποιητής Γιάννης Κοντός

    Πέθανε σήμερα ο ποιητής και αρθρογράφος Γιάννης Κοντός, σε ηλικία 71 ετών, έπειτα από μακρά νοσηλεία του στο νοσοκομείο.

    Ο Γιάννης Κοντός, γεννήθηκε στο Αίγιο το 1943. Σπούδασε οικονομικά και εργάστηκε ως ασφαλιστής. Μεταξύ του 1971 και του 1976 διατήρησε, μαζί με τον Θανάση Νιάρχο, το βιβλιοπωλείο «Ηνίοχος», σημείο συνάντησης λογοτεχνών και διανοούμενων κατά τα τελευταία χρόνια της δικτατορίας.

    Στα γράμματα πρωτοεμφανίστηκε με ποίηση το 1965, και με το πρώτο του βιβλίο, το 1970. Έχει εκδώσει δεκαπέντε ποιητικά βιβλία, δύο βιβλία με πεζά κείμενα («Τα ευγενή μέταλλα», τ. 1 και 2), και τρία βιβλία για παιδιά.

    Το 1998 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης για την ποιητική συλλογή «Ο αθλητής του τίποτα». Το 2009 τιμήθηκε με το Βραβείο του Ιδρύματος Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών για το σύνολο του ποιητικού του έργου.

    [06] Το ΚΑΣ «φρενάρει» την εξαγωγή, στο Λονδίνο, έργων της συλλογής Ιόλα

    Να μην χορηγηθεί άδεια μόνιμης εξαγωγής στο Λονδίνο εννέα αρχαίων έργων που βρίσκονται στην κατοχή της Ελένης Κουτσούδη - Ιόλα, ανιψιάς του γνωστού συλλέκτη.

    Σε αυτή τη γνωμοδότηση κατέληξε χτες το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, τα μέλη του οποίου δέχτηκαν ομόφωνα την εισήγηση της αρμόδιας Διεύθυνσης Διαχείρισης Εθνικού Αρχείου Μνημείων, Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών του Υπουργείου Πολιτισμού, που επικαλέστηκε λόγους προστασίας των αρχαιοτήτων.

    Σημειώνεται ότι η κ. Κουτσούδη - Ιόλα είναι νόμιμη κάτοχος 54 αντικειμένων και εικόνων, που προέρχονται από τη Συλλογή Ιόλα, κατά τις αποφάσεις του 1987 και του 2011.

    Σύμφωνα, δε, με την τελευταία, τρία από τα αντικείμενα της συλλογής πρέπει να περιέλθουν στο ελληνικό δημόσιο έναντι 6.000 ευρώ, αγορά που ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί.

    [07] Είναι γεγονός: Το καθισιό σκοτώνει

    Όσο περισσότερες ώρες μέσα στην ημέρα περνάει κανείς καθισμένος στο σπίτι, στη δουλειά του ή όπου αλλού, τόσο αυξάνει ο κίνδυνος να αρρωστήσει ή να πεθάνει πρόωρα, ακόμη κι αν κατά καιρούς ασκείται, σύμφωνα με μια νέα καναδική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη ουσιαστικά επιβεβαιώνει ανάλογα συμπεράσματα προηγούμενων ερευνών, που έχουν δείξει ότι, αν κανείς θέλει να είναι υγιής και να ζήσει περισσότερο, δεν πρέπει να προσπαθεί απλώς να αντισταθμίζει το καθισιό με την περιοδική σωματική άσκηση, αλλά πρέπει να περιορίσει, όσο μπορεί, την ίδια την καθιστική ζωή.

    Οι επιστήμονες επεσήμαναν ότι «πάνω από τη μισή ζωή του ο μέσος άνθρωπος την περνά καθιστός, βλέποντας τηλεόραση, δουλεύοντας στον υπολογιστή κλπ.». Όσο περισσότερο χρόνο περνά κανείς σε έναν καναπέ ή σε μια καρέκλα, τόσο αυξάνει ο κίνδυνος για καρδιοπάθεια, διαβήτη, καρκίνο και πρόωρο θάνατο - άσχετα από το πόσες ώρες κανείς γυμνάζεται.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 21 January 2015 - 11:30:29 UTC