Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ δεν θα δώσει ανοχή σε καμία κυβέρνηση
  • [02] Αντ. Σαμαράς: Με αυτά που επαγγέλλεται ο ΣΥΡΙΖΑ η χώρα θα πάει στον πάτο
  • [03] Ευ. Βενιζέλος: Έφτασε η ώρα της αλήθειας
  • [04] Έρευνες και από την ΕΛ.ΑΣ για επτά τζιχαντιστές
  • [05] ΣτΕ: Νόμιμο το σχέδιο διατάγματος για τη ίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας εντός της ΕΛΑΣ

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ δεν θα δώσει ανοχή σε καμία κυβέρνηση

    Την αναγκαιότητα για τον λαό ενός ισχυρού ΚΚΕ και όχι ενός «μπαλαντέρ» υποταγής του λαού, επισήμανε ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε αποψινή του συνέντευξη στο Mega.

    Εκτίμησε ότι σε περίπτωση μη επίτευξης αυτοδυναμίας θα σχηματιστεί κυβέρνηση, η οποία το πιθανότερο είναι να είναι κυβέρνηση συνεργασίας ή ανοχής.

    Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι υπάρχει βάσει των προγραμμάτων και της στρατηγικής κατεύθυνσης σειράς κομμάτων -πλην ΚΚΕ- η αντικειμενική βάση για τον σχηματισμό κυβέρνησης ακόμα και «μεγάλου συνασπισμού», προσθέτοντας ότι «αυτό πολιτικά δεν είναι ώριμο αυτή τη στιγμή, έτσι όπως έχει εξελιχθεί η πόλωση».

    Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ δεν θα δώσει ανοχή σε καμία κυβέρνηση και πολύ περισσότερο δεν θα παρέχει οποιαδήποτε στήριξη.

    Στην παρατήρηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποκλείσει τη συνεργασία του με μια σειρά κομμάτων, είπε χαρακτηριστικά «όπως απέκλειε η ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και αντίστροφα», προσθέτοντας «έτσι παίζεται το δικομματικό-διπολικό παιχνίδι».

    [02] Αντ. Σαμαράς: Με αυτά που επαγγέλλεται ο ΣΥΡΙΖΑ η χώρα θα πάει στον πάτο

    Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από το Αγρίνιο ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης.

    «Δεν πρόκειται ποτέ να παίξουμε την πατρίδα μας στα ζάρια, ούτε να μας παρασύρουν με ένα νέο λεφτά υπάρχουν» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. Επίσης, ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε ότι «μας οδηγούν σε σύγκρουση με τους εταίρους, σε χρεοκοπία, σε έξοδο από το ευρώ», ενώ όπως τόνισε «η Ελλάδα έχει δύο δρόμους: Ή θα παραμερίσει την πολιτική αβεβαιότητα και θα πάει στην ανάπτυξη ή θα κατρακυλήσει στο χείλος της χρεοκοπίας». Μάλιστα, όπως ανέφερε σε αυτό το σημείο, «το λένε οι δικοί τους, πως δεν μπορείς να ζητάς τα λεφτά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να μην ακολουθείς τους κανόνες της».

    Συνεχίζοντας την επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε: «μας λένε ότι η χώρα έφθασε στον πάτο, αλλά το σίγουρο είναι ότι με αυτά που επαγγέλλεται ο ΣΥΡΙΖΑ, θα πάει η χώρα στον πάτο». Όμως, όπως πρόσθεσε, «αυτό δεν θα το επιτρέψει ο λαός μας».

    «Πετύχαμε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό» είπε ο πρωθυπουργός και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να επαναφέρει το καθεστώς των ελλειμμάτων και των χαριστικών συντάξεων.

    [03] Ευ. Βενιζέλος: Έφτασε η ώρα της αλήθειας

    Επίθεση σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από τη Χαλκίδα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. Ο κ. Βενιζέλος έβαλε σειρά από διλήμματα στους πολίτες κατηγορώντας τη Ν.Δ. ότι προσπαθεί να εκφοβίσει το εκλογικό σώμα και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπαθεί να επιβάλει έναν εφησυχασμό. Ο ίδιος πάντως δεν παρέλειψε να απευθύνει και κατηγορίες για υπονομευτές και διασπαστές, κλείνοντας ουσιαστικά την πόρτα για προσελεύσεις μετά τις εκλογές.

    «Έφτασε η ώρα της αλήθειας, έφτασε η ώρα που όλα εξοφλούνται άμα τη εμφανίσει» διεμήνυσε ο Ευ.Βενιζέλος . Ο ίδιος έθεσε ένα δίλημμα τονίζοντας πως «εμείς την Κυριακή 25 Ιανουαρίου όταν θα πάνε οι πολίτες να ψηφίσουν θα έχουμε στην κάλπη αφήσει την Ελλάδα ακέραιη, με τις τράπεζες να υπάρχουν και να λειτουργούν, με την οικονομία σε κίνηση και σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης. Θα αφήσουμε στην κάλπη την Ελλάδα να έχει το ΕΣΠΑ έτοιμο. Θα έχουμε αφήσει τη διαπραγμάτευση ένα βήμα πριν τη συμφωνία. Θα αφήσουμε την ΕΚΤ να είναι έτοιμη να προστατεύσει τις καταθέσεις των Ελλήνων. Θα έχουμε αφήσει τη χώρα ακέραιη χωρίς κρίσεις στην εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας, παρά τις τεράστιες πιέσεις που υπάρχουν και στο Κυπριακό και στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο. Ο λαός ελεύθερα, κυρίαρχα, με αξιοπρέπεια θα κρίνει στις 25 Γενάρη πως θα πορευτεί η χώρα από τις 26 και μετά, ποια κυβέρνηση θα πορευτεί, ποια πολιτική θα ακολουθήσει» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ευ.Βενιζέλος.

    [04] Έρευνες και από την ΕΛ.ΑΣ για επτά τζιχαντιστές

    Σε συναγερμό βρίσκονται οι αστυνομίες όλων των χωρών της Ε.Ε., μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, μετά από κατεπείγον σήμα της EUROPOL, σχετικά με πιθανό σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης τζιχαντιστών, με παγιδευμένα αυτοκίνητα σε ευρωπαϊκή χώρα, μέχρι τις 17 Ιανουαρίου.

    Το σήμα της EUROPOL, εστάλη στις αστυνομίες των ευρωπαϊκών χωρών το περασμένο Σάββατο και σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρονται τα ονόματα επτά τζιχαντιστών, που φέρονται ότι πρόκειται να εκτελέσουν τις τρομοκρατικές ενέργειες.

    Όπως ανέφερε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, το σήμα αυτό εστάλη και στις ελληνικές Αρχές, στο πλαίσιο της στενής αστυνομικής συνεργασίας, ιδιαίτερα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Γαλλία, με αίτημα να διερευνηθεί αν τα συγκεκριμένα πρόσωπα πέρασαν από την Ελλάδα και παράλληλα να υπάρχει επιφυλακή για την περίπτωση που εμφανιστούν τις επόμενες μέρες.

    Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες έχουν σταλεί και φωτογραφίες, ενώ αναφέρεται ότι οι συγκεκριμένοι τζιχαντιστές έχουν εκπαιδευτεί στην Υεμένη και έχουν διασυνδέσεις στον Λίβανο, την Σαουδική Αραβία και την Ρωσία.

    [05] ΣτΕ: Νόμιμο το σχέδιο διατάγματος για τη ίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας εντός της ΕΛΑΣ

    Νόμιμο έκρινε το Ε΄ Τμήμα του Συμβούλιου της Επικρατείας (ΣτΕ) το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την ίδρυση, οργάνωση, και λειτουργία των υπηρεσιών της Δημοτικής Αστυνομίας.

    Η Δημοτική Αστυνομία επανιδρύεται ουσιαστικά εντός της ΕΛΑΣ.

    Ειδικότερα, στο ΣτΕ κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία το εν λόγω σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος. Το Ε΄ Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Αγγελική Θεοφιλοπούλου και εισηγητή τον πάρεδρο Δημ. Βασιλειάδη, με γνωμοδότησή του έκρινε νόμιμο το επίμαχο διάταγμα, κάνοντας μόνο νομοτεχνικού περιεχομένου παρατηρήσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 13 January 2015 - 21:30:21 UTC