Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ισπανό ομόλογό του
  • [02] Ευ. Βενιζέλος: Δεν υπάρχει περιθώριο δεύτερων εκλογών
  • [03] Στο λιμάνι της Καλύμνου κατέπλευσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Παναγία Σπηλιανή»
  • [04] Πτώμα κοριτσιού, σε προχωρημένη αποσύνθεση, εντοπίστηκε σε αλιευτικό καταφύγιο της Χίου
  • [05] Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων
  • [06] Αποσύρεται το εγχειρίδιο «Ιστορία της τέχνης» της Γ' Λυκείου
  • [07] Έως τις 20 Φεβρουαρίου η τακτοποίηση της μεταβολής της επαγγελματικής εγκατάστασης
  • [08] Συρρίκνωση κατά 2,9% της ρωσικής οικονομίας, αναμένει η Παγκόσμια Τράπεζα
  • [09] Κυκλοφόρησε το πρώτο φύλλο της Charlie Hebdo μετά τις επιθέσεις
  • [10] Έντεκα άμαχοι σκοτώθηκαν σε λεωφορείο που επλήγη από ρουκέτες, στην Ουκρανία

  • [01] Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ισπανό ομόλογό του

    Με τον Ισπανό ομόλογό του Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα, θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στις 10:30 στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά τη συνάντηση, οι δύο ηγέτες θα προβούν σε κοινές δηλώσεις.

    «Δεν πρόκειται ποτέ να παίξουμε την πατρίδα μας στα ζάρια, ούτε να μας παρασύρουν με ένα νέο λεφτά υπάρχουν» τόνισε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς σε ομιλία του χθες στο Αγρίνιο. «Μας οδηγούν σε σύγκρουση με τους εταίρους, σε χρεοκοπία, σε έξοδο από το ευρώ» ανέφερε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «μας λένε ότι η χώρα έφθασε στον πάτο, αλλά το σίγουρο είναι ότι με αυτά που επαγγέλλεται ο ΣΥΡΙΖΑ, θα πάει η χώρα στον πάτο». Όμως, όπως είπε, «αυτό δεν θα το επιτρέψει ο λαός μας».

    [02] Ευ. Βενιζέλος: Δεν υπάρχει περιθώριο δεύτερων εκλογών

    «Δεν υπάρχει περιθώριο δεύτερων εκλογών αν θέλουμε να διασώσουμε την οικονομία και την προοπτική της χώρας», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Action24» και σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι κρίσιμο μέγεθος ώστε να δηλώσει την επιθυμία και πρόθεσή του να συμπράξουν όλοι μετεκλογικά. Κληθείς να εκτιμήσει αν θα κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ κι αν θα μπορέσει να σχηματιστεί κυβέρνηση άμεσα, εξέφρασε την ελπίδα να κερδίσει τις εκλογές ο λαός, δηλαδή η πολιτική πραγματικότητα, γιατί αν τις χάσει η πολιτική πραγματικότητα, θα τις κερδίσει η ιστορία. «Ελπίζω να μας αξιολογήσει και να μας στηρίξει ο λαός και να μην περιμένουμε απάντηση στην ιστορία», είπε. Κατέκρινε την πολιτική του «άγαρμπου εκφοβισμού» της ΝΔ, όπως είπε, και εκτίμησε ότι στρέφεται εναντίον της, καθώς επίσης και την πολιτική του «αφελούς ή κουτοπόνηρου εφησυχασμού» που καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η κυβέρνηση θα παραδώσει τη χώρα ακέραιη στις 25 Ιανουαρίου και πως οι πολίτες θα κρίνουν ποιος θέλουν να πάει ως εγγυητής, ρυθμιστής, συνεργάτης, τεχνικός εταίρος, με όποιον αναλάβει το κύριο βάρος. «Πρέπει να είναι κρίσιμο το μέγεθος του ΠΑΣΟΚ ώστε να πει ότι επιθυμία του είναι να συμπράξουν όλοι», είπε και πρόσθεσε ότι το πρώτο κόμμα παίζει καθοριστικό ρόλο λόγω του μπόνους των 50 εδρών, το δεύτερο κόμμα θα μπορούσε να μην δεχτεί την πρόσκληση-πρόκληση, ότι χωρίς το πρώτο κόμμα δεν γίνεται αριθμητικά και χωρίς το δεύτερο υπάρχει πολιτικό πρόβλημα. Στο ερώτημα αν μπορεί να γίνει κυβέρνηση εθνικής ενότητας χωρίς τη συμμετοχή και των δύο μεγάλων κομμάτων, είπε ότι το ιδεώδες θα ήταν η κυβέρνηση να είναι πραγματικά εθνικής ενότητας, αλλά ότι από εκεί και πέρα αν υπάρχει συμφωνία στη στρατηγική, το αίτημα της κοινωνίας, άλλες δυνάμεις που συμπράττουν, θα μπορούσε να λείπει το δεύτερο κόμμα, αν και κακώς θα έλειπε.

    [03] Στο λιμάνι της Καλύμνου κατέπλευσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Παναγία Σπηλιανή»

    Στο λιμάνι της Καλύμνου κατέπλευσε με ασφάλεια και με τη συνδρομή αλιευτικού σκάφους, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Παναγία Σπηλιανή», που χθες τα μεσάνυχτα λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, προσάραξε με 6 άτομα πλήρωμα σε βραχώδη ακτή της Νησίδας Γυαλί, βορειοδυτικά της Νισύρου. Το πλοίο, ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Νισύρου, ωστόσο λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή απέπλευσε προς τη νησίδα Γυαλί για να δέσει σε ασφαλές αγκυροβόλιο. Όμως ξέσυρε η άγκυρα και προσάραξε.

    Το πλοίο «Παναγία Σπηλιανή» πραγματοποιεί δρομολόγιο από τη Νίσυρο στην Κω.

    [04] Πτώμα κοριτσιού, σε προχωρημένη αποσύνθεση, εντοπίστηκε σε αλιευτικό καταφύγιο της Χίου

    Πτώμα κοριτσιού, αγνώστων λοιπών στοιχείων, σε προχωρημένη αποσύνθεση εντοπίστηκε χθες στη γλίστρα του αλιευτικού καταφυγίου Μυλαράκια της Χίου. Η σορός του μεταφέρθηκε στο Σκυλίτσειο Γενικό Νοσοκομείο του νησιού για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

    [05] Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων

    Κανονικά πραγματοποιούνται μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών. Στις 12 τα μεσάνυχτα αναχώρησε από τον Πειραιά για Χίο-Μυτιλήνη το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάνδη». Στις 03:30 απέπλευσε επίσης από Πειραιά το «Νήσος Μύκονος» για Σύρο, Μύκονο, Αγ.Κήρυκο, Βαθύ,Χίο, Μυτιλήνη, Λήμνο, Καβάλα.

    Επίσης στις 03:40 τα μεσάνυχτα από Πειραιά για Ηράκλειο το «Κνωσός Παλλάς». Στις 4 το πρωί αναχώρησε από τον Πειραιά για το Ηράκλειο το «blue Horizon», και το «Κρήτη-2» για Χανιά.

    [06] Αποσύρεται το εγχειρίδιο «Ιστορία της τέχνης» της Γ' Λυκείου

    Αποσύρεται από το προσεχές έτος το βιβλίο της Ιστορίας της Τέχνης της Γ' Λυκείου μετά τις επικρίσεις που διατυπώθηκαν για το γεγονός ότι η κλοπή των Γλυπτών του Παρθενώνα από τον Λόρδο Έλγιν παρουσιάζεται ως «μεταφορά». «Πρόκειται για τερατώδη διατύπωση. Είναι βιβλίο που εκδόθηκε το 2003. Έδωσα εντολή στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), να προχωρήσει άμεσα στην αποστολή πρότασης προς την αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, για οδηγίες διδασκαλίας, ώστε οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν το μάθημα "Ιστορία της Τέχνης της Γ' Λυκείου", να δίνουν τις ορθές πληροφορίες προς τους μαθητές. Άλλωστε το βιβλίο θα αποσυρθεί την επόμενη σχολική χρονιά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

    Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Παιδείας, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, επισήμανε ότι η διατύπωση για την ιστορία του γλυπτού διακόσμου του Παρθενώνα διαστρεβλώνει την ιστορική πραγματικότητα, καθώς αναφέρεται αποκλειστικά στη μεταφορά των γλυπτών στην Αγγλία, χωρίς να επισημαίνεται ότι αποτέλεσαν προϊόν υφαρπαγής. «Το ίδιο ισχύει και τον χαρακτηρισμό των γλυπτών ως "μαρμάρων"» αναφέρει σε δήλωσή του.

    [07] Έως τις 20 Φεβρουαρίου η τακτοποίηση της μεταβολής της επαγγελματικής εγκατάστασης

    Παρατείνεται μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου 2015, χωρίς κυρώσεις, η δυνατότητα των φυσικών προσώπων που παρέχουν υπηρεσίες με δελτίο παροχής υπηρεσιών και φορολογούνται υπό προϋποθέσεις ως μισθωτοί, να προβούν σε τακτοποίηση της μεταβολής της επαγγελματικής τους εγκατάστασης. Δηλαδή να δηλώσουν, αν δεν το έχουν πράξει, την κατοικία τους ως επαγγελματική εγκατάσταση προκειμένου να έχουν το δικαίωμα να φορολογούνται ως μισθωτοί. Αλλιώς θα φορολογηθούν με την κλίμακα των ελεύθερων επαγγελματιών.

    Τη διευκόλυνση αυτή προς τους φορολογουμένους προβλέπει απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσιών Εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου.

    Οι διατάξεις του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος ορίζουν ότι τα φυσικά πρόσωπα τα οποία παρέχουν υπηρεσίες με δελτίο παροχής υπηρεσιών σε μέχρι τρία φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες ή, εφόσον υπερβαίνουν τον αριθμό αυτόν, ποσοστό 75% του ακαθάριστου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα προέρχεται από ένα από τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες που λαμβάνουν τις εν λόγω υπηρεσίες, φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών υπηρεσιών υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν την εμπορική ιδιότητα και δεν διατηρούν επαγγελματική εγκατάσταση που διαφέρει από την κατοικία τους.

    [08] Συρρίκνωση κατά 2,9% της ρωσικής οικονομίας, αναμένει η Παγκόσμια Τράπεζα

    Η Παγκόσμια Τράπεζα αναμένει πως η οικονομία της Ρωσίας θα συρρικνωθεί κατά 2,9% το 2015, αναφέρεται σε μια έκθεση για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και στην οποία η Τράπεζα μειώνει την πρόβλεψη που είχε κάνει το Δεκέμβριο, οπότε ανέμενε συρρίκνωση κατά 0,7%. Η Τράπεζα προβλέπει επίσης ανάπτυξη 0,1% το 2016 και 1,1% το 2017. Το 2014 η ανάπτυξη ήταν 0,7%.

    Η Παγκόσμια Τράπεζα μείωσε επίσης την πρόβλεψή της για την παγκόσμια ανάπτυξη κατά το 2015 και την επόμενη χρονιά εξατίας των δυσμενών οικονομικών προοπτικών στην ευρωζώνη, την Ιαπωνία και μερικές μείζονες αναδυόμενες οικονομίες, που αντισταθμίζουν τα οφέλη από τη μείωση των πετρελαϊκών τιμών.

    [09] Κυκλοφόρησε το πρώτο φύλλο της Charlie Hebdo μετά τις επιθέσεις

    Οι επιζήσαντες της επίθεσης στη Charlie Hebdo κυκλοφόρησαν σήμερα το πρώτο φύλλο της εφημερίδας τους μετά την επίθεση σκιτσάροντας στην πρώτη σελίδα τον Μωάμεθ να δακρύζει μετά τις επιθέσεις που συγκλόνισαν τη Γαλλία, η οποία έχει μπει σε έναν «πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας». Μια εβδομάδα μετά την επίθεση στα γραφεία της την περασμένη Τετάρτη (12 νεκροί), η σατιρική εφημερίδα ανακοίνωσε ένα τιράζ τριών εκατομμυρίων φύλλων (έναντι 60.000 συνήθως), στο οποίο περιλαμβάνονται εκδόσεις σε ξένες γλώσσες (αγγλικά, τουρκικά, ισπανικά...).

    Από την Ευρώπη μέχρι την Αυστραλία, πολυάριθμες εφημερίδες στον κόσμο αναπαρήγαγαν αμέσως αυτό το πρωτοσέλιδο ενός φύλλου το οποίο ετοιμάσθηκε στα γραφεία της αριστερής εφημερίδας Λιμπερασιόν. Πάνω από το σκίτσο του προφήτη σε πράσινο φόντο, το χρώμα του ισλάμ, ο τίτλος «Όλα συγχωρούνται» έρχεται σε αντίθεση με τη δηκτική και ανελέητη στάση που τηρεί συνήθως η εφημερίδα.

    Ωστόσο, το πορτρέτο του προφήτη, ο οποίος κρατάει την επιγραφή «Είμαι Charlie» την οποία κρατούσαν σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια διαδηλωτές την Κυριακή στους δρόμους της Γαλλίας, προκαλεί περαιτέρω αναταραχή στον μουσουλμανικό κόσμο. Η δημοσίευση αυτών των «προσβλητικών έναντι του προφήτη» σκίτσων θα «υποκινήσει το μίσος», προειδοποίησε χθες, Τρίτη, το βράδυ το πανεπιστήμιο Αλ-Άζχαρ, ένας από τους εγκυρότερους θεσμούς του σουνιτικού ισλάμ, το οποίο έχει την έδρα του στην Αίγυπτο.

    Στη Γαλλία, οι κύριες μουσουλμανικές οργανώσεις κάλεσαν την κοινότητα «να διατηρήσει την ηρεμία της» και «να σεβαστεί την ελευθερία της γνώμης» ενώ η μεγαλύτερη γαλλική σατιρική εφημερίδα, η «Κανάρ Ανσενέ αποκάλυψε πως δέχθηκε απειλές την επομένη της σφαγής στο Charlie Hebdo. «Η Γαλλία βρίσκεται σε πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας, του τζιχαντισμού και του ριζοσπαστικού ισλαμισμού", αλλά "όχι εναντίον μιας θρησκείας"» δήλωσε χθες η γαλλική κυβέρνηση.

    [10] Έντεκα άμαχοι σκοτώθηκαν σε λεωφορείο που επλήγη από ρουκέτες, στην Ουκρανία

    Έντεκα άμαχοι σκοτώθηκαν χθες, Τρίτη, στη διάρκεια βομβαρδισμού εναντίον ενός σημείου ελέγχου του ουκρανικού στρατού, από τον οποίο επλήγη ένα λεωφορείο στην αυτονομιστική φιλορωσική ανατολική Ουκρανία, σε μια επίθεση που ήταν η φονικότερη από την έναρξη της εκεχειρίας της 9ης Δεκεμβρίου. Ο απολογισμός αυξήθηκε το βράδυ σε 11 νεκρούς, καθώς μια γυναίκα υπέκυψε στα τραύματά της στο νοσοκομείο, σύμφωνα με την περιφερειακή διοίκηση του Ντονέτσκ.

    Οι θάνατοι αυτοί προστίθενται σ' αυτούς ενός Ουκρανού στρατιώτη και τριών αμάχων στο Ντονέτσκ και τη γύρω περιοχή, που είχαν ανακοινωθεί το πρωί, την επομένη της αποτυχίας των συνομιλιών στο Βερολίνο για τη διοργάνωση μιας ειρηνευτικής διάσκεψης κορυφής με τους ηγέτες της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 14 January 2015 - 7:30:26 UTC