Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την ανάπτυξη και το μέλλον των αγροτών
  • [02] Περιοδεία του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά στον νομό Λαρίσης
  • [03] Τρία άτομα που είχαν εγκλωβιστεί στο όρος Δίρφη διέσωσε ελικόπτερο του ΠΝ
  • [04] Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες η κίνηση των οχημάτων σε Β. Ελλάδα - Θεσσαλία
  • [05] Στάση πληρωμών καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης
  • [06] Ταυτοποιήθηκε τρίτος Έλληνας νεκρός του «Norman Atlantic»
  • [07] Η Τουρκία επέτρεψε την κατασκευή νέας εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη
  • [08] Το ιταλικό ΠΝ διέσωσε πλοίο φορτωμένο μετανάστες, το τρίτο σε λιγότερες από 15 ημέρες
  • [09] Η παχυσαρκία δεν συνδέεται πάντα με κακή υγεία

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την ανάπτυξη και το μέλλον των αγροτών

    «Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την ανάπτυξη» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, από το χωριό Ματαράγκα, όπου επισκέφθηκε πρότυπη μονάδα παραγωγής και επεξεργασίας γκότζι μπέρι.Ο κ. Σαμαράς ξεναγήθηκε και συνομίλησε με τους νέους παραγωγούς που έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μία πρότυπη μονάδα επεξεργασίας που έχει κυρίως εξαγωγικό χαρακτήρα.

    Στη δήλωσή του ανέφερε: «Η προοπτική του μέλλοντος για τον Έλληνα αγρότη αποτυπώνεται σε τέτοιες μεγάλες καινοτόμες μονάδες που εκπροσωπούν το αύριο, δίνουν προοπτική. Είναι εξαγωγικές μονάδες που στηρίζουν τον αγρότη που θέλει να διαφοροποιηθεί και να κάνει το καινούργιο. Με 20 δισ. ευρώ εξασφαλισμένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι αγρότες μας έχουν τη δυνατότητα να στηρίξουν καινούργια όνειρα. Αυτή την προοπτική του καινούργιου κανείς δεν έχει δικαίωμα να την γκρεμίσει. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με τις επιδοτήσεις τού Έλληνα αγρότη, με τις εξαγωγές των προϊόντων του. Αυτή είναι η Ελλάδα του αύριο, αυτή την Ελλάδα χτίζουμε».

    Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε πρότυπο κέντρο ελέγχου ποιότητας αγροτικών προϊόντων και ακολούθως έκανε βόλτα στην κεντρική πλατεία του χωριού Σοφάδες Καρδίτσας.

    Το απόγευμα θα πραγματοποιήσει ομιλία σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας.

    [02] Περιοδεία του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά στον νομό Λαρίσης

    Περιοδεία στον νομό Λαρίσης πραγματοποιεί σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Το πρωί επισκέφθηκε πρότυπη μονάδα παραγωγής και επεξεργασίας γκότζι μπέρι και συνομίλησε με τους νέους επιστήμονες που το έχουν ιδρύσει.Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού περιλαμβάνει ακόμη επίσκεψη σε μονάδα ελέγχου ποιότητας αγροτικών προϊόντων. Το μεσημέρι θα κάνει βόλτα στην πλατεία του χωριού Σοφάδες και στις 18:30 θα μιλήσει σε εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας.

    [03] Τρία άτομα που είχαν εγκλωβιστεί στο όρος Δίρφη διέσωσε ελικόπτερο του ΠΝ

    Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια τριών ατόμων που είχαν πάει εκδρομή στο όρος Δίρφη και αποκλείστηκαν από τα χιόνια. Τους δύο άνδρες και τη γυναίκα διέσωσε τις πρωινές ώρες σήμερα ελικόπτερο S-70 Aegean Hawk, του Πολεμικού Ναυτικού, στο οποίο επέβαιναν διασώστες της διοίκησης υποβρυχίων καταστροφών. Το ελικόπτερο μετέφερε με ασφάλεια τους διασωθέντες- που είναι καλά στην υγεία τους- στο αεροδρόμιο της Τανάγρας. Ο απεγκλωβισμός τους έγινε έπειτα από αίτημα του ενιαίου κέντρου συντονισμού έρευνας και διάσωσης.

    [04] Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες η κίνηση των οχημάτων σε Β. Ελλάδα - Θεσσαλία

    Απαραίτητη κρίνεται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου της Β. Ελλάδας και της Θεσσαλίας, ως αποτέλεσμα των χιονοπτώσεων τις τελευταίες ημέρες και σε συνδυασμό με τον παγετό που επικρατεί.

    Στον νομό Πέλλας, αναγκαίες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Κερασιάς, μέχρι το χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας, στο δημοτικό επαρχιακό δίκτυο του νομού και στη δημοτική ενότητα Βεγορίτιδας του δήμου Έδεσσας, συμπεριλαμβανομένων της επαρχιακής οδού Άρνισσας- χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας, του ορεινού και επαρχιακού δικτύου δημοτικής ενότητας Αριδαίας και Εξαπλάτανου δήμου Αλμωπίας, για τη διαδρομή από τοπική κοινότητα Φούστανης- όρια Ν. Κιλκίς, καθώς και του επαρχιακού δημοτικού ορεινού οδικού δικτύου δημοτικής ενότητας Έδεσσας.

    Στον νομό Κιλκίς, η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στις επαρχιακές οδούς Γουμένισσας- Καστανερής- Μεγ. Λειβαδιών και Γουμένισσας- Ομαλού.

    Στον νομό Ημαθίας, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στην παλαιά εθνική οδό Θεσ/νίκης- Βέροιας- Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από τη χιλιομετρική θέση (χ/θ) 91,4 έως τη χ/θ 98,300, στις επαρχιακές οδούς Βέροιας- χιονοδρομικού κέντρου Σελίου, από το 20-ό μέχρι το 26-ο χλμ, Βέροιας- Δασκίου, από Ριζώματα 32,5 χ/θ, έως Δασκίο 43,000 χ/θ, Νάουσας- Χιονοδρομικού Κέντρο Σελίου, από 10ο- 17ο χλμ., Νάουσας - Ροδοχωρίου, από 10ο - 14ο χλμ., καθώς και στη δημοτική οδό Νάουσας - χιονοδρομικού κέντρου Τριών - Πέντε Πηγαδιών, από 10ο - 17ο χλμ.

    Στον νομό Χαλκιδικής, απαιτείται η χρήση αλυσίδων στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ιερισσού (Αρναία - Ταξιάρχης), και τις επαρχιακές οδούς Πολυγύρου - Ταξιάρχη (μέσω Τσουκαλά), Βαρβάρας - Ολυμπιάδας, Καρυών - Αγ. Όρους.

    Επίσης, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στον νομό Φλώρινας, στις επαρχιακές οδούς Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), 20ο έως το 30ο χλμ, Αμυνταίου - Νυμφαίου, από 14ο έως 21ο χλμ, ενώ στον νομό Καστοριάς, στις επαρχιακές οδούς Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Αμυνταίου), από 25ο - 31ο χλμ, Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου, από 14ο -28ο χλμ., Καστοριάς-Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου), από 25ο - 50ο χλμ, καθώς και το επαρχιακό ορεινό δίκτυο του νομού.

    Στον νομό Γρεβενών, η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στις επαρχιακές οδούς Γρεβενών - Μετσόβου, από 32ο - 40ο χλμ, Γρεβενών - Σαμαρίνας, από 26ο - 54ο χλμ, Γρεβενών - χιονοδρομικού κέντρου Βασιλίτσας, από 26ο - 45ο χλμ και Γρεβενών - Περιβολίου, από 26ο - 43ο χλμ.

    [05] Στάση πληρωμών καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης

    Δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους 250 εργαζομένους της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ με την άφιξη της νέας χρονιάς, αφού όπως κατήγγειλε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας τους, Χριστόδουλος Βαρκάκης «πήγαμε να πληρωθούμε τον μισθό μας στην τράπεζα και δεν υπήρχε ούτε ένα ευρώ. Ψάχνοντας το τι συμβαίνει, πληροφορήθηκα ότι η εταιρεία έχει προχωρήσει σε στάση πληρωμών μας, κατόπιν εντολής του εκκαθαριστή».

    «Μου είπανε ότι αυτό έγινε προκειμένου να κατευνάσουν τα πνεύματα αναφορικά με τις οφειλές της εταιρείας στους τευτλοπαραγωγούς που ανέρχονται στα 18 εκατ. ευρώ», σημείωσε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Επί σειρά πέντε χρόνων να μην πληρώνουν τους 250 εργαζομένους της ΕΒΖ, δεν πρόκειται και πάλι να ισοφαρίσουν τις οφειλές τους στους καλλιεργητές». Όπως σημείωσε ο κ. Βαρκάκης, η ανησυχία των εργαζομένων αναφορικά με το μέλλον της εταιρείας είναι έντονη και όπως είπε: «Τέλος της επόμενης εβδομάδας πρόκειται να γίνει συνάντηση με τη διοίκηση προκειμένου να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει».

    Στο μεταξύ, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Τευτλοκαλλιεργητών Κεντρικής Μακεδονίας Παύλος Μπογιαννίδης, στο πρώτο 15ήμερο του Ιανουαρίου πρόκειται να ξεκινήσει η πληρωμή των 18 εκατ. ευρώ στους 4.000 τευτλοπαραγωγούς της χώρας, που παρέδωσαν φέτος συνολικά ποσότητα 532.000 τόνων στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ).

    [06] Ταυτοποιήθηκε τρίτος Έλληνας νεκρός του «Norman Atlantic»

    Επιβεβαιώθηκε από την πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη, η ταυτοποίηση της σορού ενός άνδρα επιβάτη του μοιραίου πλοίου «Norman Atlantic». Συμφωνα με την ελληνική πρεσβεία προκύπτει ότι πρόκειται για τον ελληνικής υπηκοότητας Γεράσιμο Καζαντζίδη. Οι επίσημα επιβεβαιωμένοι νεκροί Ελληνες, σύμφωνα με τις ιταλικές Αρχές, ανέρχονται πλέον σε τρεις, ενώ εννέα αγνοούνται.

    [07] Η Τουρκία επέτρεψε την κατασκευή νέας εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη

    Η ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση της Τουρκίας ενέκρινε την κατασκευή στην Κωνσταντινούπολη μιας εκκλησίας για τη μικρή συριακή μειονότητα, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας το 1923, έγινε σήμερα γνωστό από κυβερνητική πηγή. «Θα γίνει για πρώτη φορά από την ίδρυση της Δημοκρατίας. Εκκλησίες είχαν ανακαινισθεί ή είχαν ανοίξει και πάλι για το κοινό, αλλά ως τώρα δεν είχε κατασκευασθεί καμιά καινούρια εκκλησία», εξήγησε ο αξιωματούχος αυτός, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί.

    Η κυβέρνηση της Άγκυρας, η οποία ελπίζει να επιτύχει την ένταξή της στην ΕΕ, διηύρυνε με την προοπτική αυτή τα δικαιώματα των θρησκευτικών μειονοτήτων, ανακαινίζοντας εκκλησία, μονές και συναγωγές και αποδίδοντάς τους κάποιες από τις ιδιοκτησίες τους.

    Η εκκλησία πρόκειται να οικοδομηθεί στη συνοικία Γεσίλκιοϊ, η οποία βρίσκεται στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, είναι κυρίως γνωστή στους Ευρωπαίους με την παλιά ονομασία της του Αγίου Στεφάνου και φιλοξενεί ήδη τρεις εκκλησίες: αρμενική, ελληνορθόδοξη και καθολική.

    [08] Το ιταλικό ΠΝ διέσωσε πλοίο φορτωμένο μετανάστες, το τρίτο σε λιγότερες από 15 ημέρες

    Οι 360 μετανάστες που αποβιβάσθηκαν σήμερα στο Κοριλιάνο της Καλαβρίας, στη νότια Ιταλία, από ένα φορτηγό που είχε εγκαταλειφθεί από το πλήρωμά του, μεταφέρθηκαν σε κέντρα υποδοχής στα οποία βρίσκονταν ήδη εκατοντάδες άλλοι που έφθασαν μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες κάτω από τις ίδιες συνθήκες. Το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό είχε κατ' αρχάς ανακοινώσει την εκτίμηση πως 450 μετανάστες επέβαιναν στο φορτηγό αυτό, το Ezadeen, το οποίο είχε εγκαταλειφθεί στην τύχη του από το πλήρωμά του και το σύστημα ηλεκτροδότησης δεν λειτουργούσε. Στη συνέχεια ανακοίνωσε τον αριθμό των 360 - 232 άνδρες, 54 γυναίκες και 74 ανήλικοι, και πως η υγεία όλων είναι καλή.

    Από τις 20 Δεκεμβρίου, τρία φορτηγά πλοία, τα οποία μετέφεραν συνολικά σχεδόν 2.000 ανθρώπους, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, στην πλειονότητά τους προερχόμενους από τη Συρία, έφθασαν στις ιταλικές ακτές. Το τελευταίο χρονικά, το Ezadeen, έφθασε χθες, Παρασκευή, το βράδυ στην Καλαβρία έπειτα από έναν περίπλου που άρχισε από την Ταρτούς της Συρία και επόκειτο κατ' αρχήν να τελειώσει στη Σετ της Γαλλίας, σύμφωνα με τον ιστότοπο Marinetraffic που παρακολουθεί τη ναυτιλιακή κίνηση.

    [09] Η παχυσαρκία δεν συνδέεται πάντα με κακή υγεία

    Αμερικανοί επιστήμονες ζήτησαν από 20 παχύσαρκους να λαμβάνουν περισσότερη τροφή επί πολλούς μήνες και ανακάλυψαν ότι περίπου το ένα τέταρτο από αυτούς εξακολουθούσε να διατηρεί την καλή του υγεία, παρότι πήρε επιπλέον κιλά. Η έρευνα αυτή, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στις 2 Ιανουαρίου στο περιοδικό Journal of Clinical Investigation, έγινε από επιστήμονες της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Ουάσινγκτον που βρίσκεται στο Σεν Λούις του Μιζούρι.

    Οι επιστήμονες ζήτησαν από τους ανθρώπους που συμμετείχαν στην έρευνα να λαμβάνουν καθημερινά επιπλέον 1.000 θερμίδες τρώγοντας κυρίως σε ταχυφαγεία, με στόχο να αυξήσουν κατά 6% το βάρος τους. «Δεν είναι εύκολο. Είναι εξίσου δύσκολο να πάρεις βάρος όσο είναι να χάσεις», εξήγησε η Ελίζα Φαμπρίνι αναπληρώτρια καθηγήτρια ιατρικής και βασική συντάκτρια της έρευνας.

    Όσοι από τους συμμετέχοντες δεν υπέφεραν από ασθένειες που συνδέονται με την παχυσαρκία, όπως προβλήματα στην παραγωγή ινσουλίνης, αυξημένη αρτηριακή πίεση, αυξημένο λίπος στο συκώτι, εξακολουθούσαν να μην παρουσιάζουν προβλήματα αφού πήραν επτά κιλά, σύμφωνα με την έρευνα. Τα αποτελέσματα συνάδουν με τα όσα έχουν παρατηρήσει οι επιστήμονες στον γενικότερο πληθυσμό: περίπου το ένα τέταρτο των παχύσαρκων ατόμων δεν υποφέρουν από επιπλοκές που μπορούν να τους προκαλέσουν καρδιακή κρίση, εγκεφαλικό ή να τους δημιουργήσουν διαβήτη. Όμως η κατάσταση της υγείας όσων είχαν ήδη προβλήματα υγείας πριν τη λήψη επιπλέον βάρους επιδεινώθηκε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 3 January 2015 - 11:30:28 UTC