Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΕ και Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει εκλογών
  • [02] Ευ. Βενιζέλος: «Προσωπικό» και «ατομικό» το κόμμα που θα ιδρύσει ο Γ. Παπανδρέου
  • [03] Το απόγευμα η ανακοίνωση του νέου κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου
  • [04] Διασωληνωμένος στο νοσοκομείο, ο 55χρονος δράστης της τριπλής ανθρωποκτονίας
  • [05] Ο Μπόνο αποκάλυψε ότι ίσως δεν θα ξαναπαίξει κιθάρα

  • [01] ΚΕ και Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει εκλογών

    Η πολιτική συμμαχιών και η συγκρότηση των ψηφοδελτίων, τα οποία δεν πρόκειται να κλείσουν, αλλά στόχος είναι να γίνει ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, είναι στο επίκεντρο της συνεδρίασης της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Πολιτικός στόχος είναι από την προσεχή Δευτέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει ολοκληρώσει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό την προετοιμασία και να αρχίσει την τελική φάση του εκλογικού του αγώνα. Κομματικές πηγές σημειώνουν ότι η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ θα αυξηθεί σημαντικά μετά το Διαρκές Συνέδριο και εκφράζουν αισιοδοξία για την κατάκτηση της αυτοδυναμίας. Η καταληκτική ημερομηνία για να κλείσουν τα ψηφοδέλτια είναι η 8η Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα τοποθετηθούν εκτός απροόπτου, στις πρώτες εκλόγιμες θέσεις, κατά κύριο λόγο κομματικά στελέχη.

    Ουσιαστικές προσθήκες στο πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην ΔΕΘ, ώστε να καταστεί ένα πλήρες και ευκρινές κυβερνητικό πρόγραμμα, θα κάνει το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγοντας τις εργασίες του Διαρκούς Συνεδρίου που θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή το βράδυ.

    [02] Ευ. Βενιζέλος: «Προσωπικό» και «ατομικό» το κόμμα που θα ιδρύσει ο Γ. Παπανδρέου

    Θλιβερό συμβάν χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος την πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου να ιδρύσει κόμμα, το οποίο χαρακτήρισε «προσωπικό» και «ατομικό», σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Alpha. Ο κ. Βενιζέλος δέχθηκε επίμονες ερωτήσεις για το θέμα αυτό. Μεταξύ άλλων είπε ότι κανένας δεν έχει δικαίωμα να αποπειράται να διασπάσει την παράταξη, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που έχουν πρόσθετες υποχρεώσεις λόγω θέσης, ιστορίας και ονόματος. Είμαστε στενοχωρημένοι στο ΠΑΣΟΚ με αυτό που συμβαίνει, είπε, αλλά και αποφασισμένοι και θα το ξεπεράσουμε. Άλλωστε, όπως είπε, τον κ. Παπανδρέου δεν ακολουθεί παρά μια μικρή ομάδα ανθρώπων, αφού τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ παραμένουν στρατευμένα στο Κίνημα.

    Επέκρινε τον κ. Παπανδρέου για την απόφασή του, αναφέροντας ότι στην Ελλάδα οι τέως αρχηγοί των κομμάτων και οι τέως πρωθυπουργοί συμπεριφέρονται με έναν συγκεκριμένο τρόπο και ανέφερε ως παραδείγματα τους κ.κ. Κώστα Σημίτη και Κώστα Καραμανλή. Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι η θέση του κ. Παπανδρέου ήταν και είναι στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ. Ανέφερε επίσης ότι μετά τις εκλογές θα διεξαχθεί ανοιχτό συνέδριο ανανέωσης στο οποίο θα συζητηθούν τα πάντα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι το θέμα δεν είναι η ίδρυση ενός κόμματος ή ποιο κόμμα θα έρθει πρώτο στις εκλογές, αλλά η χώρα, η συνέχιση και η ολοκλήρωση της πορείας της προς την έξοδο από την κρίση.

    Στόχος του ΠΑΣΟΚ, όπως είπε, είναι να πάρει την τρίτη εντολή και σε αυτό δεν θα το παρεμποδίσει κανένας και κανένας δεν θα αποσπάσει την προσοχή του από τον συγκεκριμένο στόχο. Σε ερώτηση αν το ΠΑΣΟΚ προτίθεται να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βενιζέλος δεν ήταν αρνητικός, έθεσε, όμως ως προϋπόθεση την προγραμματική συμφωνία στη βάση της αλήθειας, την οποία, όμως, δεν λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης ανέφερε ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να αναμένουμε το αποτέλεσμα των εκλογών.

    [03] Το απόγευμα η ανακοίνωση του νέου κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου

    Το απόγευμα, στις 17.30, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, θα γίνει η ανακοίνωση του κόμματος, που ιδρύει ο Γιώργος Παπανδρέου.

    Σε γραπτή του δήλωση ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει σχετικά: «Νέα χρονιά. Νέο ξεκίνημα. Ήρθε η ώρα για το επόμενο μεγάλο βήμα των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου. Ήρθε η ώρα για να οικοδομήσουμε, όλοι μαζί, το νέο πολιτικό σπίτι που θα στεγάσει τις προοδευτικές μας αξίες, τις αξίες που μας ένωσαν και μας ενώνουν.

    Αφουγκραζόμενοι τη δική σας φωνή, την απαίτηση χιλιάδων πολιτών από όλη την Ελλάδα, παίρνουμε την πρωτοβουλία και απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες σε αυτό το νέο ξεκίνημα. Αύριο (σ.σ. σήμερα Σάββατο), στις 5:30 μμ, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη - Πειραιώς 138, δεν ιδρύουμε ένα ακόμη κόμμα.

    Από αύριο, συμμετέχουμε στην αφετηρία ενός Κινήματος, που μπορεί και πρέπει να ανταποκρίνεται ουσιαστικά στα μεγάλα διακυβεύματα που αφορούν τη χώρα και τον Ελληνικό λαό».

    [04] Διασωληνωμένος στο νοσοκομείο, ο 55χρονος δράστης της τριπλής ανθρωποκτονίας

    Με κυνηγετικό μαχαίρι σκότωσε τον κουνιάδο του, τη 42χρονη σύζυγό του και το 12χρονο παιδί τους, ο 55χρονος δράστης της τριπλής ανθρωποκτονίας που έγινε χθες το μεσημέρι στο εσωτερικό οικίας στην περιοχή του Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης μετά το έγκλημα, πήδηξε από το μπαλκόνι με σκοπό να αυτοκτονήσει, ωστόσο τραυματίστηκε με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της πόλης, όπου βρίσκεται διασωληνωμένος και φρουρούμενος.

    Ο δράστης, σκότωσε πρώτα τον κουνιάδο του στο ισόγειο του σπιτιού και στη συνέχεια ανέβηκε στους επάνω ορόφους όπου σκότωσε και τα άλλα δύο θύματα. Όπως τονίζεται σε σημερινή ανακοίνωση της αστυνομίας, κατά την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στον τόπο του εγκλήματος, βρέθηκε ένα μαχαίρι, με εμφανή ίχνη αίματος, ενώ κατασχέθηκε και ένα αεροβόλο πιστόλι. Ο ιατροδικαστής που κλήθηκε στο σημείο, διαπίστωσε μακροσκοπικά ότι και τα τρία θύματα έφεραν πολλαπλά τραύματα, κυρίως στην τραχηλική και θωρακική χώρα.

    Στην κατοχή του 55χρονου φυσικού αυτουργού εντοπίστηκαν μεταλλικά σφαιρίδια αεροβόλου όπλου και μία αμπούλα διοξειδίου του άνθρακα. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε για το έγκλημα υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

    [05] Ο Μπόνο αποκάλυψε ότι ίσως δεν θα ξαναπαίξει κιθάρα

    Ο Μπόνο, ο τραγουδιστής του συγκροτήματος U2, ο οποίος είχε τραυματιστεί σε ένα ατύχημα που είχε με το ποδήλατό του τον Νοέμβριο, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι η ανάρρωσή του δεν ήταν εύκολη και ότι ίσως να μην μπορέσει ποτέ να παίξει ξανά κιθάρα. Σε μια επιστολή του που αναρτήθηκε στο ιστολόγιο στον ιστότοπο των U2 ο 54χρονος Μπόνο ανέφερε ότι δεν μπορεί ακόμη να μετακινηθεί και ότι θα πρέπει να «συγκεντρωθεί πολύ» για να είναι σε καλή κατάσταση για την επόμενη περιοδεία του ιρλανδικού ροκ συγκροτήματος.

    Τον περασμένο Νοέμβριο ο Μπόνο έσπασε το χέρι του, τον ώμο του, τον αγκώνα του και κάποια κόκκαλα στο πρόσωπό του όταν έπεσε από το ποδήλατό του στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης.

    Σημειώνεται πως η νέα περιοδεία των U2 ξεκινά τον Μάιο από το Βανκούβερ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 3 January 2015 - 9:30:27 UTC