Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για την άρση ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη, αποφασίζει η Ολομέλεια της Βουλής
  • [02] Ομόφωνα δεκτή η τροπολογία για τον Ν. Ρωμανό, ο οποίος σταμάτησε την απεργία πείνας
  • [03] Σε εξέλιξη η ονομαστική ψηφοφορία στην τροπολογία για τον Ν. Ρωμανό
  • [04] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκη κηρύχθηκαν περιοχές του Έβρου
  • [05] Σταμάτησε την απεργία πείνας ο Ν. Ρωμανός και άρχισε να σιτίζεται
  • [06] Τα φορολογικά έσοδα της Ελλάδας μειώθηκαν ελαφρά το 2013
  • [07] «Ισχυρό σήμα προς την Ευρώπη» η υποψηφιότητα του Στ. Δήμα
  • [08] Συνεχίζονται οι πιέσεις στη δευτερογενή αγορά ομολόγων
  • [09] Εκτεταμένη επιχείρηση εναντίον του οργανωμένου εγκλήματος στην Ούμπρια της κεντρικής Ιταλίας
  • [10] Η μικρού μήκους ταινία «Βόλτα», στο Φεστιβάλ του Σάντανς

  • [01] Για την άρση ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη, αποφασίζει η Ολομέλεια της Βουλής

    Ηλεκτρονικές διευθύνσεις μέσα από το κινεζικό, το ρωσικό δίκτυο και το youtube ανέγνωσε ο Ηλίας Κασιδιάρης ο οποίος μεταφέρθηκε σήμερα στη Βουλή από τις φυλακές όπου κρατείται, για το αίτημα της άρσης ασυλίας του, που σχετίζεται με την παρουσίαση διαλόγου, προϊόντος παράνομης βιντεοσκόπησης, ανάμεσα στον ίδιο και τον πρώην γενικό γραμματέα της Κυβέρνησης, Παναγιώτη Μπαλτάκο.

    Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής έκανε λόγο για μαγνητοφωνημένες συνομιλίες μεταξύ άνωτατου δικαστικού άρχοντα και ανώτατου κυβερνητικού παράγοντα.

    Η Βουλή καλείται σήμερα να αποφασίσει και για την άρση ασυλίας δύο ακόμη βουλευτών της Χρυσής Αυγής, του Ηλία Παναγιώταρου και του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση για άσκοπους πυροβολισμούς στην κηδεία Ντερτιλή, ομοίως και για τον ανεξάρτητο Ευστάθιο Μπούκουρα.

    [02] Ομόφωνα δεκτή η τροπολογία για τον Ν. Ρωμανό, ο οποίος σταμάτησε την απεργία πείνας

    Δεκτή ομόφωνα και κάτω από τα χειροκροτήματα όλων των πτερύγων, έγινε η τροπολογία που κατέθεσε βελτιωμένη ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου και δίνει τη δυνατότητα στον Νίκο Ρωμανό να σπουδάσει υπό ηλεκτρονική επιτήρηση με το βραχιολάκι.

    Νωρίτερα όλοι οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων είχαν εκφράσει την ικανοποίησή τους για τις αλλαγές στις οποίες προχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, μετά από έντονες διαβουλεύσεις και συζητήσεις και έχοντας συγκεράσει όλες τις απόψεις που εκφράστηκαν.

    Σύμφωνα με τη τροπολογία η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα χωρίς ονομαστική ψηφοφορία, δίνεται η δυνατότητα στους κρατούμενους φυλακισμένους φοιτητές, να κάνουν χρήση των διατάξεων για την ηλεκτρονική επιτήρηση για ένα εξάμηνο με την προϋπόθεση να έχουν παρακολουθήσει το 1/3 των μαθημάτων και των εργαστηρίων κατά τους όρους που ορίζονται με υπουργική απόφαση επί ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο.

    Η αίτηση για χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας με τη χρήση ηλεκτρονικού γεωεντοπισμού, δεν απορρίπτεται από το Συμβούλιο παρά μόνο με ειδική αιτιολογία.

    Διαβάστε επίσης:Σταμάτησε την απεργία πείνας ο Ν. Ρωμανός και άρχισε να σιτίζεται

    [03] Σε εξέλιξη η ονομαστική ψηφοφορία στην τροπολογία για τον Ν. Ρωμανό

    Με βελτιωτικές αλλαγές, στις οποίες προχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ξεκίνησε και είναι σε εξέλιξη, στην Ολομέλεια της Βουλής, η ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία που αφορά τον Νίκο Ρωμανό.

    Με τη νέα ρύθμιση δίνεται η δυνατότητα στους κρατούμενους φυλακισμένους φοιτητές, να κάνουν χρήση των διατάξεων για την ηλεκτρονική επιτήρηση για ένα εξάμηνο, με την προϋπόθεση να έχουν παρακολουθήσει το 1/3 των μαθημάτων και των εργαστηρίων κατά τους όρους που ορίζονται με υπουργική απόφαση επί ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο. Η αίτηση δεν απορρίπτεται από το Δικαστικό Συμβούλιο Φυλακών, παρά μόνο με ειδική αιτιολογία.

    Καταθέτοντας τη ρύθμιση ο κ. Αθανασίου υποστήριξε ότι είναι ένας συγκερασμός των απόψεων που έχουν κατατεθεί από όλες τις πτέρυγες της Βουλής με τρόπο που και το δικαίωμα σπουδής να εξασφαλίζεται και η αντεγκληματική πολιτική της πολιτείας δεν εξανεμίζεται.

    Αντιδράσεις ωστόσο προκλήθηκαν από την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία δεν έμεινε ικανοποιημένη, ζητώντας περαιτέρω διευκρινίσεις.

    [04] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκη κηρύχθηκαν περιοχές του Έβρου

    Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκη έχουν κηρυχθεί, από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, οι περιοχές του Έβρου και συγκεκριμένα οικισμοί στην Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο, το Σουφλί και τις Φέρρες, μετά το σχετικό αίτημα που διατυπώθηκε από το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τις τοπικές αρχές, στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου έχουν πλημμυρίσει περισσότερα από 80.000 στρέμματα, από θραύσεις αναχωμάτων και τεχνητές εκτονώσεις στον ποταμό.

    Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς έχει θέσει σε πλήρη ετοιμότητα ολόκληρο μηχανισμό της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, ώστε να υπάρχει ο μέγιστος βαθμός κινητοποίησης για το ενδεχόμενο να σημειωθεί μεγαλύτερη αύξηση της στάθμης των υδάτων του ποταμού, που θα είχε ως αποτέλεσμα να τεθούν σε κίνδυνο ακόμα και κατοικημένες περιοχές.

    Την ίδια ώρα, έκτακτα μέτρα λαμβάνουν καθημερινά και οι τουρκικές αρχές στο τελωνείο στις Καστανιές, αφού λόγω των πλημμυρικών φαινομένων και στη γειτονική χώρα, κλείνουν τμηματικά καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας το τελωνείο εμποδίζοντας τη διέλευση όλων των οχημάτων από τη συγκεκριμένη συνοριακή διάβαση.

    [05] Σταμάτησε την απεργία πείνας ο Ν. Ρωμανός και άρχισε να σιτίζεται

    Άρχισε από σήμερα να σιτίζεται ο απεργός πείνας Νίκος Ρωμανός, σύμφωνα έγκυρες πληροφορίες, από την κλινική του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», όπου νοσηλεύεται.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι θεράποντες ιατροί του προχωρούν σε σταδιακή επανασίτισή του από το στόμα, με συγκεκριμένες τροφές και σε περιορισμένες ποσότητες, καθώς αυτό απαιτεί η θεραπευτική αγωγή, έπειτα από την πολυήμερη απεργία πείνας που ακολούθησε ο Ν. Ρωμανός. Η κατάσταση της υγείας του νεαρού είναι σταθερή.

    [06] Τα φορολογικά έσοδα της Ελλάδας μειώθηκαν ελαφρά το 2013

    Το φορολογικό βάρος στην Ελλάδα -το σύνολο των φορολογικών εσόδων ως ποσοστό του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος- μειώθηκε το 2013 ελαφρά στο 33,5% του ΑΕΠ από 33,7% το 2012, σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ (Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) για τη φορολογία των χωρών- μελών του (Revenue Statistics 2014) που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

    Στη διάρκεια της κρίσης, το φορολογικό βάρος στη χώρα αυξήθηκε κατά 2,6 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ, καθώς το 2007 αντιστοιχούσε στο 30,9% του ΑΕΠ, αλλά παραμένει μικρότερο από τον μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ.

    Το 2013, τα φορολογικά έσοδα στις χώρες του ΟΟΣΑ ανήλθαν κατά μέσο όρο στο 34,1% του ΑΕΠ, φθάνοντας σχεδόν το επίπεδο του 2007 (34,2% του ΑΕΠ). Τη μεγαλύτερη αύξηση εσόδων κατά την περίοδο 2007-2013 σημείωσε η Τουρκία (από το 24,1% στο 29,3% του ΑΕΠ), ενώ αντίστοιχη αύξηση με την Ελλάδα (2,5 μονάδες του ΑΕΠ) σημείωσαν η Γαλλία και η Φινλανδία.

    [07] «Ισχυρό σήμα προς την Ευρώπη» η υποψηφιότητα του Στ. Δήμα

    Η απόφαση των ελληνικών Αρχών για τη διαδικασία της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας και η επιλογή του Σταύρου Δήμα «μπορεί να βοηθήσει στην άρση των αβεβαιοτήτων στις αγορές και στέλνει ισχυρό σήμα προς την Ευρώπη» τόνισε σήμερα η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Ανίκα Μπράιτχαρτ.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη διαδικασία εκλογής Προέδρου, η εκπρόσωπος της επιτροπής δήλωσε τα εξής: «Η Επιτροπή σημειώνει την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να ξεκινήσει τη διαδικασία της εκλογής Προέδρου που θα αρχίσει την ερχόμενη Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου. Όπως γνωρίζετε προβλέπονται τρεις γύροι. Πρόκειται για μια δημοκρατική απόφαση των ελληνικών Αρχών και του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Η απόφαση αυτή μπορεί να βοηθήσει στην άρση των αβεβαιοτήτων στις αγορές. Είναι ένα ισχυρό σήμα προς την Ευρώπη το ότι ο κ. Σαμαράς αποφάσισε να παρουσιάσει ως υποψήφιο τον κ. Σταύρο Δήμα, πρώην επίτροπο και πεπεισμένο Ευρωπαίο. Η επιλογή βρίσκεται τώρα στην ελληνική Βουλή και τον ελληνικό λαό».

    [08] Συνεχίζονται οι πιέσεις στη δευτερογενή αγορά ομολόγων

    Συνεχίζεται και σήμερα η υποχώρηση των τιμών των ομολόγων, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου να οδεύει προς το 9%.

    Πιο αναλυτικά, πριν από λίγο το 10ετές ομόλογο διαπραγματευόταν με την απόδοσή του να κυμαίνεται στο 8,6% και το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου να διευρύνεται στο 7,92%.

    Αντιστοίχως, η απόδοση του 3ετούς ομολόγου έχει αγγίξει το 9,4% και του 5ετούς στο 8,5%.

    Σε σχέση με χθες οι αποδόσεις των ομολόγων καταγράφουν αύξηση από 1,17% για το 10ετες και έως 1,82% για το τριετές ομόλογο.

    [09] Εκτεταμένη επιχείρηση εναντίον του οργανωμένου εγκλήματος στην Ούμπρια της κεντρικής Ιταλίας

    Σε 61 συλλήψεις προχώρησαν σήμερα το πρωί οι καραμπινιέροι στην περιφέρεια Ούμπρια της κεντρικής Ιταλίας, στα πλαίσια επιχείρησης η οποία ονομάσθηκε Il Padrino (O Νονός).

    Πρόκειται, γράφει ο Τύπος, για υπόπτους ότι εκπροσωπούν «μαφιόζικα συμφέροντα της Ντράνγκετα», της μαφίας της Καλαβρίας.

    Όπως αναφέρει η εισαγγελία της Περούτζια «κατά την έρευνα συλλέχθηκαν σημαντικά αποδεικτικά στοιχεία σε ότι αφορά την απόκτηση μεγάλης ακίνητης περιουσίας με την χαρακτηριστική μέθοδο των μαφιόζικων εκβιασμών, συχνά μέσω απειλών και εμπρησμών εμπορικών επιχειρήσεων».

    Βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη έφοδοι των καραμπινιέρων και σε άλλες περιφέρειες της χώρας.

    [10] Η μικρού μήκους ταινία «Βόλτα», στο Φεστιβάλ του Σάντανς

    Για πρώτη φορά το Φεστιβάλ Σάντανς επιλέγει στο διαγωνιστικό του πρόγραμμα, ελληνική ταινία μικρού μήκους.

    Την αρχή κάνει η «Βόλτα» της Στέλλας Κυριακοπούλου, που θα διαγωνιστεί στο φετινό Φεστιβάλ Sundance, στο Park City της Γιούτα, από τις 22 Ιανουαρίου έως την 1 Φεβρουαρίου 2015.

    Η «Βόλτα», δεύτερη μικρού μήκους, της Στέλλας Κυριακοπούλου, είχε ξεχωρίσει στο Φεστιβάλ Δράμας 2014, και η πρωταγωνίστρια Μαρίσσα Τριανταφυλίδου είχε αποσπάσει το Α΄ Βραβείο γυναικείας ερμηνείας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 10 December 2014 - 13:30:25 UTC