Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Τσούκαλης: Πολλοί θα μετανιώσουν που δεν αποδέχθηκαν την πρόταση για εκλογές τον Μάιο
  • [02] Β. Καπερνάρος: Δεν έχω καταλήξει τι θα πράξω στις ψηφοφορίες για την εκλογή του ΠτΔ
  • [03] Χαλάει ο καιρός
  • [04] Και απεργία δίψας άρχισε ο Νίκος Ρωμανός
  • [05] Αναστέλλουν την επίσχεση στον ΕΟΠΥΥ οι ιδιωτικές κλινικές
  • [06] ΟΑΕΔ: Στις 19 Δεκεμβρίου το επίδομα ανεργίας και το δώρο Χριστουγέννων

  • [01] Ν. Τσούκαλης: Πολλοί θα μετανιώσουν που δεν αποδέχθηκαν την πρόταση για εκλογές τον Μάιο

    Την εκτίμηση ότι «κατά κανόνα η ΔΗΜΑΡ θα πάει συντεταγμένα» στις ψηφοφορίες για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, διατυπώνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Νίκος Τσούκαλης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, και πάντως αποφεύγει να τοποθετηθεί για το αν θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις. «Δεν μπορώ να δεσμευτώ γι αυτό» λέει.

    Ο κ. Τσούκαλης επαναλαμβάνει την άποψή του ότι «ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας τέθηκε ως διακύβευμα στην πόλωση και τις κομματικές επιδιώξεις» και εκτιμά ότι «δυστυχώς, δεν θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας». Σημειώνει: «Θα οδηγηθούμε σε εκλογές με ακραία πολωμένο κλίμα και διακυβεύματα και διλήμματα, τα οποία δυστυχώς οι ψηφοφόροι, οι πολίτες δεν θα μπορέσουν να διαχειριστούν».

    [02] Β. Καπερνάρος: Δεν έχω καταλήξει τι θα πράξω στις ψηφοφορίες για την εκλογή του ΠτΔ

    «Δεν νομίζω να κέντρισε το ενδιαφέρον κάποιου το όνομα του κ. Δήμα, καλός άνθρωπος είναι, αλλά πολιτικά είναι ένα αδρανές υλικο» σημειώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος, σημειώνοντας ωστόσο ότι ακόμη δεν έχει καταλήξει τι θα πράξει στις ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. «Δεν έχω να προσάψω κάτι σε αυτόν τον άνθρωπο, αλλά δεν μου λέει τίποτα το όνομα Δήμας. Άρα περιμένω, διαλέγομαι με τους ανθρώπους τους δικούς μου και την ημέρα εκείνη θα καταλήξω να πω την άποψή μου» λέει προσθέτοντας, πάντως, ότι οι περισσότεροι φίλοι του λένε να μην ψηφίσει για Πρόεδρο.

    Ο ανεξάρτητος βουλευτής τονίζει πως δεν συνδέει τις εκλογές με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Ενώ θα έπρεπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να έχει μια συναινετικότητα και γι αυτό ο νομοθέτης έβαλε το όριο των 200 βουλευτών στις δύο πρώτες ψηφοφορίες και όχι 180, κάποιοι -και στο παρελθόν- το μεταποίησαν αυτό σε μηχανισμό "εκβίασης" στα χέρια της αντιπολίτευσης για να μπορεί να πιέζει την κυβέρνηση για εκλογές. Αυτό γίνεται, πολλώ δε μάλλον τώρα από μία αντιπολίτευση η οποία δεν αντιπροτείνει Πρόεδρο. Βλέπουμε διάφορους τακτικισμούς και τερτίπια. Για αυτό είμαι επιφυλακτικός και περιμένω... Πιθανόν, η κυβέρνηση ρίχνει λευκή πετσέτα, άλλά μη νομίζετε ότι και η αντιπολίτευση, παρά τα όσα λέει, είναι έτοιμη να τα αντιμετωπίσει αυτά. Και η αντιπολίτευση βλέπει ότι πιθανόν να είναι από αυτές τις παγίδες που βλέπουμε στην έρημο. Έχω την εντύπωση ότι τα είχαν βρει για τον ΠτΔ, έκανα αυτή τη σκέψη, να τα έχουν βρει και να έχουν καταλήξει από κοινού σε ένα πρόσωπο και με αντάλλαγμα η αντιπολίτευση να πάρει μια ημερο-χρονολογία εκλογών μέσα στο 2015. Ίσως γίνει αυτό, ποιος ξέρει; Πρέπει να περιμένουμε».

    [03] Χαλάει ο καιρός

    Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα, Τετάρτη, μετά το μεσημέρι στη νότια χώρα με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Πιο συγκεκριμένα, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, το Ιόνιο (εκτός της Κέρκυρας), τη Στερεά (κυρίως την κεντρική και ανατολική, της Αττικής συμπεριλαμβανομένης), την Εύβοια και τη νύχτα στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά κυρίως στις νοτιότερες περιοχές.

    Αύριο, Πέμπτη, τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και το απόγευμα θα ενταθούν περαιτέρω στην Πελοπόννησο, την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και πιθανόν πρόσκαιρα στη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

    Ωστόσο, την Παρασκευή, τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια χώρα και βαθμιαία θα ασθενήσουν.

    [04] Και απεργία δίψας άρχισε ο Νίκος Ρωμανός

    Και απεργία δίψας άρχισε από το πρωί ο Νίκος Ρωμανός, όπως δήλωσε ο συνήγορός του Φραγκίσκος Ραγκούσης. Λόγω της σωματικής καταβολής του δεν έχει ο ίδιος τη δύναμη να γράψει κείμενο, και μου ζήτησε να μεταφέρω το μήνυμά του, ανέφερε ο κ. Ραγκούσης.

    Σημείωσε ότι ο Ν. Ρωμανός από το πρωί δεν έχει λάβει κανένα υγρό και συνεχίζει να μην δέχεται ορό, ενώ η κατάσταση της υγείας του έχει πλέον άμεσο κίνδυνο για αιφνίδιο θάνατο.

    Η πολιτεία οφείλει να δώσει τη λύση που υπάρχει, κατέληξε ο κ. Ραγκούσης.

    Υπενθυμίζεται ότι σήμερα θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, επί της τροπολογίας για τον Ν. Ρωμανό.

    [05] Αναστέλλουν την επίσχεση στον ΕΟΠΥΥ οι ιδιωτικές κλινικές

    Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ) αποφάσισε να αναστείλει την επίσχεση στον ΕΟΠΥΥ με την ελπίδα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Υγείας να τηρήσει τα συμφωνηθέντα. Ο ΣΕΚ, έπειτα από συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντό, και τις ρητές διαβεβαιώσεις που δόθηκαν στα μέλη του, για την αποπληρωμή των οφειλομένων για τον μήνα Απρίλιο και των ληξιπρόθεσμων χρεών (εκτός ΙΚΑ), έως τις 19 Δεκεμβρίου 2014, αποφάσισε την αναστολή της επίσχεσης παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 19 του μήνα.

    Η απόφαση αυτή αποτελεί μια κίνηση καλής πίστης που βασίζετεται στην ελπίδα ότι αυτή τη φορά θα τηρηθούν τουλάχιστον τα συμφωνηθέντα από την πλευρά της Πολιτείας, λένε τα μέλη του ΣΕΚ που υπενθυμίζουν σε ανακοίνωσή τους ότι αποτελούν την πιο αντιπροσωπευτική οργάνωση ιδιωτικών νοσοκομείων, τα οποία προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας σε όλη τη χώρα και συμπληρώνουν ότι «τα μέλη του ΣΕΚ συγκαταλέγονται ανάμεσα στους μεγαλύτερους εργοδότες της Ελλάδας, συνεισφέρουν σημαντικά στη ελληνική οικονομία και υποστηρίζουν ενεργά τις ανάγκες του εθνικού συστήματος υγείας».

    [06] ΟΑΕΔ: Στις 19 Δεκεμβρίου το επίδομα ανεργίας και το δώρο Χριστουγέννων

    Την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το Δώρο Χριστουγέννων 2014 στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Την ίδια μέρα, θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που καταβάλλονται κανονικά από 20.12.2014 μέχρι και 06.01.2015.

    Οι πληρωμές θα γίνουν με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Η Διοίκηση του ΟΑΕΔ επισημαίνει, ότι ο έλεγχος για την αυτοπρόσωπη παρουσία των τακτικά επιδοτουμένων ανέργων, των δικαιούχων του βοηθήματος των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων και των μακροχρονίως ανέργων στα χρονικά διαστήματα που τους έχουν οριστεί, εξακολουθεί να ισχύει.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 10 December 2014 - 11:30:30 UTC