Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κοινή τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ για τις εκπαιδευτικές άδειες κρατουμένων
  • [02] Άρχισε η λειτουργία του Εθνικού Ποινικού Μητρώου
  • [03] Π. Μοσκοβισί: Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση
  • [04] «Βουτιά» 12,78% στο χρηματιστήριο
  • [05] Εγκαινιάζεται την Τετάρτη η έκθεση «Θεόδωρος Ράλλης Με το βλέμμα στην Ανατολή»

  • [01] Κοινή τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ για τις εκπαιδευτικές άδειες κρατουμένων

    Χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας σε κρατούμενους, ανεξάρτητα του αδικήματος για το οποίο έχουν καταδικαστεί, προτείνουν με κοινή τροπολογία που κατέθεσαν, οκτώ βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, την ΔΗΜΑΡ και τους ανεξάρτητους βουλευτές.

    Η άδεια, όπως προβλέπει η τροπολογία, «θα χορηγείται από το Συμβούλιο των φυλακών και μόνο κατ' εξαίρεση θα επιτρέπεται η απόρριψη της».

    «Οι εκπαιδευτικές άδειες χορηγούνται υποχρεωτικά σε κρατούμενους οι οποίοι έχουν επιτύχει την εισαγωγή τους σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της Επικράτειας, ανεξαρτήτως της ιδιότητας τους ως υποδίκων ή καταδικασθέντων και ανεξαρτήτως του αδικήματος για το οποίο είναι υπόδικοι ή έχουν καταδικασθεί» προβλέπει χαρακτηριστικά η τροπολογία.

    Σύμφωνα με την ίδια ρύθμιση, «η απορριπτική απόφαση θα αιτιολογείται ειδικά και εμπεριστατωμένα επί τη βάσει πραγματικών περιστατικών που πρέπει να μνημονεύονται και από τα οποία να προκύπτει με ασφάλεια και πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας θα βλάψει ή θα θέσει σε άμεσο κίνδυνο υπέρτερο έννομο αγαθό».

    [02] Άρχισε η λειτουργία του Εθνικού Ποινικού Μητρώου

    Το σύστημα του Εθνικού Ποινικού Μητρώου που τέθηκε σε λειτουργία, παρουσιάστηκε σήμερα σε ειδική εκδήλωση στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος.

    Το σύστημα του Εθνικού Ποινικού Μητρώου καλύπτει 165 Εισαγγελίες Πρωτοδικών, Πρωτοδικεία, Εισαγγελίες Εφετών και Εφετεία σε 63 πόλεις της χώρας και στόχος του είναι η απλούστευση των εσωτερικών διαδικασιών για τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο περιορισμός των δαπανών, αλλά και η γρήγορη και αποτελεσματική καθημερινή εξυπηρέτηση των πολιτών.

    Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου αναφέρθηκε στη σημασία του έργου του Εθνικού Ποινικού Μητρώου, το οποίο συμβάλει «στην εμπέδωση της έννοιας του Κράτους Δικαίου», καθώς και στην ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

    [03] Π. Μοσκοβισί: Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση

    Πιστεύω ότι ο Α. Σαμαράς για να επιλέξει την επίσπευση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας έχει εμπιστοσύνη στη δυνατότητα να υπάρξει επιτυχής ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας στις δύο επόμενες εβδομάδες, δήλωσε ο επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κοινοτικός Επίτροπος αφού είπε ότι θα πρέπει να αφήσουμε το Ελληνικό Κοινοβούλιο να αποφανθεί, σημείωσε ότι είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον κ. Σαμαρά. «Έχω την αίσθηση ότι ξέρει που πηγαίνει, τώρα θα δούμε. Όποια κι να είναι η απόφαση του Ελληνικού Κοινοβουλίου υπάρχουν τρόποι για να προχωρήσουμε. Θεωρώ, λοιπόν, ότι οι αγορές θα πρέπει να νιώθουν πιο ασφαλείς σε σχέση με τη σημερινή τους αντίδραση» ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του Π. Μοσκοβισί.

    Σύμφωνα με τον Γάλλο επίτροπο, οι αγορές είναι πάντα πολύ ευαίσθητες στην πολιτική αβεβαιότητα και όταν βρίσκεσαι σε προεκλογική διαδικασία δεν ξέρεις ποιο θα είναι το αποτέλεσμα.

    Ο Π. Μοσκοβισί είπε ακόμη ότι παρακολουθούμε προσεκτικά την κατάσταση και χθες το Γιούρογκρουπ έλαβε πολύ σημαντικές αποφάσεις, οι οποίες δείχνουν την εμπιστοσύνη που έχουμε στο έργο των ελληνικών Αρχών, προκειμένου να μειωθούν τα ελλείμματα και το δημοσιονομικό κενό, αλλά και να υπάρξει ώθηση στις μεταρρυθμίσεις.

    Γνωρίζουμε ότι για να αποδώσουν οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν περισσότερα και συμμετέχουμε σ' αυτή τη διαδικασία, είπε ο επίτροπος και υπογράμμισε ότι προς τον σκοπό αυτό τα τεχνικά μας κλιμάκια επέστρεψαν σήμερα στη Αθήνα για να εργασθούν επί των δημοσιονομικών πτυχών και για να γεφυρωθεί το υπάρχον δημοσιονομικό κενό.

    [04] «Βουτιά» 12,78% στο χρηματιστήριο

    Εικόνα «ξεπουλήματος» παρουσίασε η χρηματιστηριακή αγορά στη σημερινή συνεδρίαση, εν μέσω επιδείνωσης του κλίματος και στην αγορά των ομολόγων, στον απόηχο της επίσπευσης της διαδικασίας της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας, η οποία επαναφέρει στο προσκήνιο το ενδεχόμενο προσφυγής της χώρας σε πρόωρες εκλογές.

    Ο κίνδυνος για επιστροφή της Ελλάδας στην πολιτική αβεβαιότητα αυξάνει το ρίσκο της χώρας οδηγώντας σε μαζικές πωλήσεις μετοχών από ξένους επενδυτές κυρίως, με τις τραπεζικές μετοχές να καταγράφουν ελεύθερη πτώση.

    Η πτώση των τιμών των μετοχών έλαβε εκρηκτικές διαστάσεις και τέτοιο μέγεθος πτώσης είχε να δει η χρηματιστηριακή αγορά από το 1987.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών υποχώρησε στα επίπεδα των 900 μονάδων, κλείνοντας στις 902,84 μονάδες με δραματική πτώση 132,24 μονάδων ή σε ποσοστό 12,78%.

    Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 898,93 μονάδες, όταν σημείωνε πτώση έως και 13,15%.

    [05] Εγκαινιάζεται την Τετάρτη η έκθεση «Θεόδωρος Ράλλης Με το βλέμμα στην Ανατολή»

    Η γοητεία της ζωγραφικής του Θεόδωρου Ράλλη, του Έλληνα ομογενή ζωγράφου του 19ου αιώνα, που γεννήθηκε το 1852 στην Κωνσταντινούπολη και διαμορφώθηκε καλλιτεχνικά στη Γαλλία, μέσα στο ευρωπαϊκό ρεύμα του Οριενταλισμού, αναδύεται ιδανικά από αύριο, Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου, στις αίθουσες του Μουσείου Ισλαμικής Τέχνης, με την έκθεση «Θεόδωρος Ράλλης Με το βλέμμα στην Ανατολή».

    Σε κάθε όροφο του κομψού και εξειδικευμένου μουσείου στον ισλαμικό πολιτισμό, τόσο οι 53 πίνακες που συγκεντρώθηκαν από ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές, την Εθνική Πινακοθήκη και το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών, ακόμα και έργο από το πρώην βασιλικό ανάκτορο στο Τατόι, όσο και τα εκθέματα από το προσωπικό αρχείο του καλλιτέχνη, αποσπάσματα από κριτικές στον γαλλόφωνο Τύπο της εποχής, ιδιοχειρες επιστολές, κάρτες αλληλογραφίας ακόμα και το έγγραφο με τις τελευταίες επιθυμίες του, που συντάχθηκε σπίτι του στο Παρίσι λίγο πριν πεθάνει, το 1909, αποκαλύπτουν τον Θεόδωρο Ράλλη: «Έναν επιτυχημένο ζωγράφο στην εποχή του με πελατεία μεγάλη, αλλά παραγνωρισμένο καλλιτέχνη, που δεν έχει λάβει την αντίστοιχη αναγνώριση, ίσως γιατί επέλεξε το συγκεκριμένο ζωγραφικό ύφος, στερεοτυπικά θέματα του οριενταλισμού και όχι νεωτεριστικά στοιχεία της εποχής του» παρατηρεί η επιμελήτρια της έκθεσης, Μίρκα Παλιούρα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 9 December 2014 - 17:30:22 UTC