Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ραντεβού με την τρόικα, στο Παρίσι
  • [02] Φορτηγό πλοίο με μετανάστες πλέει ακυβέρνητο, νότια της Κρήτης
  • [03] Από σήμερα η πρώτη δόση του επιδόματος θέρμανσης
  • [04] Με το μετάλλιο της Ελευθερίας τιμήθηκαν οι Μέριλ Στριπ, Στίβι Γουόντερ, Έθελ Κένεντι
  • [05] Ταραχές στο Φέργκιουσον - Έκκληση Μπ. Ομπάμα για ηρεμία
  • [06] Στο Πανεπιστήμιο του Τέξας το αρχείο του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες

  • [01] Ραντεβού με την τρόικα, στο Παρίσι

    Στο Παρίσι μεταβαίνει η διαπραγματευτική ομάδα, που θα έχει συναντήσεις σήμερα και αύριο με τους εκπροσώπους της τρόικας, για την εξέλιξη της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας. Η συνάντηση στο Παρίσι «είναι ένα βήμα πιο κοντά προς το τέλος αυτής της διαπραγμάτευσης, που δεν είναι μια απλή διαπραγμάτευση για την καταβολή της τελευταίας δόσης του προγράμματος και του δανείου, είναι η ολική διαπραγμάτευση για το τέλος του προγράμματος και το άνοιγμα της "νέας σελίδας"» δήλωσε ο Ευ. Βενιζέλος μετά τη χθεσινή σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    «Στο Παρίσι πάμε να "κλείσουμε" την αξιολόγηση και να συμφωνήσουμε την επόμενη μέρα» αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

    [02] Φορτηγό πλοίο με μετανάστες πλέει ακυβέρνητο, νότια της Κρήτης

    Φορτηγό πλοίο, στο οποίο επιβαίνει άγνωστος αριθμός παράτυπων μεταναστών, παραμένει ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης 30 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Κρήτης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο σημείο όπου βρίσκεται το πλοίο που φέρει σημαία Κιριμπάτι έχουν σπεύσει παραπλέοντα πλοία αλλά και πλοίο του πολεμικού ναυτικού.

    [03] Από σήμερα η πρώτη δόση του επιδόματος θέρμανσης

    Πιστώνεται, από σήμερα Τρίτη, στους λογαριασμούς 351.043 δικαιούχων το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, ύψους περίπου 44 εκατ. ευρώ, ως η πρώτη καταβολή για την εφετινή χειμερινή περίοδο Οκτωβρίου 2014 - Απριλίου 2015. Από το σύνολο των δικαιούχων οι 240.386 ή το 68% έκαναν χρήση της δυνατότητας προκαταβολής 25% επί του συνολικού δικαιούμενου ποσού του επιδόματος.

    Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Οικονομικών πέρυσι, την ίδια ημέρα, στην αντίστοιχη πρώτη καταβολή της χειμερινής περιόδου Οκτωβρίου 2013 - Απριλίου 2014, είχε καταβληθεί σε 184.973 δικαιούχους επίδομα θέρμανσης ύψους περίπου 22 εκατ. ευρώ. Έτσι εφέτος, κατά την πρώτη καταβολή του επιδόματος θέρμανσης, σχεδόν διπλασιάζεται τόσο ο αριθμός των δικαιούχων όσο και το ύψος του επιδόματος.

    [04] Με το μετάλλιο της Ελευθερίας τιμήθηκαν οι Μέριλ Στριπ, Στίβι Γουόντερ, Έθελ Κένεντι

    Το προεδρικό μετάλλιο της Ελευθερίας απονεμήθηκε τη Δευτέρα στην 18 φορές βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό Μέριλ Στριπ, τον μύθο της μουσικής Στίβι Γουόντερ και τη χήρα του βουλευτή Ρόμπερτ Κένεντι, Έθελ Κένεντι, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στον Λευκό Οίκο της Ουάσινγκτον. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, τίμησε ο ίδιος με το μετάλλιο τις 3 διακεκριμένες προσωπικότητες, ενώ για τη συνεισφορά τους στον πολιτισμό τιμήθηκαν επίσης η συγγραφέας Ιζαμπέλ Αλιέντε, ο δημοσιογράφος Τομ Μπρόκοου και η ηθοποιός Μαρλό Τόμας.

    [05] Ταραχές στο Φέργκιουσον - Έκκληση Μπ. Ομπάμα για ηρεμία

    Ταραχές ξέσπασαν στους δρόμους της μικρής πόλης Φέργκιουσον μετά την ανακοίνωση της απόφασης των ενόρκων για την μη παραπομπή σε δίκη του λευκού αστυνομικού Ντάρεν Ουίλσον που σκότωσε τον άοπλο 18χρονο μαύρο Μάικλ Μπράουν στις 9 Αυγούστου σε αυτό το προάστειο του Σεντ Λούις του Μισούρι. «Δεν υπάρχει δικαιοσύνη, δεν υπάρχει ειρήνη» φώναζαν οι διαδηλωτές που βγήκαν στους δρόμους του Φέργκιουσον, θέατρο φυλετικών ταραχών τον Αύγουστο μετά τον θάνατο του Μάικλ Μπράουν, που δέχθηκε τις έξι σφαίρες του αστυνομικού και έπεσε νεκρός. Από το Σιάτλ μέχρι τη Νέα Υόρκη και από το Σικάγο μέχρι το Λος Αντζελες, χιλιάδες Αμερικανοί κατέβηκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση.

    Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της απόφασης που απαλλάσσει τον αστυνομικό, ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η οικογένιεα του Μάικλ Μπράουν απηύθυναν έκκληση προς τα πλήθη των διαδηλωτών για ηρεμία και προς τις δυνάμεις ασφαλείας για αυτοσυγκράτηση. Η ομοσπονδιακή έρευνα συνεχίζεται ανεξάρτητα από την απόφαση του σώματος των ενόρκων, ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης. Στο μεταξύ, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εξέδωσε προσωρινή απαγόρευση πτήσεων επάνω από το Φέργκιουσον, έπειτα από τις ταραχές που έχουν ξεσπάσει.

    [06] Στο Πανεπιστήμιο του Τέξας το αρχείο του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες

    Το Πανεπιστήμιο του Τέξας, όπου ήδη βρίσκονται τα αρχεία του Τζέιμς Τζόις και του Έρνεστ Χέμινγουεϊ, απέκτησε το αρχείο του νομπελίστα συγγραφέα Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, όπως ανακοίνωσε το ίδιο τη Δευτέρα. Δεν ανακοινώθηκε το τίμημα της απόκτησης του αρχείου αυτού. Το αρχείο περιλαμβάνει τα αυθεντικά χειρόγραφα του Γκαρσία Μάρκες για πάνω από μισόν αιώνα, 2.000 επιστολές, περιλαμβανομένων γραμμάτων από τον Κάρλος Φουέντες ή τον Γκρέιαμ Γκριν, φωτογραφίες, σημειωματάρια, τη γραφομηχανή του - μια Smith Corona - και τους υπολογιστές που χρησιμοποιούσε. Το αρχείο του θεωρούμενου ως πατέρα του μαγικού ρεαλισμού θα στεγαστεί στο Κέντρο Χάρι Ράνσομ του Πανεπιστημίου του Τέξας, όπως ανέφερε το Κέντρο στο ιστολόγιό του.

    Το συγκεκριμένο κέντρο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα λογοτεχνικά αρχεία των ΗΠΑ, και σε αυτό βρίσκονται συλλογές συγγραφέων όπως ο Ουίλιαμ Φόκνερ ή ο Χόρχε Λουίς Μπόρχες, πέραν των αρχείων του Τζόις και του Χέμινγουεϊ. «Θέλαμε να έχει καλή παρέα», δήλωσε ο Γκονσάλο Γκαρσία Μπάρσα, ένας από τους γιους του συγγραφέα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Μπλου της Κολομβίας. Όμως μέσα ενημέρωσης στην Κολομβία αμφισβήτησαν το γιατί η κληρονομιά του Γκαρσία Μάρκες έπρεπε να παραχωρηθεί στους «γκρίνγκος».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 25 November 2014 - 7:30:24 UTC