Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Δεν έχω πρόβλημα αν ο επόμενος Πρόεδρος θα είναι Κεντροδεξιός ή Κεντροαριστερός, αρκεί να είναι καλός»
  • [02] Αναβλήθηκε, για τον Ιούνιο, η δίκη του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του
  • [03] Δέκα χρόνια κάθειρξη στον διευθυντή της πλοιοκτήτριας εταιρείας, για το ναυάγιο του Sewol
  • [04] Πυροβολισμοί στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα - Δύο τραυματίες

  • [01] «Δεν έχω πρόβλημα αν ο επόμενος Πρόεδρος θα είναι Κεντροδεξιός ή Κεντροαριστερός, αρκεί να είναι καλός»

    «Δεν έχω πρόβλημα αν ο επόμενος Πρόεδρος θα είναι Κεντροδεξιός ή Κεντροαριστερός, αρκεί να είναι καλός» τονίζει σε συνέντευξή του στην ελληνική έκδοση της Huffington Post ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, εκτιμώντας παράλληλα, ότι η κατάθεση και ψήφιση του προϋπολογισμού είναι «η αφετηρία για την ανατροπή των δημοσκοπικών ευρημάτων». Μιλώντας ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρει ότι κύριο μέλημα του είναι να επαναφέρει στη ΝΔ τους ψηφοφόρους που το 2009 και το 2012 γύρισαν την πλάτη στο κόμμα, ώστε να εκφραστεί ενιαία η Παράταξη. Σε αντίθετη περίπτωση, «μόνο ο κατακερματισμός της Παράταξης και η αποχή μπορούν να οδηγήσουν κάποιο άλλο κόμμα να είναι πρώτο».

    Αναφερόμενος στην κατάθεση του προϋπολογισμού στη Βουλή (21 Νοεμβρίου) και την ψήφιση του στις 7 Δεκεμβρίου -μια ημέρα πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup- τονίζει ότι είναι «η αφετηρία για την ανατροπή των δημοσκοπικών ευρημάτων». «Μπορεί το κλίμα να αναστραφεί, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα επαναληφθεί το θολό τοπίο που δημιούργησε εντάσεις τόσο εντός κυβέρνησης, όσο και απέναντι στους δανειστές μας» προσθέτει ο κ. Μεϊμαράκης. Όπως αναφέρεται στην Huffington Post, στην υπενθύμιση της πρόσφατης πρότασης του πρώην βουλευτή Ανδρέα Ψυχάρη ο οποίος έριξε το όνομα «Μεϊμαράκης» στη σχετική ονοματολογία, (ο πρόεδρος του κοινοβουλίου) είπε την άποψη του ότι «δεν έχω κανένα πρόβλημα αν ο επόμενος Πρόεδρος θα είναι Κεντροδεξιός ή Κεντροαριστερός, αρκεί να είναι καλός, συνετός, να συμβολίζει το Έθνος και την ενότητα, όμως να έχει κοινωνική αποδοχή και να συγκεντρώνει τους 180...[..] «οι πολίτες θα μας ψηφίσουν αν βγάλουμε την χώρα από την κρίση και όχι μόνο αν βγάλουμε Πρόεδρο Δημοκρατίας...».

    [02] Αναβλήθηκε, για τον Ιούνιο, η δίκη του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του

    Για τις 8 Ιουνίου 2015 αναβλήθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο η δίκη του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου, οι οποίοι κατηγορούνται για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του οικονομικού έτους 2008. Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε λόγω αποχής των δικηγόρων.

    Ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του καταδικάστηκαν πριν λίγες ημέρες σε ποινή φυλάκισης 4 ετών ο καθένας για αντίστοιχη κατηγορία που αφορά το οικονομικό έτος 2009. Η ποινή για το ζευγάρι είναι εξαγοράσιμη, προς δέκα ευρώ την ημέρα, ενώ η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Το ζευγάρι καταδικάστηκε επιπλέον και σε χρηματική ποινή 10.000 ευρώ ο καθένας, ενώ το δικαστήριο επιδίκασε στο Δημόσιο, που παραστάθηκε ως Πολιτική Αγωγή, ποσό 50.000 ευρώ για ηθική βλάβη.

    [03] Δέκα χρόνια κάθειρξη στον διευθυντή της πλοιοκτήτριας εταιρείας, για το ναυάγιο του Sewol

    Ο διευθυντής της πλοιοκτήτριας εταιρείας του νοτιοκορεατικού οχηματαγωγού που ναυάγησε παρασύροντας στον θάνατο 304 ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους μαθητές, καταδικάσθηκε σήμερα σε κάθειρξη 10 ετών. Ο Κιμ Χαν-Σικ, γενικός διεθυντής της Chonghaejin Marine Co., στην οποία ανήκε το Sewol που βυθίστηκε στις 16 Απριλίου ανοικτά των νότιων ακτών της Νότιας Κορέας, κρίθηκε ένοχος από δικαστήριο της πόλης Γκουανγκτζού για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

    Το δικαστήριο έκρινε ότι ο διευθυντής της πλοιοκτήτριας εταιρείας ευθύνεται για το ότι επέτρεψε στο οχηματαγωγό να πλέει υπερφορτωμένο και ότι έδωσε άδεια για παράνομες εργασίες προσθήκης χώρων που μείωσαν την πλευσιμότητά του. Δέκα ακόμη άτομα, ανάμεσά τους και έξι υπάλληλοι της εταιρείας, δικάζονταν μαζί με τον διευθυντή της. Το ένα αθωώθηκε, ενώ τα υπόλοιπα καταδικάσθηκαν σε ποινές που ξεκινούν από φυλάκιση με αναστολή μέχρι έξι έτη κάθειρξης. Κατά τη διάρκεια της δίκης του, ο Κιμ Χαν-Σικ δήλωσε ότι δεν φέρει καμία ευθύνη για την τραγωδία και ότι δεν ήταν παρά ένας υπάλληλος που υπάκουε στις εντολές του ιδιοκτήτη της εταιρείας, του δισεκατομμυριούχου Γιου Μπιούνγκ-Ουνγκ, τον οποίο η κορεατική αστυνομία αναζητούσε επί εβδομάδες μετά το δυστύχημα για να βρει τελικά τον Ιούνιο το πτώμα του σε αγρό.

    [04] Πυροβολισμοί στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα - Δύο τραυματίες

    Δύο άνθρωποι πυροβολήθηκαν στους χώρους του Πανεπιστημίου της Φλόριντα στο Ταλαχάσι, δήλωσε πηγή του τοπικού νοσοκομείου. Σύμφωνα με την αστυνομία του Πανεπιστημίου, το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν δίνονται περισσότερες πληροφορίες. Οι αρχές του Πανεπιστημίου ειδοποίησαν τους ευρισκομένους στους χώρους να αναζητήσουν καταφύγιο ή να παραμείνουν στο εσωτερικό των κτιρίων. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα πυρά έπεσαν σε βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου. «Εχουμε δύο θύματα από πυρά στους χώρους του Πανεπιστημίου της Φλόριντα» δήλωσε η νοσοκομειακή πηγή. Δεν έχει γίνει γνωστό εάν πρόκειται για φοιτητές.

    Σύμφωνα με τον ιστότοπό του, στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα φοιτούν 40.000 φοιτητές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 20 November 2014 - 9:30:23 UTC