Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Μωραϊτάκης: Θα εκπροσωπήσω επάξια την αγορά
  • [02] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, σε νέα δημοσκόπηση
  • [03] Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών
  • [04] Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 47-38 στο ημίχρονο
  • [05] Ελλάδα-Νησιά Φαρόε 0-0 στο ημίχρονο

  • [01] Αλ. Μωραϊτάκης: Θα εκπροσωπήσω επάξια την αγορά

    «Οι επενδυτές καθώς και οι ομολογιούχοι, οι ζημιωθέντες της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ και όλοι όσοι αδικήθηκαν θα τύχουν κάθε προσπάθειας αποκατάστασης της αδικίας που τους προκλήθηκε» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος του Συνδέσμου Μελών Χρηματιστηρίων Αθηνών (ΣΜΕΧΑ), Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, ο οποίος αντικαθιστά τον Ανδρέα Ψυχάρη.

    Επίσης, ο κ. Μωραϊτάκης τονίζει ότι υπόσχεται να εκπροσωπήσει επάξια την αγορά και όλους όσοι απασχολούνται σε αυτήν, είτε ως εργαζόμενοι, είτε ως στελέχη, είτε ως επιχειρηματίες.

    Ακόμη επισημαίνει ότι θα συνεργαστεί με όλους τους υπουργούς και τους φορείς «για να έρθει η ανάπτυξη στον τόπο μας με μέτρα που δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος και να γίνει η Ελλάδα διεθνές κέντρο παροχής υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας».

    [02] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, σε νέα δημοσκόπηση

    Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 4,8 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ δείχνει το εβδομαδιαίο βαρόμετρο της Metron Analysis, που θα δημοσιεύσει αύριο, Σάββατο 15 Νοεμβρίου, η εφημερίδα «Παραπολιτικά».

    Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 31,3% και η ΝΔ 26,5%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται «Το Ποτάμι» με 10% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,1%, η Χρυσή Αυγή με 5,8%, το ΠΑΣΟΚ με 5,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,8%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 2,2% και η ΔΗΜΑΡ με 1,6%. 'Αλλο κόμμα 7,4%.

    Στο ερώτημα «μεταξύ των πολιτικών αρχηγών ποιος νομίζετε ότι είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας;», ένα 35% των ερωτηθέντων επιλέγει τον Αντώνη Σαμαρά και ένα 18% τον Αλέξη Τσίπρα. Από 2% συγκεντρώνουν οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Πάνος Καμμένος και Νίκος Μιχαλολιάκος, ενώ ένα 1% επιλέγει τον Φώτη Κουβέλη. 'Αλλος 3%, Κανένας 32%, ενώ ένα 5% δεν απάντησε στο ερώτημα.

    [03] Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών

    Ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα σχόλια και πολιτικά συμπεράσματα που είδαν το φως της δημοσιότητας ως «απόρροια» των αρμοδιοτήτων στο υπουργείο Οικονομικών (σ.σ. μεταφορά αρμοδιοτήτων από τον υπουργό, Γκίκα Χαρδούβελη, στον υφυπουργό, Γιώργο Μαυραγάνη, με απόφαση του πρωθυπουργού), αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

    Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής: «Πρώτον, η προηγούμενη Γενική Γραμματεία Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων και νυν Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, καθώς και η Ειδική Γραμματεία Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος υπάγονται στον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη με πράξη του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά και του τότε υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και ημερομηνία 24/9/2012.

    Δεύτερον, βάσει του Προεδρικού Διατάγματος 111/2014 που υπογράφηκε τον Ιούλιο του 2014, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης τον Αύγουστο του 2014 και ισχύει από την 1η Νοεμβρίου του 2014 ορίστηκε ο νέος Οργανισμός του υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με αυτόν η τέως Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων μετονομάστηκε σε Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Διοικητικής Υποστήριξης. Οι αρμοδιότητες του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη όπως προσδιορίστηκαν με την πρόσφατη απόφαση του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά και του υπουργού Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη αφορούν στις ίδιες γενικές γραμματείες τις οποίες επόπτευε ήδη από το 2012.

    Τρίτον, με βάση την δέσμευση της χώρας στο πλαίσιο του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής από τον Απρίλιο του 2014 η νεοσυσταθείσα Διεύθυνση Φορολογικής Πολιτικής έχει προβλεφθεί ότι υπάγεται επίσης στον εκάστοτε αρμόδιο για τα δημόσια έσοδα υφυπουργό Οικονομικών».

    [04] Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 47-38 στο ημίχρονο

    [05] Ελλάδα-Νησιά Φαρόε 0-0 στο ημίχρονο

    Οι δύο ομάδες είχαν αρκετές ευκαιρίες στα πρώτα 45 λεπτά, αλλά δεν ήταν αποτελεσματικές στην τελική προσπάθεια.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 14 November 2014 - 21:30:24 UTC