Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Απόδειξη πως βγαίνουμε από το μνημόνιο και αλλάζουμε φάση
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Πανηγυρίζουν ενώ η κοινωνία στενάζει
  • [03] Σ. Βούλτεψη: Κανείς δεν περίμενε να χαρεί ο ΣΥΡΙΖΑ που περάσαμε στην ανάπτυξη
  • [04] Αποφυλακίζεται με χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ ο Αντ. Κάντας
  • [05] Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, προγραμματίζει η ΓΣΕΕ
  • [06] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το τριήμερο εορτασμού του Πολυτεχνείου
  • [07] Ακόμη έξι νεκροί στην ανατολική Ουκρανία

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Απόδειξη πως βγαίνουμε από το μνημόνιο και αλλάζουμε φάση

    Για την "πιο ολοκληρωμένη και ενθαρρυντική απόδειξη πως βγαίνουμε από το μνημόνιο και αλλάζουμε φάση ως χώρα", ότι "οι θυσίες του λαού πιάνουν τόπο", κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δήλωση που έκανε αναφερόμενος στις εκτιμήσεις της ΕΛΣΤΑΤ για τον ρυθμό ανάπτυξης.

    Ειδικότερα, αναφέρει στη δήλωση του ότι "μετά από επτά χρόνια ύφεσης η Ελλάδα επανέρχεται από το 2014 σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης" και ότι "οι θετικές προβλέψεις για το 2015 γίνονται πολύ πιο σίγουρες". "Αυτή η στατιστική διαπίστωση", τονίζει, "συνδέεται άμεσα με τις μεγάλες αγωνίες των πολιτών για προστασία και αύξηση των θέσεων εργασίας" και "συνδέεται με νέες ευκαιρίες για επενδύσεις και δουλειές, βελτίωση του εισοδήματος, αλλαγή του κλίματος, ανάκτηση της θέσης της χώρας μέσα στην ευρωπαϊκή και τη διεθνή αγορά". "Αυτή είναι η πιο ολοκληρωμένη και ενθαρρυντική απόδειξη πως βγαίνουμε από το μνημόνιο και αλλάζουμε φάση ως χώρα. Πως οι θυσίες του λαού πιάνουν τόπο" υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.

    [02] Αλ. Τσίπρας: Πανηγυρίζουν ενώ η κοινωνία στενάζει

    Ένα «καλό και ένα κακό νέο από την Ελλάδα» μετέφερε στους συνομιλητές του στην Ισπανία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εξηγώντας, ότι το κακό νέο είναι ότι, «ακόμα, στην Ελλάδα κυβερνούν δύο κόμματα που δεν έχουν καμία ανοχή στον ελληνικό λαό, που είναι μειοψηφικά και που θέλουν να συνεχίζουν να εφαρμόζουν πολιτικές μνημονίου» και το καλό νέο ότι «πολύ σύντομα στην Ελλάδα θα υπάρξει πολιτική αλλαγή κι ότι το 2015 θα σταματήσει στην Ευρώπη η λιτότητα από την Ελλάδα κι από μια αριστερή, ριζοσπαστική, προοδευτική κυβέρνηση, την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

    Σε δήλωση που έκανε μετά τη συνάντηση με τον επικεφαλής της Ενωμένης Αριστεράς Ισπανίας Cayo Lara και τον γ.γ. του ΚΚ Ισπανίας και πρόεδρο της ΚΟ της Ενωμένης Αριστεράς Jose Luis Centella εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί όπως είπε, βλέπει και συνειδητοποιεί ότι στον ευρωπαϊκό νότο οι κοινωνικοί και πολιτικοί συσχετισμοί έχουν ήδη αρχίσει να αλλάζουν.

    Αναφερόμενος στην πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και ειδικότερα για την κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν ξέρει «αν πρέπει κανείς να κλάψει ή να γελάσει αλλά, αυτά τα κόμματα, παρότι δημιούργησαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια 1,5 εκατομμύρια άνεργους και 3 εκατομμύρια φτωχούς, σήμερα πανηγυρίζουν γιατί -λέει- φέρανε την ανάπτυξη, ενώ η κοινωνία στενάζει».

    [03] Σ. Βούλτεψη: Κανείς δεν περίμενε να χαρεί ο ΣΥΡΙΖΑ που περάσαμε στην ανάπτυξη

    Η Σοφία Βούλτεψη απαντώντας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι κανείς δεν περίμενε να χαρεί ο ΣΥΡΙΖΑ που για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια ύφεσης περάσαμε στην ανάπτυξη.

    «Υποσχόμαστε να συνεχίσουμε να τον στενοχωρούμε» πρόσθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ στο μεταξύ να πει αν τελικά ισχύει η περσινή ή η φετινή ανακοίνωσή του για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

    «Γιατί αν μπερδεύουν τις ανακοινώσεις για το Πολυτεχνείο, φανταστείτε τι θα κάνουν με τα "προγράμματά" τους» συμπλήρωσε.

    [04] Αποφυλακίζεται με χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ ο Αντ. Κάντας

    Την αποφυλάκιση του Αντώνη Κάντα, πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ), κατηγορούμενου στην υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα, διατάσσει με βούλευμα του το Συμβούλιο Εφετών.

    Οι δικαστές του Συμβουλίου αποδέχθηκαν αίτημα άρσης της προσωρινής κράτησης που υπέβαλε ο κατηγορούμενος διά του συνηγόρου του, Γιάννη Μαντζουράνη, κρίνοντας ότι ο κ. Κάντας έχει συμβάλει με την έως τώρα στάση του στη διερεύνηση της υπόθεση από τις ανακριτικές αρχές.

    Το βούλευμα ορίζει ότι το άλλοτε στέλεχος του Υπουργείου Άμυνας μπορεί να βγει από τη φυλακή, όπου παραμένει από τον περασμένο Δεκέμβριο και σε αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης, του επιβάλλεται χρηματική εγγύηση 200 χιλιάδων ευρώ καθώς και οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

    [05] Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, προγραμματίζει η ΓΣΕΕ

    Να δώσουν δυναμικά το παρών στις κινητοποιήσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου και στη Γενική απεργία στις 27 Νοεμβρίου, καλεί τους εργαζομένους η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ).

    Η Συνομοσπονδία προγραμματίζει επίσης μαζικά συλλαλητήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο Κρήτης αμέσως μετά την πανελλαδική απεργία και ενόψει της κατάθεσης του προϋπολογισμού.

    Σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία, ο σημερινός αγώνας είναι πρωτίστως αγώνας για την υπεράσπιση των κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων καθώς «η Κυβέρνηση επιχειρεί να ισοπεδώσει κάθε έννοια κοινωνικής δικαιοσύνης και ασφάλειας» και κωφεύει συστηματικά ακόμη και στην ανάγκη της εφαρμογής των δικαστικών αποφάσεων.

    [06] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το τριήμερο εορτασμού του Πολυτεχνείου

    Λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων για την Επέτειο του Πολυτεχνείου, τίθενται σε εφαρμογή έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλ. Κάνιγγος από το Σάββατο 15/11/2014 έως την Κυριακή 16/11/2014.

    Οι ρυθμίσεις θα κορυφωθούν τη Δευτέρα κατά την ημέρα της πορείας, οπότε θα επεκταθούν σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

    Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

    Ακόμη, σύμφωνα με Απόφαση των Οδικών Συγκοινωνιών Α.Ε., θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία - Τρόλεϊ).

    [07] Ακόμη έξι νεκροί στην ανατολική Ουκρανία

    Ένα κοριτσάκι πέντε ετών σκοτώθηκε σήμερα όταν ένας όλμος έπληξε ένα χωριό στο Λουγκάνσκ, σύμφωνα με τις αρχές στο Κίεβο, που επέρριψαν την ευθύνη για τον θάνατό του στους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες, ενώ τέσσερις στρατιωτικοί επίσης έχασαν τη ζωή τους και πέντε ακόμη τραυματίστηκαν σε βίαια επεισόδια, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα ένας εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, ο Αντρίι Λισένκο.

    Σε ένα άλλο επεισόδιο, ένας υπάλληλος σε ανθρακωρυχείο σκοτώθηκε και δύο ακόμη τραυματίστηκαν όταν ένας όλμος έπληξε ένα αντλιοστάσιο στο οποίο βρίσκονταν, ανακοίνωσε η DTEK, εταιρεία που ανήκει στον Ουκρανό μεγιστάνα Ρινάτ Αχμέτοφ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 14 November 2014 - 19:30:24 UTC