Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το πρωί θα παρουσιαστεί το σχέδιο νόμου για τα «κόκκινα» δάνεια
  • [02] Ικανοποιημένοι οι έμποροι από την αγοραστική κίνηση του διημέρου
  • [03] Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 2-0

  • [01] Το πρωί θα παρουσιαστεί το σχέδιο νόμου για τα «κόκκινα» δάνεια

    Τη νομοθετική ρύθμιση για τη διευθέτηση χρεών των μικρών επιχειρήσεων και των επαγγελματιών, τα «κόκκινα δάνεια», θα παρουσιάσει αύριο πρωί, ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νίκος Δένδιας, λίγο πριν παραδώσει το υπουργείο στον διάδοχό του Κώστα Σκρέκα, και ενώ έχει δηλώσει, από την Παρασκευή, ότι θα καταθέσει ο ίδιος το νομοθέτημα, στη Βουλή.

    Υπενθυμίζεται ότι- σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές και ενώ έγιναν αλλεπάλληλες συσκέψεις υπηρεσιακών στελεχών μέσα στο Σαββατοκύριακο που δεν επέφεραν δραστικές αλλαγές στο σχέδιο - στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν επιχειρήσεις και επαγγελματίες οι οποίες στις 31 Δεκεμβρίου 2013 είχαν τζίρο μέχρι 2,5 εκατ. ευρώ.

    Έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν διαγραφή οφειλών, εφόσον πληρούν σωρευτικά τις παρακάτω προϋποθέσεις: Δεν έχουν υποβάλει αίτηση για την ένταξή τους στο νόμο Κατσέλη -εκτός εάν παραιτηθούν αυτών των ρυθμίσεων- δεν έχουν νομικώς λυθεί ως εταιρείες ούτε έχει σταματήσει η δραστηριότητά τους, δεν έχουν υποβάλει αίτηση για πτώχευση και δεν έχουν καταδικαστεί τελεσιδίκως για φοροδιαφυγή ή απάτη σε βάρος του Δημοσίου.

    Οι διαγραφές των απαιτήσεων και των τόκων γίνονται εφόσον οι οφειλέτες στις 30 Ιουνίου 2014 είχαν προς την τράπεζα οφειλή με καθυστέρηση τουλάχιστον 90 ημερών, είτε επίδικη είτε ρυθμισμένη, δεν είχαν φορολογική ή ασφαλιστική ενημερότητα, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών ή είχαν ενημερότητα, λόγω ρύθμισης, και είχαν μια ή περισσότερες οφειλές προς την τράπεζα συνολικού ύψους 500.000 ευρώ.

    [02] Ικανοποιημένοι οι έμποροι από την αγοραστική κίνηση του διημέρου

    Ευχαριστημένοι δηλώνουν οι έμποροι από την αγοραστική κίνηση στα καταστήματα το διήμερο- χθες πρώτη μέρα των εκπτώσεων και σήμερα Κυριακή- που ήταν ανοικτά τα καταστήματα.

    Όπως σημείωσε στο ΑΠΕ, ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Βασίλης Κορκίδης, ο συνδυασμός των χαμηλών τιμών στην αρχή της χειμερινής περιόδου, ο καλός καιρός και το γεγονός ότι πληρώθηκαν συνταξιούχοι και εργαζόμενοι στο τέλος του μήνα έφεραν τζίρο στα καταστήματα στα σημεία που "παραδοσιακα" συγκεντρώνουν τις προτιμήσεις των καταναλωτών (μεγάλα εμπορικά κέντρα, εκπτωτικά χωριά και δημοφιλείς εμπορικοί δρόμοι σε όλες τις συνοικίες). Σε ό,τι αφορά στα επεισόδια που δημιουργήθηκαν κυρίως στη Θεσσαλονίκη ο κ. Κορκίδης ανέφερε ότι πρόκειται γαι μεμονωμένα περιστατικά που δεν αλλιώνουν τη γενική εικόνα.

    Οι έμποροι πάντως επισημαίνουν ότι αν και η κίνηση στο διήμερο ήταν ικανοποιητική, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να επεκταθεί, το μέτρο της κυριακάτικης λειτουργίας, όλες τις Κυριακές του έτους, σε όλες τις περιοχές της χώρας.

    Υπενθυμίζεται ότι η εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 10 Νοεμβρίου.

    Με συνθήματα και πανό κατά της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας, εμποροϋπάλληλοι και πολίτες εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

    Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, η μία από μέλη του σωματείου υπαλλήλων βιβλίου- χάρτου και η δεύτερη από το ΠΑΜΕ και μέλη του εργατοϋπαλληλικού σωματείου Θεσσαλονίκης.

    Επίσης, από νωρίς το πρωί διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι και στην οδό Ερμού στο κέντρο της Αθήνας, μοιράζοντας φυλλάδια στους διερχόμενους.

    [03] Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 2-0

    Μετά από δύο σερί ήττες στο πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας 2-0 του Ατρομήτου στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαϊδης», στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής. Ενα αυτογκόλ του Λαζαρίδη στο 27΄ κι ένα τέρμα του Καρέλη στο 85΄ χάρισαν τους τρεις βαθμούς στους «πράσινους», που ανέβηκαν στην έκτη θέση της κατάταξης.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 2 November 2014 - 19:30:32 UTC